Jump to content

Dr.AldRe

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    196
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne Dr.AldRe kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. Bir saat önce, Emre Karaköse yazdı:

    Ateşe plazma, ışık veya magma adını vermen birşeyi değiştirmiyor erikçik.

     

    Ayetler mükemmel bir şekilde veriyor bilgiyi.

     

     

     

    Şu mikemmel ayetlerinizi herkes bir ucundan tutup çekebildiği yere kadar çekiyor. İsteyen istediği gibi anlam veriyor oh mis. Sonrada apaçık değiştirilemez gibi salakça iddialarda bulunursunuz.

    Şu yaratıcınız kimsenin eğip bükemediği evrensel olarak herkesin aynı anlamı çıkardığı tartışmaya yer vermeyecek şekilde bir kitap göndermeyi becerememiş ama herşeyi bilir ve herşeye gücü yetermiş ?

  2. 14 saat önce, Perstian yazdı:

     

    Senin gibi iblisin yavrusu zındıklara Kur'an'daki hakikat ağır gelir.Kur'an her mazlumun ve şirret düzenine karşı olan her Mü'min'in ihtiyaçlarını karşılayacak yol gösterici bir cevherdir. Bu cevheri hangi dönemde olursa olsun Kur'an'ı okuyan bir kişi anlayabilir.

     

    Bedevinin birinin uydurduğu zırvalarmı hakikat nerenizle okuyorsunuz anlamıyorum. Ama her türlü sapıklık ihtiyacınızı karşılayan bir kitap olduğu konusunda haklısın. 

  3. 1 saat önce, Perstian yazdı:

     

    Bre ey zındık,zalim ve necis mahlukât. Zındıklar ordusu Batı'nın Afganistan'da Mü'min kardeşlerimize yaptığı akıl almaz zulüm ve şirretliği görmezden mi gelirsin ? Birde utanmadan dinimizi sadece cinselliğe indirgeyerek kendi sapık,necis ve pislik ile dolu olan zındık aklını açığa çıkarıyorsun. Artık zalim,fasık ve zındıkların ne tür bir şirret ve sapık bir akla sahip olduğu herkes tarafından görülmüştür. Bundan ötürü hala daha göremeyen kör gözler de daha da kör olsun !

     

    Noldu zındık efendi zorunamı gitti tam söylenen gibi her türlü sapıklık sizdeyken gelip burda böğürmen tam senin gibilere yakışır. Kokuşmuş allahınızın yazmayı beceremediği bir kitabı 1400 senedir evire çevire düzeltemediniz, ama ortamlarda alimi mutlak kadiri mutlak dersiniz. Zavallısınız. 

  4.  

    Şimdi, The_Individualist yazdı:

    Hubble Ultra Deep Field kaç Gigapiksel acaba ? O ölçülemez heralde :)

     

    Tek bir galaksinin fotoğrafında 100 milyondan fazla yıldız var ve Ultra Deep Field' de ise 10.000 galaksi olduğu söyleniyor. Otur hesapla istersen :D 

    Ayrıca bu görüntü hublle tarafından 24 Eylül 2003'den 16 Ocak 2004'e kadar olan bir dönemde dünya etrafındaki 400 dönüşünden toplanan verilerin birleştirilmesiyle oluşturulmuştur. Asıl aklın almadığı nokta ise bu görüntü evrenin 13 milyonda birinden daha küçük olmasıdır. Aynı hızda devam ederlerse 1 milyon yılda tüm evreni görütünleyebilirler miş :D 

     

  5. @The_Individualist

     

    Hubble Uzay Teleskobunda görüntüler aynalar yardımıyla toplanır. Uzaydan gelen ışık teleskobun ön kısmından içeri girer.  Ana aynadan yansıyan ışık yeni bir ışık demeti halinde yoğunlaşır. Yardımcı ayna ışığı modülün içindeki odak noktasına doğru yansıtır. Işık demeti odak noktasında yoğunlaşarak oluşan görüntüyü kaydeder. Son aşamada uzay teleskobu görüntüleme spektrografisi, yakın kızılötesi kamera ve çoklu nesne spektrometresi görüntü kaydedici ekipmanları taşıyan modüller ve detayını bilmediğim bir çok hassas ekipmanı vardır. Tabi bu devasa boyuttaki teleskobun aldığı görünlerde devasa boyutta olduğu için ham görüntü tam anlamıyla net değildir. Bilgisayar yardımıyla ışık kontrast ayarları yapılır gri ton ölçeğine göre renklendirilerek gerçeğe en yakın görüntü elde edilir. Özel mercekleri kızıl ötesi kamerası ve daha bir çok ekipmanı ile elde edilen görüntülerin de çözünürlüğü haliyle devasa boyutta olabiliyor. 

     

    Bu adreste hubble teleskobuyla çekilen andromeda galaksine ait görüntü var 1,5 milyar pixel çözünürlüğe sahip yaklaşık 4.5 GB boyutunda

    https://www.spacetelescope.org/images/heic1502a/zoomable/

     

    Ayrıca şu linke de bakabilirsin.

    https://www.nasa.gov/mission_pages/hubble/story/index.html

  6. Şimdi, beş kalır yazdı:

    Neden bunu Allah'a iletmiyoruz? Eğer kendisine karşı hep birlikte adım atarsak, kendisine karşı teslim olmak isteyen biz kullarını bağışlayabilir ve dilerse yardım edebilir. O'na içtenlikle yönelirsek, inanıyorum ki yalvarışlarımızı cevapsız bırakmaz. Allah'a korkuyla, sabırla ibadet edersek, ileri zamanlarda bizleri anımsayacak ve rahmetini gösterecektir. Bütün ateistforum.org topluluğu ve/veya okuyucuları olarak O'na yalvarmalıyız, kulları yani köleleri olduğumuzu ilan etmeliyiz. Allah karşısında kendimizi alçaltırsak ve Allah'ı hep birlikte yüceltirsek, bizleri duyabilir, bizlerden hoşnut olabilir ve Allah ile olan ilişkimizi böylelikle geliştirebiliriz.

     

    Bir an için Allah'ı muhatap alıyorsak veyahut herhangi birisinden bahsediyorsak, yine o kişinin istediği yöntem ile kendisini razı edebiliriz, kendimizi kabul ettirebiliriz. Allah bizden kendisinin ne kadar yüce olduğunu hatırlamamızı buna rağmen insanın da ne kadar aciz olduğunu itiraf etmemizi istiyor. Bence, hep birlikte bunu yapmalıyız. Allah'a tövbekar, zayıf, pişman halimiz ile yönelmeliyiz. Allah, her durumda yakarışlarımızı işitecektir. Halbuki bu yöntemden başka bir şey denemek isteyenler, yine Allah'a karşı büyüklenme hatasına gitmektedirler, böyle bir hataya düşmeyelim, O'nun rızasını dileyelim. İşte, bence cevap budur. Nitekim, eğer insandan çekindiğimiz kadarını, Allah'a karşı yapmış olsaydık, bu durumlarımızdan bahsetmiyor da olabilirdik. 

     

    Yahu arkadaş kendini de parçalasan 7 de 70e yalvarsan da olmayan bişey sana cevap vermez. Biraz mantıklı düşünün  herşeyi bilen ve herşeye gücü yeten sonsuz kudrette bir yaratıcı milyarlarca galaksi yaratıp her birinde milyarlarca gezegen yaratıp içlerinden bi tanesinde seni yaratıp kendisine kulluk etmeni istemez. Bu nasıl alimi kadiri mutlaklıktır ki bir din gönderiyor insanlar tahrif ediyor bi tane daha gönderiyor kimse şeyine takmıyor bi peygamber daha sonra bi tane daha en sonda muhammedi gönderiyor ve ahanda bu son din daha da size din min yok bununla idare edin. E son gönderdiği din bize ne veriyor:

    • Dünyayı düz zannediyor
    • karınızı dövmeyi emrediyor
    • köleliği yasaklamıyor üstüne birde savaş ganimeti olarak cariye  edinmeyi emrediyor
    • coğrafyayı orta asyadan ibaret zannediyor kutuplardan diğer kıtalardan tropikal iklim canlılarından haberi yok
    • Beyin den haberi yok düşünme işini kalp ile olduğunu zannediyor
    • kendisinden olmayanı öldürmeyi emrediyor
    • evrenden galaksilerden haberi yok yıldızları güneşi ve ayı dünyadan küçük zannediyor
    • muhammedin düzeceği kadınların listesi veriliyor yetmiyor evlatlığının karısını bile kendisine alıyor.

    ve daha bir sürü zırva dolu ayet var. E neresinden tutacaksın bu dini. Bir kere anlayarak okuyun şu kitabınızı.

  7. 1 dakika önce, Local mü'min yazdı:

    Yine ditorum ki: allah her seyi acik direk dogruyu gosteren bir kitap gonderse:

    Ebu cehil ve hz Ebubekir arasindaki fark ortaya cikmaz.kimin sinavina calisip calismadigi ortaya cikmaz.

    Gormek isteyen icin allah kendini anlatiyor. Sadece azıcık kuran gozluguyle kainata bakmak gerekiyor

     

    Yahu sen şizofren misin? 

    Herşeye gücü yeten herşeyi bilen sonsuz merhametli bir tanrı var diyorsun. Bu tanrı bir kitap gönderiyor 1400 yıldır kimse tam manasıyla anlamıyor. Her kafadan farklı bir hüküm çıkıyor. İnsanlar mezheplere bölünüyor. E o zaman bu içine ettiğim mutlak doğruyu nasıl bulacağız. Bu nasıl bir sınavdır ki ortada anlaşılabilen bir kaynak yok. Binlerce dinin içinden seninkinin doğru olduğunu nereden bileceğiz. Hadi kabul ettik senin dinini ya sonra tek bir ayetin onlarca farklı tefsiri varken hangisine göre hüküm vereceğiz. Bak senin gibi her gelen müslüman ayete kendi kıçından bir anlam veriyor. 

     

    Ben tanrı olacağım her şeyi bileceğim her şeye gücüm yetecek. Kendi varlığımı kanıtlayacak bir kitap göndereceğim ondan sonra benim yarattığım Local mü'min diye mantık yoksunu bir insancık benim ayetime kıçına göre anlam verecek. :D bu bir zavallılıktır. 

     

  8. 4 dakika önce, Local mü'min yazdı:

    İnsanin iradesi kisitlidir. Bu iradeyle belli bir yere kadar diledigini yapabilir ve allah yaratir. Tevekkul anlayisidir bu. Soyle ki:

    Bir tarlaya tohumlari ektigimizi dusunelim. Biz tohumlari ektik ve elimizden geleni yaptik. Tohumlarin buyuyup buyumemesi bizim rlimizde degildir artik. İste ayet burada devreye giriyor

    "Allah dilemedikce siz dileyemezsiniz"

    Allah dilerse tohum cikar ama silemezse cikmaz.

    Burada insan tohum cikmasini istiyor ve elinden geleni yapiyor ve allah da fiilini yaratiyor.

    Tohumu buyutmek de bir fiildir curutmek de.

    Yani her turlu biz bir seyi istiyoruz ve allah da dilerse yaratiyor. 

     

    Madem bu tanrı bu kadar mükemmel neden tüm insanlığın anlayabileceği bir kitap göndermeyi beceremiyor da senin şu an yaptığın gibi her önüne gelen arkasından bir anlam ekliyor. Bu kadar farklı tefsire bu kadar farklı düşünceye mahal vermesinde ki amaç nedir. Sen kim oluyorsun da allahın ayetini açıklamaya kalkıyorsun. Bu herşeye kadir olan allah kendisini anlatmayı beceremiyor mu?

  9. 5 dakika önce, Local mü'min yazdı:

    Evet yazdigim iki cumlede dogru en son yazdigimi okumadinmi.

    Allah azdirmaz. Allah yalnizca insanlar azarlarsa onlara izin verir. Sonucta insanin iradesi var.

    Allah kimseyi saptirmasin sozu de boyle.

    Yani kimse sapmasin. Ve allah da onlarin sapmalarina izin vermesin demek

    Cunku insan ne yapmak isterse allah ona izin verir. Allah,insanin iradesi uzerinde zorlayici degildir.

    İnsan bir seyi isterse allah da diilini yaratir

    İnsan sapmak isterse allah da onu saptirir

     

     

    İnsan 30 "Ve Allah dilemedikçe onlar, dileyemezler..."

    Tekvir 29 " Alemlerin Rab’bi olan Allah dilemeyince siz dileyemezsiniz."

     

    Kurana göre özgür irade yoktur. Ya kuran okumuyorsunuz ya okuduğunuzu anlamıyorsunuz.

     

  10. 1 dakika önce, Local mü'min yazdı:

    Ben Risale-i nuru okudugum icin sansliyim. Siz bana ne kadar bana saldirsanizda ben size aciyorum

    Saidci olunmaz nurcu olunur.Yazana degil yazilana bak. O kanallar bana fikir vermezler benim kaynagim dogrudan dogruya Kuran ve Risale ve sizin yanlis seylere kullandiginiz aklimdir.

     

    O halde neden örnekleri doğrudan onlardan olduğu gibi aktarıyorsun. O mükemmel aklın fikir üretemiyor mu?

     

    Bütün mesele tarafsız gözle okuyabilmekte bende risaleyi okudum kuranla birlikte safsatalardan öteye gidemiyor. Bak kendi paylaştığın ayete bir defa tarafsız bak. Her şeye gücü yeten herşeyi bilen yaratıcı kendi yarattığı Ay'a andolsun diyerek yemin ediyor. İyi o zaman bende yemin edeyim bana inan. Yaptığım yemek üzerine, yazdığım yazı üzerine, kodladığım program üzerine andolsun ki tanrı yok. :D 

  11. 4 saat önce, Local mü'min yazdı:

    Sn. Vitamin sukur olsun duzgun adam gibi konusan birini buldum.

    Soyle dusun evrendeki binlerce hassas ayardan yani kanundan birinin degerini 0,1 oynatsak her sey cok degisebilir. Ornegin yer cekimini.belki yere zor tutunuruz.bu da demektir ki suanki kanunlar ozel bir olcu. Yoksa degisse denge kaciyor. Peki hepsini birden degistirsek, biri yetmrz desen

    Hepsini de degistirsen yine ayni sey olur cunku 5/10 =1/2 

    Yani oran yine degismez. Ayni sartlar olur

     

    Yine bir saidci geldi. Bak senin geçtiğin yolları hemen sayalım. Bir defa cevap diye verdiğin bir çok şey nursiden, hayahanem veya çayhouse diye bir kanaldan, zakir naikten. Yani kendine ait bir cevabın bile yok.

     

    Gelelim şu mesajında ki safsataya. Bu forumda veya başka bir yerde şu hassas ayar argumanına kaç kez cevap verdim hatırlamıyorum. Sana da tane tane soralım bakalım ne değişecek. 

     

    Senin hassas dediğin ayarların hassaslığını neye kime göre ölçüyorsun. Elinde hassas ayarlanmamış bir evren var ve ondan referans mı alıyorsun.

    Veya neden o değerlerin içinden cımbızla seçip sadece yer çekimini değiştiriyorsun.

    Onunla beraber gezegenin dönüş hızını güneşin çekim gücünü diğer gezegenlerin ay'ın dünya üzerindeki çekim gücünü değiştirmiyorsun.

    Değiştirsekte aynı oran çıkar diyorsun. Yaw arkadaş sen evde kendi çabanla evren oluşturup test mi ettin de bu kanıya vardın.

    Sen evrene oranla zerre kadar değeri olmayan bir gezegenin üstünde yaşıyorken hangi üstün zekanla oranın değişmeyeceğini savunuyorsun.

     

     

     

  12. On 22.12.2017 at 21:04, araştırmacı21 yazdı:

     

     

     

    Anlayacağını kavrayacağını bilsem gerçekten usanmadan sabahlara kadar sana anlatırım ama boş. Kitabının dediği gibi senin gözlerine perde inmiş ama bir tanrı tarafından değil bizzat kendi kendine perde çekmişsin. Bir çok müslüm arkadaşın başına gelenle aynı durum. @Sundance sana gerekli cevabı vermiş zaten. Ama aynı uslanmaz ve anlamaz tavırların devam ediyor, edecektir. Dinin sana sorgulama izni vermez sadece işit ve itaat et.

  13. Lens her durumda önemlidir. Lensler tarafından alınan görüntü sensörlere yansır alınan görüntünün ne kadar ışık aldığı ve ne kadar net olduğu lense bağlıdır. Megapixel resmi oluşturan tanecikleri ifade eder her bir nokta 1 pixel demektir. Eğer çektiğin fotoğrafı çok büyük afişlere yazdıracak olursan megapixel önemli olur. Çünkü 5 megapixel ile çekilmiş bir resmi standart fotoğraf boyutlarında çıkarırsan tatmin edici olur. Ama aynı resmi bir bilboard için çıkaracak olursan çözünürlük bozulacaktır. Ama başta da dediğim gibi asıl netliği ışığı ve resmi alan lens olduğu için kaliteli lens her durumda önemli olur. 

     

    Bir örnek verelim : 

     

    5 MP Kameramız Var = Bu kameranın çektiği resimler 2560 Pixel Eninde ve 1920 Pixel yüksekliğinde olacaktır.

    Bu resmi 1920x1080 pixel çözünürlüğe sahip bir ekrandan baktığını düşünürsek aynı lense sahip fakat megapixel olarak daha fazla örneğin 12 MP kamerayla çekilen fotoğraf bu ekranda yakın kaliteyi verecektir. Ancak aynı MP fakat yüksek kalitede lens çok daha kaliteli görüntü verecektir.

  14. Şimdi, araştırmacı21 yazdı:

     

    ------------------------------------------------------------------------------------------

     

    YARATICININ VARLIĞINI GÖSTEREN/KANITLAYAN EVRENDEKİ TASARIM VE BAZI HASSAS DENGELER !

     

    GALAKSİ-GÜNEŞ-DÜNYA-AY SİSTEMİNDEKİ BAZI HASSAS AYARLARIN LİSTESİ [161]

     

     

    Siz hiç bitmez misiniz? Neden her gelen bir kere olsun şu forumu araştırıp acaba benim zırvaladıklarımı daha önce başkası söylemişmi cevap almış mı diye bakmaz. 

     

    Evrende hassas ayar ve dengelerin olduğunu nerenden çıkarıyorsun. Referansın nedir? Mesela daha düzensiz bir evren ya da farklı ayarlanmış bir evrene şahit mi oldun da bu evrenin hassas bir ayar olduğunu çıkarıyorsun. Bilimden anlamadan atıp tutmak kolay tabi. 

     

    Bak tane tane oku ve iyi anla.

     

    Bu evrende yaşıyor olmanızı evrenin hassas bir ayarda ve dengede olduğuna bağlıyorsunuz. Bu yaklaşım doğru değildir. O hassas dediğiniz sabitlerden birini değiştirip ahanda bak yaşam olmuyor demek değildir. Eğer o sabiti değiştiriyorsan tüm sabitleri değiştirmen gerekir. 

     

    Yani senin anlayacağın şekilde basitleştirelim sen bu dünyada yaşayasın diye evrenin ayarları hassas dengeler üzerine kurulmadı. Bir şekilde bu dengeler oluştuğu için yaşam başladı. Ki bu da öyle yüz, ikiyüz yılda değil 13.7 milyar yılda gerçekleşti. O ayarlar farklı şekilde oluşsaydı belkide farklı bir gezegende hayat sürebilirdik. Ten rengimiz gözlerimiz ayaklarımız vs çok daha farklı olabilirdi. Bugün kanıtlanmamış olabilir ama milyarlarca gezegenin içerisinde çok farklı canlılar olabilir. Ordaki atmosfere  bitkiye göre farklılık gösterebilirler.Belkide oksijene bile ihtiyaç duymuyorlardır. Yaşamları çok farklı bir elemente bağlıdır bilemeyiz.

     

    Unutmaman gereken cümleyi tekrar söylüyorum " Bu evren sen yaşayasın diye ayarlanmadı. Bir şekilde bugünkü halini aldığı için sen ortaya çıktın"  

  15. 18 dakika önce, cyn yazdı:

    Neden bu şekilde düşündün ki

    Çok ince dokursan ince cevapların peşine gitmen gerekir.

    Kitap'da yer alanlar kişinin anladığı kadarıdır.

    1400 yıl önceki edebiyattın bu günki edebiyatında anlaşılmamasından dolayı işte bu sorunlar yaşanılıyor kanatimce..

    Elif Lam Mim olayı gibi..

    Diğer bir konuda da bahsetmişdim ingilizce şarkıyı türkçeye çevirince hiç bir anlam yükleyemiyoruz taki ingilizceyi tam öğrendiğimşizde olayın çözümlenmesi gibi..

     

     

     

    Eğer sen kalkıp o kitabın her şeye gücü yeten bir tanrıdan geldiğini söylersen bizimde pekala ince cevaplar aramaya hakkımız olur. Çünkü sen, her şeyi bilen ve her şeye gücü yeten bir yaratıcıdan bahsediyorsun. Onun için kuşak çatışması gibi bir sorun olamaz ki. Apaçık dediği kitabı öyle bir şekilde gönderir ki her toplum ondan kendi kuşağına uygun bilgileri alır. Dahası tek bir dile bağlı kalmaz her dile sorunsuz çevrilebilir. Eğer bunu yapmamışsa ya her şeyi bilmiyor ve gücü yetmiyordur. Ya da daha mantıklısı "yoktur"

  16. 36 dakika önce, mmmrkl yazdı:

    Sevgili kardeşim, ateistler hep eski, ezoterik, hurafelerle dolu cahil halk anlatımlarını esas alıyorlar, yeni şeyler, yorumlar oluyor halbuki, takip etmiyorlar ki!...

    Bak sen de aynı şekilde ''Huri''kelimesinin hem erkek hem dişi olduğunu bilmiyorsun, alaylı laflar ediyorsun, tıpkı diğerleri gibi.

    Kalkıp birde 'araştırmıyor, okumuyor, Kur'an'ı bilmiyor' gibi şeyler söylüyorsunuz; insan önce kendini düzeltmeli.

     

    Bak arkadaş hurafeleri esas alan biz değiliz dindarlar, biz bu hurafelerden kurtulmalarını gerçeği görmelerini istiyoruz. Cevabı bol dediğin tefsir sitelerinde aynen senin dediğin gibi kelimenin bilmem kaçıncı anlamını sündürerek zorlama cevap vermeye çalışıyorlar ama veremiyorlar. Buraya her gelen müslüman da kendince bir tefsir yaparak ayeti bize açıklayıp sözde mat etmeye çalışıyorlar ama nafile toz olup gidiyorlar.

     

    Ben defalarca o islami sitelere yazı yazdım youtube da videolarının altına yorum yazdım ama yayınlamaya bile cesaret edemediler. Çünkü onlara sorgulayan değil işitip itaat eden kitle lazım.Peki biz burada ne yapıyoruz her gelenin görüşüne saygı duyuyor sıfırdan anlatmaya çalışıyoruz. Sonucunda ne oluyor kuyruğu sıkışınca basıyor küfrü toz olup gidiyor. Araştırmamakla suçluyorsun da huri kelimesinin nesini araştırayım ister erkek olsun ister kadın müslümanların içinde bunu kadın olarak anlayıp bunlara ulaşabilmek adına her türlü pisliği yapmayı hak gören insanların olmasıdır önemli olan.

     

    Eğer bu kitap herşeyi bilen bir tanrıdan gelmiş olsaydı o tanrı "bak bu huri kelimesini sadece kadın olarak anlayacaklar bunun yerine başka kelime kullanın" derdi. Yanlış anlamaya müsade etmezdi. Ee ne olacak şimdi kitabınızda sündürülen tek kelime bu değil ki zaten doğru bir kitap olsa bu kadar mezheplere bölünüp bu kadar farklı anlayan olmazdı değil mi? Ya tanrınıza herşeye gücü yeten herşeyi bilen ezeli ve ebedi gören sıfatlarını koymayacak arap putu olduğunu kabul edeceksiniz ya da evrensel dediğiniz kitaptan bu kadar farklı hüküm çıkarmanın ve evrensel ahlakla bağdaşmayan hurafelerin mantığını ortaya koyacaksınız.

     

     

     

     

  17. 11 dakika önce, cahim yazdı:

     

     

    İşte müslümanın en iyi örneklerinden biri sensin şu konuşma şekli şu adaba bakan kişi zaten senin müslüman olduğunu hemen anlar. Kitabına delil olarak yine kitabını gösteren beyin yoksunu gelmiş ateist sayfasında ateistlere defolun gidin diyor. Bu nasıl bir ahmaklıktır anlamış değilim.

  18. 17 dakika önce, anibal yazdı:

    Tanrı, hele hele allah, neresinden tutsanız elinizde kalır. 

     

    Hem insanlara yetecek kadar nimet yaratma, ondan sonra çıkıp israf etmeyin de. Ondan sonra da size verdiğim nimetlere şükredin de. Hastir, ordan, utanmaz arlanmaz bedevi putçuğu....

     

     

     

    Verdiğim nimetlere şükredin sözünü söylettiği kişiler de genelde varlık içinde boğulanlar oluyor. Beyinleri o kadar uyuşmuş ki adamlara arapça küfretsen amin diyecekler.

  19. 8 dakika önce, mmmrkl yazdı:

    Ne desin kardeşim! Soru aynı soru cevap tabiki aynı olur.

    Örneğin, bence, sen''huri''kelimesinin cinsiyet belirtmediğini  bilmiyorsun.

     

    Ne önemi var ki neyi belirttiğinin. Onlar için önemli olan şey olmayan bir cenneti kazanmak ve bunun içinde bu dünyayı cehenneme çevirmek.

    Madem aynı soruyu soracak önce daha önce cevabı verilmiş mi diye bakacak sonra soracak. Mucize mucize diye zırlamadan önce burada o mucize dediklerinin daha önce cevabı verilmiş mi diye bakmaktan acizse bizim ne yapmamızı bekliyorsun. Mucize dediği safsatalar ellerinde patlayınca serseri mayına dönüyorlar. 

     

     

  20. Evet  bir yönden kısır döngü var peki neden çünkü kendisi zaten kısır döngü olan bir dinin gerçeklerini insanlara anlatmaya çalışıyoruz. Dikkat edin her gelen müslüman sanki çok farklı bir argümanla geliyormuş gibi konuları ardı ardına sıralıyor. Kendisinden önce mucizeleri elinde patlayıp geri giden müslümanlardan habersiz şekilde kendisi de aynı şeyleri getirip duruyor. Çünkü araştırma okuma gibi bir alışkanlıkları yok. İnandığı kitabı bile okumayan insanların gelip burada arama yapıp daha önce verilen cevapların okumasını beklemediğimiz için tekrar tekrar cevap veriyoruz. Ama çoğunun o verdiğimiz cevapları da okumadığının farkındayız. Onların tek amacı var birilerinin ahanda burada mucize var hemen müslüman oluyorum hadi şehadet getirelim demesini bekliyor. Karşı argümanlara tamamen kapalı beyin yapısı bir ateisti müslüman yapıp sevap point kasarak cennette fazladan bir huri alma derdinde.

  21. 3 saat önce, Yeni Üye yazdı:

    Ne var bunda. Ne yani sen Tanrıyı herkesi aynı kalıba sokmaya çalışan bir diktatör falan mı sanıyorsun. Öyle olmadığından emin olabilirsin. Öyle olsa yaratırken fotokopi makinesi kullanırdı. Halbuki değil iki insan, iki karınca bile birbirinin aynı değil.

     

    Elbetteki farklı olacak ama biz burada insanın farklılığından bahsetmiyoruz. Bir kitap var elinizde ve bu kitabı her şeyi bilen ve her şeye gücü yeten bir tanrıdan geldiğini söylüyorsunuz. Ancak bu kitabı kimse tam manasıyla anlayamıyor. Çünkü belli bir olay bütünlüğü ve akıcı bir anlatımı olmayan tekrarlarla dolu bir kitap. Ayrıca tüm insanlığın bu kitapta yer alan hükümlerle ve getirdiği şeriatla yönetilmesi gerektiğini savunuyorsunuz (genel anlamda müslümanların çoğu) . Ancak kitaptan o kadar farlılık gösteren hüküm çıkıyor hangisi gerçek manada islamın kendisi belli değil. Kendilerine islam alimi diyen insanlar kendilerine göre cilt cilt tefsir çıkarıyor yetmiyor diğer alimin çıkardığına itiraz ediyor. Din mezheplere ayrılmış herkes kendisine bir doğru edinmiş. Peki gerçek olan hangisi ? Tanrı en çok hangisini istiyor. Yada istediği mutlak manada islam hangisi söyleyebilir misiniz? Arabistan mı?  İran mı?  Afganistan mı ? Türkiye mi ? v.s. hangisi gerçek islamı yaşıyor bunu bilen yok. Ee o zaman bu kitap nasıl oluyor da tanrıdan geliyor. Bu tanrı hangi kafada ki kimsenin anlayamayacağı bir kitap gönderiyor ve inanmayanları yakacağını işkence edeceğini söylüyor. Sizler ya mantıktan yoksunsunuz ya da dininizin emrettiği gibi "işittik ve itaat ettik" emrine  uyuyorsunuz. Peki kimi işittiniz ve kime itaat ediyorsunuz. Hangi mezhebe hangi alime hangi tefsirciye hangi mealciye iman ediyorsunuz.Hangisinin dediği mutlak islam doğrusu ve ölçüyü neye göre yapıyorsunuz?

×
×
  • Yeni Oluştur...