Jump to content

siramen

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    291
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

siramen Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

  1. siramen

    Tanrı kendinden daha güçlü tanrı yaratabilir mi?

    sana, yeryüzünün yaratılışını senin yaratılışını ve buraya gelişini sonra ölümünü bile anlatan bunlardan delil sunan ve "hadi çıkmakta olan o canı geri getirsenize" buyurarak meydan okuyan asla yapamayacağınız şeyleri sizin karşınıza getiren, ALLAH'ın, Ahiret vaadinemi inanamıyorsun? bu kadar şeyi doğru söyleyen Kudret, ölümden sonrası için yalanmı söyler? o yüzdenmi İman eden iyileri Cennetle mükafatlandırıp, azgınlık eden inkarcılarıda Cehennem'e atacağını söylüyor? Ahiret hayatı bilimsel olarak kanıtlanamaz çünkü bilim dediğinin nereye kadar sözhakkı var? bunuda düşünmek gerek.
  2. siramen

    Tanrı kendinden daha güçlü tanrı yaratabilir mi?

    ya bırak bu palavraları, hepsini ayrı ayrı alıyorsunuz, içinden cımbızla seçiyorsunuz sonrada birinde edilebilir diğerinde edilemez diye çıkarıyorsunuz ne bok yediğinizi çok iyi biliyorum. ananasaldırdımbozukçıktı bu çok eski bir kelime oyunudur. bu kelimede bir harf hatası kelimenin ifadesini bozar kötü niyete çevirir. ananas aldırdım bozuk çıktı - bu anlatılmak istenendir. anana saldırdım bozuk çıktı - bu da bozuk anlam ve kötü niyet. sizin yediğiniz boklarda böyle. siz, aklınız sıra, Kur'an Ayetleri üzerinde böyle oyunlar yapıp boşa çıkarmaya
  3. siramen

    Tanrı kendinden daha güçlü tanrı yaratabilir mi?

    lan arsız. Kur'an big bangin asla gerçekleşemeyeceğini bildiren Hakikatleri gösterir. direk niye bigbangden bahsetsin zaten. bir patlamayla asla gerçekleşemeyecek kadar sayını asla bilemeyeceğiniz canlı cansız ortaya çıkıyor, hepside birbirinden benzersiz. işte bunu Kur'an bildiriyorsa Kur'an'ın dediğinin Hakikat olduğu ortaya çıkar. peki bigbang size bunu anlatıyormu? asla anlatamaz. insanların bigbangi uydurmalarındaki mantık bile genişleyen evrenin geriye sardığımızda daralıp ufalan ve küçücük bir nokta haline gelmesidir diyerek fikir yürütmeleridir. güya o noktadan bir patlama oluyormuş? u
  4. siramen

    Tanrı kendinden daha güçlü tanrı yaratabilir mi?

    kabul edemiyoruz dediğin için iyice açıkladım. anladıysanız konuşun tabi.
  5. siramen

    Tanrı kendinden daha güçlü tanrı yaratabilir mi?

    lan hala konuşuyor ya, bide Kur'an'a karşı değilim diyor, ben kaç mesajdır boşunamı konuşuyorum lan? Bakara Suresi 117. Ayeti gösterdim, ALLAH, örnek edinmeksizin benzersiz yaratıyor, dedim. big bangi, Kur'an'ın bildirdikleri çürütüyorken sen nasıl bana ona karşı buna karşı deyip tersleyebiliyorsun? hani Kur'an'a karşı değildin? bak bigbang çürüdü gitti? hala niye inatla bigbang diyorsun?
  6. siramen

    Tanrı kendinden daha güçlü tanrı yaratabilir mi?

    yalan konuşma, Kur'an ALLAH'a olan itaati anlattığı gibi, ALLAH'ın yarattıklarındaki delillerinide anlatır zaten o delilere bakarak, bu kendi kendine olmaz bunun Yaratanı var diyorsun ve İman ediyorsun. sen, Kur'an'a karşı olmasan kaç mesajdır yalan yanlış konuşmazdın, ben kaç mesajdır size hikaye anlatmadım, Kur'an Ayetlerinide gösteriyorum. madem karşı değilsin, niye inkar ederek karşı çıkıyorsun? bırak palavraları siz yediğiniz haltları pabucuma anlatın.
  7. siramen

    Tanrı kendinden daha güçlü tanrı yaratabilir mi?

    toprak üzerinde bulundurduklarıyla canlı ve görevini görmeye hazır. bir tohumun sen istemeden bitkiye dönüşüp senin bundan nimetlenmenemi şaşırıyorsun? şaşırıyorsan şaşmaya devam, aynanın karşısına geç sende. o ağzını topla hakaret ettin sonuna "selam" kelimesi ekleme toprağa gömer yeşertirim seni.
  8. siramen

    Tanrı kendinden daha güçlü tanrı yaratabilir mi?

    big bang sizin uydurmanız, bir patlamadan sonra güya herşey birbiri ardınca birbirinin kuyruğundan meydana gelmiş, palavraya bakın. "O, Yeri ve Göğü bir örnek edinmeksizin benzersiz Yaratandır, bir işin olmasını emredince ona "Ol" der o da oluverir" (Bakara Suresi 117. Ayet) sizin big bang uydurmanızla, Hakikatler arasındaki farka bak. hem herşey sizin dediğiniz gibi big bangle olmadı hemde Yaratan olduğu için Hayy (Diri), Kayyum (Sonsuz) olan Kudretin yaratmasıyla varoldu bu kainat. hiçbir cansız, canlı bir varlık yapamaz. bu kesin Hakikattir.
  9. siramen

    Tanrı kendinden daha güçlü tanrı yaratabilir mi?

    varolanlarla birşeyi meydana getirmek ayrı şey, Yoktan varedip Yaratmak ayrı şey. sizin robot örneğiniz varolandan meydana getirmedir. ama yoktan varetmek Kudrettir. yok'u da var'ı da ve bunların arasındaki herşeyide yaratmaktır(yani kainatı ve herşeyi). bu Kudret yalnız Tanrıdadır ve O, yaratılmış olsa zaten başlangıcı olur ve O'ndan haşa daha büyük bir güç ortaya çıkmış olur zaten o zamanda Kendisinin Tanrı olması imkansızdır, çünkü yaratıldığı için Kendinden daha üstünün yaratmasına muhtaç olmuş olur. ama halbuki Tanrı Tek mutlak güçtür, Kudret O'nda Hüküm O'nda, O'ndan öncesi y
  10. siramen

    Varligimizin hikmeti

    biraz olsun bazı şeyleri değiştirmen güzel. bu iftirayı ve yalanı taaaa sinelerinde kaynatan pisliklere, destekli konuşun demek faydasız cundeb. bunlara ben develeri destekleticem, arap develeri kayınca bunlara görecekler.
  11. siramen

    Varligimizin hikmeti

    ulan yavşak, kainat o kadar büyükki, nasa dediğin daha güneş sistemini gezemedi, dışına bile çıkamadı nereye gittiğini sanıyorsun lan sen? sen ve senin gibilerin anca kubura gider ordada sifonu çeker kendi üstlerine boğulur giderler. Gökler, ALLAH'ın yarattığı Sema katlarıdır, bizim bildiğimiz bulutları gördüğün gök değil. zaten Ayetde güç olmadıkça aşıp gidemezsiniz buyuruyor, yani teknoloji var artık, az bir kısmı geçilebiliyor, ya gerisi? gerisi deryalar.
  12. siramen

    Varligimizin hikmeti

    beyinsiz güven şerefini haysiyetini ........ Göklerde canlı cansız olan herşeyden bildiriyor Ayet. yaratılmışların yerdede gökde de olanların hepsinden bildiriyor, Ayet Hakikatini koruyorda, seni yakalarsam o parlak güngörmemiş ..tünü koruyamayacaksın develere vericem seninkinide
  13. siramen

    Varligimizin hikmeti

    yerden haberi olmadığını nerden biliyorsun beyinsiz. Ayet'de bildirilen, yeryüzündeki bütün su (ark'ı) yerin dibine çekilse bir daha yeri kazsan ne yapsanda çıkmamak üzere kaybolsa gitse, size, ALLAH dışında getirecek varmıdır, buyuruluyor. sen sanki çok dua ediyordun Tanrıya da, "artık Tanrıyla konuşmuyorum" diyor, şunun yaptığı ayaklara bakın.
  14. siramen

    Varligimizin hikmeti

    ulan mal. Namazın gelişi dua'dandır. Namaz eğilip kalkmak değildir. Namaz sırasında ettiğin dualar olmasa eğilip kalkmanın bir anlamı olmaz. Namazı namaz yapan Dua'dır yani salat. sen ne anlarsın yol harcından fırlama amip. sizde gram beyin yok. insan geldiniz ama asalak bile suratınıza tükürerek gideceksiniz.
  15. siramen

    Tanrı kendinden daha güçlü tanrı yaratabilir mi?

    toprakta organizmalar yokmu lan? toprak canlılık içermese bitki nasıl çıkacak? sen ne malsın ya? ithalmisin ihraçmısın?
×
×
  • Yeni Oluştur...