Jump to content

Antigone

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    4
  • Katılım

  • Son ziyaret

Antigone kullanıcısının paylaşımları

  1. Antigone

    İslam'da Heykel Neden Haram (Gerçek Sebebi)

    Bana daha cok melez tanri Zeus-Ammon'a benziyor gibi geldi. Ama boynuz farki var Dogru dedin! Adam koca Azrail'in gozunu tek tokatla cikartiyor, bize neler yapmaz!!!
  2. Antigone

    İslam'da Heykel Neden Haram (Gerçek Sebebi)

    Musa heykelinde en dikkat çeken şey Musa'nın boynuzlarının olmasıdır. Eğer Michelangelo Rönesans döneminde yapılan yanlış çeviriyi baz alarak bunu yaptıysa oldukça insanvari duruyor çünkü St. Jerome'un çevirisinde İbranice 'keren' kelimesini 'ışıldayan' yerine 'boynuz' olarak çevirmiştir. Dolayısıyla çeviride hata vardır, zaten Michelangelo' dan önceki Musa heykelleri de boynuzla yapılmıştır. Bu yanlış anlaşılma Babil ve Mısırlı boynuzlu tanrılar kavramı ve 'Zulkarneyn' olan 'iki boynuzlu' Buyuk Iskenderin efsanesi ile desteklenmiş olabilir. Eğer St. Jerome' un iki kelimesi arasındaki farkı an
  3. Yüzde 67'si ateist olan Çin'de ( http://globalnation.inquirer.net/166777/china-highest-percentage-atheists-world ) aynı olayı yaşadıysam bunun İslamla ya da başka inançlarla alakası olduğunu düşünmüyorum. Bireysel sorunlar bunlar. Her inanca ya da inançsızlığa mal edilecek şeyler değil.
  4. Antigone

    Müzikle Açalım

    https://youtu.be/WxQ2XLFDyNI Miss you - WASP
×
×
  • Yeni Oluştur...