Jump to content

hansar

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    15
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

hansar Hakkında

  • Derece
    Member

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

  1. hansar

    Mu'minun 14 Faciası !

    lan beyinsiz dünyada 50 bin gün diye birşey yok. 50 bin gün süren gün yalnız bir güne Ahiret Gününe mahsusdur. sen ne ahmaksın ya? "miktarı 50 bin gün olan günde.." buyurularak başlayan Ayeti, "Rabbinin katında bir gün sizin saymakta olduğunuz bin yıldır" Ayetiyle karıştırma. sizin gibi cahillerden onu beklemekte imkansız.
  2. hansar

    Mu'minun 14 Faciası !

    “...Sizi de annelerinizin karınlarında, üç karanlık içinde, bir yaratışın ardından diğerine çevirerek yaratıyor. Rabbiniz olan Allah işte budur…” (Zümer, 39/6) sana illa yumurtalıkmı demesi gerek? üç karanlık içinde Hikmetli yaratılışı kim biliyordu Kur'an'dan önce veya sonra? sen inkar etmek için neyin peşindesin?
  3. hansar

    Mu'minun 14 Faciası !

    senin yalan yanlış iftiralarını millet biliyor. kendini bana anlatma yorumlayışa bak halik tek başına "yaratmak" fiilidir beyinsiz. in eki gelince özneye vurgu olur Yaratandır demektir. "yaratanların" diye yüzlerce Yaratan varmışda onlardan biriymiş gibi vurgulanmaz. bu sizinde çevirenlerinde uydurması. sen kendi donundaki boku bana anlatma.
  4. hansar

    Mu'minun 14 Faciası !

    lan şerefsiz apaçık doğruları gösterdim görmüyormusun? Müslümanlardan fazla diyaneti savunuyorsan sizde bir beyinsizlik mallık var demektir. ne bok yediğiniz belli değil sizin ateistmisiniz soyu sopu belli olmayan iftiracı şerefsizlermisiniz belli değil. aklı cinsellikde olanlar o çeviriyi yapanlar gerizekalı onlara söylesene. ben onların gözgöre göre Kur'an'da yazmayan şeyleri nasılda varmış gibi gösterdiklerini yazdım size bana karşılığını böylemi veriyorsun şerefsiz adeist? sende aşağılıksın topunuzda öyle.
  5. hansar

    Mu'minun 14 Faciası !

    sen ne dengesizsin. Ayet'te ALLAH katında 50 bin gündenmi söz ediliyor? 50 bin gün süren özel bir günden bahsediliyor o günde Melekler ve Ruh ALLAH'ın Emrine itaat eder buyuruluyor. sizde gram akıl yok. Kur'an'ı ilkokul çocuğu bile kolayca anlarken siz inkar etmek için zorla saptırmaya çalışıyorsunuz.
  6. hansar

    Mu'minun 14 Faciası !

    damlanın ete etinde kemiğe bürünmesi kimin vücudunda oluyor aklınmı yok senin? Kur'an'da zaten sizi bir erkek ve bir kadından Yarattık buyurmuyormu? bizzat kadın demesimi gerek? ona bakarsan erkek bile denmiyor Yaratılış hadisesinden bahsediliyor meniden alaka alakdan mudgaya dönüşmesi anlatılıyor dikkat oraya çekiliyor. senin inkar etmek için derdin ne? siz hemen bir kulp bulup saçma sapan atıp tutmaya çalışıyorsunuz.
  7. senin bu iftiralarına ne demeli? İslam coğrafyasında kaç kişi yapıyor kafa kesmeyi? kaç kişi durmadan iftira atıyor? kaç kişi şeyhlerin götünü yalıyor? sen suçlayacaksan onu yapanları suçla bizim onlarla bir ilgimiz yok. kim naparsa kendine yapar Hakikat ortadadır. Kur'an'ın bildirdiklerinden birini bile inkar edemezsiniz o zaman Kur'an'a uymayanlarla karıştırmayın bizleri herkesi bir görmeyin. kesin sesinizide kendi çamurunuzda oynayın. yoksa aynı benzetmeleri bizde size yaparız. birinizin işlediği suçtan hepinizi yargılamak hiçde zor değil.
  8. hansar

    Mu'minun 14 Faciası !

  9. hansar

    Mu'minun 14 Faciası !

    şerefsizlik yapma abdülmalik. Ayet'i düzgün okumadınmı? kim öyle düşünüyormuş? Ayet'de; Sonra o damlayı bir alaka dönüştürdük, bu alakayı bir et parçacığına dönüştürdük, (buraya dikkat, alakadan dönüşen mudga yani et parçacığı hala menimidir? burda hala erkek menisinden bahsedilmiyor o meninin kadının yumurtalıklarında yaptığı değişimden bahsediyor. sen, Yaratan'ın yarattığı kadının yumurtalıklarından haberi olmadığını nasıl söylersin densiz, senin gibiler alay etmek için hep böyle uydururlar.) Ayet'in devamı; bu et parçacığını kemiklere çevirdik, derken bu kemiklere bir et giydird
  10. hansar

    Mu'minun 14 Faciası !

    alay edeceğine kendi ahmaklığına bak güven sende gram beyin yok. "Melekler ve Ruh miktarı 50 bin sene olan bir günde O'na yükselir" Ayetini bir daha oku cahil mahluk. Melekler ve Ruh 50 bin senede O'na yükselir denmiyor, miktarı 50 bin sene süren bir günde O'na yükselir buyuruluyor. yani bir gün var ve o günün süresi 50 bin sene bu hangi gündür? Hadislere baktığımızda Ahiret Günü'nün 50 bin sene süreceği bildirilir. işte miktarı 50 bin sene olan gün o gündür yani Ahiret günü. Ayetde Ahiret gününe ve o gün de Meleklerin ve Hz. Cebrail'in, ALLAH'ın Takdir ett
  11. hansar

    Mu'minun 14 Faciası !

    Ayet'in sonu ahsenü'l-halikin olsaydı o zaman yaratanların en güzeli olurdu. ama Ayetin sonu ahsenu el halikine yani en güzel Yaratandır demektir. Diyanetin çevirisi yanlış. zaten neyi doğru yapıyorlarki bunu da yapsınlar? yaratıcıların en güzeli tabiri ile en güzel Yaratan'dır tabiri arasında fark var. en güzel Yaratan'dır misalinden kasıt müşriklerin yaratıcı olduğunu sandıkları putlarına bakıpda onlarda da böyle bir Yaratma Kudreti olup olmadığını muhakeme etmeleri içindir. yoksa ALLAH'tan başka Yaratan yoktur. dolayısıyla O, ilahlık isnad edilen tağutlarla kıyaslanamaz.
×
×
  • Yeni Oluştur...