Jump to content

aydınlanma savaşçısı

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    17
  • Katılım

  • Son ziyaret

aydınlanma savaşçısı kullanıcısının paylaşımları

  1. https://www.google.com.tr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://mobile.twitter.com/aklingozu/status/718875295353188354&ved=0ahUKEwjw-Kri1bzYAhVHblAKHQbsBp0QFggkMAA&usg=AOvVaw2rk70ohADV_6-yC_o244ji organizma diriltme deneyleri
  2. https://www.google.com.tr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://ateistcanavar.wordpress.com/category/mucize-yalanlari/&ved=0ahUKEwiqoaP_z7zYAhWNZlAKHYpUAwsQFggkMAA&usg=AOvVaw2-tQ_6wKVitUPkzIfFEFU6 bizim de elimiz boş değil bak burada ne var. Mucize savar ?
  3. Bedenin ölmeye karşı direnç göstermesi ölüm anında insanın reaksiyonda bulunması olabilir.
  4. aydınlanma savaşçısı

    Hz. Muhammed Ateistti

    https://www.google.co.uk/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://19.org/tr/muhammed-nerdeydi/&ved=0ahUKEwjtsZXbh7zYAhUrJMAKHTNfB8wQFggkMAA&usg=AOvVaw0sgmYwuSqSh16R4118prDS bu yazıda Muhammed'in nerede yaşadığı araştırılmış.
  5. Hangi delil hangi cehennem yahudilerin cesetleri ve çöpleri yaktıkları ge hinnom vadisi mi ? Delil var diyorsanız kanıtlamanız lazım.
  6. aydınlanma savaşçısı

    Hz. Muhammed Ateistti

    Kur'an'ın ve İslam sanıldığı kadar ilgi görmemiştir. Muhammed ölünce cenazesi üç gün ortada kalmıştır. Cenazesine 17 kişi katılmıştır. Öldükten sonra Arabistan çoğunlukla dinden dönmüş. Ebubekir döneminde irtidat savaşları yapılmıştır. Yalancı peygamber denilen museylemenin ordusunda en az 40 bin kişi vardı. Muhammedin sağlığında ona Mekke'nin ileri gelenlerinden Ebu cehil, Ebu leheb, utbe bin rebia, Velid bin mugire inanmamış tır.
  7. aydınlanma savaşçısı

    Hz. Muhammed Ateistti

    Muhammed doğduğu ve yetiştiği çevre putperest inanca sahipti. Lat menat uzza putları Kabe de vardı. Amcası ebu lehebin künyesi abdulluzzadır. Yani Muhammed çok tanrılı bir toplumda yaşadı.kabedeki somut putları kırarak ay tanrısı el ilahı soyutlastirdi. Muhammed Kabe'de ibadet ederdi. Bir gün Kabe'de namaz kılarken Ukbe bin Ebu muayt sırtına deve iskembesi koymuştur. Ebu muayt bedir savaşında esir edilip nadr bin harisle öldürüldü.
  8. Ölüm öncesinde ne varsa sonrasında da o olmalıdır. Ölüm korkusu insan bilincine bir darbedir. Ölüm öncesinde dair hiçbir iz bulgu anı yok.
  9. Ölümle barışık olursak çözüm daha kolay olur dinlerin en büyük havucu ölümsüzlükür. Biyolojik ölümü kabullenmek ve bilincin doğum öncesi gibi olduğunu kabullenmek diye düşünüyorum. Saygılarımla
  10. Eğer tanrı bir kitap goönderiyorsa bu mükemmel olmalıdır. Ayette en iyi suret diyorsa herkes en iyi surette olmalıdır. Kur'an'ın 6236 ayet olması başlı başına bir problemdir. Her ayetin ayrı doğrulanması gerekir ki bence Kur'an'ın tanrı sözü olmadığı açıktır.
  11. Bence nonteistlerin düşündüğü tanrı ile kurandaki Allah aynı olmamalıdır. Allah'ı teolojik tanrı kabul edersek müslümanlarla deizm agnostizm tartisıriz oysaki teolojik tanrı bu kadar basit işlerle uğraşmaz diye düşünüyorum. Örnek: ahzab 37 de zeydin karısını boşayıp muhammedin evlenmesi, Ebu lehebe inanmadı diye beddua etmesi Kureyş kabilesinin Kuran'da geçmesi yani bunları ortaya koyduğumuzda bence Allah teolojik tanrı olmamalıdır. Saygılarımla
  12. Bence Türk nonteistlerinin önceliği İslam olmalıdır. Deizmin agnostisizmin şu anda tartışmasını olumlu bulmuyorum. Teolojik tanrının Allah olmadığına insanları ikna etmek bence daha önemlidir. Saygılarımla
  13. Merhaba ben sizin yazınıza bir itiraz etmedim. cehennem ,Allah gibi kavramların Araplar tarafından bilinen şeyler olduğunu söyledim.
  14. Cehennem kelime olarak ge hinnomdan gelir.ge hinnom Yahudilerin eskiden cesetleri çöpleri yaktıkları bir vadidir. Allah kelimesi Arapça ay tanrısı ya da tanrıçası el ilah olması yüksek ihtimaldir. Allah Arapların duymadığı bir kelime değildir. Muhammed'in babasının adı Abdullah tır. Lat menat uzza Ortadoğu'da çok bilinen putlardandır.
  15. Kuran'da Muhammed'in bilmediği hiçbir şey yoktur. Kur'an'ı Muhammed'in iç sesleri kabul edersek olaya daha mantıklı yaklasiriz. Kuran'da Allah'ın düşmanları lat menat uzza ve baaldır. Yani yeryüzündeki diğer tanrılardan bahsedilmemistir. Mesela Kuran'da zulkarneyn vardır ama Ergenekon destanı yoktur.
  16. aydınlanma savaşçısı

    Türk Ateistler Neden Rahatsız?

    Türk nonteistlerinin rahatsızlığı dini gerçek islam budalalarından daha iyi bilmesidir. Yani dini müslümanlara nonteistler öğretiyor. Adamın inandığı dinden haberi yok. İfk, ledüd, kırtas, ahzab37 maide 33
  17. aydınlanma savaşçısı

    Böyle sapık bir Müslüman görmediniz

    Müslümanlarla teolojik tanrının varlığı ya da yokluğu tartışılmamalıdır. Ahzab 37 ve 50 maide 33 Muhammed 4 ve Tahrim 5 söz konusu olmalıdır. Çünkü evren gezegenler vesaire bunları müslümanlarla tartışmak abes olur.
×
×
  • Yeni Oluştur...