Jump to content

dramkow

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    50
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

dramkow Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

  1. dramkow

    Kayıp kuran sureleri

    Evrende ki mükemmel ahenk,insan bedeninin mükemmel işleyişi ile Allahın varlığını kanıtlamak azıcık kafası çalışan adamı bile yan komşunun down sendromlu çocuğunu gördüğün de,mesai arkadaşının bedeni 4 aylık kafası ise bedeninin 2 katı büyüklükteki bebeğini gördüğün de,gazete küpürün de ölü doğan bebekleri okuduğun da ''bu mu mükemmel düzen?'' diye düşündürür. Evren kaotik kardeşim anlayın bunu artık,senin bildiğin kurallar orda işlemiyor deli gibi dolaşan meteorlar var,onları yutan kara delikler var..Dünyamız dışın da yaşam olabileceği ilk akla gelen gezegen mars karbondioksit miktarı %95,
  2. dramkow

    Harun Yahya'nın Yalanları- Evrimcilerin İtirafları

    Afedersin ''Evrim'' konusun da yeterince bilgili olduğuna eminmisin? Fazta ki fosil evrimi çürütmüyor ki tam tersi destekliyor..sadece çıkış merkezi konusun da ilk bilinen lokasyon dan daha geniş yerler olduğuna işaret ediyor..yani Afrika da tek bir bölge değil..belki de bölgeler. Şempanzeler den yeni insanlar türemesini ciddi ciddi bekliyomusun? homo sapiens nedir homo sapiens sapiens nedir? Lütfen bir okuyun. Siz,ben,o yani homo sapiens sapiens ler şu an yaşayan son halkayız 30 milyon yıl sonra fosillerimize bakıldığın da sıramız değişir mi bilinmez.
  3. dramkow

    Kimin mealini tavsiye edersiniz?

    Hasan başkan, iddanıza göre Allah çok eşliliği emretmiyor insanlar bir hareke koyarak kızları evlendirini kızlarla evlenin yapıyor..Diyelim ki haklısınız. Tek sorum var; Bu ayet geldikten ve Peygamberin dudakların dan döküldükten sonra sahabe neden bir sürü kadın alıp evlenmiştir? En çok bilinen hadisler den biri dir ki sizde duymuşsunuzdur;Hz. Ali PEYGAMBERİN KIZIYLA EVLİ İKEN 2. BİR EŞ ALMAK İSTEMİŞ ama PEYGAMBER BUNA İZİN VERMEMİŞTİR. Pekii..Hz. Ali peygamberin kızıyla evliyken bile başka bir kadın alabilme gücünü nerden bulmuştur? 4 kadınla evliliğin helal kılındığı aye
  4. Bu ne ..bu neee?!?? Başkan BALATALARI YAKMIŞSIN SEN
  5. Şaka mı bu? Neanderthllere kitap gönderilmiş onlar da kitaba uymayıp Allah tarafın dan yok mu edilmiş? Başkan,neanderthaller homo sapiens sapiens mi sizce? yani bizler gibi konuşan (ses çıkarabildikleri söyleniyor) okuyan ve üstüne üstlük elçisi gelmiş KİTABI GELMİŞ inanmassanız sizi yakacak inanırsanız cennete alacak denmiş bunlara öyle mi? Sen hiç Neanderthllere ait fosillere baktın mı kafatası yapısına alın genişliklerine vucut yapılarına bi göz attın mı..? Sonra da deizm neden yayılıyo..az bile yayılıyo.
  6. dramkow

    Kimin mealini tavsiye edersiniz?

    Yazınız dan bir bölüm : 4:3'teki nkhlayın fiili  kendinize nikahlayın yani o kadınlarla evlenin anlamına gelsin diye miladî 8. yüzyılın başlarında Kuran'ı harekeleyen birileri tarafından inkihû okunacak şekilde harekelenmiş. Yani değiştirilmiş mi? Bir harfi bile Allah tarafın dan koruma altın da değilmiydi..? Bu sizin farkettiğinizi söylediğiniz şey..Peki bunun gibi kitap ta bulamadıklarınız da var mı sizce? Bu ara da ben ateist değilim..olsam da hiç sıkılma dan söylerdim..Kendimi ''kafasın da deli sorular olan bir orta yaşlı'' şeklinde tanımlayabiliri
  7. dramkow

    Kimin mealini tavsiye edersiniz?

    Hasan Akçay gibi insanlar bu forum da renktir ve olmalıdır...Eğip bükmelerinin farkın da olmakla beraber,tartışma uslubu yazım şekli ve sabrı ile örnek teşkil ediyor.. Küsmemeli küstürülmemeli.
  8. dramkow

    Kimin mealini tavsiye edersiniz?

    Hasan başkan,size yapılan bazı eleştirilere katılmasam bile..bir şey net: Sizin çevirdiğiniz Kuranı yazarı nın önüne koysanız bu kitabı kim yazdı der. Olan anlamı yok saymak olmayanları aklınızla eklemek ve sonuç olarak ana dili arapça olan bilmem kaç tane çevirinin tefsirin mealin tam tersi sonuçlara varmak. Edip Yükselin 'ana üslerini vurun' tercümesine bile rahmet okutuyorsunuz. Başka bir örneğiniz olduğunu sanmıyorum başkan.
  9. 6)Açlıktan yada hastalık tan ölmek üzere olan 2 yaşındaki çocuğun günahı anne ya da babası nın Allah a yaklaşmaması ya da dua etmemesimidir? Biri nin günahı yada suçu yüzün den o nun evladı cezalandırılır mı ?
  10. dramkow

    Kimin mealini tavsiye edersiniz?

    -'Sen olmasan bu alemleri yaratmazdım'' demiş Allah .. -Aa kimin için demiş? -Peygamberimiz için -Nerde demiş birader gösterirmisin ayeti -Kuran da demiş ya şimdi yerini unuttum -Al bak kuran burda göster lütfen. -Ya nerden bulayım şimdi. -Dötün den uyduruyo olmayasın. -La ne billim hoca nın bir söylemişti -Hay senin hocana..
  11. dramkow

    Kimin mealini tavsiye edersiniz?

    Hasan başkan yazmayayım diyorum konuyu kendi adıma kapatayım diyorum gene bir yerden girizgah yapıyosunuz dayanamıyorum. Kuran da tesettür yok derken tesettür kelimesini aramıyosunuz di mi? arapça ''setr'' den geliyor kelime zaten,manası da belli örtmek kapatmak gizlemek.Kelime meali bu. Tefsirini!! yapalım: Erkeklerin ve kadınların,avret yerlerini örtmelerine kapatmalarına gizlemelerine deniyor. Siz tesettüre yok örtünmeye var derseniz tavuk suyu çorba yok ama tavuk suyuna atılmış et parçaları var demiş olmuyomusunuz?..kurani manası da örtünmek değil mi zaten..Dış giysile
  12. dramkow

    Kimin mealini tavsiye edersiniz?

    Mature hafif kalır..''Granny'' yazsın. Hasan hoca felaket yahu..Acayip yorumlarla altüst ediyor ayetleri. Kuran da tesettür yoktur dedi ya..sonra da tesettür başka örtünme başka dedi. İnanılmaz.
  13. dramkow

    Kimin mealini tavsiye edersiniz?

    Yani Musaf ta örtünme yok öyle mi? Bu cümleniz den sonra yazacak kelimem yok Hasan hocam.. Arapça bilgim sizinkinin yanın da solda sıfır kalır ama gene de defalarca okumuş değişik türkçe meallerini incelemiş biri olarak PES diyorum. Yanlış mı yazdınız diye düşündüm ama gayet net bir cümle kurmuşsunuz...cidden diyecek bişey bulamıyorum. Saygıyla çekildim konunuz dan. Not:Gene de şunları bırakayım alt tarafa.. Mümkünse bir daha okuyun hala ne örtünmesi kardeşim diyorsanız..Saygılar. 24/31, 33/59, 24/60
  14. dramkow

    Kimin mealini tavsiye edersiniz?

    Göğüsleri başkanım göğüsleri..Göğüs yırtmacının altında kolye mi olur sizce? Frikik vererek yada kendilerini titreterek göğüslerini belli etmesinler diyor..sallama tombul memelerini sallama diyor. sütyen varken bile kadın göğüslerini sallarsa farkedilmemesi mümkün değil ken kıyafet altında serbestçe duran memelerinize dikkat edin diyorr.. Müstesna kısmın da da kıyafet altında belli olan kıvrımlarınız sorun değil diyor..Kimsenin gözüne sokmayın şunları yeter diyor. Daha ne diim hocam size.
  15. dramkow

    Kimin mealini tavsiye edersiniz?

    Hasan bey,neden ısrarla 'Ne yani kadınlar göğüslerini yada popolarını açıp şunlara şunlara gösterebilirler mi demek istiyor' şeklinde mantık yürütüyorsunuz.. Siz MAALESEF kardeşlerinin yanın da çırılçıplak dolaşabilirler dediğini düşünüyor ve bu yüzden bu mantık dışı diyorsunuz.Oradan da küpeye bileziğe atlıyorsunuz. Bahsi geçenin ''akrabalarının yanın da Memeleri açarak dolaşsınlar'' ile Alakası yok yahu. Anlayın bunu artık.
×
×
  • Yeni Oluştur...