Jump to content

evrenselalp

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    142
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne evrenselalp kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. 2 saat önce, poiuz yazdı:

     

    Ahlaka inanmıyorsan...

    -Neden burda kurallara uyuyorsun?

    -Neden kurallara uymayıp herkese hakaret yağdıran kişi hakkında şikayetçi oluyorsun?

    -Neden o kişinin banlanmasını ve böyle kişilerin bu sitede yazmalarını önlemeye çalışıyorsun?

    -Neden bazı kişilerin hakaret etmesine göz yumulduğunu, bazılarının ise cezalandırlıldığını belirterek ADALET istiyorsun?

     

    Bu soruları kendi kendine bir sor istersen.

    Cevapları bize yazarsan da sevinirim ?

     

     

     

    çok saçma bir düşüncedesin poiuz ,kurallara uymak zorundayım çünkü iyi ahlaklıyım, yanlışı raporlamak zorundayım çünkü iyi ahlaklıyım .haksızlıgı görmek zorundayım. çünkü iyi ahlaklıyım :)  

    forum kurallarını doğru buldugum için uyarmak zorundayım, fakat ben uyradığım halde bu kurallar uygulanmıyorsa demekki ahlakın tanımı net bir tanım olmaktan çok uzaktır.

    ayrıca iyi ahalk ve kötü ahlakta birbirini tamamlar ve dengeler haksızmıyım? bende insan olduguma göre ahlakta insan icadı olduguna 

     göre demekkı ben haksızlıga karşı haksızlıga ugruyyorsam üzülmek zorundayım. 

    tüm bunlara rağmen ahlak hala insan icadıysa bir anlamı olmaması gerektiğini düşünüyorum.

    gelelım sorunun cevabına  bu kurallara uymak zorundayım herkes gibi,eğer bu kurallara uymazsam

    burda kuralların doğru yada yanlış olduğunu nasıl? izah edilebilirki.

    senin dogru buldugun ve iyi olduğunu düşündüğün kuralı ben yanlış bulabiliyorsam ciddi bir problem var demektır ahlakın  net bir tanımında.

    bende sana çok çarpıcı bir örnek vericem dikkatlıce anlamaya çalış!

    bir tecavüz mahkumu idam edilicek, onu idam eden cellat sence katilmidir? yoksa kahramanmıdır? bu soruya vericegin cevapta senın ahlaka bakış açını deşifre edicektir. evet bekliyorum madem bana çattın . sonuçlarına katlan.

     

  2. 18 saat önce, "dünyayaışınlanıpçoğaldık" yazdı:

    biraz felsefe arastirirsan ahlakin zaten var olmadigini gorursun ha hosgorulu olabilirsin o baska iyi muslumanda vardir kotude iyi ateistte vardir emin olun muslumanlardan kat kat fazla bu konu insanlari genel olarak kapsar inanclarin hicbi etkisi olmaz kisi karakterine gore yasar nolursa olsun.

    harika işte bu nihayet beklediğim yorum geldi, haklı oldugumu görün artık,ahlak yok ahlakı biz icat ettık ama icat ettiğimiz hlakında tıpkı tanrı gibi ispatı yok. sizi bilmem ama benim için  tanrı yoksa ahlakında benim için bir anlamı yoktur. sizin  içinde olmamalı özelliklede atheistler için. haaa gayret atheistler er yada geç anlamak zorunda kalıcaksınız  ben çok sabırlıyımdır. ahlak insan icadıda olsa dinlerin ürünüdür,bana göre dinlerin icat ettiği ahlak anlayışıda sapıkçadır. 

     

    ahzap suresi 50. ayet : ey peygamber! biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, allahın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helâl kıldık.

    ayet ismını yanlış yazmışlar bu ayetım ismı olsa olsa ensest ayetı olabilir.

  3. 26 dakika önce, Türk Ateist yazdı:

     

    Çok özür dilerim, 200 bin demeliydim. Milyon yazmışım. Yuh...

    Düzelttiğiniz için teşekkür ederim. Raporlarım, düzeltirler. 

    tanrım sanırım rüya görüyorum, türk  atheist bir üyeden özür diliyor, biri beni uyandırsın % 100 rüya bu  :0_80cbc_37a71a73_L:

  4. 39 dakika önce, Market Wizard yazdı:

    Hayvanlarda ahlak olmadigini bu resimle mi kanitliyorsun? Senin cahil oldugun belli. Ahlak deyince hemen aklina seks geliyor.

     

    Bu ulkede yasayan cogu comar boyle. Kadinlarin acik giyinmesini filan ahlaksizca buluyorlar ama kendileri her turlu ahlaksizligi yapiyorlar. Size gore ahlak = cinsel konular filan zaten...

     

    Ahlak yoksa, bu videodaki olayi nasil acikliyorsun mesela?

     

     

    ahlakla içgüdüyü karıştırıyorsun hayvanlarda ahlak yerine içgüdüsü vardır. içgüdüsü sayesınde hayvanlar yaşamı sekıllenır. böyle basit sorularmı? sorucaksın bana . peki ben sana bir soru  sorim, marsta yaşam varmıdır? yokmudur? 

  5. 8 dakika önce, democrossian yazdı:

     

     

    Çok da cahilsin. Hayatında hiç bir tek bilimsel araştırma okumadın değil mi... Belli. Bu halk profiliyle bu ülke fazla gidemeyecek. Cahillik, gerilik, yobazlık, ahlaksızlık, geri zekalılık gırtlak boyu!

     

    Hayvan türlerinin bile kendi çaplarında basit ahlakları olduğunu hiç bir yerde okumadın tabii... Olağan. İmlayı bilmeyen bunu nerden okusun! İmlayı öğrenememiş daha! 

    yahuu git işine beee  :D hayvanlarda    ahlak oldugunu düüşnen biriyle tartışmam ben  :0_80cbc_37a71a73_L:  ..yarı müslüman  yarı determinist mutant    ne anlıyor? senın daşşş kafa  dinler öncesi 6000 yılmı?   sen git anibal gelsin.. sen kesmiyorsun beni. :)))

    çiftleÅen kopekler ile ilgili görsel sonucu

  6. 7 dakika önce, Türk Ateist yazdı:

     

    Ayrıca şunu da bir öğren Türkçe özürlü cahil: Dinleri de biz yarattık. Onlar da bizim üretimimiz, bizim malımız. İnsanın. Gökten zembille inmedi, insan onu zekasıyla, hayatta kalım mücadelesinde kendisini yönetmek için var etti ve kullandı.

     

    Sen onulmaz bir cahil olduğun için insanlık tarihini de neyi nasıl başardığını da anlayamaz, bir ateistin baktığı gibi bakamazsın.

    Boyuna bakmadan da kalkıp böyle dev laflar ediyorsun, insan esas ona şaşıyor.

    dinleri insanlar  yaratsın bir problem göremiyorum, ama dinler yaratılmadan önce  ahlak yoktu diyorum, keşke sende bunu görebilsen.

     önce dinler yaratıldı sonrada ahlak oluştu anlaştııkmı? sonunda barıştıkmı? artık kardeşmiyiz. :lol:

     

  7. 9 dakika önce, teflon yazdı:

     

    Dediğin gibi olsa dahi, ki bu durum tartışılır, o arkaik dinlerin kurumsal bir ahlaki yapısı var mıydı peki acaba?

    Her bir davranış kalıbını ölçekleyip, sınıflayan, dizgeleyen?

    İlksel arkaik ritüellerden ibaret inanışlardan bahsediyoruz burada..

     

    Toplum için dinler zaruri değildir. Toplumlar o olmadan da hem oluşabilirler, hem de devam edebilirler, bugünkü örneklerini de gördüğümüz üzere.

    Ahlaka köken ve de dayanak teşkil eden o eğilimler ve davranış kalıpları insanlardan önceki hayvan gruplarına kadar gider.

    İnsanda doğuştan gelen böylesine bir eğilimin, davranış kalıbının, adeta ilk bilginin olmayışı durumu, evrimsel olarak meselenin tüm mantığına da, eşyanın tabiatına da tümden aykırıdır.

     

    Dinlerdeki ahlakı da insan kurgulamışsa, o kurgunun kökeni nereden gelmiştir?

    bence tartışılmaz  :) dinler öncekı dönemi tahmın etmek hiçte zor değil. zira toplumları oluşturan temel ana yapı iannçtır töredır töreler sayesınde göcebe hayatı başlamıştır. töreler sayesınde ilk insanlar beraber yaşayıp modernızme geçiş yapmıştır. inanç ve töreler bir takım adetlerle birleşmiş ve ilk cadır ve ve ilk topluluklar oluşmaya baslamıştır örnek verelım siyular!  kızılderililer ve komancıler  ve pagancalar! tarıhtekı ilk modern topluluklardır ve temelde ise smanızmın  alt yapısıyla oluşmuş topluluklardır . 

    dikkat ederseniz taroh boyunca toplulukların içnde her zaman dinler hakımdi. dinsiz bir topluluk hiç varolmadı tarıh boyunca arastırın bir tane bile bulamasınız yoktur. 

  8. peki bu aklı dengesi bozuk üye gerçekten, kullanıcı ve parolası aynı olan hesapları bu kadar cabuk nasıl? buluyor. enteresam geldi bana;    :) sonuçta  30.000 hesaptan bahsediyoruz. çok ciddi bir zaman gerekıyor bu hesapları incelemek için açıkçası kafam biraz karışık. 

  9. 8 dakika önce, teflon yazdı:

     

    Ahlak topluma içkindir. Dinlere değil.

    Bir yerde toplum varsa, bil ki orada ahlak da vardır. Toplum yoksa ahlak da yoktur. Çünkü ahlak olmazsa toplum da olmaz.

    Din toplumun kaplamındadır. İnsanlığın ve o toplumların ahlakını bu süreçte sahiplenmeye çalışmıştır sadece.

    Teoloji değil, biraz sosyolji de biliyor olman gerek bunun için. Tabi bir de evrim. Evrimsel psikoloji.

    Evrimi ne kadar bildiğini de(!) biliyoruz neticede. :)

     

    Daha sonra toplumsal bir örgü içerisinde ahlak olarak etiketlenecek olan o eğilim ve davranış kalıpları ise her bir bireyde şöyle veya böyle mevcut olup, doğuştan gelir.

    Vicdan sonradan öğretilemez. Estetik doğada var mıdır?

    dinlerden önce kabileler  vardı,dinlerin gelişiyle ilk modern toplumlar oluştu ve ahlak ıdegerlerde oluşmaya başladı.  :) 

    senın toplum dedıgını oluşturan dinlerdır, ama sen şimdi islam diyeceksın hayır yüzbinlerce yıldır dinler hakımdı bu dünyaya

    senın anlamadıgında bu işte birazcık geriye gitsen çok iyi anlaşıcaz . :)  tabıkı teolojık olarak  ...

     dinlerden önce ahlakı degerlerin oluşması mümkün değil kabileler gerçek atheistlerdır teolojı yoktur onların  sadece yaşamında.

     ispatıda var kabile hayatı yaşıyan insanlar var hala günümüzde bana göre onlar gerçek atheisttir. yanlış anlamayın ama siz atheist değilsınız. sizin atheist olmanız imkansızdır. 

     kabileler yaşamı boyunca modenızıdme soyutlanmışlardır. il kdefa nerde? başladı bilmiyoruz ama ilk inanışla beraber ilk modernızmde başlamıştır. çünkü teolojık topluluklar iiçn modernımızm akıl yürütme ile başlamıştır. 

  10. 5 dakika önce, teflon yazdı:

     

    Sana onca şey yazdık ama hiçbirini kafan almadı değil mi?

    Kalkıp burada milletin dalkavukluğunu yapıyorsun bir de..

    Senin kendi kişiliğin, karakterin yok mu ki, kendini sürekli birilerine yamıyorsun?

     

    Teistlerin ahlakını arkana almak nedir, bi de hele.

    Ama bunu ahlak başlıklarından biri altında yap.

    Teizm olmasa ahlak olmayacaktı he mi....?

    Peh peh..Bak sen şu işe. Forumda kimsenin aklına gelmemişti şimdiye kadar

    Onca başlıkta bahsedilmiş olmasına rağmen

     

    Ne deistsin, ne teist, ne ateist ne de agnostik. Ne olduğun belli bile değil.

    O yüzden sana bir şey anlatmak zaman kaybı,  ama gerekirse bir kez daha deneriz.

    bana birşey anlatmana gerek yok teflon bey eger kendine güveniyorsan bana ahlakın gerçek tarihini anlatırsın olur biter kendını bu kadar kasmana gerek yok.  :)  mesela şöyle bir giriş yapabilirsin, harika olur. zevkle okurum, neden ? teistler ahlak bu kadar deger veriyor. ve daha sonrada neden? atheistlerin gerçekten ahlaki değerlerini gururla gelecek nesillere anlatabiliceği bir tarihleri yok. 

     ayrıca atheizmde ahlakı net bir tanımı mümkünmüdür? her atheist bu tanıma uyarmı? anlaştıkmı? 

  11. 7 dakika önce, democrossian yazdı:

    Ahlakın kaynağı insan aklıdır. Bu insanlığın yarattığı bir kültürel değerdir. Ahlakı biz yarattık, sahibi biziz. Bizim özbeöz malımızdır. Kimse bize ahlakı vermedi, ahlak tamamen bizim üretimimiz, öz malımızdır. Malımıza sahip çıkarız. 

    yakaladım  seni , bak gördünmü? net bir cevabın yok sadece tahmını cevaplarla geçiştiriyorsun, ahalki  degerlerin nasıl? oluştugunu defalarca izah  ettım. hepsi gerçektir. ahalkın kaynagı insandır deyip işin içinden çıktıgınızı zanneddiyorsunuz o kadar basit değil ne yazıkkı. ahlakın insan kaynagıo oldugunu bende biliyorum ama aslen bu kaynagın merkezınıde belırttım. 

    kimse bize ahlak vermedı değil yanlış cevap bize ahlak bebekken ögretılmeye başlandı bu ahlak binlerce yıl öncekı dinlerın ahlakıydı haksızmıyım? sende böyle büyümedınmı? hatta itiraf etmışsın bir başka forumda isaptıda var sen daha önce müslümandın biliyorum. 

    ahalkı bize verdıler bileri egittiler ahlak insan icadı bu konuda zaten hemfikiriz ama sizlerın anlamdıgı şu size ahlak zorla verıldı. siz egitildınız. eger egitim almasaydınız bugun burda olurmuydunuz? 

     burdakı herkes ahlaklı kime? sorsam ben ahlaklıyım diyor ben aptalım diyeni hiç görmedım. 

     ben zaten ahalkı degerlerın insan icadı oldugunu anlatıyorum. neden? benı anlamıyorsunuz.

    çok  basit yahuu  dinler olmasaydı  kapitalızm ve ahlakı degerler demiyorum ahlaksal bir takım törelerde olmazdı diyorum. bunu anlamak çokmu? zor. 

     

  12. 10 dakika önce, democrossian yazdı:

     

    Olan ahlakın nesini ispatlayacağız yahu! Ahlak olan bir şey, hepimiz ahlakı biliyoruz. Tanrı mı bu da ortalıkta yok, ispatlayacağız? Ahlak hepimizin önünde var olan bir şey. Hayır zırvalamakta nasıl bu kadar üstüne yok, anlamıyorum yahu! Şimdi yazdıklarını çekilip okuyunca amma da zırvalamışım demiyor musun? Göz var mizan var yahu!

    pekala bu sefer sakin olucam senin ahlakın  değeri nasıl? ölçülür mesela demo  sen  ahlakını bir takım adetlere ve törelere göremi? şekıllendırdın yoksa ,herşeyden  soyutlanarak  kendi ahlakınımı? oluşturdun. tam olarak senin ahlak anlayışın nedir? senin ahlakının

     asıl amacı  nedir?  geçici bir ahlaktanmı? bahsediyorsun ( ölüm) yoksa kalıcımı? senin ahlakının bir sonu vars ( ölüm) ahlakı değerlerınde bir sonu vardır öyle değilmi? 

     senin değer verdiğin ahlak bir başkası için degersiz olabiliyorsa  o zaman senin ahlakında ewrimsel süreçlerden geçiyor demektir sabir bir tanımla ben demoyum ben ahlaklıyı dersen sendekı bu değişim sonucu oluşan  ahlakın tanımı bir sonkı nesil için farklılıklar göstermezmi? o zamanda ahlakın  net bir tanımını nasıl? yapmayı düşünüyorsun. sayın demo siz bana ahlakınızı net bir tanım olarak izah edebilirmisiniz. evet buyrun dinliyorum. 

  13. memphise katılıyorum bu atheistlerin seviyeside belli, ahlakı değerler için bu kadar kalp kıran ve bu kadar eleştiren bir atheist grubu daha  görmedim. harika hem atheist ol hemde teistlerin ahlakını arkana al ve saldır, oldumu? şimdi.

    atheizm sadece reddetmek değil aynı zamanda varsa bir ahlak onuda ispatlamak değilmidir? 

     bir atheistin reddetme egilimi, vicdani olmamalı eğer oluyorsa iş boka sarıyor demektir. 

     fazla söze gerek yok burdakı en güçlü atheist bile sonradan atheist olmuş çakma atheisttir. burdakı gerçek atheizmi savunan dogru durüst atheist bile görmedım sadece öz eleştiri ve saldırı hakım. 

    madem bir idolojının arkasından gitmek ve geliştirmekse amacınız o zaman dinlerin hakim olduğu  konuları

     atheizmin mantığıymış gibi göstermeyin, atheizmi bu ladar lekelemeyin, atheizm denince herşeyin göreceli birer 

     açıklaması olduğunu anlatmaya çalışın, ama ahalki değerleri göremiyoruz. bakınız ne diyor? burda 

     herşeyi reddeden ama görüdklerine inanan hissetiklerinize inanan  demiyor. aklınızı göremiyorum o halde inanmam için bir neden yoktur. demek istiyor.

    Ateizm, her türlü tanrı inancına ve ruhani varlıklara olan inançları inkar eden, her şeyi akıl gerçekliği ile açıklamayı düstur edinen bir düşünce şekli, diğer deyişle tanrıtanımazlık demektir.

     atheistler bize karşı dürüst olun kasmayın kendinizi ahlakı   degerler yoktur olsun bitsin.i kısacası 

     atheizmın dinler gibi bir tarıhçeside yoktur ben hiç görmedim.

    atheizmın bir tarıhçesi olsaydı ve o zaman derdımkı işte atheistlerınde bir topluluk halde oluşturdukları bir takım gruplamalar ile modern hayat geçişin ispatları şunular şunlarrr şunualrrr şunlardır derdım ve ahlaki değerlerıde  

    savunmam içn bir nedenım olurdu. 

     atheizmın mantığı tam olarak nedir? soruyorum hala net bir cevap alamıyorum. 

    atheizmin tanrıyı reddetmekmidir???? yoksa tanrının olmadıgını ispatlamakmıdır?? bu sorunun cevabını şimdiye kadar hiç kimse veremedı. ama bir umut beklıyorum umarım bir gunbiri  çıkarda aklımı alır benım. 

  14. On 22.08.2018 at 15:01, GREENHOUSE yazdı:

    Ozon jeneratörüm var.Ve nasıl yapıldığınıda biliyorum.

     

    Sorum ozon jeneratörü üreticinin havada bulunan oksijen ile azotu birleştirip bileşikler oluşturup oluşturmadığı.

     

    Yıldırım ve şimşekler azot oksijen bileşikleri oluşturuyorsa ozone gazı jeneratörüde oluşturmalı.

     

    Akvaryuma sürekli ozon gazı veriyorum.Eğer NOüretseydi ph değeri düşer asidik su olurdu.

     

    N2O üretseydi gülmekten duramazdım.Eskiden dişçilikte  kullanıyormuş.Ağrıyı kesici özelliği varmı  bilmiyorum.:)

     

     

     

     

    yeşil ev sana pm atıcam . 5 dakıka özelini açarmısın? sonra tekrar kapatırsın. :) açtıgın zaman haberim olsun. 

  15. 8 dakika önce, sağduyu yazdı:

     

    İnsan icadı dinleri ve İslam'ı reddediyorsunuz, o zaman insan icadı ahlakı da reddetmelisiniz. Böyle saçma bir mantığı nasıl bir kafayla kuruyorsun sen? Bu mantıkla insan, insan icadı her şeyi mesela sanatı, sporu, matematiği, satrancı vs reddetmeli. Son zamanlarda bana da tavsiye ettiğin ilaçları almayı ihmal etmeye başladın herhalde. İhmal etme, devam et, bak almayınca neler oluyor. 

     

     

     

     

    offfff senden gerçekten çok sıkıldım, iyi oku ben zaten insan icadı ahlakıda reddediyorum, her zaman reddettım. sen atheist olamazsın 

     atheistler bu kadar cahil olamaz. 

  16. 1 dakika önce, Mempish yazdı:

    Sayın democrossian 

    Adminlerin işi ne ?

    Admin ne yapar. Ülke mi yönetir. Ticaret mi yapar.

    Admin in tek görevi forumu yönetmektir.

    Gören görmeyen de Admini Donalt Trump zanneder. 

    Kardeşim admin Formun işleyişinden koordinesinden başka bir işi yoktur. Yazarlıkta  yapar. Ama bireyseldir. Bu forumu kişisel statüde yönetemez. Bu formun ve tüm üyelerin kişsel güvenliği Admine ve forum sahibine bağlıdır. 

    Ne ben ne desen kurbağaların ve böceklerin olduğu bir havuza girmek istemeyiz. o kadar basit.

    sayın mempis sizinle sonuna kadar hemfikiriz,admınler görevini yapmıyor, halbukı çocuk oyuncagı bir iş eski hesapları tek tek kapatmak. demekki  admınler  sıkılmışlar forumu yönetnmekten o zaman çekılsınlerde biz yapalım sen ve ben yönetici  olalım 

    sen ve ben çok iyi yönetiriz bu forumu . haksızmıyım? 

  17. 50 dakika önce, AteCafe yazdı:

    Ben seni banladım ama halen cevap yazabiliyorsun. Demek ki pislik bir hacker sin. Forumu babanın çiftliği gibi kullanıyorsun. Bu olayı herkesin bilmesi gerek.

    banladınızmı? engeledinizmi? sayın ate cafe  :)  merak atmeyin bu deliden hacker olmaz olsa olsa deli olur. siz onu engelleseniz bile 

    eski hesapları ele geçirip size tekrar sataşabilir. öyle kolaymı? hacker olmak, bu dengesız gerçekten hacker olsaydı bu forum çoktan uçmuştu içiniz rahat olsun. 

  18. eğitici topluluklar atheizmle değil dinlerle başlamıştır hiç farketmez atehizmlede başlasa ahlak gerçekten yoktur. herkese göre ahlak olmaz ahalkın tanımı net olmak zorundadır. tıpkı atheizm gibi.. veya deizm gibi. 

    aristoteles aristo platongibi filozflar  bile ahlakı dinlerden ögrenmek zorunda kalmış daha sonrada kendi içsel ahlakını geliştirerek ahlakı  degerlerı geliştirmışlerdır.  insanın içgüsündede bu vardır. süreklı gelıştirmek. 

  19. 7 saat önce, güven yazdı:

    Aborjınin olması tanrının kanıtmı. olayaları başaka yöne çekme.aborjıler insn allahtan daha ahlaklılar kısaca olmayan bir tabrının insanların uydurduğu bir din nasıl ahlaklı olabilir. örneklerini verdim san sen ben müslüman deyilim deidin deyilsen neden dinlerin ahlken  bizden üstün olduğunu söylüyorsun.DİNLER olmsa herkes birinmi düklüyecekti. dinde yetrince resmi olarak düdükleme var hemde pizim paramızla ahlaksızlığın dibine vuruyorlar sen bunlara cevap  vermiyor. yok ateistin ahlakı yokmuş yav insanf be dinlerin bu dünayayı bıarak inandıkları öyeki düne kerhaneden beter. ben islamın içinde büydüüyüm için bilirim  4 karı isterdiyin kadar cariye hanimitler ve daha ayak basamdığınız yerlerde sisin için ganimet vad eden bu sapık dine ne diyeceksin kadın tarala kadın erkeyi boşuyamaz  erekeyin çükü kalktıysa o kadın eli hamurdada olsa gelip onun çükünü indirecekmiş bumu dinlerin ahlağı daha sayarım ama boşa yazmış olurum sen anlamak istemsin

    ahhh güven ahhhhh  :0_80cbc_37a71a73_L:yok böyle bir zeka tanrının değil ahlakın olmadığının kanıtı.  tanrıyı nerden? çıkardın. 

     dur bir dakka dur, dur selfie çekıyorum. bu anı ölümsüzleştiricem, allahtan daha ahlaklımı? yok artık güven

    se ne? içtin yahuuu ne sacmalıyorsun? 

     evet tam üstüne bastın satte günde 2 defa dogruyu gösteriyor dinler olmasaydı dinler derken 6000 yıldan bahsetmıyorum ben dinlerın en az 600.000 yıl geriye gittigini düşünüyorum. binlerce sahte din olduguna emnım

    dinler olmasaydı herkes birbirini anladın  sen. senı egiten biri olması bir zorunluluktur bu sistemde. dinlerde bunu başarmıştır. 

     şimdi gelelım asıl gerçeklere dinlerin ögrettıgı ahlaki  degerler  sapıkça ve ahlaksızca oldugu için bizlerde ahlaki  degerlerı  böyle degerlendırmek zorunda kalıyoruz güven (dinlerın kendını sapıkça zaten)

     yani tarihsel ewrım sürecinde ahlak diye birşey  yok çünkü ahlka bir takım ö,rf ve adetlerın  topluluk iiçnde dinlere uyarlamasından baska birşey değildir. 

    yani tarihsel ewrım sürecinde ahlak diye birşey  yok çünkü ahlka bir takım ö,rf ve adetlerın  topluluk iiçnde dinlere uyarlamasından baska birşey değildir. 

     iddiam çok büyük eger dinler hiç varolmasaydı, büğün herkes kabile hayatı yaşıyor olucaktı. 

     teknolojının ve ahalkı degerlerın oluşmasındaki en önemlı neden? dinlerdır.

    aksini iddia eden aksini kanıtlar ilkesi. 

×
×
  • Yeni Oluştur...