Jump to content

Dr.AldRe

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    196
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Dr.AldRe Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male

Güncel Profil Ziyaretleri

1.291 profil görüntüleme
  1. Dr.AldRe

    KURAN SÜREKLİ HAKLI ÇIKMAYI SÜRDÜRÜYOR

    Şu mikemmel ayetlerinizi herkes bir ucundan tutup çekebildiği yere kadar çekiyor. İsteyen istediği gibi anlam veriyor oh mis. Sonrada apaçık değiştirilemez gibi salakça iddialarda bulunursunuz. Şu yaratıcınız kimsenin eğip bükemediği evrensel olarak herkesin aynı anlamı çıkardığı tartışmaya yer vermeyecek şekilde bir kitap göndermeyi becerememiş ama herşeyi bilir ve herşeye gücü yetermiş ?
  2. Dr.AldRe

    İnsan Ömrünün Uzaması da mı Kader?

    Bedevinin birinin uydurduğu zırvalarmı hakikat nerenizle okuyorsunuz anlamıyorum. Ama her türlü sapıklık ihtiyacınızı karşılayan bir kitap olduğu konusunda haklısın.
  3. Dr.AldRe

    KURAN SÜREKLİ HAKLI ÇIKMAYI SÜRDÜRÜYOR

    Evet haklı çıkmaya şu ayetlerle devam ediyor : Nisa34, Ahzap50-51, Maide33-38, Bakara191, vs. Aç,oku,düşün merak etme beynin acımaz.
  4. Dr.AldRe

    İnsan Ömrünün Uzaması da mı Kader?

    Noldu zındık efendi zorunamı gitti tam söylenen gibi her türlü sapıklık sizdeyken gelip burda böğürmen tam senin gibilere yakışır. Kokuşmuş allahınızın yazmayı beceremediği bir kitabı 1400 senedir evire çevire düzeltemediniz, ama ortamlarda alimi mutlak kadiri mutlak dersiniz. Zavallısınız.
  5. Dr.AldRe

    Teleskoplarda "Megapiksel" Kavramı ..

    Tek bir galaksinin fotoğrafında 100 milyondan fazla yıldız var ve Ultra Deep Field' de ise 10.000 galaksi olduğu söyleniyor. Otur hesapla istersen Ayrıca bu görüntü hublle tarafından 24 Eylül 2003'den 16 Ocak 2004'e kadar olan bir dönemde dünya etrafındaki 400 dönüşünden toplanan verilerin birleştirilmesiyle oluşturulmuştur. Asıl aklın almadığı nokta ise bu görüntü evrenin 13 milyonda birinden daha küçük olmasıdır. Aynı hızda devam ederlerse 1 milyon yılda tüm evreni görütünleyebilirler miş
  6. Dr.AldRe

    Teleskoplarda "Megapiksel" Kavramı ..

    Aynen öyle o fotoğrafta 100 milyondan fazla yıldızın görüntüsü var.
  7. Dr.AldRe

    Teleskoplarda "Megapiksel" Kavramı ..

    @The_Individualist Hubble Uzay Teleskobunda görüntüler aynalar yardımıyla toplanır. Uzaydan gelen ışık teleskobun ön kısmından içeri girer. Ana aynadan yansıyan ışık yeni bir ışık demeti halinde yoğunlaşır. Yardımcı ayna ışığı modülün içindeki odak noktasına doğru yansıtır. Işık demeti odak noktasında yoğunlaşarak oluşan görüntüyü kaydeder. Son aşamada uzay teleskobu görüntüleme spektrografisi, yakın kızılötesi kamera ve çoklu nesne spektrometresi görüntü kaydedici ekipmanları taşıyan modüller ve detayını bilmediğim bir çok hassas ekipmanı vardır. Tabi bu devasa boyuttaki teleskob
  8. Dr.AldRe

    Tanrının Varlığı Hakkında

    Yahu arkadaş kendini de parçalasan 7 de 70e yalvarsan da olmayan bişey sana cevap vermez. Biraz mantıklı düşünün herşeyi bilen ve herşeye gücü yeten sonsuz kudrette bir yaratıcı milyarlarca galaksi yaratıp her birinde milyarlarca gezegen yaratıp içlerinden bi tanesinde seni yaratıp kendisine kulluk etmeni istemez. Bu nasıl alimi kadiri mutlaklıktır ki bir din gönderiyor insanlar tahrif ediyor bi tane daha gönderiyor kimse şeyine takmıyor bi peygamber daha sonra bi tane daha en sonda muhammedi gönderiyor ve ahanda bu son din daha da size din min yok bununla idare edin. E son gönderdiği din biz
  9. Dr.AldRe

    Tanrının Varlığı Hakkında

    Yahu sen şizofren misin? Herşeye gücü yeten herşeyi bilen sonsuz merhametli bir tanrı var diyorsun. Bu tanrı bir kitap gönderiyor 1400 yıldır kimse tam manasıyla anlamıyor. Her kafadan farklı bir hüküm çıkıyor. İnsanlar mezheplere bölünüyor. E o zaman bu içine ettiğim mutlak doğruyu nasıl bulacağız. Bu nasıl bir sınavdır ki ortada anlaşılabilen bir kaynak yok. Binlerce dinin içinden seninkinin doğru olduğunu nereden bileceğiz. Hadi kabul ettik senin dinini ya sonra tek bir ayetin onlarca farklı tefsiri varken hangisine göre hüküm vereceğiz. Bak senin gibi her gelen müslüman ayete kendi k
  10. Dr.AldRe

    Tanrının Varlığı Hakkında

    Madem bu tanrı bu kadar mükemmel neden tüm insanlığın anlayabileceği bir kitap göndermeyi beceremiyor da senin şu an yaptığın gibi her önüne gelen arkasından bir anlam ekliyor. Bu kadar farklı tefsire bu kadar farklı düşünceye mahal vermesinde ki amaç nedir. Sen kim oluyorsun da allahın ayetini açıklamaya kalkıyorsun. Bu herşeye kadir olan allah kendisini anlatmayı beceremiyor mu?
  11. Dr.AldRe

    Tanrının Varlığı Hakkında

    İnsan 30 "Ve Allah dilemedikçe onlar, dileyemezler..." Tekvir 29 " Alemlerin Rab’bi olan Allah dilemeyince siz dileyemezsiniz." Kurana göre özgür irade yoktur. Ya kuran okumuyorsunuz ya okuduğunuzu anlamıyorsunuz.
  12. Dr.AldRe

    Tanrının Varlığı Hakkında

    Yaratıcıya bak hem yaratıyor hemde doğru yoldan saptırıyor. Sizde beyin namına bir kırıntı bile olduğunu sanmıyorum. Bu kadar mantık yoksunu olmayı nasıl beceriyorsunuz?
  13. Dr.AldRe

    Tanrının Varlığı Hakkında

    O halde neden örnekleri doğrudan onlardan olduğu gibi aktarıyorsun. O mükemmel aklın fikir üretemiyor mu? Bütün mesele tarafsız gözle okuyabilmekte bende risaleyi okudum kuranla birlikte safsatalardan öteye gidemiyor. Bak kendi paylaştığın ayete bir defa tarafsız bak. Her şeye gücü yeten herşeyi bilen yaratıcı kendi yarattığı Ay'a andolsun diyerek yemin ediyor. İyi o zaman bende yemin edeyim bana inan. Yaptığım yemek üzerine, yazdığım yazı üzerine, kodladığım program üzerine andolsun ki tanrı yok.
  14. Dr.AldRe

    Tanrının Varlığı Hakkında

    Yine bir saidci geldi. Bak senin geçtiğin yolları hemen sayalım. Bir defa cevap diye verdiğin bir çok şey nursiden, hayahanem veya çayhouse diye bir kanaldan, zakir naikten. Yani kendine ait bir cevabın bile yok. Gelelim şu mesajında ki safsataya. Bu forumda veya başka bir yerde şu hassas ayar argumanına kaç kez cevap verdim hatırlamıyorum. Sana da tane tane soralım bakalım ne değişecek. Senin hassas dediğin ayarların hassaslığını neye kime göre ölçüyorsun. Elinde hassas ayarlanmamış bir evren var ve ondan referans mı alıyorsun. Veya neden o değerlerin içinden cım
  15. Anlayacağını kavrayacağını bilsem gerçekten usanmadan sabahlara kadar sana anlatırım ama boş. Kitabının dediği gibi senin gözlerine perde inmiş ama bir tanrı tarafından değil bizzat kendi kendine perde çekmişsin. Bir çok müslüm arkadaşın başına gelenle aynı durum. @Sundance sana gerekli cevabı vermiş zaten. Ama aynı uslanmaz ve anlamaz tavırların devam ediyor, edecektir. Dinin sana sorgulama izni vermez sadece işit ve itaat et.
×
×
  • Yeni Oluştur...