Jump to content

Chrysostom

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    16
  • Katılım

  • Son ziyaret

Chrysostom kullanıcısının paylaşımları

  1. Chrysostom

    Hacı'yı Kaybettik

    Hayat niye böyle?
  2. Chrysostom

    Muhammed’i gören var mı?

    Patricia Crone’a göre Mekke’nin tarihsel bir önem arzedecek hiçbir özelliği yok. Ticaret, tarım hiçbir merkezle bağlantısı yok. Mekke’de bir üretim de yok. Orada neyin savaşı yapıldı?
  3. Chrysostom

    Muhammed’i gören var mı?

    Yüz bin kişiye veda vaazı veren bir kişinin ki ortaçağ tarihi için muazzam bir vakadır, eş zamanlı kağıda, kayaya yazan nasıl olmaz? Bunu nasıl açıklayabiliriz?
  4. Chrysostom

    Kuran’da futbol mucizesi.

    Allah’ın varlığına dair güzel bir çalışma tebrik ederim, futbol icat edilmeden futbola atıf var, ben şehadet getirip ( gerçi şahit olmadım ama) müslüm oluyorum. Kıble ne taraftı?
  5. Chrysostom

    Göbeklitepe'de neden islamiyete dair bir işaret yok?

    Göbeklitepe’de islamın izlerini bulamayız ama islam’da Göbeklitepe’nin izleri çok rahat bulunabilir. Hac ve kurban diyelim mesela.. Din dediğimiz olgu zavallı insanların zavallıklarını tasdiklediği bir şeyden başkası değildir. Göbeklitepe, Kabe de aynı amaçla yapılmıştır. Amaç bilinmeyeni başka bir bilinmeyenle açıklamak, bilinmeyenden çare ummak, bilinmeyene kurban (rüşvet) verip, çare beklemek vs. Hepsi boş, hepsi nafile işte..Aksi olsa göbeklitepe toprak altında kalmayacaktı..Kabe de aynı akibeti bekliyor. Bu hep böyle olacak.
  6. Chrysostom

    Muhammed’i gören var mı?

    Muhammed’i yaşadığı tarihle eş zamanlı olarak gören, tanıyan, bunları yapamasa bile duyan, yazıya döken kimse bulunamıyor. Arapların yazılı geleneği yoktu diyenler Muhammed’in Kuran’ı taş ve kemiklere yazdırdığını unutmasınlar.
  7. Chrysostom

    Dünyanın en kötü yılları

    Evet bu işte aydınlanmanın sonucu. Bazı aklı evveller Muhammed’e devrimci derler, ne devrimi yapmış? Barbarlığı yazılı anayasa haline getirip kurumsallaştırmış, yaptığı devrim bu.. Milyonlarca insan bu sözde din soslu devrim sayesinde ölmüş, satılmış, tecavüz edilmiş.. Yaptığı devrim iğrenç insanlık tarihinin mekanize edilmiş devamından başka bir şey değildir. Hele ki şu an bunlar sinek gibi eziliyorlar da rahatça yaşayabiliyoruz.
  8. Chrysostom

    Kuran'da çok eşlilik yok.

    Herşeye kadir, potent bir Tanrı’nın meleklerle işini görmesi kadar abuk bir şey olamaz. Ne imiş Tanrı kimseye görünmezmiş de onun için melekler varmış, eski ve bilgiden mahrum insanların garip çıkarımları bunlar. Cin konusu ise ayrı bir şizofreni örneği, sapasağlam adam diyelim felç geçiriyor, e bunu melek yapmış olamaz, şeytan ise fikirsel mücadele veriyor, e geriye kim kaldı? Başı boş gezen, aylak, kötülüğe yatkın bir tayfa olmalı, hani şu adama arabası ile çarpıp kaçan, serseri trafik magandaları gibi.. Bunlar hep cehalet, boş, bilgisiz insan çıkarımları, bilinmeyeni ancak başka b
  9. Chrysostom

    Dünyanın en kötü yılları

    Aydınlanma ile en azından, çoğunlukla uygulanmasada, evrensel doğrular ortaya konulmuştur. Bunları rehber olarak kullanan toplumlar, insanlar hayatı güzelleştirmekte, nefes alabilmemizi sağlamaktadır. Şöyle anlatayım Muhammed döneminde yaşadığını düşün, Adamlar gelip evini basacak, tüm malına el koyacak, seni boğazlayıp, karını, kızını pazarlarda satacaklardı..Hiç bir şekilde hukuk yoktu ve güçlü olan barbar, hukuğu kendisi belirliyor ve bu barbarlığı legalize ediyordu. Günümüzde bunu yapmaya kolay kolay kimse cesaret edemez, Muhammed ve adamları bunu şimdi yapsın bakalım, ne oluyor
  10. Chrysostom

    Dünyanın en kötü yılları

    Aydınlanma çağına yani son 2-3 yüzyıllık döneme kadar 5 milyon yıllık insanlık tarihi çöplüktür. Hava, iklim güzel olsa da insanlar barbarlıkla kan dökmekten vazgeçmemiş, iklimi bozmuşlardır. Muhammed’de bu barbarlardan sadece bir tanesidir, İnsanlara zulüm etmiş, mallarını yağmalamış, kızlarına el koymuş ve tüm barbarlar gibi ölüp gitmiştir.
  11. Chrysostom

    Muhammed’i gören var mı?

    Bunlar tartışmalı konular ve kişisel yoruma açık, geçelim, net bir bilgi vermedikleri aşikar. Bu sorunları aşabilmek için kaynağa yani Arapların kendisine dönelim, neden islam dünyasının kendi içinde bir kaynak yok? Abd-al Malik’in, Dome of Rock’ta yazdırdığı yazıta kadar Muhammed ismine arap kaynaklarında rastlanmıyor. Neden?
  12. Chrysostom

    Muhammed’i gören var mı?

    Yazdıklarınızda Baptizati’nin sahte peygamber söylemi dışında ciddiye alınacak bir şey yok. Peki bu sahte peygamber kim? Muhammed mi? Başka birisi mi? Baptizati sahte peygamberin mesihin gelişini müjdelediğini, cennetin anahtarlarını elinde tuttuğunu söylüyor. Muhammed’in böyle bir söylemi olmadığına göre muhtemelen başka birisi. Verdiğiniz diğer tarihi belgelerin Muhammed’den bahsedip kuran ve islamdan bahsetmemesi saçma, yani işin özü bütün bu tarihsel veriler bir kişiyi değil bence bir topluluğun sıfatını belirtiyor. Henüz ortada yeni bir din olmadığı açık. So
  13. Chrysostom

    Muhammed’i gören var mı?

    İslamın Muhammed’den çok önceleri judeo-hristiyan-pagan bir mezhep gibi başlayıp yüz yıllar içinde yeni bir dine dönüştüğünü düşünüyorum. Arapların imparotorluk kurması öncesi önemsiz gibi duran ve kuralları net olmayan bu mezhep İmparatorluk tarafından sahiplenilmiş, kurallarını Arap imparatorları koymuş ve kanonize edilerek yeni bir dine dönüştürülmüş. Muhammed bu hareketin neresinde? İlahi bir önder mi? Savaşçı bir komutan mı? Yoksa bir mit mi? Gerçekten veriler az. Kuranın ise Emevi-Abbasi yapımı olduğu net.Bunda şüphe yok.
  14. Chrysostom

    Muhammed’i gören var mı?

    Bunlar Muhammed’i gören değil duyanlar, üstelik hepsi sözde ölüm tarihinden sonra yazılmış, sonradan ekleme olduğu, gerçekten Muhammed veya başka birisinden bahsedip bahsetmediği tartışmalı konular.
  15. Chrysostom

    Muhammed’i gören var mı?

    Muhammed’i gören, tanıyan olsa bugün Muhammed diye bir peygamber olmayacaktı.
  16. Chrysostom

    İslam’ın karanlık başlangıcına bir bakış

    Mekke’de Safa veya Merve diye tanımlanan yerlere dağ demek komik bir şey.Bunlara tepe bile denemez. Bu dağlar, biblikal kayıtlara göre Petra’da bulunur. Mount Saphar, Petranın batısında bulunmaktadır, Safa ismi muhtemelen Saphar’dan türetilmiştir. Mount Mukra ise Merve ismine öncülük etmiştir.
×
×
  • Yeni Oluştur...