Jump to content

Lucretius

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    480
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

1 Takipçi

Lucretius Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  1. EVET diyenler: Doğa hakkındaki gözlemlerimiz bize onda bir düzen olduğunu göstermektedir. Nasıl ki insan elinden çıkan bir nesnede, örneğin bir evde, bir otomobilde ne kadar mükemmel bir düzenlilik ve planlılık, bir amaçlılık gördüğümüzde onun o ölçüde zeki, bilinçli, plan yapan bir varlığın ürünü olduğu sonucuna geçersek, evrendeki düzen, planlılık ve amaçlılık da zorunlu olarak bizi bu özelliklerin sahibi olan bir varlığın var olması gerektiği sonucuna götürmektedir. O halde sonuç olarak evren denen bu mükemmel yapının bir yapıcısı, bir mimarı vardır ki o da Tanrı'dır. HAYIR diyenler: 1.
  2. Lucretius

    Ontolojik Argüman Üzerine...

    Tanrı yerine "varlık" dense de olur. Tanrı nedir? Bu tanıma göre varolagelen herşey tanrıdır. Tek zorunluluğu varolmaktır.
  3. Ne yapmışlar tavla mı oynamışlar? Madem yanaşmayacak niye nikahlıyor?
  4. Lucretius

    NEDEN MECAZ?

    Peki Muhammedin fikirlerini, Dawkins'in fikirlerinin önüne geçiren nedir size göre? İkiside öznel fikirlerini ortaya koyuyor. Kusura bakmayın ama fazlasıya tutarsızsınız.Dini kafanızda rasyonel bir yere oturtmaya çalışıyorsunuz ama olmuyor,mızrak çuvala girmiyor. Bu arada yukarda sorduklarıma cevap alamadım.
  5. Lucretius

    NEDEN MECAZ?

    Sevgili notamatik durumu çok güzel tarif etmişsin. NOIR arkadaşımız sordugum soruyu adeta geçiştirdi bende bıraktım artık ne yapayım. Bak verdiği cevaba bak şimdi Yahu Allah dinini tamamladı diyen sen değil miydin NOIR Madem Muhammed özel bir vahiy almıyor, Allah'ın böyle dediğini nerden biliyorsun? Sen mi vahiy alıyorsun? Debelendikçe batıyorsunuz farkında değilsiniz. Hadi Muhammede özel vahiy gelmesin senin deyişin ile "Kurandaki vahiy bilinç seviyesine göre evrenden okumalardır." olsun. Muhammedden sonra milyarlarca insan geldi geçti. Hiç mi o bilinç seviyesinde adam gelmedi?
  6. Lucretius

    NEDEN MECAZ?

    Ben "neden" diyorum, sen "öyle" diyorsun. Öyle oldugunu biliyoruz zaten, neden öyle diyoruz Neden o kadar güncelleme yaptı da 1400 sene önce durdu. Aklı başına sonra mı geldi? Dini kemale erdirmek için kaç deneme yaptı? Neden Muhammede kadar erdiremedi de Muhmedde erdirdi. Her dönemde o dönemin insanına hitap ettiyse günümüze hitap edecek peygamber neden yok. Soruyu anlamıyor musunuz?
  7. Lucretius

    NEDEN MECAZ?

    Yahu bu şimdi cevap mı?
  8. Lucretius

    Reformist Müslümanlara Samimi bir Soru

    Güncelleme...
  9. Lucretius

    NEDEN MECAZ?

    Allah sürekli güncellemiş hükümlerini bir sürü kitap göndermiş ve o dönemin jargonu ile ifade etmiş diyelim hadi. Kadirimutlak bir gücün dönemin jargonuna bu derece bağlı kalması son derece garip aslında. Olabildiğince az hükümle bir iki sayfalık metinle daha "evrensel" hükümlerle işi bitirebilirdi. Peki neden 1400 sene önce "tamam artık bu iş burda bitti" demiş? Başka peygamber geldi mi Muhammed'den sonra sizlere göre?
  10. Lucretius

    NEDEN MECAZ?

    Peki neden yeni bir "peygamber" ile günümüze uygun bir şekilde update edilmiyor?
  11. Lucretius

    NEDEN MECAZ?

    Anlaşılan edememiş.
  12. Lucretius

    NEDEN MECAZ?

    O kadar zor değildir, o dönemde ki uygulamalara bakarsın.
  13. Lucretius

    Dinde zorlama var mı?

    Sadece ad mı değişiyor? Zekat ile cizye her yönden özdeş mi? Mesela oranları aynı mı? Neden cizye adı altında sadece gayrimüslimlere uygulanan bir vergi -aslında bu bir haraç- var? Adamların kendi gayrimüslim devleti var, onlar vergilerini oraya versinler. Sen gidiyorsun adamların topraklarını işgal ediyorsun ve o devletin tebasından "vergi" alıyorsun. Çocuk mu kandırıyorsunuz, kendinizi mi kandırıyorsunuz?
  14. Lucretius

    Kuranı Terketmem Diyen Reformistler

    Peki "Allah" ve Muhammed bilir mi bunları? Yoksa kıytırık metinlerden makul anlamlar çıkarabilmek midir amaç?
×
×
  • Yeni Oluştur...