Jump to content

Ledün

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    16
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Ledün Hakkında

  • Derece
    Member

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

  1. Ledün

    Ateistlere bir soru

    Allah varmı yok mu yerine Namaz mı ?oruç mu ? demeniz daha iyi olur. ikiside önemli çünkü lazım olacak..
  2. Ledün

    Kur'an'ın Yazılış Nedeni Ne Olabilir?

    "Melek bana okumamı emretti. Kendisine okuma bilmediğimi söyledim. Beni kollarının arasına alıp kuvvetle sıktı; sonra 'Oku!' dedi. Ben yine, 'Okuma bilmem.' dedim. Beni tekrar kollarımn arasına aldı, kuvvetle sıktı ve 'Oku!' diye tekrar etti. Ben yine 'Okuma bilmem.' dedim. Üçüncü defa kollarının arasına alıp daha kuvvetlice sıktıktan sonra bıraktı ve şöyle dedi: 'Yaratan rabbinin adıyla oku; O, insanı alaktan (asılıp tutunan zigottan) yarattı. Oku! Rabbin sonsuz kerem sahibidir. O, kalemle (yazmayı) öğretendir. İnsana bilmediklerini öğretmiştir.'" (bk. Buhârî,
  3. Ledün

    İlk insan saçmalığı

    Senin beyin'nin uzuvlarına tam olarak sinyal gönderemiyor bu belli Matematikçi olması adamın biyolojiden anlamasına engel gibi sefih maymun zekasında yorum yapmışsın,güldürdün bravo! Ayrıca yazdığın son iletini yanımda yapmış olsaydın sanırım en yakın hastaneye seni götürmeleri için ışık hızın giden bir ambulansa ihtiyacın olacaktı. Şu necaset kokan yorumlarına daha fazla cevap vermek istemiyorum.
  4. Ledün

    İlk insan saçmalığı

    12 sene okumuş ama nasıl okumuş sanırım kitapların sayfalarını tuz ve sirke banıp turşu haline getirdikten sonra okumuşsun bu çok belli.. Bilim adamı olarak Prof.Doc.John lennox'u örnek gösterebilirim. Hatta youtube da da ricard abimize sağlam kitlemiştir. Allahı görmek öyle kolay mı sanıyorsun . Sen sanırım bir imtihan halinde olduğunu ve Allahı görme olayından gün be güne uzaklaşıyorsun. Allah sadece kıyamet gününde müminlere görükecektir. Allah'la karşılaşında şu turşusunu kurduğun kitaplarından alıntılar yaparak sorular soracağın çok belli.
  5. Ledün

    Müslümanlara Soru

    1.Dünyanın şekli yuvarlaktır.Kuranda bununla ilgili çokça kaynak hatta deve yumurtasına benzediğini bulabilirisin. 2.Peygamberimizin aişe ila kaç yaşında evlenip evlenmediği hadislerde var doğru ve yalnış bu konu hakkında konuşmayı doğru bulmuyorum. 3.Kuzey kutbunda oruç tutmak istersen en yakın ülkenin zaman dilimini alıp oruç tutabilirsin. 4.Müslüman olmayanların eşyalarını kullanmak haram değildir.
  6. Ledün

    İlk insan saçmalığı

    %100 ise,zıddı şeyleri söyleyen bilim adamlarını ikna yoluna gidersen belki gayretlerinin sonucuna ulaşırsın. Çünkü bu adamlarında ciddi kanıtları var al bide burdan yak ! Maymundan gelmişiz..bende adroma galaksisiden geldim demekle aynı şeydir bu... Ha sana zorla islamı inandıracak değiliz.İster inan ister inanma çok TIN. Dönüşünü tam anlamda tamamladığında belki burda daha spesifik yorumlarına inşallah rastlayacayız.
  7. Ledün

    Tevrat ve İncil Değiştirilmemiştir

    Tevrat ve incil'in Allahın katında doğruları olduğu ve bunun üzerinde ahit aldığını biliyormuydun ?? Yoksa sen facirlerin üzerine karalıyıp,çizdiği çakma, incil ve tevrat mı diyorsun ?
  8. Ledün

    İlk insan saçmalığı

    Israrla maymunluk etmeye devam ediyorsun. Evrim kabul edildiyse bile bir çok kurum ve kuruluş tarafından tam zıddı şeylerde söylenmektedir. Bak sana zorla birşeyi teblig ettiğimi sanma ama bu teoriyi kanıtlamak için elinizde sağlam bilimsel verilere rastlamak zorundayım. Görününen şu ki attığınız palavraların çoğuda günümüz dünyasında tam kanıtlanamamıştır. Nacizane şunuda ekleyeyim acaba yaradan neden maymunların akılsız olduğunu söylemiş orasıda bayağı ilginç "Biz onlara aşağılık maymunlar olun dedik." (Bakara, 2/65)
  9. Ledün

    İlk insan saçmalığı

    Adı üstünde bu sedece kanıtlamamış bir teoriden ibarettir. Kuran da bildirilen ise gaybe yani bilinmeyene inanmaktır. Anlamak istemediğin şey bunun bir inanç meselesi olmasıdır. ''Onlar gaybe(görülmeyene,bilinmeyene) inanırlar''(BAKARA-3) Bu arada lisanına dikkat edersen sevinirim.
  10. Ledün

    İlk insan saçmalığı

    Hayır bir bedevinin uydurması değil ! bütün peygamberlere gönderilen ayetlerin benzeri peygambere söylenmiştir. Hatta kuranda şöyle söylenir. ''Senden önce gönderdiğimiz bütün peygamberlere, “Şüphesiz, benden başka hiçbir ilâh yoktur. Öyleyse bana ibadet edin” diye vahyetmişizdir.''(ENBİYA Suresi 25. ayet ) Peki bunlar gerçek iken babanın maymun olmadığını ispat edebilirmisin ?
  11. Ledün

    İlk insan saçmalığı

    Maymunda gelmediğimize göre, Gerçi halen gelen maymunda görmedik elimizde yaradılıştan başka bir seçenek kalmadı. Ve elimizde kurandan başka kaynakta kalmadı “O insanı alaktan yarattı.” (Alâk, 96/2)
  12. Ledün

    Ateist olmak bir insana ne katar?

    Ölüm iyi bir nasihatçıdır. Çokları onu unutur çokları,da onun bir kapı olduğunu bilir. İslamda sürekli ölümden bahsedilir. Korkunuz ölüm ve sonrası için olsun ateistler. Çünkü ölmek mesele değildir. Asıl ölüm,öldükten sonra başına geleceklerini bilmemektir.
×
×
  • Yeni Oluştur...