Jump to content

paestum

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    29
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

paestum Hakkında

  • Derece
    Member

Güncel Profil Ziyaretleri

628 profil görüntüleme
  1. paestum

    Demokrasi saçmalığı

    Ulan bunu Kadir Mısıroğlu söylediği zaman adama deli diyorlar, ama bir Kemalist söylediği zaman savunuyorlar nasıl bir garipliktir bu.
  2. İngiltere'de 16 yaşındaki bir genç, okulundaki Suriyeli göçmene saldırmaktan mahkemeye çıkacak https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-46372425
  3. paestum

    Sizce Suriyelileri geri gönderebilir miyiz?

    Tamam da Avrupa'da da göçmenleri istemeyen büyük bir oran mevcut, hatta bir çoğu iktidar ortağı bile oldu bazı ülkelerde. O zaman şunu diyeceğiz. Ekonomik kriz Avrupa'da da mevcuttur. Bu yüzden oranın "sosyal demokrat" insanları da göçmenleri istemiyorlar diyeceğiz.
  4. paestum

    Sizce Suriyelileri geri gönderebilir miyiz?

    Irkçıları!! meclise sokan Tayyip değildir. Yıl 1999 Akp kurulmasına daha 2-3 yıl var. Tuhaf olan yanı Chp'nin "Sosyalist Enternasyonel" üyesi bir parti olmasıdır. Bir de başkanlığını fabrika sahibi lideri sosyalist enternasyonelin Tr şubesini temsil etmesi de ayrı bir tuhaflıktır. Türkiye'de sol sol değildir aslında. Kemalistlerde solcu değildir, aslında Avrupa mantığına göre bal gibi Sağ kesimi temsil eder. Birlikte iyi salladık (Chp-Hdp ortaklığı)
  5. paestum

    Sizce Suriyelileri geri gönderebilir miyiz?

    İnsanların fikirleri değişebilir ben seni kesinlikle geçmişte yaptıklarınla değerlendirme, değişmeyen tek şey varsa bu da değişimin kendisidir. Ben onun için belirttim onu. Avrapa'da ırkçılık yükseliyor, Abd'de yükseliyor diyoruz ama, Türkiye'deki ırkçılığın onlardan aşağı kalır tarafı kesinlikle yoktur. Hele kendisini okumuş addeden klasik Chp seçmeni ve Kemalistler ırkçılığın Türkiye'de bayraktarlığını yapmaktadırlar. Avrupa solcular göçmenleri savunur, ama Türkiye'de kendisine "sosyal demokrat" diyenlerin alakası bile yok ama, Avrupa solunun tam tersi bir düşüncede olması ne kad
  6. paestum

    Sizce Suriyelileri geri gönderebilir miyiz?

    Hacı ırkçılığın geçti mi bilmiyorum ama geçmişte yazdıklarından tam tersi konuşuyorsun şimdi
  7. paestum

    YASER ARAFAT , AZDAHA YAHUDU PAPAZININ KIÇINI YALAYACAKTI

    Arap kızları çok güzel oluyor. Lübnalı bir arkadaşım vardı, Türkiye'de olsa güzellik kraliçesi seçilecek güzellikteydi. Büyük kara gözler beni bitiriyor.
  8. paestum

    İlk Anıtkabir ziyaretim

    Rakamları az bile söyledim diyebilirim. Şöyle düşünün. Atatürk sevmeyen ama sırf Tayyip düşmanlığından ötürü en büyük muhalefet partisi Chp'ye oy veren insanlar bile tanıyorum. Onları hesaba bile katmadım. Gerisini sen düşün.
  9. paestum

    İlk Anıtkabir ziyaretim

    Vatan haini, İslamcı, deli bu gibi yaftalamayı Kadir Mısıroğlu kadar toplumda Kemalist olmayan herkes yaşıyor malesef. Kemalistler uğraşamadıkları kimselere böyle abuk sabuk iftiralar atarak onu aklı sıra küçültmeye çalışıyorlar. Sorun zaten Kadir Mısıroğlu veya diğerleri de değil. Kemalistlerin bu konudaki ikiyüzlülüğüdür. Benim vurgulamaya çalıştığım da budur aslında. Millet Atatürk'ü sevdiği falan da yok, siz hayal dünyasında yaşadığınız için toplumun komple öyle zannediyorsunuz. Toplumun en az yüzde 65'i Atatürk'ü sevmiyor. Direk sevmediğini düşünüyorum. Akp yüzde 45, Hdp 11yaptımı yü
  10. paestum

    İlk Anıtkabir ziyaretim

    Tamam da toplumda Atatürk Müslüman değildi diyen Kadir Mısıroğlu linç ediliyor, Atatürk iyi bir Müslümandı, hatta cenaze namazı bile kılınmıştır diyen kişi Sinan Meydan Kemalistlerin yayın organında yazı yazıyor kitaplarını binlerce kişi alıyor. Kendi içerisindeki çelişkiyi göremeyenler toplumdaki çelişkiyi vurgulaması da ayrı bir tuhaflık doğrusu.
  11. paestum

    İlk Anıtkabir ziyaretim

    Sevilen biri de olsa, bir kişinin bu kadar heykelinin olması sıkıntılıdır kardeşim. Çünkü artık orada sanatsal bir değer aranmaktan ziyade sadece topluma o kişiyi ve ideolojisini zorla benimsetme amacı olduğu ortaya çıkar. Devlet batı demokrasilerinde olduğu gibi, bir kişiye ideolojik kalıp belirlememelidir. Bunu düşnmüyorsunuz, hangi Atatürk heykelinin sanatsal değeri vardır? Çoğunun inan ki yoktur. Sanatsal kaygı ile yapılmadığı için çoğu eğrelti durur.
  12. paestum

    İlk Anıtkabir ziyaretim

    Ben zaten heykellerin kaldırlamasını istiyorum. Çoğu heykelin sanatsal bir değeri bile yok. Torno tezgahından çıkmış gibiler. Bunu söyledim diye beni de Atatürk düşmanı ilan etmeyesin. Ben sadece Atatürk'ün ilahlaştırılmasına karşıyım. Yoksa evimde onunla ilgili 10'larca kitap mevcuttur. Ama ben günümüzdeki insanların Atatürkü yanlış anladıklarını düşünüyorum. O yüzden Kemalistleri eleştiriyorum. 1930'ların mantığını şimdi günümüze direkt uyarlamaya çalışıyorlar. Bu da uymuyor kardeşim uymuyor. Çağın gereklerine uymuyor.
  13. paestum

    İlk Anıtkabir ziyaretim

    Biz dedimi kızarsınız ama, kadın zaten kendisi açıklıyor. Kemalizmin bir din olduğunu ve Atatürk'ün ilah olarak kabul ettiğini. Çevremde gördüğüm çoğu da böyle düşünüyor.
  14. paestum

    İlk Anıtkabir ziyaretim

    Atatürk İlah değildir diyen kadın tutuklandı. https://tr.sputniknews.com/turkiye/201811111036094473-anma-toreninde-ataturke-hakaret-eden-kisi-tutuklandi/ Atatürk ilah değildir demek hakaret midir?
  15. paestum

    İlk Anıtkabir ziyaretim

    Ezan adı üstünde dini bir çağrı değil mi? Kimse bu çağrının dini olmadığı zaten söylemiyor. Aradaki fark sizler bunun gönüllü olduğu söylüyorsunuz fakat karşınızdaki insanlar bunu yapmadığı zaman hemen dini olgu gibi onu afaroz etmeye kalkıyorsunuz. ,Sen öyle inanıyorsun diye ülkenin en büyük otobanını, köprüsünü meşgul etmeye hakkın yok kardeşim. İnandığın fikirleri sadece toplumun huzurunu bozmayacak şekilde yapabilirsin. Zorla bir şeyleri kabul ettirmeye çalıştığınız zaman dincilerden hiçbir farkınız kalmıyor kardeşim. Adınız çağdaş ve Atatürkçü de olsa.
×
×
  • Yeni Oluştur...