Jump to content

Mushinronsha

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    19
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Mushinronsha Hakkında

  • Derece
    Member
  • Doğum Günü 15-01-1999

Profile Information

  • Gender
    Male

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

  1. Hatırlarsanız 2012-2015 yılları arasında dünyanın çeşitli yerlerinde değişik sesler duyuluyordu (İstanbul dahil) ve buna anlam verilemiyordu. Ama sanırım sonra açıklanmıştı. Az önce o sesin aynısını duydum. Olayı "Aman Allah'ım! Sır üflendi, ölüyor muyuz?" ya da "Bu ses de ne? Uzaylılar mı?" demeye getirmiyorum ama İstanbul'da yaşayan ve başka duyan oldu mu diye merak ediyorum. Ve bu olay bir şekilde açıklanmıştı. Dünyanın yörüngesiyle mi ne ilgiliydi hatırlamıyorum.
  2. Mushinronsha

    Allah Korkusu Yüzünden Ateist Olamamak

    Benim ateist olmamdaki en büyük sebep İslam ve Kur'an'ın kendisidir. Bir dediği diğerini tutmayan, aklın mantığı almadığı saçma ayetlerden oluşan bir kitaba inanmaktansa, her şeyi mantığımla sorgular ve bulmaya çalışırım. Ateist olmak arkadaşımla bir anda aldığım bir karardı. Sonra zamanla araştırma yaptım Kur'an'ı okumaya başladım (hâlâ okuyorum) ve hâlâ da araştırıyorum. Ama her şey oturuyor gibi. Dinler sorgulanamayacak kadar saçma. Uzay-zaman kavramı olduğu müddetçe bir tanrıya ihtiyaç yok.
  3. Aynen ya. Sorgulama diye bir şey yok ki ortalıkta Kur'an'da ne geçiyorsa hiç sorgulamadan öyle olduğu kanısına varıyorsun. Halbuki bu olaylar bilim ile kıyaslandığında ne kadar saçma şeyler ortaya çıkıyor. Diyelim bilimsel açıdan saçma olmasının nedeni metafiziksel olması. Ee o zaman nerede metafizikselliğin (olağanüstü hal ve durumların) kanıtı?
  4. Mushinronsha

    Ateizm hakkında

    Ahahah. Buna ne cevap verecek çok merak ettim. Sahiden Kur'an yetersiz ya, o parantezler kuran yazılırken mi vardı yoksa Türkçeye çevrilirken mi eklendi bilmiyorum ama Kur'an gerçekten açıklayıcı olsaydı gerek olmazdı diye düşünüyorum. Ayrıca Kur'an gerçekten açıklayıcı ise hadislere de ihtiyaç duymazdı diye düşünüyorum. Hani şu Kur'an'dan da asılsız hadisler.
  5. Mushinronsha

    Ateizm hakkında

    Bir şeyi görüp görmemen ona inanmanı değiştirmez. Yeter ki mantığınla bunu anlayabilesin. Siz illa gökten bir şeyler inecek öyle anlayacaksınız, değil mi?
  6. Mushinronsha

    Ateizm hakkında

    ''Teizm de ateizm de inançtır''? Teizm bir inanç, evet ama ateizm asla bir inanç değildir. Bunu bile bilmiyorsun. Bu bilgisizlikle dinini nasıl savunacaksın?
  7. Mushinronsha

    Kuran'da icki once serbestti, sonra yasaklandi (mi?)

    Evet, İki ayet de gerçek. İçki Kur'an'da önceleri serbestti sonradan insanlara kötü etki ettiği görününce haram kılındı. Bana göre bu saçmadır. İçkinin insanlara zararı olduğunu bilmeyen bir ilah olabilir mi? Eğer bir şeyleri gözlemleyip, görüp sonradan değiştiriyorsa o onun her şeyi bildiği özelliğini kısıtlar. Kur'an içerisinde sayısız birbiriyle çelişkili ve bilime ters düşen ayet var. Onla ilgili bir konu açmak istiyorum daha sonrasında.
  8. Mushinronsha

    Allah rüzgarı keserse gemiler yüzemezmiş

    Tartışmanızı okurken resmen çıldırdım. @anibal Boşver. Ne kadar uğraşırsan uğraş bunlar gerçeği göremeyen kişilerdir.
  9. Mushinronsha

    MUHAMMED YAŞADI MI?

    Benim sözüm Deep Blue adlı kişiyeydi ama bana ayriyeten mi demek istedin anlayamadım.
  10. Mushinronsha

    MUHAMMED YAŞADI MI?

    Hadisi eleştirel okusaydın her şeyi anlardın. O dönemler deve sidiğinin belirli hastalıklara iyi geldiği düşünüldüğü doğru. Ama hadiste, Medine'ye Müslüman olmak için gelmiş kişilere hava dokununca Muhammed sanki alaycı bir şekilde deve sidiği içmelerini söylüyor. Değilse bile söylüyor. Tamam, o zaman tıp yanlıştı. Muhammed de bunu söylemiş olabilir. Ama adamların onuru bunu kabul etmeyince deve ve çobanları öldürmeleri sonucunda bir İslam peygamberinin (sözde hakikat dininin) adamların gözlerini oymasını vb... düşünebiliyor musun? Lütfen kör olmayın. Bu senin attığın Z'nin grafikleri
  11. Mushinronsha

    MUHAMMED YAŞADI MI?

    Tsubasa'yı izlemişimdir. Hatırlamıyorum. Ben o dönemlerde yoktum ama sıkça tekrarları yapılırdı belirli başlı kanallarda.
  12. Mushinronsha

    MUHAMMED YAŞADI MI?

    Hahahahahahahahahaha. Cidden sesli güldüm. Mega Ateist nickli arkadaş üstte gayet mantıklı bir yazı yazmış ve Kur'an içindeki gerçeği açığa çıkaran hadislerden birini de sana göstermek istemiş. Böyle bir şeyi gördükten sonra siz müslümanların nasıl hala aynı şekilde inanmaya devam ettiklerini anlayamıyorum. Ya gerçeği göremeyecek kadar körsünüz. Ya da gerçekten beyniniz yıkanmaş İslam'a dair ne ters bir şey görürseniz reddediyorsunuz.
  13. Mushinronsha

    MUHAMMED YAŞADI MI?

    Hahahaha. Çok şaşırdım Dragon Ball'ı bilmene. Burada görebileceğimi düşündüğüm en son şeydi
  14. Mushinronsha

    MUHAMMED YAŞADI MI?

    Tamam, farklı bir konuya giriş yapmak istemişsin düzenlemenden sonra anladım.
  15. Mushinronsha

    MUHAMMED YAŞADI MI?

    Kardeşim troll musun? Fazla emin konuşuyorsun Başlarda dediklerin mantıklı geliyordu da şu piramide girince saçmaladın. Ne dünya yönetimi ne de Deep Web, 51. Bölge gibi şeyler hakkında bu kadar emin konuşman çok saçma. Ayrıca konuyla alakasız. Dediğin şeylere bir nevi katılıyorum ama emin konuşmamak bu tarz şeylerde en mantıklısı.
×
×
  • Yeni Oluştur...