Jump to content

Roll

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    26
  • Katılım

  • Son ziyaret

Roll kullanıcısının paylaşımları

  1. Roll

    Türkiye devletinin azınlık üzerine kurulması...

    Suniler dışlanmıştır, sizin anlattığınız politik neo-sunnilik olabilir. Bakın tabir ürettim Sonuçta sunni çoğunluk Kemalizm ile hep karşı karşıya durmuştur. Yazdığınıza katılmıyorum. Kemalizm İslam dinini /ülkemizde ki çoğunluğu sunnilik/ dışlamıştır.
  2. Roll

    Türkiye devletinin azınlık üzerine kurulması...

    Sevan Nişanyan ve Aziz Nesin'in anlattıkları daha doğru gibi geldi bana. Sayı doğru mudur bilmiyorum, 3 parti açılmış hepside kapatılmış o dönemlerde. Yakın tarihte ülkücülerin de dışlandığını ve pratikte çok dövüldüklerini biliyorum.
  3. Geçen gün Sevan Nişanyan isimli bir ateistin videosunu izliyordum. Kendisi Ermeni asıllı ve bir ateist yazar. Türkiye Cummhuriyeti kuruluş aşamasında büyük çoğunluğu dışladığı ve yok saydığını anlatıyordu. Ermeniler, Rumlar, Aleviler, Kürtler, Turancılar, Araplar, Sunniler, Osmanlıcılar, Şeriatçılar, Komünistler vs vs uzar gider. Hatta bazı ateist isimler bile. Köylü sınıfının çoğunluğu. Bu konuda ne düşünüyorsunuz ? Neredeyse herkesin dışlandığı bir Cumhuriyet ne kadar sağlıklı olabilir ?
  4. Roll

    Forumun En Donanımlı ve Bilgili Adamları ..

    Yok investor'um ben.
  5. Roll

    Forumun En Donanımlı ve Bilgili Adamları ..

    Sen ve Türk Ateist ikinizde spastise olabilir. Dır dır yeter yahu ! Konuyu sapıttın.
  6. Roll

    Forumun terbiyesiz yöneticileri

    Tam da anlatmak istediğim buydu işte
  7. Roll

    İşid neden kadınlara tecavüz ediyor?

    Herhangi bir ayete bakıp tecavüz etmiyorlar. Bölgede kin ve nefreti dolayısıyla karmaşık terör ortamını oluşturmak için bunu yapıyorlar. Demografik yapıyı değiştirmek için sürekli şiddet ve vahşet sergiliyorlar. Bu olayları din temelli değil siyaset temelli yorumlarsak, bu terör örgütü bu vahşeti herhangi bir inanç için değil petrol havzaları ne enerji koridoru için yapıyor diyebiliriz.
  8. Roll

    Forumun terbiyesiz yöneticileri

    Burada bazı kişiler kendi ideoloji ve sığ düşüncele sınırları dışına çıkılınca küfürler yağdırıp üyeleri tehdit edebiliyorlar. Sonrada forumdan attırabiliyorlar. Buranın derin devleti olmuş tipler var. Şikayet konusuna bende yazayım, belki forumu yöneten kişiler kankilik ilişkilerini askıya alırlar.
  9. Roll

    Tayyip'in kemalist takılmaya başlaması

    CHP'nin elinden on yıllardır kullandığı sopasını almaya çalışıyor. Sonuçta % 50 + 1 sistemi var artık, burada Atatürksüz olamaz.
  10. Roll

    Takım tutar gibi parti tutan salaklar

    Ne dersiniz bilmiyorum ama Kemalizm'i bir din olarak algılıyorum.
  11. Roll

    Müslümanlar ve Ateistler Barış içinde yaşayamaz

    Bu savaş ayetidir. Ancak barış zamanı da müslüman ve ateistler barış yaşayamazlar yani barış zamanında barış olmaz. Benzer sözler İncil'de de mevcuttur, İslam ve Hristiyanlık tamamen egemenlik ve yayılmacılık üzerinedir. Yeşaya 13 15 Yakalananın bedeni delik deşik edilecek, Ele geçen kılıçtan geçirilecek. 16 Yavruları gözleri önünde parçalanacak, Evleri yağmalanacak, Kadınlarının ırzına geçilecek.
  12. Roll

    Forumun En Donanımlı ve Bilgili Adamları ..

    Forumu yıllardır okuyorum bazı konuları neredeyse ezberledim. Türk Ateist ilk 10'a giremez. Çünkü tutucu ve sınırlı. Burada okuduğum yorumlar hakkında Google'de çok makale aratıp okumuşluğum var. Robespierre ve NOLAN iyidir. Anibal evet oda iyidir. Sorgulayıcı ve eleştiri yönünden bu gün Radikal Kemalist sizin konunuzu gördüm. Donanımlı olmak eleştiriyi de nokta atışı yapmaktır kanımca. Eleştiriye açık olan ve sabırlı olandır, nacizane görüşüm eleştiriyi iyi noktadan yakalayan zaten donanımlı olmaya adaydır.
  13. Roll

    Kahvaltı

    Her gün çiğ yumurta zarar verir diye biliyorum. İyice öğrenmeden denemeyin bunu.
  14. Roll

    Takım tutar gibi parti tutan salaklar

    Bu dediğiniz kadercilik gibi oldu. Bu böyle gidecek mi peki ? Mevcut durum ne zaman değişecek, değişmesi için ne olmalı ?
  15. Roll

    Takım tutar gibi parti tutan salaklar

    Kılıçdaroğlu'ndan daha etkili isimler olabileceğini düşünüyorum. Emin olun akp oyları kemik oy değil, zamanında Ecevit yüzde kırklara çıkmamışmıydı hatırlayın.
  16. Roll

    Takım tutar gibi parti tutan salaklar

    Sırf Alevi diye kör gözüne peşine gidenler var onları kastediyor sanırım.
  17. Roll

    Takım tutar gibi parti tutan salaklar

    Evladım, bu lider konusu nereye kadar gidecek. Bırakmıyor koltuğu, vizyon sıfır hitabet sıfır. Artık bizden çok Erdoğan tutar oldu Kılıçdaroğlu'nu. Türkiye'nin en geniş sosyal demokrat tabanına sahibiz Kılıçdaroğlu'na mecbur değiliz. Çakıldık kaldık 24-26 bandında.
  18. Roll

    Takım tutar gibi parti tutan salaklar

    Niye kişiye saldırıyorsunuz konu açtı diye, söyledikleri çok doğru. Bu gün Tayyip Erdoğan tek başına seçime girse % 10 barajını rahat geçer peki Kılıçdaroğlu tek başına seçime girse % 1-2 alabilir mi ? C.H.P kimlerin eline düşmüş, mezhepçi bir parti halini almış neden bunu konuşmak yerine yobaz gibi saldırıyorsunuz __? Sosyal demokrat yada İslam inancı taşımayan bir kişi bu gün kaç partiye oy verebilir __? C.H.P ve H.D.P var. Hayatta H.D.P'ye oy atmam, C.H.P kaldı geriye. Eleştirilemez C.H.P ve genel başkanı Kılıçdaroğlu.
×
×
  • Yeni Oluştur...