Jump to content

adiist

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    73
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

adiist Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  • Doğum Günü 05-08-1987

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Adana
  1. ne oldu mücahit? dilini mi yuttun? bizi engin bilginlerinle aydınlatsana
  2. toparlayamaz konuyu. verebileceği hiçbir cevabı yok (saçmalamak dışında).
  3. ee saka yapmadıysan neden benim ruhu kabul ettiğimi söyledin?? beyninin olması gereken yerde ne taşıyorsun sen? yomsa kalbinle mi düşünüyorsun (ya da başka bir yerinle)?
  4. oku, bence gerçekten aç birşeyler oku. argumanlarını desteklemek için o kadar saçma sapan seyler yazıyorsun seni ciddiye alıp almamak konusunda ciddi bir tereddüt yaşıyorum.
  5. ben seninle dalga geçiyorum ama sen bunu benim ruhun varlığını kabullendiğime yorumluyorsun! bunu ciddi olarak söylediğine göre sanırım sen 13-14 yaşlarındasın. bence uyumalısın yoksa büyüyemezsin evlat.
  6. küçükken gazetede bir yazı okumuştum. adamın birinin başına kazayla bir demir çubuk saplanıyor adamın beyni hasar görüyor ama adam ölmüyor. hastaneden çıktıktan sonra adamın huyu değişiyor çok sinirli acımasız bir insana dönüyor. sanırım adamın kaza sonucunda ruhu da hasar görmüş
  7. adiist

    Kuranın şiirselliği ve çelişkisi

    bu mantıkla hareket edeceksek o zaman doğuda bir tane kürt bırakmadan hepsini temizleyelim. kadınlarını da cariyelerimiz yapalım. böyle saçma birşey olabilir mi? utanmasan oh iyi oldu diyeceksin
  8. adiist

    Evrim karşıtları gelip bana bunu izah etsinler bakalım

    müslüman kardeşler, harun yahyanız bişe yazmamış mı bu konuda biraz araştırın bakalım
  9. adiist

    Kadere inanırmısınız ?

    bi halt anladıysam arap olim. arkadaş siz neden bi soru sorduğumuzda cevaplarınızı arap saçına çeviriyorsunuz? bunu yalın br şekilde anlatmanın imkanı yok mu?
  10. adiist

    Kadere inanırmısınız ?

    HAHAHAA mükemmel.. ilerde bu duruma düşersem bu çelişkiyi iyi değerlendiricem
  11. adiist

    Kadere inanırmısınız ?

    işte bu yüzden insanların yaptıklarından sorumlu tutularak cezalandırılmaları büyük bir çelişki.
  12. adiist

    Evrim karşıtları gelip bana bunu izah etsinler bakalım

    bu konuyu güncelleme gereği hissettim çünkü gördüğüm kadarıyla müslümanlardan hala tatmin edici bir cevap gelebilmiş değil. Belki de bu konuyu görmemişlerdir onun için yeniden güncellemekte fayda var
  13. Müslümanlara bence kuran kasten arapça okutuluyor. Arapça okusunlar ki içeriğindeki saçma sapan şeyleri öğrenipte dini terketmesinler diye.
  14. adiist

    Kadere inanırmısınız ?

    bu kader anlayışı zaten yüzyıllardır müslüman bilginlerin üzerinde anlaşamadıkları bir konudur. zaten işin içinden çıkmak mümkün değil. allah istemezse yaprak düşmez derler sonra bir kötülük yapınca allah seni cezalandıracak derler. hem kaderimizi allahın yazdığını söylerler hemde özgür iraden var günahlarından sorumlusun derler. Bazı bilginler bu çelişkiyi görüp insanların özgür iradeleri olduğunu insanın kendi kaderini kendisinin belirlediğini söylemişler ama bu yüzden dinsizlikle suçlanmışlardır.
  15. adiist

    Kadere inanırmısınız ?

    allah benim o suyu içip içmicemi göremiyor mu?
×
×
  • Yeni Oluştur...