Jump to content

antimuslim

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    118
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne antimuslim kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. 9 dakika önce, GREENHOUSE yazdı:

     

    Bahçeside güzelmiş.:)

     

    Bizim burada arsanın metrekaresi 1000-1500 lira civarında.

     

    Yer bulmak daha zor.Kardak kayalarına mı yerleşsem başıboş duruyor.:0_80cbc_37a71a73_L:

    prefabrik evlerin vergileri normal bina vergisindende pahalıdır,sen ve ben en iyisi joker hakkımızı kullanalım, ölelim bakalım ne olucak?

    ölüm sonrası ruhlara herşey ücretsizmiş diye duydum, huriler şaraplar ırmaklar :lol: ayrıca orda herşey beleş cennete yerleş. cehennemde olur. hafif bronzlaşıp öyle gideriz merak etme cennete. hem hafif bronzlaşmış erkekler cennette oldukça popilermiş. 

    Ä°lgili resim

  2. 4 dakika önce, patron_ yazdı:

     

    Örnek; dünyanin 1670km hizle kendi ekseninde, 108.000 km hizla dünya ekseninde dönmesi ve birbirine carpmadan 200milyar samanyolu galaksilerine carpmadan idare edilmesi. Bunlarin tesadüfen olustugunu iddaa etmek, sacmaliktan baska birseY degil. Sayet bahsettiginiz bigbang, 1/1.000.000.000.000.000.000*3 capinda büyük olsaydi evrenin olusma imkani yoktu. Delil cok, görmek isteyene. 

    pehhhh pehh pehhh şimdi bu matematiksel gözlem allahının ispatımı? oldu. belkıde satan  brahmanın ispatıdır? :D  :0_80cbc_37a71a73_L:

    ateistlerle tanrı konsunda uğraşmak kolay benimle uğraşsana görelim. :))) :0_80cbc_37a71a73_L:her santimetre karende seni rezil etmek çok zevkli olucak :D 

  3. 19 dakika önce, patron_ yazdı:

    Allah‘in yok oldugunu isptlamak icin bütün kainati gezip görmek gerekir. Atomlardan galaksilere kadar. Buyrun kanitlayin. Fakat varligina delil isterseniz, maneviyatta kör olmayanlar icin sayisiz deliller mevcuttur. 

     

    :0_80cbc_37a71a73_L::0_80cbc_37a71a73_L::lol::0_80cbc_37a71a73_L:  ohhh my godddsss nasıl? bir mantık bu yok böyle bir mantık..  allha hem metafizik diyeceksınız! hemde madde boyutunda olmadıgını ispatlayın diyeceksınız.. tanrılar çıldırmış olmalıkı siz müslümanları zeka abidesi olarak yaratmış ..

    allah ne kadar süper lan ile ilgili görsel sonucu

  4. 1 dakika önce, patron_ yazdı:

     

    Ya anlamiyorsun, yada anlamama numarasi yapiyorsun. Hadis dedigimiz sey, Peygamberimizin agzindan cikan sözlerdir. Buhari gazali müslimin sözleri degildir. 

    hahahaha vahhhh  zavallı  :0_80cbc_37a71a73_L:bunlar ne? o zaman . çakma hadismı?  

     

    Sahih Buhari Hadisleri

    Fasillar hadislerin kategorilerine göre tasnif edilmis halidir. Tikladiginiz basliklardan ilgili kategoriler ve hadisleri okuyabilirsiniz

    « geri 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 3233 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50    ileri »

     

    Kudsi Hadisler - İmam Gazali

    Rahman ve Rahîm olan Allah'ın Adıyla

    Kullarına yaptığı uyarılardan ve ibadet yolunda müttakilere lütfettiği özel yardımından dolayı yüce Allah'a sonsuz hamdolsun.

    Allah'ın salâtı (rahmeti) nurlu dinin sahibi Hz. Muhammed'e (s.a.v) olsun.

    Onun âlinden, ashabından, onların yoluna güzelce uyanlardan ve ümmetin her çağda yolunu aydınlatan âlimlerden Allah razı olsun.

    KUDSİ hadislerden oluşan bu kitapta, her mümin için çok faydalı öğüt, uyarı, müjde ve bilgiler bulunmaktadır.

    Mevlânın bizi bu bilgilerden faydalandırm
    17410440_10212208519559054_234511968_n.jpg

     

  5. 8 dakika önce, patron_ yazdı:

    Önce bir oku müslümanlar hayatini neye göre sekillendirmeli diye. Bizim hadis dedigimiz sey öyle basit birsey degildir. Sayet Kuran‘da Peygamberimiz s.a.v.  icin söyledigi hersey vahiydir denilmektedir. Biz zaten Allah‘a tapiyoruz, peygamberlere degil. Yalan söyleyip söylemedigimizi elbet birgün herkez ögrenecek. 

    gerçek islamda allaha dua etmek sevaptır. allahta ayetleri yazan ilahınızdır. senın anlamadıgın noktaya geliyorum,gerçek islamda

    hadisleri buhari gazalı ve farabide yazmıştır. bunlar alimlerdır. hadis yazmak sadece peygamberın yetkısındedır. ayette vardır.

    demekkı sen hadis yazan her hadise inanmakla alalhına karşı gelıyor ve günah işliyorsun. bilmem anlatabildimmi? 

    eger sen ciddi anlamda islamı yaşamak istiyorsan hadislerdeki emirler yerine hiçri takvımı baz alan 1400 yıl öncekı güneş saatiyle yazılmış kuranı bulmalısın önce. anlaştıkmı? 

    çünkü gerçek kuran parşömentlere yazılan emırler ve ayetlerdır. ve burada diğer problemınde sadece ayetler oldugu gerçegidir. hadisler kesınlıkle gerçek kuranda yoktur. hadısler 8. 9. yyda ki  alımlerın sözleridir.

     bu alimler 9 yyda toplanmışlar ve demışlerkı!  biz kuranı destekleyici hadısler yazalım ve bu hadislere muhammedin sözleri diyelım. işte gerçek tarıh bu önce gerçek tarıhı ögren sonra çık karşıma bu ne? cesaret !!!

    hiç birşeyden haberın yok senın.  gerçek islamda muhammed hadis yazmamıştır sadece alalhın emırlerını yazmıştır. altını çizelım. 

  6. On 01.10.2011 at 12:07, haybenbe yazdı:

     

    5.Hikmet ve amaç delili: Her varlığın bir amacı ve faydası vardır. Hiçbir israf yoktur. Manasız bir şey yoktur. Ne maddede, ne

    sen hayal görüyorsun hikmet ve amacın delili yoktur evrende. önce bir allahınızı ispatlayın bu kadar yırtınmanıza gerek kalmıyacak söz veriyorum. bırakın bu boş hayalları önce allahı isaptlayınkı bu saydıklarının tamamında sana hak verelim. 

    belkı ismı yoktur bu mühendisin. isimsiz kahramandır. 

    allah ismi genelde arap ismidir. bir araba allahın ismıı koyabilirsiniz ama bir amerikalıya allah ismini koyamazsınız bir amerikalıya tanrı ismini koyabilirsiniz. 

  7. akp hükümeti son 2 haftadır! dronlarla türkiyede  her ili her ilçeyi  her kasabayı her köyü dronlarla izliyor! bu izleme avrupa insan haklarına 

      evrensel hukuk açısından suçtur. bu duruma maruz kalan tüm bireyler aihme dava açmalıdır. gizlilik! ihlali söz konusudur. etik ahlakı unsurların 

     ihlali söz konusudur. akp hükümeti resmen artık her evi izlemeye almıştır. 

     bu çok ciddi bir suçtur arkadaşlar bakınız 

    Kişilerin özel hayatının gizliliğini ihlal eden kimse altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile veya adli para cezası ile cezalandırılır. Gizliliğin görüntü veya seslerin kayda alınması suretiyle ihlal edilmesi halinde cezanın alt sınırı bir yıldan az olamaz (Madde 134/1).

     

    dron ile ilgili görsel sonucu

  8. On 04.08.2017 at 12:12, Carnegia yazdı:

    Arkadaşlar merhaba, eminim hepimiz kaçmaya çalışsakta yeri geldiğinde bir dini sohbetin içinde kendimizi bulabiliyoruz. Bu durumlar için merak ettiğim karşı tarafı kitlemek, mavi ekran hatası verdirmek, ve cevaplamaları için onları kıvrandırdığınız sorularınız nelerdir? 

     

    Ben kendimden örnek veriyim. Bu aralar sorduğum da cevap alamadığım,  karşı tarafın saçmalamasına neden olan sorum şu oluyor. 

     

    Öncelikle kuran bütün insanlara gönderildi dimi?  Cevap Evet.  Sonra sorum geliyor.

    23 yıl geçmiş kuran inmiş  ve kurallar hazır.Tüm insanlar bundan sorumlu peki bu zaman dan ortalama 800 küsür yıl sonra keşfedilen Amerika kıtasında ki insanlar hiç bişeyden habersiz ölüp gitmeleri sonucu bu insnalara ne oluyor?

     

    Verilen bazı cevaplar.

     

    -Cennete giderler.

    -Oraya da peygamber gönderildi. (isimleri ney? (zorttttttt) error verdi)

     

    -Bitaneside bakara 62 yi sundu ;  Şüphe yok ki, iman edenler, yahudiler, hıristiyanlar ve sabiîler, bunlardan her kim Allah'a ve ahiret gününe gerçekten iman eder ve salih amel işlerse elbette Rabbleri katında bunların ecirleri vardır, bunlara bir korku yoktur, bunlar mahzun da olacak değillerdir.

     

    Ohh dedim ayrımcılığa bak. Sen namaz kılcan,  oruç tutcan adam allaha ahirete inancak cennete gidecek adaletiniz yamuk arkadaş.. 

     

    -eeee kem küm :)

     

     

    Sizlerinde böyle örnek sorularınız varsa paylaşmanızı isterim. 

     

    Teşekkürler. 

     

    bence en etkili kelime şu bir müslümana gerçekten zeki biriyse ona şu soruyu sormalısınız bırakın klasık felsefik mantıkları;

     ona  demelisinizki  allahın allah olduğuna dair ispatınız nedir? (iddia sahibi müslümanlara)sonrada demelisinizki!

    elinizdekı kitabı görebiliyorum. bu bir ispattır. peygamberinize ait eşyaları görebiliyorum hadi bunuda ispat sayalım. 

     fakat elinizde herşey olmasına ragmen en önemli ispatınız yok! elinizde kuranın ve muhammedı allahın gönderdiğine dair bir mucize varmı? derim :D çaktınmı? nüansı islam mucizeymişya! böylesine basit bir mucizenin olmaması hemde en kritik noktada belkıde bu mucize olsa herkes islamı secerdı alalhta böyle isterdı derim.. ve karşımdakı müslüman zoooorrrrtttt lardı.. hiç şüphen olmasın onlara aklımızla WAWE SHOCK  verırdim. 

     

  9. sırf daha önce adminlik yapmış bir adamın her üyeye hayasızca saldırmasına göz yuman yönetim son derece suçludur altını çizelim.

    üstüne üslük anibal için konu başlığı açılmış ve anibalın konu başlığı açılıcak kadar değerli olduğu görülmüştür.

    hiç bir üye hiç bir moderatör hiç bir adminin olduk yerde, birine ağır şekilde küfürlü ve şiddetli biçimde eleştirmesi forum; 

     kurallarına aykırıdır. forum kuralları  değişmediği sürece küfür eden kim? olursa olsun atılmak zorundadır. 

    forum adına formu daha iy iyerlete götürmenin en etkili yolu küfürsüz ve hakaretsiz üyelere ve moderatörlere 

    ihtiyaç duyulduğu gerçeğidir. 

    anibal tartıştığı üyeyi önce agır tahrik ve küfürlerle tahrik eder. buna karşılık psikolojısı bozulan üyeler admine küfür ettiğinde küfür 

     eden üye anında atrlır. hiç uyarı verilmez ama ne gariptirki! anibal kahraman olur anibalın bu forumdan gitmesi en çok admine ve moderatörlere yaramıştır. artık moderatörler anibalın. ne zaman? kaos yaratıcagını düşünmüyecek böylece forum geleceğe emin adımlarla yürüyeceektir. 

     bunu irdelemeye bile gerek yok herşey o kadar açık ve netki! 

    anibal tanrı değildir. bu forumun tanrıları!  moderatörler ve adminlerdir. bu tanrılar katılımcı üyelere saygılı olduğu sürece bende söz veriyorum elimden geldiği kadar yardımcı olucam. herkes şahittir. 

     üyeyi atmak mesele değildir! asıl mesele atılan üyelerin ders alıp aynı hataları yapmamasıdır. bu tarz üyeler 

     her zaman 2. bir sansı haketmektedir. 

    bu forumdaki ciddi bir problemde gruplama olduğu gerçegidir. bir takım gruplar, kendilerini tanrı gibi görmekte 

    hakaret ve aşagılama tatktiği ile yeni üyeleri psikolojık olarak etki altına almaya calışmaktadırlar. bu sorun çözülürse grupculuk yerine adil bir yönetim şeklı tam olarak uygulanmaya başladığı an inanın eskisi 

     gibi hem konu başıklarının kalitesi artıcak hemde uyum süresi kısalarak gruplaşma yok olucaktır.  

     son olarak moderatör olucak üyenin en etkili tekniği bilgisi değil admine ve moderatörlere verdiği güven olucaktır. çünkü moderatörlerin ve adminlerin aradığı yöneticideki en önemli vasıf! güven ve zihinsel dikkat! olucaktır bir moderatör işinin geregi çok dikkatlıve adil olamak zorundadir. çünkü verdiği karardan asla pişman olmamalı böylece bazı üyelerede torpil olayınıda zihninden silmelıdır. bunu başaran kim? olursa olsun uzun vadeli yöneticilik vasfını haketmış demektır 

  10. 1 saat önce, patron_ yazdı:

    Biz müslümanlar sadece Kuran‘a göre hayatimizi sekillendirmeyiz. Ayni zamanda sünnet dedigimiz peygamberimizin hayatinida benimseriz. Yasam tarzi ve söyledigi cümleleri. Bunlara hadis deriz. Ve hadisde, bir diken dahi ele battigi vakit bir günahin silinir diye iletilmistir. Sünneti/hadisi inkar etmek dinden cikarir, buna uymamiz gereklidir

    işte burada çok ciddi mantık hatası yapıyorsun,söz konusu hadislere sana sevap olarak birşey yazılmaz ayetlere göre sevap işlemen 

     gerekiyor.sana sevap vericek varlık peygamber değil allahtır. işiniz gücünüz yalan dolan. 

  11. söz konusu iyiliik yada kötülük yapabilen bir tanri değil iyiyi iyi yaratan kötüyüde kötü yaratan tanrı gerçeğidir,altını çizmekte fayda olduğunu düşünüyorum. :) sıfat tanımına gelince tanrının sıfatları yerine tanrının yaratıkları;

    insanların sıfatları dememiz gerekmektedir.tanrının sıfatlarından biride bana göre herşeyi yapan değil herşeyi yaptıran olmalıdır.

     tanrının birşey yapması yani tanrının eylemi iyi  yada kötü olarak  bizzat tanrının yapması söz konusu değildir söz konusu eylem bizaat tanrının varettiği düşünebilen ve evrimleşen canlı dediğimiz insanlar tarafından gerçekleşir. 

     

  12. 1 dakika önce, teflon yazdı:

     

    Sıfatları ile gelen "tanımlı" bir tanrı söz konusu ise ve konunun lehdarı bir müslümansa eğer, ana eksen "bu". Boş yere atomlarına ayırmaya gerek yok.

    söz konusu sıfatsa! eğer bu tanrınında sıfatıysa bu tanımı! atheistler dışındada özellikle deistler ve agnostiklerde bu eksene dahil olabilir. haksızmıyım? 

    söz konusu kötü kavram olunca bana göre bu müslümanların aleyhinedir.altını çizelim. bu tanımlar size bağlı ister iyi tanımlarsınız 

     isterseniz kötü ama sonuçta sıfatları arasında kötü tanımıda olmak zorundadır. 

  13. 34 dakika önce, patron_ yazdı:

    r.

     

     

    8. neye göre iyisin ? kime göre iyisin ? neye kiyasla iyi oldugunu düsünüyorsun ?

     

    çok basit ben hayatımda hiç kimseyi dövmedim ben hayatımda hiç kimseyi öldürmedim. ben hayatımda hiç kimsenın namusunu ırzını 

     ve onurunu kirletmedım hayatım boyunca iyi olmak zorundaydım çünkü ben senın anlıyacagın biçimde izah edim . 

    benım bedenım yaratılmadan önce ruhum üflendıgınde senın allahın benı iyi yaratmıştı. bu yüzden bu rölü oynamak zorundayım. 

    sende kötü yaratılmışsınkı yorumlarının % 100 yalan ve dolandır. işte bu kadar basit. 

     benım iyi olmam için dine ihtiiyacım yokkı! ben zaten iyiyim dahada ilginci iyi olmayı isteyen ben değilim senın allahındır. 

     

    image.jpeg.bb530960730542cbe06c8216db470a68.jpeg

     

  14. 25 dakika önce, patron_ yazdı:

     

     

     

     

     

    1. Insana verilen hastaliklar, o insanin günahlarinin silinmesine vesiledir. Bir diken bile insan elini kanatsa, günahlarindan birtanesi eksilir.  

     

    niye? böyle bir ayetmi? var ayet yoksa neden? böyle düşünüyorsunuz. böyle bir ayet yoktur,insan biyolojık olarak hastalanır ve ölür. 

    buyrun araştırın kuranda hastalandığımızda günahlarımız silinir diye bir ayet gösterin bana konu başlığını kapatıcam. 

    sayın patron kafanıza göre yorumlarsanız hata etmiş olursunuz. 

    eğer siz gerçekten müslümansanız kuran ve ayet dışındaki herşeye karşı olmak zorundasınız bu iddianızda dahildir. iddia diyorum böyle bir ayet yoktur. size garanti veririm.böylesine hurafe inanışlara inanmayınız. hurafe inanışlar size gerçegı vermez gerçegı aklınızla bulmalısınız. 

     siz daha islamı bile bilmiyorsunuz islamda günahların karşıtı sevaplardır. 

    ve sevap işlemek içinde oruc namaz veya filre verilir. hastalandıgınızda sevap işlemezsınız ve gunahlarınız affolmaz. anlaştıkmı? 

  15. 17 dakika önce, patron_ yazdı:

    Dünyada kötü seylerin yasanmasi (deprem, tecavüz, cinayet vs. vs. vs.) bir yaraticinin var olmadigina delil degildir.

     

     

    sayın patron siz konu başlığını okudunuzmu? eger konu başlığını okuduktan  sonra; yazdıklarımı ve  eleştirdiğim tanrıyı iyi analiz; 

    ettinizmi? sanırım siz müslümanların gerçekten çok ciddi bir sorunu var. benim yorumlarımı neden? yanlış yorumluyorsunuz 

     ben çok açık bir ifadeyle yazdımki;

    tanrının var olduğunu öne sürerek onu eleştime adına açtığım bu konu başlığını sulandırmanın ne anlamı? var şimdi yoksa; 

     konu başlığını anlıyamıyacak kadar seviyeniz düşükmü? :) 

     lütfen ama ben sıradan yorum yapıcak sıradan biri değilim!

    lütfen  konu başlığına göre yorum yapınız. konuyu anlıyarak ve irdeliyerek yorum yapınız. 

     ben ateist olsaydım tanrı kavramını yokluk üzerine kurardım. tanrı kavramını eleştiri adına 

     bir agnostik olarak hemde gerçekten agnostiğin kitabına yazıcak kadar bilgili biri olarak size tavsiyem; beni eleştirmeden önce açtığım zor konu başlıklarını irdeleyiniz lütfen emin olun çok daha sağlıklı sonuçlar alabiliriiz.

    ayrıca dünyada deprem veya cinayet olması iy ibirşey değildir. özgür iradeyle bağlantılı bir kavramdır. isterseniz önce bana neden? özgür irade gerçektir ! diyerek bu konuya etkili bir giriş yapabilirsiniz.  

     bu şekilde sanırım size eşlik edebilirim. 

     isterseniz size yardımcı olim sizce neden? özgür irade iyidir. yada kötüdür. siz hangisine inanıyorsunuz? 

     

  16. 12 saat önce, Sütlü Kase yazdı:

    Türk toplumundaki büyük sorunlardan biride geçmişten bu güne olan devlet algısının yanlışlığı. 

     

    Türk toplumu devletten çok devletçi bir yapıya sahip. Toplum develet içindir düşüncesini benimsemiş. Halbuki doğru olan devlet toplum içindir anlayışıdır. 

     

    Gelişmiş olarak tanımlanan ülkelerin toplumları bu konuda daha başarılılar. 

    aynen katılıyorum,demokraside güç halkta olmalı ,ama güç denilen  olgu halkta değil, tek bir adamda toplanmıştır. 600 milletvekılı ise sadece izleyıcı gücüne sahiptır. artık parlementer sistemı kalkmış bu yüzden milletvekılı olmasınında bir anlamı kalmamıştır dolayısiylede bu kavram, demokrasiye ters bir durum oluşturur. peki? sana bir soru sorucam demokrasilerde haklılık yerine çoğunluğun  uygun bulduğu sistem kabul edilir. peki? bu gerçek adaletle bağdaşırmı? 

     kıssadan hisse sen haklı olsan ama azınlık olduğun için söz sahibi olamasan yinede demokrasiyi haklı bulurmuydun? 

    işte burda ciddi bir problem var. sana göre en iyi sistem nedir? biz senın haklı oldugunu nasıl? ispatlıyacagız.

     sen gerçekten haklıysan bende senin gibi gerçekten haklıysam ve seninle aynı mantığa sahipsem fakat sende bende azınlıkta olduğumuz için haksız oluyorsak bunun sorumlusu demokrasimidir? 

     bana göre demokrasidir. çünkü anayasada derkı! demokrası halkın gücüdür eeeee ben halk değilmiyim? sırf azınlıkta oldugum için haksız oluyorsam neden? demokrasıye mantıklı yaklaşimki? 

  17. 8 dakika önce, Sütlü Kase yazdı:

    Bak arkadaşım

     

    asansör 9.81 yerine 100 ile ivmelenseydi yere yapışır kalırdın aynı devasa bir gezegende olman gibi. 

     

    demek ki kütle ile motorlar aynı etkiyi yaratıyor. 

     

    İvme bükülmeye sebep oluyor.

     

    O zaman kütle uzayı büker deriz. 

     

    Saçmalayacağını bir şeyler öğrenmeye bak.

    asansör deneyiyle olmaz bu işler ögrenmen gereken çok şey var ilk önce uzayı ne? büküyor ögrende gel buraya çarsaf deneyıylemı? ispatlıyacaksın koskoca evrendekı kuantum dalgalanmayı senın verdıgın örnekte cekım gücü dünyanın cekım gücüne denktır. fakat her gegenın cekım gücü farklıdır her örnegın aydakı kutle cekımı dünyanın  altı bölü 1ri kadardır. o zaman yere yapışmaz hafifce yere dogru egilirdim. sacmalıyacagına mantıklı birşeyler gösterde bende sana çok ciddi şeyler gösterim. anlaştıkmı?  kutle uzayı bukmez!  uzayı zaten bükülür . bunun için kütle çekımı ile merkez kaç kuvvetının günese dogru orantılı olması gerekır. biz burda bir sistemdem bahsediyoruz senın verdıgın asansör örnegı ile güneş sistemınıdekı cekım alanlarını merkez kaç kuvvetlerını ölçemeyız . biz gerçek araçlar kullnıyoruz sen ise asnasör ile çarsaf örnegını veriyorsun oldumu? şimdi. 

  18. alovvvvvv uzayı büken merkez kaç kuvvetidir.. yani kuantum.  motorlarda yeterınce hızlanırsanız uzayı bukersınız. bir sürü deney var. bununla ilgili. :D kütle çekimleri deneyi 2 aşamalıdır hız ve çekım deneyıdır. ayrıca yercekımsel dalgalarda vardır.. uzayı büken ve görecelidir. biz bu dalgacıklara tanrının eli diyoruz.

     

     

    http://eeehakankahraman.blogspot.com/2016/02/uzay-ve-zamani-buken-yercekimsel.html

     

    gravity-probe-b.jpg

     

  19. hahahaha . çekım gücü gezegenın egilmesı değildir.  

    . egilip bükülen şey evrendır :D evren bukulucekkı gezgenlere uzaktan baktıgımızda batıyormuş gibi görelım. 

    dünyanın egimi merkez kaç kuvvetı ve günes ile dogru orantılıdır yanı çekim gucu farklı birşey egım gçü farklı birşeydır arkadaş her iki 

     tabiride birbirine karıştırıyor. :D 

    merkezcıl kuvvet ile merkez kaç kuvveti aynı şeydır..    arasında fark yoktur. aynı sonuçları dogurur   bunu bile açıklayamadı arkadaş :) 

    merkez kaç kuvveti vardır aksine merkezcıl kuvvet  . :D 

    Merkezcil kuvvet nedir?

    Merkezcil kuvvet, bir nesnenin dairesel bir yol boyunca hareket etmeye devam etmesi için bu nesneye etki eden net kuvvettir.neymışşş demekkı uzayın bukum gucuymuş :D şidid gelelim merkez kaç kuvvetıne 

    Newton’a göre duran bir cisme etki eden kuvvet o cismin ivme kazanmasına neden olur. yanı uzayın bukumsel gücü ile merkez kaç kuvvetı hareket eder. ve günesın cekım alanı ile elıp seklınde yakınlaşır ve uzaklasır. işte bu kadar basit.

    merkez kaç kuvvetı olmasa uzayın bukulmesı bir işe yaramaz hadi artık anla yahuuu  :D yiihhuu.. 

×
×
  • Yeni Oluştur...