Jump to content

Cimcime

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    109
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Cimcime Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

  1. Cimcime

    Sizce Suriyelileri geri gönderebilir miyiz?

    Tamam, bunlara ben de karşı çıkmıyorum ki. Bunlar doğru değerlendirmeler. Biz niye başladık bu tartışmaya? "12 eylül'ü ve ışid'i abd destekledi" dediğim için, sen buna itiraz ettiğin için. Senin bu değerlendirmelerine katılıyorum. Abd gücü yettiği ölçüde başarılı oldu, yetmediğinde de çuvalladı. İran'da komik duruma düşmüştü. Malum, irangate skandalı. Irak'da onca katliam ve vahşetin ardindan nasil çekileceğini bilemedi. Suriye'yi Iran'a ve Rusya'ya tamamen kaptırmamak için direniyor. Trump'ı bile seçtirmemek için uğraştı ama bunu bile başaramadı. Halen de atabilmiş değil. Turlu nu
  2. Cimcime

    Ateistler neden küfür ederler?

    İşte o yüzden ben de olması gereken diye belirttikten sonra ikinci önlemi yazdım, sopadan söz ettim. Yani yasal yollar ise yaramazsa tabii ki kendini savunacaksın, bu tiplerin anladığı dilden konuşacaksın. Sopadan anlar bunlar, sopayla halkından geleceksin. Sen ne öneriyorsun? Onlardan daha pislik olmayı... Bunu anlayamadım. Sen de onların ailesine söverek mi onlarla hesaplaşacaksın? Bu aşırı absürt bir komedi örneği.
  3. Cimcime

    Sizce Suriyelileri geri gönderebilir miyiz?

    Yoo, ona da karşı çıkmak gerekir. Nereden biliyorsun karşı çıkmadığımı? Onlar da müdahale ettiler, işgal ettiler, vb... daha geçen gün bir konuda değindim buna. Hatta sanırım sana verdiğim bir cevapta sovyetlerin afganistanı işgalinden söz etmiştim. Ben sana abd şili'de hiç sebep yokken darbe yaptı demedim ki. Evet, ciddi bir tehlike vardı şili'de abd için. Aynı şekilde küba da bir tehlikeydi. Ama onu götüremedi. Başaramadı işte. Her şeye gücü yeten kadir-i mutlak bir güç olarak görmüyoruz ki abd'yi...
  4. Cimcime

    Allah nasıl iyi olabilir?

    Belki de olan budur! Matrix... West World diye bir dizi film izliyorum. Zengin müşteriler gelip bir kovboy kasabasında oyun olarak silahlı çatışmalara giriyor, vurup kırıyor, robot kovboylari öldürüyor, ama kendileri ölmüyor. Seks, kumar, macera, heyecan... hepsini bir süreliğine yaşayıp kurgu kasabadan ayrılıyorlar. Bunun sanal bir ortam olduğunu biliyorlar ve eğlenceyi, zevki maksimize etmeye bakıyorlar. Ama işte orada bir oyun bu ve zekice sınırlı. Öyle bir ortamda bir hafta, iki hafta... daha ne kadar zevk alıp kalınabilir ki? Sonunda sıkılıp ayrılmaca...
  5. Cimcime

    Sizce Suriyelileri geri gönderebilir miyiz?

    Yahu koca Şili'yi devşirmedi, oradaki tek bir adamcağızı devirdi. Ordu zaten elindeydi, Pinochet Allande'ye karşıydı. Seçimle gelmiş bir adam. Özel birlikleri falan da yok. Önce kitlesel gösteriler tertiplediler, sonra da darbe... Küba ise elli yıldır abd ambargosuna rağmen orada duruyor işte. Fidel Castro da o kadar cia suikastinden kurtulup eceliyle öldü. Daha neyi tartışıyoruz?!
  6. Cimcime

    Ateistler neden küfür ederler?

    Ne güzel araştırmışsın, iz sürmüşsün, bu pisliği deşifre etmişsin. Son satırda niye böyle saçmaladın? Bu tiplerle uğraşmanın iki yolu var. Birisi ve olması gerekeni, adaleti, polisi, hukuku, kanunları göreve çağırmak ve takipçisi olmak, diğer ise bunlara sopayı eksik etmemek. Bu tipler sopayı görünce kuyruğu saklar.
  7. Cimcime

    Ordu Neden Müdahale Etmiyor?

    O olay sırasında Çiller ve İnönü koalisyon hükümeti güvenoyu alıyordu mecliste. Böyle aldılar güvenoyunu! O olay öncesinde Almanya'da Türklerin kaldığı bir ev alman irkcılarınca kundaklanmıştı. Itfaiye yangın yerine 8 dakika gecikti diye bizim basın ateş püskürüyordu. Ama Madımak'daki yangına 8 saat boyunca "yetişemediler!"
  8. Cimcime

    Allah nasıl iyi olabilir?

    Belki de bu, güzellikleri daha da guzel ve cazip kılan bir unsurdur. Yani hem güzellik ve cazibe var, hem de tehlike. Hem açlık duygusu hem yemeğin güzel kokusu ve tadı, hem avlanmanın heyecanı hem de av olmanın... Öbür türlüsü biraz yavan olurdu sanki: Dilediğin gibi git, orada duran meyvelerden ye, tüm canlılar birbirine dokunmadan, sadece meyveyle ve sebzeyle beslensin. Korku ve endişe yok, acı yok, üzüntü yok, sadece sevinç ve mutluluk var. Bence asıl bu pek mümkün değil gibi. Zıtların birliği kuralı... bir şey ancak kendi zıddıyla beraber var olabiliyor. Kısacası m
  9. Cimcime

    Allah nasıl iyi olabilir?

    Ama bu bizim gördüğümüz rüyada sadece kabus, acı ve işkence yok ki. Arada güzel şeyler de görüyoruz. Muhteşem bir manzara, cennet gibi doğa, sanat eserleri, müzik, resim, gerceği az bulunsa da sevgi ve dostluk, artık biraz yozlaşsa da kültürel varlığımız, giderek azalsa da sosyal dayanışmamız, bazan acı verse de gerçek bir aşk... O zaman bu tanrı nasıl bir tanrı? Bazan iyi, bazan kötü mü, bu sizin benzetmenize göre?
  10. Cimcime

    Ordu Neden Müdahale Etmiyor?

    Etrafta konuşlanmış bekleyen polislerden birisi otelin etrafındaki güruh dağılsın diye silahını havaya tutup bir iki el sıkmış diye daha sonra hesap vermek zorunda kalmış.
  11. Cimcime

    Allah nasıl iyi olabilir?

    Bunu anlamadım, neden sıfır? Nedir kötülük problemi?
  12. Cimcime

    Sizce Suriyelileri geri gönderebilir miyiz?

    Teşekkürler...
  13. Cimcime

    Sizce Suriyelileri geri gönderebilir miyiz?

    Ben her taşın altında abd bulmuyorum ki. Burada iki konuda abd'yi suçladım, birisi ışid taşı, öbürü de 12 eylul taşı.
  14. Cimcime

    Forumun terbiyesiz yöneticileri

    Mesele okuyabilmesi değil, cevap verememesi.
  15. Cimcime

    Forumun terbiyesiz yöneticileri

    Tuhaf bir mizah anlayışın var ama kendinle eğlenebilmen güzel.
×
×
  • Yeni Oluştur...