Jump to content

beş kalır

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    129
  • Katılım

  • Son ziyaret

beş kalır kullanıcısının paylaşımları

  1. beş kalır

    Evliya kerametleri

    Ben de bazı kerametler gördüm ve yaşadım. Vicdanım inkar etmeye izin vermiyor. Hani şahit olmasam belki derim, bu gözler şahit. Ben olmasam benim dışımda insanlar şahit oldular. Vicdanım izin vermediği için daha fazla inkar edemeyeceğim. Kabul ediyorum. Tanrı var. Adına şimdilik Allah demiyorum. Üzerine gidecek, idrak etmeye çalışacağım. Pişmanım forum, umarım Tanrı affeder, sizlere de vesile olur. Hoşçakalın. ?
  2. beş kalır

    AKP'nin 16 senelik diktatöryasının özeti

    Bu bilginin kaynağı nedir? Bizimle de paylaşır mısınız? Dönümünü bile hesaplayabilenler, hangi araziler olduğunu da biliyor olmalıdırlar.
  3. beş kalır

    DOLAR 4,500,0 TL OLDU

    N'ayır, n'olamaz. Yalan söylüyorsunuz, sizi gidi alçaklar. Başaramayacaksınız. Diz çöktüremeyeceksiniz. Bu halka boyunduruk vuramayacaksınız. Çünkü borçları var. Zaten başlarını kaldıramıyorlar. Çokta şey yapmayın yani. Önce kredileri borçlarını ödesinler, elde paraları kalırsa artıklarını vergilerle toplarsınız.
  4. beş kalır

    Yapay zeka neden tehlikeli? Çünkü ATEİSTTİR

    ''Ruh'' kelimesi İbranice bir kelimedir, רוּחַ‬ diye yazılır ve okunur. Temel de ağzınızdaki soluğa/nefese verilen ad ve kullanıldığı yere göre de rüzgar anlamına gelir.
  5. beş kalır

    İncilde Yanlış Anlaşılan Ayetler

    Adem ve Havva karakterlerinin var olup olmamaları bir yana, Tanrı ilk başta Adem ve Havva'yı uyarmıştı. Bu ağaçtan yersen, ölürsün demişti. Sorumluluk yine Adem ve Havva'ya aitti. Yaratılış 3. Bölümde, bu yasağın bilindiğini ve yasağı çiğnemenin bedelinin ne olacağını bildiklerini okuyoruz.
  6. beş kalır

    İncilde Yanlış Anlaşılan Ayetler

    Tanrı böyle bir dünya yaratmış değil, Adem ve Havva İyiliği ve Kötülüğü Bilme ağacını yedikten sonra, yeryüzü kötülük ve günah ile tanışmıştır. Hristiyanlığa göre bütün bu hastalıklar suçlar, zulüm ve en başta da ölüm, Adem ve Havva'nın günahının sonucudur. Ayrıca Tanrı YHVH, Musa aracılığıyla bir yasa kitabı getirdi ve insanlardan o yasalara uymalarını istedi. Halbuki hiç bir kimse Tanrının yasasını yerine getirebilecek yetkinlikte değildir. Sonuçta herkes yasaya göre günah işlemiş ve bu yüzden Tanrının gözünde suçlu konumdadır. Bu yüzden Yahudiler, her Fısıh bayramında günahlar
  7. beş kalır

    İncilde Yanlış Anlaşılan Ayetler

    Samimiyetiniz için teşekkür ederim.
  8. beş kalır

    İncilde Yanlış Anlaşılan Ayetler

    Bu argüman Hristiyanlık için geçersizdir çünkü Hristiyanlıkta otorite vardır. Bu otorite Havarisel yetkiye/atamaya dayalıdır. İznik İman Bildirgesine göre her Hristiyan Elçisel bir kiliseye inandığını söyler ama Havarilerden bu yana bu atamanın geçerli olduğunu bildiğimiz iki kilise vardır; Katolik ve Ortodoks Kiliseleridir. Bu iki kilisesinin dışında mesela hiç bir Protestan pastörün atama, öğreti verme yetkisi yoktur. Çünkü hiç bir pastör, bu yetkileri Havarisel hiyerarşi de almamıştır. Mesela Titus Giritte ihtiyarlar atamıştır, o zamandan bu yana atamalar devam etmektedir (Titu
  9. beş kalır

    Neden Müslümansınız?

    "Yazık," dedi ukalaca. ''Hamle o kadar da kötü düşünülmemişti. Aslında amatör olduğu düşünülürse, olağanüstü yetenekli bu bey." - Santranç, Stefan Zweig. Başlığın yeri forum çöplüğü olacak. Son.?
  10. beş kalır

    Neden Müslümansınız?

    2. Not: Soru sayısı arttırıldı.
  11. Temelde üç ve bir tanesi de ek olmak üzere toplam dört tane soru sormak istiyorum. Neden Müslümansınız? Diğer dinler hakkında ne biliyorsunuz? Diğer dinleri nasıl elediniz, mesela Hristiyanlık hakkındaki kanıya, nasıl vardınız? İslam hakkında hiçbir şey bilmiyormuş gibi sonradan Müslüman olmayı hiç denediniz mi? Ek: Gerçekten de sonradan Müslüman olduysanız, neden? Not: Sorulara öncelikle ve mümkünse yalnızca Müslümanların cevap vermesini istiyorum çünkü sorunun asıl muhatabı onlardır. Konu başlığını açan kişi olarak, herhangi bir yorumda bulu
  12. beş kalır

    Allah ateistleri affeder mi?

    @John Ahmet, neden Müslümansınız?
  13. beş kalır

    Allah ateistleri affeder mi?

    Siz ateistlerin IQ seviyeleri düşüktür. Allah, kıt aklınız yetmediği için sizleri affedebilir diyor.
  14. beş kalır

    Allah ateistleri affeder mi?

    Siz İslam dışında başka hiçbir dini bilmeyen bir cahilsiniz, siz zaten küçüksünüz. Bu yüzden, sırf size gösterilmiş sınırda düşündüğün için Müslümansın.
  15. beş kalır

    Allah ateistleri affeder mi?

    @John Ahmet, neden Müslümansınız?
  16. beş kalır

    Allah ateistleri affeder mi?

    @John Ahmet, Müslüman mısınız?
  17. beş kalır

    Allah ateistleri affeder mi?

    Sevgili @John Ahmet, düşüncenize katılıyorum ancak eksik buluyorum, yalnızca zeka, teknoloji veya bilim değil, ilahiyat/teoloji ve tarih bilgisi de gerekmektedir. Hangi din olursa olsun, teolojik alt yapısı zayıf olan kimseler yanlış kararlar alabilirler. Bu nedenle ilahiyat öğreniminin, alt yapısının olmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Birçok kişinin içine doğduğu kültür toplumu olan İslam'ı bilmediklerini, yanlış ve çarpık anladıklarını gördüm. Sanırsam biz dinsizlerin dogması dinlerdir, bazı konuları anlamamakta diretiyoruz yahut dediğiniz gibi kapasiteleri yetmiyor.
  18. beş kalır

    Alkol tüketmeli miyiz?

    Cevap: Alkol ve alkol bağımlılığı hakkında sıkça sorulan sorular - yesilay.org.tr
  19. beş kalır

    BOP Gerçeği...

    Her yönden onlara benzemeye çalışmak halkımın zoruna gitmezken, en başta onların adlarını taşımak ise zorlarına gidiyor, tuhaf. Sen zaten adı konmamış bir mandasın Türkiye'm, hepsi bu.
  20. beş kalır

    BOP Gerçeği...

    Bence benim ülkemin vatandaşlarının Birleşik Devletlere veya Birleşik Krallığa gitmesi yerine, Birleşik Devletler veya Birleşik Krallık bize gelebilir. Zira onların dilini konuşmayı öğrenip, onların öncülüğünde yasalarımızı, kültürümüzü, ekonomimizi şekillendireceğimize doğrudan onların parçası olabiliriz. Bu, ilerleyişimizi hızlandıracaktır. Ya da Singapur'u inceleyip, örnek almamız kâfidir.
  21. Fotoğraftaki kişiye bakarak, isimlerin karıştığını rahatlıkla söyleyebilirim. Böylece aslen bir veteriner olan Milletvekili Adem Tatlı'ya söz hakkı vermemiş oluruz. Fotoğrafta da göreceğiniz üzere, bahsi geçen Adem Tatlı budur: http://www.sorularlaevrim.com/icerik/profdr-adem-tatli http://www.yeniasya.com.tr/gundem/prof-dr-adem-tatli-hak-8-yil-sonra-yerini-buldu_16201
  22. beş kalır

    Linux işletim sistemi kullanan var mı?

    Sevgili @güven, eğer konuyla ilgiliyseniz, Linux tabanlı işletim sistemlerini artıları ve eksileri ile bu bağlantı da bulabilirsiniz: https://linux.org.tr/dagitimlar-kilavuzu/
  23. beş kalır

    Linux işletim sistemi kullanan var mı?

    Bildiğiniz üzere, akıllı telefonların çalışmasını sağlayan üç işletim sistemi var; Android, IOS ve Windows Phone'lar. Bilgisiyarlarımızın da çalışmasını sağlayan bazı işletim sistemleri vardır ve bu yalnızca Windows değildir. Tamamen ücretsiz, açık kaynak koda dayanan Linux işletim sistem(ler)i vardır. Örnek vermek gerekirse Pardus, TÜBİTAK'ın ortaya attığı ama şimdilerde ise özel sektöre verilmiş eski bir milli işletim sistemidir. Hem dilediğiniz Linux tabanlı işletim sistemlerinden birisini bilgisayarınıza indirebilir, dilerseniz hem Windows hem de Linux işletim sistemini berabe
  24. beş kalır

    BOP Gerçeği...

    Çözüm olarak da; başta ABD olmak üzere; NATO'ya üye ülkelerin olası Türkiye işgalini önlemek adına, Türkiye'yi NATO'dan çıkaracaksınız(?!). Kendimi Ulusal Kanal canlı yayınında gibi hissediyorum.
×
×
  • Yeni Oluştur...