Jump to content

EnverPasa

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    325
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

EnverPasa Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    değişiklik gösterir
  • Interests
    Bilim, insan, yaşam, hayat, dünya, tarih

Güncel Profil Ziyaretleri

1.509 profil görüntüleme
  1. EnverPasa

    Tanrı, Tanrı olduğunu nasıl anladı?

    Diyelim ki bir büyük yaratıcı var, hepimizi o yaratti. Onu kim yarattı? Diyelim ki onu yaratanı da buldun, ya onun yaratanını kim yarattı? Bie yaraticiya inanmak, yaratıcı var mı sorununu erteliyor. Bu nedenle yaratıcı diye bie şey olna ihtimali bana göre yoktur. Selamlar.
  2. EnverPasa

    Kılıçdaroğlu ve Laikler

    Beyhude tartışmalar bir yana, bu ülkeyi kurtarmanın yolu tarihte gizli. Soru: “Neden altın madenleri, verimli toprakları, gümüş madenleri, petrol havzaları bulunan güney Amerika ülkelerinde yaşayan insanlar fakir oluyor da, USA, Canada gibi toprakları verimsiz, yeraltı zenginlikleri kıyasla daha az ülkelerde yaşayanlar diğerlerine kıyasla refah içerisinde yaşıyorlar?”
  3. EnverPasa

    Tüp kuyruğu vs Hıyar kuyruğu

    Herkes bişiler yazmış. Seçim zamanı tv'ler kudurmuş belli ki. izlemeyin fazla şunu. bi yararı yok. hipnotize ediyor anca. Sizi bilgisizleştiriyor. Hurafelere, yalanlara inanmanızı sağlıyor. Yahu, Türkiye söz konusu olunca içten içe duygusalım ama şu görüntüleri izledikten sonra tatilde bile türkiyeye gelesim kalmadı.
  4. EnverPasa

    Kadınların attığı iftiralar

    "İsteyen istediği gibi giyinir" ??? Dikkatinizi çekerim, Türkiye Cumhuriyetinde yaşıyorsunuz. insanlarıyla kanunlarıyla burada böyle özgürlükler bulunmuyor.
  5. EnverPasa

    Bir piyango biletinin düşündürdükleri

    Bilgisiz insanları düşünmeye sevkedersen müslüman olur. Ama temeli olan insanları müslüman yapmak istiyorsan önce kendinin bilgi sahibi olman gerekiyor. Felsefe yaparak zırvalamaktan öteye gidemezsin. Karl Popper'i oku, öyle gel.
  6. EnverPasa

    Kutsal Kitap Göndermek İmtihana Uygun mu?

    Peygamberler ortaya ellerinde kutsal kitaplarla çıkmamışlardır. İsa'nın ortaya çıkışını çok ilginç bulurum. O dönemde tam 300'den fazla Mesih, varisleri ile birlikte kutsal şehire gitmiş, ve çarmıha gerilerek öldürülmüştür. Bu olaylar yaşandıktan sonra kulaktan duyma bilgilerle kitaplar yazılmış, konu efsane haline gelmiştir.
  7. EnverPasa

    Evrenin Sonu!

    Yellowstone ve Napoli'deki süpervolkanlar olmasın bunlar ? Yellowstone'un komple dolduğunu anlatan bir makale okumuştum geçenlerde..
  8. EnverPasa

    Atatürk Hiç Saray Yaptırmadı Farkında mısınız

    Osmanlı devleti ağır bir sömürge devletidir. Bizim tarih kitaplarında anlatılanın aksine gittiği yerlerde yerel halkların kısa vadede olmasa da uzun vade de düşmanlıklarını kazanmıştır. Kuzey afrika, arabistan, suriye, ırak gibi yerlerde yaşayan yerel insanlarla samimi bir sohbet içerisine girerseniz kendilerinde derin bir türk düşmanlığı bulunduğunu anlarsınız. Bu düşmanlığın sebebi Osmanlı'nın kendilerinin gelişmesini engellediğinin farkına varmalarıdır. Osmanlı bu insanlarla iletişim kurup dostluklarını kuracak valiler göndermektense halkın dilini bilmeyen valiler ile bu eyaletleri yö
  9. EnverPasa

    Kuran`da sadece nefsi müdafaya izin vardır

    Sizin hacı hoca tayfalarini dansözlere benzetiyorum. Zaten dansözlük te Arap kültüründen çıkmış bir meslek. Yanlışım varsa düzeltin. Turkiyede ne kadar saçmalık varsa kökü bir şekilde Arap kültürüyle ilişkili. Nerede ne kadar uydurma dandik ayetiniz varsa "ya Allah bunu demek istemedi, şunu demek istedi" diye ortaya çıkıp Allahın avukatlığını yapıyor sizin dansözleriniz. Sen Allah mısın da ne demek istediğini biliyorsun? Belki de gerçekten müminleri bilerek yanlışa yönlendirdi de onları test ediyor?
  10. Yahu mümin, bir şey yazmışsın. Ama nereden öğrendin? Sen mi uydurdun? Kim söyledi? Bunu soruyorum. Ben buradaki her uydurduğunuz ifadeyi araştıracak değilim. Lütfen bir șeyler uydururken dahi kaynak gosterin. Örneğin "kaynak: g.tüm" gibi.
  11. Senden çıkanların bok olduğunu ima ettim. Sifonu cektim yani. Ama anlayamadın sanırım.
  12. Senin allahin amerikayi biliyor muydu??? ispat et, ayet söyle. Amerikaya peygamber gitmis mi hiç?
  13. Bana uyduruk kitaplar haricinde ademin geecekte var oldugunu gosterebilecek bir kaynak, ademin mezari esyalari falan gosterebilir misin? Ne zaman yasamis bu adem babamiz?
×
×
  • Yeni Oluştur...