Jump to content

Hubble_

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    511
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne Hubble_ kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. Bu videodaki kamilin anlattığı TEK BİR DENEME.  O fırlattığı şekerleri önce bi sonsuz kere fırlatsın ondan sonra konuşsun. Tek bir deneme diye bir şey yok dünyanın oluşumundan bu yana sonsuz deneme oluyor ve bu tek bir gezegende de olmuyor sadece görülebilir evrende 10 üzeri 24 tane gezegen var bunların hepsinde oluyor bu denemeler. İllaki bazılarında aminoasitlerin ve onlardanda proteinlerin oluşması kaçılnılmaz olacaktır. 

  2. Bu allah putu bir kızılderiliyi,asteği,mayayı,aborjini islamdan haberdar etmiyor ama beni zorla haberdar ediyor. Onlarda allaha inanmıyor bende inanmıyorum. Ama beni cehenneme atıyor. Onların haberi olmadığı için azap edilmiyorlar. (İsra 15) 

    Benide haberdar etme kardeşim ! neden ediyorsun? Ben mi istedim haberdar olmayı... Ben mi istedim bu cahil müslümanlarla her gün aynı havayı solumayı, hergün 5 kere ezan işkencesi çekmeyi...

     

    İslam ve  mantık  (!)

     

     

     

  3. Bununla ilgili bir çok örnek verilebilir. Mesela kıyamet koptuğunda illaki küçük yaşta olanlar olacaktır. Onlarda bedavadan cennete gidecek ben neden onlardan biri değilim?

    O çocukların hepsinin müslüman çocuğu olduğunu varsaysak bile , bütün çocukların ilerki yaşlarda müslüman kalması imkansız, illaki dinden cıkanlar oluyor, bugün bile görüyoruz. Bu allah denen put kıyameti biraz daha geç koparsa  bu çocuk ileride dinden çıktığında direk cehenneme gidecekti mesela...

    İslam ve saçmalıklar silsilesi.....

  4. Müsloş arkadaş diyor ki allah dua yı isterse kabul eder isterse etmezmiş...! Bugüne kadar allah hanginizin duasını kabul etmiş? Başka bir insan tarafından sana yapılan bir iyilik allah tarafından gerçekleşmiş olmuyor o adamın kendi özgür iradesiyle yaptığı bir şey. Ya da yağmurun yağması ve diğer doğa olayları....

    Allah diye bir şey olsaydı ve dua kabul etseydi ortadoğudaki ve kuzey afrikadaki 1.5 milyar kafadan kontak insan bu kadar pisliğin içinde 1400 yıldır kalmazdı. Bi avrupaya bak bi ortadoğuya....

  5. Muhammed 31 : Andolsun, içinizden, cihad edenleri ve sabredenleri belirleyinceye ve durumlarınızı ortaya koyuncaya kadar sizi deneyeceğiz.

     

    Enfal 65 : Ey Peygamber! Mü’minleri savaşa teşvik et. Eğer içinizde sabırlı yirmi kişi bulunursa, iki yüz kişiye galip gelirler. Eğer içinizde (sabırlı) yüz kişi bulunursa, inkâr edenlerden bin kişiye galip gelirler. Çünkü onlar anlamayan bir kavimdir.
    Enfal 66 : Şimdi ise, Allah yükünüzü hafifletti ve sizde muhakkak bir zaaf olduğunu bildi. Eğer içinizde sabırlı yüz kişi olursa iki yüz kişiye galip gelirler. Eğer içinizde (sabırlı) bin kişi olursa, Allah’ın izniyle iki bin kişiye galip gelirler. Allah, sabredenlerle beraberdir.

     


    Sebe 40 : Allah’ın, onları hep birden toplayacağı, sonra da meleklere, “Bunlar mı size ibadet ediyorlardı?” diyeceği günü bir hatırla!
    Taha 44 : Ona yumuşak söz söyleyin. Belki öğüt alır, yahut korkar
    Araf 12 : Allah, “Sana emrettiğim zaman seni saygı ile eğilmekten ne alıkoydu?” dedi. (O da) “Ben ondan hayırlıyım. Çünkü beni ateşten yarattın. Onu ise çamurdan yarattın” dedi.


    Cin 27,28 : Ancak seçtiği resûller başka. (Onlara bildirir.) Fakat O, Resûlün önünde ve arkasında gözetleyici (melek)ler yürütür ki resûllerin, Rablerinin vahiylerini tebliğ ettiklerini bilsin. Allah, onların her hâlini kuşatmış ve her şeyi inceden inceye sayıp dökmüştür.

     

    Bakara 260 : Hani İbrahim, "Rabbim! Bana ölüleri nasıl dirilttiğini göster" demişti. (Allah ona) "İnanmıyor musun?" deyince, "Hayır (inandım) ancak kalbimin tatmin olması için" demişti. "Öyleyse, dört kuş tut. Onları kendine alıştır. Sonra onları parçalayıp her bir parçasını bir dağın üzerine bırak. Sonra da onları çağır. Sana uçarak gelirler. Bil ki, şüphesiz Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir."


    Müzzemmil 20 : (Ey Muhammed!) Şüphesiz Rabbin, senin, gecenin üçte ikisine yakın kısmını, yarısını ve üçte birini ibadetle geçirdiğini biliyor. Beraberinde bulunanlardan bir topluluk da böyle yapıyor. Allah, gece ve gündüzü düzenleyip takdir eder. Sizin buna (gecenin tümünde yahut çoğunda ibadete) gücünüzün yetmeyeceğini bildi de sizi bağışladı (yükünüzü hafifletti.) Artık, Kur’an’dan kolayınıza geleni okuyun. Allah, içinizde hastaların bulunacağını, bir kısmınızın Allah’ın lütfundan rızık aramak üzere yeryüzünde dolaşacağını, diğer bir kısmınızın ise Allah yolunda çarpışacağını bilmektedir. O hâlde, Kur’an´dan kolayınıza geleni okuyun. Namazı dosdoğru kılın, zekâtı verin, Allah’a güzel bir borç verin. Kendiniz için önceden ne iyilik gönderirseniz, onu Allah katında daha üstün bir iyilik ve daha büyük mükâfat olarak bulursunuz. Allah’tan bağışlama dileyin. Şüphesiz Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir. 


    Bakara 187 : Oruç gecesinde kadınlarınıza yaklaşmak size helâl kılındı. Onlar, size örtüdürler, siz de onlara örtüsünüz. Allah, (Ramazan gecelerinde hanımlarınıza yaklaşarak) kendinize zulmetmekte olduğunuzu bildi de tövbenizi kabul edip sizi affetti. Artık eşlerinize yaklaşın ve Allah’ın sizin için yazıp takdir etmiş olduğu şeyi arayın. Şafağın aydınlığı gecenin karanlığından ayırt edilinceye (tan yeri ağarıncaya) kadar yiyin, için. Sonra da akşama kadar orucu tam tutun. Bununla birlikte siz mescitlerde itikâfta iken eşlerinize yaklaşmayın. Bunlar, Allah’ın koyduğu sınırlardır. Bu sınırlara yaklaşmayın. Allah, kendine karşı gelmekten sakınsınlar diye, âyetlerini insanlara böylece açıklar.
     

  6. Sorun şu ki arap putu allahın gelecekle ilgili bir boh bildiği yok. O yüzden sürekli saçma sapan sorular sorar kuranda.

     

    Naziat 15 : (Ey Muhammed!) Mûsâ’nın haberi sana geldi mi?
    Buruc 17 : 17,18. Orduların, Firavun ve Semûd’un haberi sana geldi mi?
    Saf 2 : Ey iman edenler! Yapmayacağınız şeyleri niçin söylüyorsunuz?
    Kaf 30 : O gün Cehenneme, “Doldun mu?” deriz. O da, “daha var mı?” der.
    Gaşiye 1 :  Dehşeti her şeyi kaplayan felaketin haberi sana geldi mi?
    Beled 7 : Kendisini kimsenin görmediğini mi sanıyor?
    Tin 7 : O halde artık sana dini ne yalanlatabilir?
    Tin 8 : Allah, hükmedenlerin en iyi hükmedeni değil midir?
    Kıyame 3 : İnsan, kendisinin kemiklerini bir araya getiremeyeceğimizi mi sanır?
    Kıyame 36 : İnsan, kendisinin başıboş bırakılacağını mı zanneder.
    Muminun 72 : Ey Muhammed! Yoksa sen onlardan bir vergi mi istiyorsun (da inanmıyorlar)? Rabbinin vergisi daha hayırlıdır. O, rızık verenlerin en hayırlısıdır.
    Furkan 43 : Kötü duygularını kendisine tanrı edinen kimseyi gördün mü? Sen ona koruyucu olabilir misin?
    İnşikak 20 : Böyleyken onlara ne oluyor da iman etmiyorlar?
    Tarık 2 : Tarık'ın ne olduğunu sen bilir misin?
    Kadir 2 : Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin?
    Alak (9-10) Sen, namaz kıldığında kulu (bundan) engelleyeni gördün mü?
    Müdessir 27 : Sen biliyor musun sekar nedir?
    Hakka 2 - 3 : Nedir o gerçekleşecek olan kıyamet? Hangi şey bildirdi sana, gerçekleşecek olanın ne olduğunu?
    Tegabun 5 : Daha önce inkâr edip de inkârlarının cezasını tadanların haberi size gelmedi mi? Onlar için elem dolu bir azap da vardır.
    Kamer 17 : Andolsun biz, Kur’an’ı düşünüp öğüt almak için kolaylaştırdık. Var mı düşünüp öğüt alan?
    Taha 83 - 84 : Seni acele ile kavminden ayrılmaya sevkeden nedir, ey Musa! Musa: İşte, dedi, onlar da benim peşimdeler. Ben, memnun olasın diye sana acele ile geldim Rabbim.
    Kehf 9 : Yoksa sen, (sadece) Ashab-ı Kehf ve Ashab-ı Rakîm’i mi bizim ibret verici delillerimizden sandın?
    Fecr 6 : Görmedin mi Rabbin ne yaptı Âd kavmine?

    Taha 17 : “Şu sağ elindeki nedir ey Mûsâ?”   (En komiğide bu herhalde)?

     

    Şu kitabın bir insan tarafından uydurulup,yazıldığını anlamamak için 70 in altında bir IQ lazım.

  7. On 06.10.2020 at 16:49, nogodbutAllah yazdı:

    dünya insanın kan dolaşımından tut hava almasına su içmesine basıncı yer çekimi atmosferi  sıcaklık gibi parametreleri en ince şekilde ayarlanmıştır

     

    Yıllardır aynı zırvalarla geliyorsunuz kafanız hala basmıyor.

    Evrende tek gezegen dünya olsaydı o zaman senin dediğin gibi ince ayardan söz edebilirdik. Katrilyonlarca gezegende o zırvaladığın ayarlar yok. Yaşama elverişli konumda olmadığı için canlılık oluşmuyor. Güneş sistemindeki 8  gezegenden biri olan dünyada ise koşullar mecburi şekilde oluşmak zorunda olduğu için yaşam var. Her yıldız sisteminde illaki 1-2 gezegen makul uzaklıkta bulunur. Orada yaşam başlaması kaçınılmazdır. Bir zarı üst üste sonsuz kere atarsan  6-6-6-6-6-6-6.... illaki getirirsin. Sizin gibi düşünen bir tane astrofizikci,kozmolog,biyolog yok. Zaten sizin gibi insanlardan çıkmıyor böyle sığ düşündüğünüz için. Herşey e allah de geç ne kolay! Ne uğraşacakmışsın evrenmiş, gezegenmiş, keşif yapmakmış, şurda 70 yıl yaşayıp ölecez  hurilere kavuşacaz değil mi? Ne gerek var? 

    Uçan Spagetti Canavarına  şükürler olsunki bilim insanları binlerce yıldır sizin gibi düşünmedi ve araştırmaya keşfetmeye  hevesliydi... Yoksa hala mağara devrindeydik...

  8. Ben kullarıma zulm edici değilim diyen bir tanrının milyonlarca yıldır her yeni doğanı bir öncekine göre daha rahat dönemde yaratması.... Her bir önceki kuşakta doğana zulm edilmiş olunmuyor mu? Şöyle bi geriye gidin çocukluğunuza , ailenizin çocukluğuna , yüzlerce yıl öncesine , binlerce, yüzbinlerce yıl öncesine gidin. Elinde mızrakla vaşhi doğada hayvan avlamak zorunda kalan adamla kendini bir kıyasla. O adamın götünü silecek bir kağıdı bile yoktu.Dişlerini temizleyecek düzgün temizleyecek bir alerleri yoktu. Hiç bir hastalığa çareleri yoktu.

     

    Her zaman diyorum bu tanrı denen zımbırtı teknoloji ve para delisi olmalı. Bunlara sahip insanlara tapıyor bu tanrı. Bizim tanrı sevici, tanrı övücülere göre sonuç bu kesin ve kesin. Böyle olduğuna şahit oluyorsunuz artık daha ne! Böyle tanrı mı olur? 

     

  9. 9 dakika önce, akılsızşuursuzatom yazdı:

    Sorulmuştur ama hatırlasaydık imtihanin  anlamı  kalmazdı.

     

    O zaman herkesin imtihan olması lazım. Sınav olmadan cennete gidenler var. Yine çuvalladın. Ayrıca bir insanın hafızasını silme yetkin olsun. Ona kabul edip etmeyeceği  bir şey sor sonrada deki. Hafızanı silicem bunları hatırlamayacaksın! Bu kişi aynı kişi olmaz. Seni sen yapan tecrübelerindir , yaşadıklarındır. Anan baban katı müslüman diye müslümansın. 10-20-30 yıldır islam beynine kazındığı için gelir burda misyonerlik yapmaya çalışıyorsunuz zaten. Ne kadar uzun kandırılırsan o kadar zordur o kandırılmacadan sıyrılmak.

  10. 8 dakika önce, akılsızşuursuzatom yazdı:

    mülkün  esas  sahibini suçlamak  ilginç bir durum.

     

    İşin en komik tarafıda ne biliyormusun ? Çok fazla nurcu şarlatan videosu izlemişsin onların sözlerini ezberleyip gelip burda satmaya çalışıyorsun. Ama sonuçta cevap veremeyecek durumda olduğunuzda herbiriniz ağzından hep aynı cümle cıkıyor !!! ----> Mülk sahibi mülkünde dilediği gibi tasarruf eder !  Yabi ben bilmem ben sadece atalarımın dinine iman ederim diyorsunuz.

  11. 3 dakika önce, akılsızşuursuzatom yazdı:

    Yokluktan  varlik  alemine  getirmesi  zaten  başlı  başına  merhamettir.Yani vücut  elbisenin  sahibi  olan zat'a diyorsun ki  benim  elbisemde  yama var diğerinde yama yok  benimki  neden  öyle değil  falan diyerek  mülkün  esas  sahibini suçlamak  ilginç bir durum.

     

    Yokluktan varlik alemine bir uydurma varlık değil sen getiriyorsun. İstersen 5 çocuk istersen 100 çocuk yapabiliyorsun. Bunu yapan sensin başkası değil. Ayrıca kimse var olmayı kendisi seçmemiştir o kişiye sorulmamıştır. 

  12. Doğaya baktığımda merhametsizlikten başka bir şey görmüyorum malesef. Canlıları açlığa , yoksulluğa, canlı canlı diğer canlılar tarafından yenmeye muhtaç eden,  durup dururken bunları yaratma ihtiyacı hisseden bir varlık merhametli olamaz. Böyle bir tanrıda olamaz zaten. Bu tanrı değil sonsuz gücü olmayan bir piskopat,sadist ve egoist bir varlıktır eğer varsa tabi...

  13. 3 dakika önce, akılsızşuursuzatom yazdı:

    Merhametsizlik  sıfatı. Yok  işte  zorla mi  vasıf  ekleyeyim. Bir kişi  hem çalışkan  hem de çalışkan . Olmayan. Olamaz.

     

    Niye olmasın? Hayatının bir döneminde çalışkan olursun bir döneminde olmazsın? Bu kişi yine aynı kişi? Allah'ın bir çocuğa merhametsizlik ettiğini ama artık etmediğini (edemediğini) görüyoruz bugün? 

  14. 4 dakika önce, akılsızşuursuzatom yazdı:

    Ediyorsa  yazıverin  işte  birkaç  örnek ben  hiç  müdahale  eder anlamında  demedim teist  tanrı  peygamber gönderiyor bu bile  müdahaledir sonuçta ama olur olmadım  her şeye . Mudahale edip insanların yapacağı şeyleri  yapmaz  demeye  çalıştım. 

     

    Yazmaya gerek yok yüzlercesini. Müdahele edildiğini kuranı okuyan herkes görüyor. En önemlisinden, ana babasını kafir yapacaktı diye bir çocuğu öldürüp onun yerine hayırlı evlat vermesi. Bugün ana babasını , sülalesini , arkadaşlarını dinden çıkaranları allah neden öldürmüyor mesela? Kamera icat oldu mertlik bozuldu diyebilir miyiz kısaca?

  15. 6 dakika önce, akılsızşuursuzatom yazdı:

     allah  gireceksiniz  dese insanlar yine girmeyeceğiz banane  dese.Allah müdahale etmez.

     

    Bak çocuk kendi kendinle çelişiyorsun. Sırf cevap vermiş olmak için laf salatalığı yapıyorsun. İnsanlar bir seçim yaptığında kuranda allah müdahele ediyor mu? Yoksa hiç etmiyor mu? Soru basit ! Ediyorsa yukarda yalan söylemiş oluyorsun. Şarlatanlığı bırak

  16. 3 dakika önce, akılsızşuursuzatom yazdı:

    Kuran bu gibi  durumlarla  doludur.Bunlar tenakuz  değil  insanlarin  yaşayış  ve davranışlarına  göre  insanlara  yol göstermektir. Insanlar  sürekli  girmeyeceğiz dese allah  gireceksiniz  dese insanlar yine girmeyeceğiz banane  dese.Allah müdahale etmez  davranışlarına  göre  onlara ya mühlet  ya da ceza  verir  yoksa  siz çekilin  ben  girerim  oraya  demez  ki bu yüzden  insan  halifedir. Bu dünyada  bir şeyler  yapilacaksa  insane eliyle  olacaktır. (Insallah  meleklerde  iş yapıyor cinlerde  demezsiniz) hakiki manada  insan iş yapar dünyada  kısacası. 

     

    ???? Bahaneye bak !

     Bu allah denen put herşeyi en baştan bilmiyor mu? O insanların oraya gitmeyeceğini ve o insanların peygamberle kendisine atar yapacağını bilmiyor mu? Biliyorsa neden böyle oyuncak gibi oynuyor?  Allah müdahele etmez diyorsun ama kuranda yine müdaheler var onlarıda yazayımmı zeki çocuk?

    Karar ver bu allah denen put müdahele ediyor mu etmiyor mu? Sözünden dönebilir mi dönemez mi? Karar değiştirir mi değiştiremez mi? Cevaplar basit evet ya da hayır diyeceksin. 2 saat geveleme nurcular gibi.

  17. Kuranı adam akıllı okursan bir sürü karar değişimi göreceksindir zaten. Bunlar nesh olmuş ayetler olarak geçer ! Önce içkiyi över sonra yasaklar. Önce hristiyanları yahudileri cennetemi alırım der , sonra yok sadece müsloşları alıcam der. Putunuz 10 yaşındaki çocuk gibi...

     

    Biz herhangi bir âyetin hükmünü yürürlükten kaldırır veya onu unutturur  yerine daha hayırlısını veya mislini getiririz.

  18. 5 dakika önce, akılsızşuursuzatom yazdı:

    (dur ya benim  her şeye  gücüm yeter hikmetle aldığım  karara  aykırı  bir şey  yapıp  sözümden  döneyim  demez  diyemez  değil  demez) 

     

    Putun aldığın karardan vazgeçip başka kararlar alıyor ama kuranda? 

     

    Maide 21 : Ey kavmim! Allah’ın size yazdığı kutsal toprağa girin. Sakın ardınıza dönmeyin. Yoksa ziyana uğrayanlar olursunuz.”
    Maide 22 : Dediler ki: Dediler ki: “Ey Mûsâ! O (dediğin) topraklarda gayet güçlü, zorba bir millet var. Onlar oradan çıkmadıkça, biz oraya asla giremeyiz. Eğer oradan çıkarlarsa, biz de gireriz.”
    Maide 23 : Korkanların içinden Allah’ın kendilerine nimet verdiği iki adam şöyle demişti: “Onların üzerine kapıdan girin. Oraya girdiniz mi artık siz kuşkusuz galiplersiniz. Eğer mü’minler iseniz, yalnızca Allah’a tevekkül edin.”
    Maide 24 : Dediler ki: “Ey Mûsa! Onlar orada bulundukça, biz oraya asla girmeyeceğiz. Sen ve Rabbin gidin, onlarla savaşın. Biz burada oturacağız.”
    Maide 25 : Mûsa, “Ey Rabbim! Ben ancak kendime ve kardeşime söz geçirebilirim. Artık bizimle, o yoldan çıkmışların arasını ayır” dedi.
    Maide 26 : Allah, şöyle dedi: “O hâlde, orası onlara kırk yıl haram kılınmıştır. Bu süre içinde yeryüzünde şaşkın şaşkın dönüp dolaşacaklar. Artık böyle yoldan çıkmış kavme üzülme.”

     

    Önce diyorki kutsal toprağa gidin sakın ardınıza dönmeyin. Sonrada ''tamam yaa gitmeyin ! o halde orayı size kırk yıl haram kılıyorum''  diyor !

     

    Sözünü geçiremeyen allah mı dersin!  en başta verdiği kararı değiştiren allah mı dersin ne dersen de sonsuz güçte bir varlık sadece bir yığın paradoks doğuracaktır.

  19. 3 saat önce, Kindi yazdı:

     

     

    verdiğin cevapların hepsi boş laf salatalığı sırf cevap vermek için altta kalmamak için cevap yazmışsın diğerlerine cevap bile verememişsin zamanım yok diye kesip atmışsın , zamanın yokta saatlerdir bu forumda vakit geçiriyorsun ya

     

    bak örneklerini verdiğim kitaplar git araştır cahil

    -Hugh Ross, The Creator and the Cosmos, 

    -Dean L. Overman, A Case Against Accident and Self-Organization

     

    -Paul Davies, The Cosmic Blueprint, Simon and Schuster, New York 1988,

     

     

    Laf salatalığı senin beyninin içinde. Araştır diye yazdığın kitapları %100 eminimki kendin okumadın. Çünkü modernist şakirt müslümanların yazılarından copy paste yapıyorsun buraya gelip bize satmaya çalışıyorsun. Copy paste yaptığın adamında hiç bir bilgisi ve eğitimi yok bu konularda. Kamil ya gelmiş birde cosmos hakkında bir şeyler biliyorum havası yaratıyor.? Şuanki 1.5 milyar müslümanın insanlığa bir katkısı bir faydası varmı? İşiniz gücünüz aaa bu kuranda vardı demek. Oooo ne güzel evren diyip putunuzu övmek. Egoist eziq canlılarsınız.  Hadi git başka yerde havla kimse yemez bunları burda.

  20. 1 saat önce, Kindi yazdı:

     Galaksinin büyüklüğü

     

    Eğer daha büyük olsaydı: Gaz akması ve yıldızlar, Güneş’in yörüngesini bozardı ve çok fazla galaktik püskürmeyi ateşlerdi.

     

    Eğer daha küçük olsaydı: Yeterli bir zaman diliminde, yıldız oluşumunu sağlamaya yeterli olmayacak miktarda gaz galaksimize akardı.

     

     

    AHAHsdgahsgdajhjwdjagsdas ?

    Daha ilk cümleden patladın akıllı tasarımcı. Copy paste yapıyorsun bari yazdığın şeyler doğrumu diye bir araştır bu kadar cahil olmayın rica ediyorum ya. Siz müslümanlar arasından bu yüzden evren bilimci çıkmıyor işte. Sizin aranızdan hiç bir şey çıkmıyorda neyse...

     

    Bu copy paste yaptığın adam (Emre Dorman) muhtemelen daha galaksi nedir nasıl oluşur onu bile bilmeden gidip kitabında sallamış.

    Evrendeki galaksilerin büyüklüklerini ve yıldız sayılarını kıyasladığında bazıları arasında neredeyse uçurum vardır. Mesela bazı galaksilerin de uyduları olur.  Örneğin samanyolunun uydularından biri macellan bulutsusudur -->  https://en.wikipedia.org/wiki/Large_Magellanic_Cloud 

     

    Yani bu söylenenler şeylerin ne kadar saçma olduğunu sana nerden başlayıp anlatsam ,hangi taftan çürütsem bilemedim her yönden çürüyor. Galaksi dediğin şey sabit bir büyüklükte kalmaz sürekli değişir. Büyür veya küçülür , diğer galaksilerle birleşir, mesela samanyolunun andromeda ile 4 milyar yıl sonra birleşecek olması gibi. Bazı cüce galaksiler vardır bunlar  1000 tane yıldız da içerebilir ve içinde yaşama elverişli gezegenlerde olabilir. https://en.wikipedia.org/wiki/Dwarf_galaxy       https://en.wikipedia.org/wiki/Small_Magellanic_Cloud

    Bu cüce galaksilerde içlerinde çok büyük yıldızlar oluşturabilirken dünya gibi bir gezegen neden oluşturamasın. Mesela aşağıdaki listede en üstlerde cüce galaksilerden yıldızlarda vardır. Zamanı geldiğinde de bu cüce galaksiler büyük galaksilere evrilecektir. Hiç bir galaksi öyle pat diye oluşmuyor.

    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_largest_stars

     

    Galaksinin yeri ve tipi  diye zırvalanmış bu da  aynı saçmalıkta , cevap bile yazmıyorum.

     

    Dünyanın dönme süreci falan diye zırvalanmış yine orda onun değişmesinden de bir halt olmaz. Çünkü bu zaten milyarlarca yıldır hep değişiyordu  ve milyarlarca yıldır da canlılar bu gezegende vardı.

    Akıllı tasarım , mükemmel tasarım diye bir şey yoktur. Yok dünya güneşten 1cm uzak olsa şöyle olur yok 1cm yakın olsa böyle olur gibi cümleleri anca  maval okuyan eğitimsiz, cahiller kurar.

    Diğer yazılanlarda aynı saçmalıkta hepsine cevap verecek kadar vaktim yok. Sana tavsiyem Din tüccarlarından uzak dur git sorularını gerçek bilim yapan insanlara sor mesela bir kozmoloğa.

  21. Hala yararli bakteri vardir diyor ! sazan.avi 

    Evet varda allahin baska turlu yaratamiyormus sonsuz gucu yokmus, ol diyince o faydalari oldurtan akli , ilmi yokmus diyip allahini eziyorsun yani. Ahh turk insani ah arapdan cok arapcisiniz. Sen suan rahatsin tabi. Karnin tok altin kuru daha ne isteyebilirsin. Tarihdeki milyarlarca insansı senin kadar şansli degildi. Siz empati yapmayi ogrenemedikce masallarla uyumaya devam edeceksiniz.

  22. Şuphesiz o çok şefkatlidir , çok merhametlidir (!)

    Allah merhamet edenlerin en merhametlisidir (!)

     

    Allah o kadar merhametlidirki ,sonsuz gucu olmasina rağmen, ol deyince oldurta bilmesine rağmen gidip milyon cesit virus ve bakteri yaratip bunlarla insanlara iskence cektirmeyi secer. Mesela bir insanin dislerinin curumesinin tek sebebi bakterilerdir. Sen ne kadar ugrasirsan ugras o disler belli bir yasa gelince curuyecektir , paran ve teknolojin yoksa yemek yemek o insana artik iskence olacaktir. Ama allah parasi olanlari sever, allah teknoloji delisidir , yuzbinlerce yildir dişlerini fırcalayamamış , dişlerini yaptiramamis ve bu yuzden acilar ceken milyarlar onun umrunda degildir. Allahin sevdigi insanlar 20. Yuzyildan sonra doganlar ve parasi olanlardir.

×
×
  • Yeni Oluştur...