Jump to content

Toyon Utkuuçi

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    41
  • Katılım

  • Son ziyaret

Toyon Utkuuçi kullanıcısının paylaşımları

  1. Toyon Utkuuçi

    Şizofrenleri meğerse cin çarpmış

    ingiltere'de müslüman bi kadına cin derin girmişti, ila bidri ila bidri denilerek çıkarıldı sanıldı cin ama kadın en son sandalye fırlatıyordu yani cin tam çıkarılamamıştı. cin çıkarma haberi ingiltere sheffield basınına yansıyınca haber yaptılar cin seansı yarım kaldı. https://www.dailystar.co.uk/news/weird-news/679080/Islamic-Exorcism-demon-banished-Sheffield-woman-video İmam "dinin iyileştirici yönünü göstermeye çalıştığını ve yalnızca Müslümanları değil her dinden insanı tedavi ettiğini" savundu.
  2. Toyon Utkuuçi

    MİRAÇ HİKAYESİ

    Muhammed'in miraçta gördükleri var. Peygamber miraçta leş et yiyen kavim görmüş. Peygamber efendimizin miraçta gördükleri Nihat Hatipoğlu; "Miraçta bir kavim gördüm leş yiyorlardı. Miraçta bir kuyu gördüm sonsuz bir kuyu, tabanını görmek mümkün değildi. Miraçta çırılçıplak üstüste uzanmış insanlar gördüm"
  3. Toyon Utkuuçi

    Günün resmi

    Şuraya yazayım Murat Övüç adlı sahtekarı. Cinsiyeti ve karakteri çiğ Murat Övüç sahtekarı, kanser hastası bir çocuk için sosyal medyada başlattığı yardım kampanyasında topladığı paraları aileye vermediği gerekçesi ile yargılanacak. Murat Övüç bedru aleyna söylerken allahü ekber diye nâra atmıştı ki lanet olsun kâbusum oldu unutamıyorum o nârayı.
  4. Toyon Utkuuçi

    Papatyalıktan Kasımpatılığa

    Müslümanların içtikleri suya Şeyhleri tükürünce şifa bulup iyileşiyorlar. Böyle bir ümmet bilinçi ortada varken bu ümmeti kullanan her siyasetçi Tayyip ağanın yaptığını yapabilirdi. Ecevit biraz velveleciydi, erken galeyana gelirdi ve hazmı sorunluydu, ondan beceremedi. Askere gidenler veya sınır ötesi hârekâta gidenler ise zaten dönmeyi akıllarından silen insanlar. Kızıl elmaya giden asker, ailesine "beni beklemesinler" haberi göndermişti kayıttaki kameraya bakarak. inançlarında şehit olmak iyi bir mevkiidir saygı duymalıyız.
  5. Keşke biz de erkek yaratılsaydık. İslam'da erkeğe iki, kadına bir birim miras düşer. Kadın yarım insandır. Kadın erkek eşit değildir. Kadınların erkeklerle eşit miktarda miras alması onları islam dininden çıkartır.
  6. Toyon Utkuuçi

    gerçek tanrı ya çağrı

    İnsanın, yansı ve gözlem veren onun iradesinden bağımsız, alternatif bir gerçeklik belki vardır ama bu gerçekliğin anlamı, ifadesi, kavramsal bilgisi ve her biçimde günlük yaşama uyarlanışı, ortaya koyumu, insanoğlu yapılandırmacılığı sayesindedir. Gerçeklik olgusu, insanoğlu tarafından yaşam tarlasından biçildiği için tanrı tarafından tarlaya ekilmiş olsa bile, insan tarafından hasat edilmesi onu hep kuşku içerisinde bırakacaktır. Tanrıyı yaratan insan değildir belki ama tanrıya, o tanrısal niteliğini insan verdiği için insanın da yarı tanrı olduğu bariz gerçeklik kazanmıştır.
  7. Toyon Utkuuçi

    Din Neden Afyondur?,

    İnsanın kendini yakın hissettiği izm'ler veya dinler insan kültürleri tarafından kurgulanmışlardır, özellikle siyasi çıkar amacı sağlamak için kurgulanmıştır semavi dinler. Yaratıcı'nın insan içinden, insan seçmesi kadar ve dinler arasından son din seçmesi kadar büyük çelişkilerin insan'i çaba olduğu ortaya çıkıyor. genede müslümanlar, islamı son din olarak kıyamete ulaşacağını iddia ederler. aslında haklılar bir bakıma. Çünkü artık 21 yüzyıl'da yaşıyoruz. biri çıkp gelse, ben size sıfır kilometre din getirdim, hemde kıyamete kadar eskimeyecek dese, kimse ona inanmaz. dini oluşturan toplumsal
  8. Toyon Utkuuçi

    Cinlerin Evrimi

    evrim varsa cinler nasıl oluştu? ilk cinler 40'lık ampüllerden oluştu. cinler önce kırklık ampül olarak oluştu.
  9. Toyon Utkuuçi

    Tanışmanızı istediğim bir Hatun

    "Müslümanlar mağdur ayağına yatarak, avrupa'ya istediklerini empoze ediyorlar. Avrupa da aldanıyor müslümanların ajitasyonuna veya tolerans gösteriyor onlara ama avrupa böyle yaparak, islamı daha da eleştirilemez bir hale getiriyor. Avrupa, islamın bağnazlığını artırıyor" diyen Charlie Hebdo yazarıydı Zineb El Rhazoui.
  10. Toyon Utkuuçi

    Evliya kerametleri ve Ermiş mucizeleri

    Ortaasya'da kurumuş bir nehir'e dua okuyan hoca, şarıl şarıl su aktırmış tekrar.
  11. BBC Türkçe'den hüzünlendiren nostaljik video. 1989 yılında Türkiye: Küçük Emrah, başörtüsü eylemleri, 1 Mayıs... Duygulandım ben, ağlıyorum şimdi.
  12. Halide Edip Adıvar ile Atatürk fotoğrafını bilmeyenimiz yoktur. Benim en beğendiğim Atatürk fotoğraflarından biri Halide Edip Adıvar'ın olduğu bu fotodur. Hereke tren istasyonunda çekilen Halide Edip ile Atatürk'ün bu fotoğrafı, video olarak Yeni Zellanda arşivlerinde bulundu. https://odatv.com/yillar-sonra-ortaya-cikan-goruntu-0202181200.html https://www.izlesene.com/video/ataturk-ve-halide-edip-adivar-videosu-yeni-zelenda-arsivinden/10187003
  13. Toyon Utkuuçi

    Kerametler

    Sübhanellah, allahuekber lafızlarını hafif sesle mırıldanarak Mahmut Ustaosmanoğlu hazretlerini ziyarete açtılar geçen hafta. ilgi alâka yoğundu. http://www.mynet.com/haber/guncel/izleyenler-sasti-kaldi-su-an-binlerce-bayan-geliyor-3661330-1 Hakikat-ı vahide olarak ilk defa camekân'da canlı bir insanı sergilemenin heyacanını yaşadık. Kerametler sergileyen keramet erbābına sahip çıktık. British Museum'a rakip olarak Türkiye'de Mahmut Efendi hazretlerinin Beykoz'daki evi aktiflik bakımından ilk sıradaki ücretsiz müzemizdir.
  14. Erdoğan'ın yerli otomobil amacını Japon sanatçı Saori Yuki şöyle yorumlamış; En çok Pickup vergi sisteminde adaletsizlik var. Pick-up'lar 4X4 olunca bandrol üçe katlanıyor. Ford Ranger Wildtrak 3.2 Pick-up MTV'si 8000 TL oluyor. Pick-up'lar ruhsatta ticari kamyonet yazsa bile özel tüketim ÖTV alıyor devlet. Pick-up'lar muayene parası getirsin diye her yıl ticari taksi gibi muayeneye tabii ama motorlu taşıtlar vergisi MTV öderken, aaa, bakıyorsun ticari kamyonet birden arazi taşıtı vergisine tabii olmuş!
  15. Toyon Utkuuçi

    Fare Kıza Ne Oldu?

    Yıkanıyor galiba... Köpürte köpürte yıkanan fare oysa eğer!
  16. Toyon Utkuuçi

    ingilizce...

    Bu adam ingilizce cümle şablonlarını öğretiyor, bu masa, bugün pazartesi şeklinde ingilizce öğretmiyor. Bana yardımcı oldu. Kitapları da var ferhatyildizdilkitaplari adresinde ama önemli olan konuşma pratiği. Okuma alışkanlığı olmayanlar kitapları okumayacaktır.
  17. Toyon Utkuuçi

    Yerli Otomobil Rezaleti

    Çekya'ların yarısı ateist. Onlar ateist zeka ile yapamıyorsa biz nasıl yapalım demek istemiştim ben de zaten. Dünya'da otomobil motoru üreten kaç firma var? En fazla 15 firma var, en son bunlara eklenen yanılmıyorsam Çinli Geely. Türkiye'de şu an benim bildiğim Bursa Renault fabrikasında 500 bin dizel motor üretiliyor. Başka üretilen motor yok. Dünyada 60 tane otomobil firması varsa 4/3'lük çoğunluk, motorlarını büyük markalardan parasını vererek alıyorlar. Bizde öyle yapsak masraf ve zaman kazanmış oluruz.
  18. Toyon Utkuuçi

    Yerçekimi ve Allah

    Yer çeker, kural olarak affetmez. mermer yer daha çok çeker. Dünyanın geometrik yuvarlaklığı şans bu noktada. Eğer dünya düz olsaydı yer katmanları, magma ve çekirdek dönmezdi, ki bunlar atmosferle birlikte dönmeseydi yerçekimi olmazdı. Sonra yer dalgaları olmazdı, kimsenin radyo anteni ve wifi'li modemi çekmezdi. Düz dünyada internet olmazdı demektir bu.
  19. Toyon Utkuuçi

    Toplumun Kollektif Bilinci ve Önemi Nedir?

    Var galiba kolektif bilinç diye bir şeyler. Koshima Monkeys washing potatoes veya Hundredth-100th Monkey Phenomenon adlarıyla belgeselini izlemiştim. Özetlersem; Japon Koshima maymunlarının 100 tanesi patateslerini yemeden önce çamurlu kısımlarını yıkamayı öğrenmişler kendi başlarına. Sonra komşu adanın maymunlarını da etkilemiş bu olay ve komşu maymunlar da patateslerini nehire yıkamaya götürmeye başlamışlar ama aralarında iletişim ve ulak yokken nasıl yapmışlar bu merak konusu olmuş. Merak giderilemeyince bu olaya kolektif bilinç efekt gibisinden bir ad vermişler. hundredth monkey effec
  20. Toyon Utkuuçi

    Yerli Otomobil Rezaleti

    SHORTWAVE amca, 1991'den önce yani satın almadan önce Skoda modellerindeki motorları kim üretiyordu?
  21. Toyon Utkuuçi

    Bağnazlıkla nasıl savaşırsınız?

    15 yaşına kadar öğrencilik döneminde mantıksal bağnazlıkla mücadele etmek için eğitim sistemine pozitif argümanlar yerleştirilmelidir. Profesörleri bile sapkınlığa itecek islami bağnazlıktan kurtulmak sadece eğitim sistemiyle başarılabilir.
  22. Toyon Utkuuçi

    Yerli Otomobil Rezaleti

    Kaç yaşındasın SHORTWAVE?
  23. Toyon Utkuuçi

    ENSAR VAKFININ DİNCİ OĞLAN DÜZÜCÜLERİ

    Dötlalesi kavramı oradan türedi. Osmanlı'da yaygındı. TC'dekiler Osmanlıların sulbünden geldi. Bir de bunun new ottoman çağı açılırsa başımıza gelecekleri tahmin etmek bile istemiyorum.
  24. Toyon Utkuuçi

    Yerli Otomobil Rezaleti

    Volkswagen motorları olmazsa Skoda simply clever dediği otomobillerini satamaz. Türkiye için de geçerlidir bu gerçek. Henüz kim tarafından üretileceği bilinmeyen yerli otomobil motoru, pazara çıktıktan sonra, çok yakmasın diye 80'ini geçmeyen anadolu insanı tarafından tercih edilmeyecektir. Para vermek sözkonusu olduğunda bizim milletin cebinde akrep vardır, ürpererek elini cebine sokar.
  25. Toyon Utkuuçi

    İnsan Nedir, Vazifesi Nedir..?

    Yukarıdaki Mask'a göre Cüz-i irade, istidatı kapsamıyormuş gibi duruyor. İstidat, yetenek demek. Cüzi irade ise, bir şeyi tam yapmak kısıtlanmış demek ve kısıtlayan allah!
×
×
  • Yeni Oluştur...