Jump to content

Abdülmalik

Sadece Ateistler Grubu
  • İçerik sayısı

    1.734
  • Katılım

  • Son ziyaret

Abdülmalik kullanıcısının paylaşımları

  1. Arap putu ilk önce kendisiyle yüzleşsin, ben ne yapıyorum desin, sonra utanıp yerin dibine girsin. İyiliği ondan öğrenecek değiliz. Kimse ona taptığı için iyi olmaz, tapmadığı için kötü olmaz. Örnek mi istiyorsunuz? Çevrenize bakın yeter!
  2. Abdülmalik

    Forum Çok Durgun

    Yılgınlık oluştuğunun farkındayım, önümüzde ikna edilemez, örgütlü ve sermaye tarafından desteklenen cahiller ordusu var. Belki de yılgınlığın sebebi bu. Bende maalesef bu yılgınlar tayfasına dahil oldum. Ama yılmamak gerekir. Tarihin dönüm noktalarını yılmayan insanlar yazmıştır. Mücadele yaş, yorgunluk farketmeksizin esastır. Burada kendinizi ifade edeceğiniz doğru, evrensel 3-5 satırın bile çok önemi var.
  3. Tanrı kendiliğinden, hiçbir şey yoktan var olamaz. Doğada mantık, neden arayıp sonucu tanrıya bağlamak ama tanrıyı hiçbir nedene bağlamamak absürt bir komedidir.
  4. İki kadın şahit bir erkek şahitliğine eşitse 8 kadın 4 erkek demektir. Kuran’da 4 kadın şahit veya 2 erkek şahit demediği ve kadınların şahitliği aşağılandığına göre 4 erkeği esas almak gerekir. İslam alimleri buna göre hareket eder.
  5. Zina şahitliğinde 4 erkek şartı aranır. İslam’da kadın tek başına evden bile çıkamaz. Ne tüccarlığından bahsediyorsun? Tüccar olamadıkları için şahit olamıyorlar. Sorunun cevabı yazının içinde zaten verilmiş. Bu akla ziyan bir yorum olmuş. Saçma ötesi. Adalet sağlanacaksa kadın, erkek ne farkeder? Pozitif ayrımcılıkmış! Sen git bunları dağlara, taşlara anlat. Belki seni anlarlar! Zırva ötesi. Şahitliğin kadın dayanışması ile ne alakası var? Ben böyle zırva görmedim. Oku dinini öğren. https://www.google.com.tr/amp/s/sorul
  6. Abdülmalik

    marcus aurelius ve görev bilinci

    Ama bu içsel çatışmada sıradan bir insan bile başarılı olamaz. Bir imparator için bu imkansız.
  7. Abdülmalik

    marcus aurelius ve görev bilinci

    Ben bu kitabı Marcus Aurelius’un yazdığına bir türlü inanamıyorum. Böyle ince düşünen bir insan koca Roma imparatorluğunu nasıl yönetmiş olabilir? Üstelik her türlü zalimliğin, barbarlığın doğal sayıldığı ve her türlü çıkara alet edildiği bir dönem bu. Bu ince fikirlerle koca imparatorluğu birarada tutmak imkansız.
  8. Abdülmalik

    Hacı'yı Kaybettik

    Hacı abimin 30.06.2020’de yayınladığı şiir. bugün benim doğum günüm bugün altı kasım bilmem kaç... unuturmuyum hiç benim doğum günüm. çoktandır kutlamaktan vazgeçtim artık... kaç yaşında mıyım? bilmem! bütün bildiğim ölüme bir yıl daha yaklaştığım yılları saymaktan usandım artık... bugün altı kasım bilmem kaç unuturmuyum hiç benim doğum günüm. bütün tesellim ölüme daha yakın olduğum ölenleri saymaktan usandım artık... Ölümü her doğruyu hissettiği gibi hissetmiş. Canım hacı abim.
  9. Abdülmalik

    Hacı'yı Kaybettik

    Çok üzüldüm çok. Bu ülkenin yetiştirdiği en bilge, dürüst, aydın, mantıklı, zeki insanlarından birisiydi. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Böyle insanların ruhu ölmez, hep bizi aydınlatır. Teşekkürler Hacı, emeklerine sağlık. Huzur içinde uyu. Seni unutmayacağım.
  10. Abdülmalik

    ABD'de El Kaide'yi savunan parti kurulabilir mi?

    Sen algıyı AKP’den başka yöne çekip trollük yapan pezevenkten başkası değilsin. Burada bu dediklerini yiyen olmaz. Sana siktir git demiştim gitmedin. O zaman bu lafları yiyeceksin! CHP, HDP ile işbirliği yapabilir ya da yapmayabilir, sana giren çıkan ne? HDP’liler bu ülkenin vergi veren, askerlik yapan vatandaşları değil mi? Oy hakları yok mu? Var değil mi pezevenk? Ülkeye doldurulan Suriyeli, Afgan teröristler hakkında niye başlık açmıyorsun? Onlar bu ülke için PKK’dan daha tehlikeli değil mi. Seni sikip, ananı cariye yapacaklar! Sizin gibi aptallar yüzünden bu haldeyiz. Ha
  11. Abdülmalik

    "Our Boys have done it" yalanı

    Kenan Evren bahsettiğin kadar duyarlı ise Özal gibi geçmişi belli, dinci, oportünist, mezhepçi, dangalak birisinin neden politikaya atılmasına izin verdi ve yıllarca onunla sorunsuz çalıştı? Biliyorsunuz Kenan Evren o dönem Allah’tan daha güçlü idi.
  12. Abdülmalik

    "Our Boys have done it" yalanı

    Ben bu gibi 80 darbesi öncesi faşizan dinciler yok demiyorum. 12 Eylül bunların örgütlü, resmi, finans kaynaklı olmasına yol açtı diyorum. 80 öncesi dağınık ve sahipsizlerdi. 80 öncesi bir tane yeşil sermaye kökenli dinci firma var mı? Tekelleşen olabilmiş mi? İmkansız.
  13. Abdülmalik

    "Our Boys have done it" yalanı

    Amerika hukuk çerçevesinde olsun ya da olmasın kapitalist bir ülkedir. Komünist bir düzen elbette bu ülkenin düzenini tehdit edecektir. Ve ABD komünizm karşıtı darbeleri, katliamları destekleyecektir . Doğal sonuçtur. Bunlar akıllı. Ya bize ne diyelim? 80 darbesiyle ülkeyi yok ediyorsun. Bir gram akıl ve şeref olmadan ülkeyi din bataklığına teslim ediyorsun. Bir ton şerefsiz, ahlaksız, akılsız insanı devlet kademelerine yerleştiriyorsun. Sonra ne oluyor? AKP iktidar oluyor. O iktidar olunca ne oluyor. En ufak eleştiri de insanlar zindanı boyluyor. Buna itiraz
  14. Abdülmalik

    "Our Boys have done it" yalanı

    Darbeyi memnuniyetle karşılama ile darbeyi destekleme arasında ne fark var? Söyler misin? 12 Eylül 80 darbesi tabi ki Türkiye’de ülkücü, dinci kadroların devlet yönetimine geçmesi ve gerici faaliyetlerin palazlanmasına imkan tanımıştır. Ben o dönemde bu ülkede yaşadığım için çok iyi bilirim. Devletin bütün kilit noktalarına sağcı-ülkücü-gerici tipler yerleştirildi. Cemaatler büyüdü, finans kaynakları arttı. Çocukların cemaat yurtlarında beyni yıkandı. AKP işte o dönemde atılan tohumların eseridir.
  15. Gerizekalıdan tekrar bir başlık. Milliyetçilik bilim dışı bir kavram, hiçbir gerçekliği yok. Milliyetçi geçinenler ise iq sorunu yaşayan sorunlu tipler. Aksi örneğini veremezsiniz. Aslolan akıl ve bilimdir. Bu gerçeğe sahip çıkan herkes benim akrabam, dildaşım, dindaşımdır.
  16. Abdülmalik

    Ateist görünümlü Aleviler hakkında

    Alevi değilim, ben Sünni kökenliyim. Tahminin tutmadı. Bu ülkenin çimentosu Alevilerdir. Pis fikirlerini git Twitter’da trollük yaparak dene. Çok takipçin olur. Hatta AKP devlet‘i sana iş bile verir. Siktir git artık.
  17. Abdülmalik

    Ateist görünümlü Aleviler hakkında

    Alevilik, Sünni dogmatizme bir isyan hareketidir. Hiçbir zamanda güce yalakalık yapmamışlardır. Karakterli insanlardır. Bunun bedelini de çoğu zaman canlarıyla ödemişlerdir Aç da tarih oku sayın konu sahibi şebelek! Bıktım senin ırkçı, önyargılı, tarafgir başlıklarından!
  18. Abdülmalik

    Ayrılıkçı Türkler hakkında

    Bende Kemalist birisiyim. Ama Kemalizm ırkçılık olamaz. Kemalizm akıl ve bilim dolayısıyla sağduyudur. Bu coğrafya akıl ve bilimi savunan, dili, rengi, cinsiyeti, ne olursa olsun herkese değer vermelidir. Kemalizm budur.
  19. Cihan, kainat liderimiz, bay Muharrem’i sayın Muharrrem’e terfi ettirmiş. Parti kurmak onun en doğal hakkıymış. Yaşasın Demokrasi! Cihan liderimiz CeHaPe zihniyetini iktidar edecek! https://m.haberler.com/erdogan-dan-parti-kuracagi-konusulan-muharrem-13487104-haberi/
  20. Yandaş medya ve trol Akp Twitter hesaplarında Muharrem İnce’ye güzel destekler var. Oyuna gelmeyin.
  21. Ha siktir. Sen git AKP’ye tepki göster önce! CHP’nin PKK ile ne ilişkisi var göt? Açıkla bakalım! Benim yandaşım yesin ne lan? CHP bu ülkenin kurucu partisidir, eğer dincisi, solcusu, sağcısı biraz nefes alıyorsa CHP sayesindedir. Sen böyle yavşaklığa devam et, AKP hepinizin götünden kal alacak, devam böyle!
  22. Ülkemin ateistleri de bu halde ise ölüye toprak atıp helvayla tatmin olmanın zamanı geldi demektir. 94 belediye seçimlerinde de aynı formül uygulandı, SHP adayı DSP adayı yüzünden Ankara’yı 25 yıllığına Melih Gökçek denen puşta teslim etmişti. Muharrem İnce dürüstçe niyetini açıklasın, ne yapacak ? Ne edecek? CHP’li aday’a rakibi çekmeyecek mi? Göreceğiz. Kaleyi feth etmenin en kolay yolu kalenin içindekileri bölmektir! Muharrem bu oyunun parçası mı? Ki öyle gözüküyor.
  23. Bu adamı başkanlığa aday olduğunda heyecanlı bir şekilde desteklemiştim, hatta işi gücü bırakıp mitinglerini izliyordum. Yazıklar olsun. Büyük ihtimal aç kaldı ve yüklü bir rüşvetle bu işlere sürükleniyor. Muhtemelen partinin sponsorluğunuda örtülü ödenek karşılayacak. Ah Türkiyem vah Türkiyem. Bir tane adam çıkmaz mı senden!
  24. Abdülmalik

    Kılıçdaroğlu yeniden baskan

    Aymazlığa devam. Türkiye’yi yöneten bedevi, ganimetçi, ilkel ruhun her türlü yolu deneyeceğini bilemeyen “yetmez ama evetçi“ dangalakların aldığı pozisyonu almanız gerçekten ibretlik. Ganimetçiler bu lüksü bırakamaz! Bu ilkellik ve barbarlıkla elde edilebilecek herşeyi elde ettiler. Artık böyle rahat yaşamı bırakamazlar! Herşeyi yine deneyeceklerdir. Suruç, Ankara katliamları , çakma darbe sana birşey hatırlatmıyor mu? Şunu bil, İslamcılar asla utanmaz, suç kabul etmezler. Yaptıkları her pisliği Allah için yaptıklarını iddia edip kurtulurlar.
×
×
  • Yeni Oluştur...