Jump to content

İslam kusursuzdur

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    104
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

İslam kusursuzdur Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

  1. İslam kusursuzdur

    Tanrı ve Varlığı

    Saçma. hayvanlardada aynı nöronlar ve sistemler var onlar ile insanın arasındaki fark ruhtur nöronlar değil. üstelik Daha bilim keşfedememiş.Adam çıkmış açıklıyor.Bence git sen bi makale yaz.Yeni keşiflerinden dünya haberdar olsun.Ruh yoktur falan nörönlar yaz.Bu kadar basit olduğunu falan ispatla. Gülüyorum bazen ya size bu kadar basit demenize özellikle.Adamlar sanırsın fizik ,biyoloji, kimya profesörü.
  2. İslam kusursuzdur

    Tanrı ve Varlığı

    Ah be güzel kardeşim gerçekten çok zor bir yola girmişsin.Bu yollara bir müslümanın atılması için tahkiki imana geçmek ve imanın yüksek olması gerekir.Sen deryalara dalmışsın ama yanlış gemiye binip yol bulmak istemişsin.Sahabe efendilerimiz bile öyle insanlar vardırki onların yanına ne giderlerdi ne bulundukları ortama kabul ederlerdi olurki bizim bilmediğimiz birşey ile bizi kandırır aklımız ermez diye.Güzel kardeşim bazı şeyleri görmek için kuran ve hadise gerek yok mantık çerçevesi içinde anlaşılması gayet kolay ama istedin diye verdiğim hadis ve ayetler sana nasıl alakasız ve anlamsız gel
  3. İslam kusursuzdur

    Tanrı ve Varlığı

    Ucube olarak yaratılan birşey yoktur.Rüya görme.Doğal seçilimi çok yanlış anlamışsın.İki kurtu kışın ortasına bıraktığında daha güçlü olanı ayakta kalır diğeri ölür.Doğal seçilim budur.Ucubelerin elendiği bir durum söz konusu değil.
  4. İslam kusursuzdur

    Tanrı ve Varlığı

    Allah el yaratmış öldürmek için kullanırsan suç senindir.Allah demiri yaratmış ondan kılıç yapıp öldürmek için kullanırsan suç senindir.Allah atomu yaratmış onu bomba yapmak için kullanırsan suç senindir.Allah bizim yaşamamız için yaratmış bunları sen tutup bunlarla zarar verirsen suç yaratanın olmaz.Rabbimiz bunları yapan suçlulardan korunmak için zırh yapmayı öğretmiş sonsuz şükürler olsun ona.
  5. İslam kusursuzdur

    Tanrı ve Varlığı

    İnsanın yüzüne bile baktığımızda.Ağızın üstünde burun burunun üstünde gözler var. ufak bir değişklik yapalım ve tesadüf eseri oluştuğunu düşünelim.Ağızımız gözümüzün üstünde olsun.Sıcak bir çay içtiğimizde dökülen kaynar suyun gözlerimizi kör ediceğini ve yaşamın ne kadar zorlaşacağını hayal edelim. Bu kusursuz düzene bakarak bile tesadüf eseri değilde bunu bilen bir yaratıcının varlığına delil çıkarabiliriz. Allahın varlığına inanmak mantıklı bir insan için daha makuldur.Sizler gibi mantıklı insanlar kendini kandırıyor buna üzülüyoruz biz.
  6. İslam kusursuzdur

    Tanrı ve Varlığı

    çok birşey istenmiyor senden.Bunu kabul et.Zorlamana gerek yok.Evrim olasılık şans diye kandırma kendini.Yanlış anlama beni.Severim seni ?.
  7. İslam kusursuzdur

    Tanrı ve Varlığı

    iki hidrojen ve bir oksijenin gayet kusursuz şekilde ve kusursuz adette bir araya tesadüf eseri geldiğini bile açıklamaya gücünüz yetmezken milyarlarca adet çoğaltabileceğimiz bu örneklerin tesadüf eseri oluşmasını açıklamaya gücünüz yetmez.
  8. İslam kusursuzdur

    Tanrı ve Varlığı

    Bir odaya bir kalem ile kâğıt koysak ve ikisini tam bin sene baş başa bıraksak. Acaba tek bir ‘A’ harfinin kâğıtta vücut bulması mümkün müdür? Ya da bir odaya bir parça tahta, biraz çivi ve bir de çekiç koysak ve bu eşyaları yine tam bin sene baş başa bıraksak. Acaba bu bin senede bir masanın kendi kendine oluşması mümkün müdür? Ya da yine bir odaya biraz boya ile bir de tuval koysak ve yine onları bin sene hatta on bin sene baş başa bıraksak. Bir resmin kendi kendine oluşması mümkün müdür? Ya da şöyle sorsak: Bir tek ‘A’ harfinin ya da bir masanın veya bir resmin tesadüf
  9. İslam kusursuzdur

    Tanrı ve Varlığı

    Bilmediğin şeyler var. o kadarını anlayamazsın.Sorma boşuna.Oralar çok sonraki yerler.Sen başta tıkanmışsın.
  10. İslam kusursuzdur

    Tanrı ve Varlığı

    Malesef ateistler konudan konuya atlayıp bilmedikleri konularda yorum yapıp iftira atmaktan usanmadılar.Artık iftiralarınızı cevaplamaktan bıktım.Adam mevlanaya aptal muamelesi yapacak kadar ileri gitmiş kibire ve şımarıklığa sahip.Efendimizle ilgili doğru düzgün açıp bir kitap okumamıştır ama onun hayatı konusunda siyer ve hadis bilimcilerden daha çok söz sahibi zannediyor kendini.Sözümün özüne gelirsek.Mevlanaya aptal muamelesi yapan adam bizim sözlerimizi okumaz bile.Bu kibir ve kendini beğenmişliğe karşı ne şekilde cevap yazarız bilmiyorum.
  11. İslam kusursuzdur

    Tanrı ve Varlığı

    Allah geçmiş ve gelecek herşeyi bilir.Aynı anda kattrilyonlarca (mikrodan makroya ) varlığa etki eder.Böyle birşeyin varolabilmesi için hem zamandan hem mekandan münezzeh olması gerekir.Bunun yanında isteğiniz üzerine hadis ve ayet verelim. Allah vardı ondan başka birşey yoktu.(Buhari) Allahın bir ismi samed dir. Samed hiçbirşehe ihtiyaç duymayan ama herşeyin ona ihtiyaç duyduğu şey anlamına gelir. Miraç olayında peygamber efendimiz cennet ve cehennemde olanları Allahın göstermesi ile görüyor.Burda zamanın Allahı içine alan kısıtlayan birşey olmadığı aksine Allahın zamandan müne
  12. İslam kusursuzdur

    Tanrı ve Varlığı

    Büyük patlama “teorisi” zaten patlamadan sonra göklerin ve yerlerin nasıl oluştuğuna doğru düzgün cevap verebilmiş değil.Ne ile ters düşecek bu “teori”.
  13. İslam kusursuzdur

    Tanrı ve Varlığı

    @dursun anladınmı reis.Pek anlatamadım aklımdakini ama kusura bakma.
  14. İslam kusursuzdur

    Tanrı ve Varlığı

    Velevki büyük patlama gerçekleşti yine ayetle ters düşmüyor ki.Yanlışın var birdaha incele.
  15. İslam kusursuzdur

    Tanrı ve Varlığı

    Peki musanın ölümünü nasıl açıklıyorsun.
×
×
  • Yeni Oluştur...