Jump to content

onesihi

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    83
  • Katılım

  • Son ziyaret

onesihi kullanıcısının paylaşımları

  1. Eva morales filistin'e verdiği destek sayesinde tayyip erdoğan ile kanka oldular, yakinda bu adamin da başina bi iş gelir.
  2. onesihi

    Teşekkürler sn Fatih Altaylı...

    https://t24.com.tr/haber/aksener-in-danismani-taylan-yildiz-dan-fatih-altayli-ya-tepki-ingilizceniz-ve-matematik-bilginiz-yetiyorsa,809134 fatih altaylı - taylan yıldız demogojisinde taylan yıldız'ın entelektüel kısmı fatih altaylı'nın egosunu bastırdı bir süreliğine.
  3. onesihi

    Yeni anayasa teklifi..

    tayyip'e verecek başka yetki kalmadı. adamda her yetki var ama türkiye her yeni gün kötüleşiyor. siyasetçilerin akademik bilgisi yokken, 18 yaşındaki genci milletvekili seçmek, partizanca seçim yapmak hepimizi olumsuz etkiliyor.
  4. onesihi

    ölü deniz (kumran) yazmaları..

    3bin yıllık etrüks kitabı müzede sergilenirken en eski dini metinlerin vatikan tarafından korunaklı kasalara kilitlenmesi çok saçma.
  5. onesihi

    Saffat 6,7,8,9,10

    kayan yıldızlar, kayan gökcisimleri kuiper kuşağında ve oort bulutunda da varmış. dünyadaki kuyrukluyıldızların kuyrukları güneşin tersi yönünde uzarlar her zaman. kuyrukluyıldızlar ortaçağ avrupasında uğursuz olayların habercisi olarak görülürdü. islamda kuyrukluyıldız, yıldız kayması arap kültürünün nahoş etkisiyle şeytan kovalama aparatı sanılmış. arapların allah - şeytan, iyi - kötü denkliğine verdikleri anlamın parçası olmuş bu kayan gökcisimleri. allah atmosfer hakkında muhammed'e bilgi vermemesi çok saçma.
  6. onesihi

    KİMLERE NEKADAR VERGİ

    tanzime mersin'den satış yapan esnaf diyorki aynı paraya malı bayrampaşa dan da alabilirlerdi, niye mersin'e kadar yoruluyorlar, nasılsa zararına satıyorlar!
  7. onesihi

    KİMLERE NEKADAR VERGİ

    ekrem imamoğlu nun istanbul da tarım arazisi yapmak projesi iş'e yarayabilir yada diğer sebze meyve taşıyan tren hattı projesi.
  8. onesihi

    KİMLERE NEKADAR VERGİ

    meyve fiyatlarını nakliye ücretleri artırıyor en çok. nakliyeyi aradan çıkarmak ise imkansız çünkü istanbul'a meyve - sebze 500 km ötelerden geliyor, bursa izmir antalya adana mersin güzergâhı boyunca illerden falan. meyve - sebze taşımacılığı için ayrı bir tren hattı kurup bu hattan taşımacılık yapmak meyve - sebze fiyatlarını düşürür çünkü mazot 6 lira türkiye'de, tren elektrik harcayacak ve yarısını devlet karşılayacak yani sübvanse edecek olursa fiyatlar düşer. 6 lira 1 litre mazotun menzili boş kamyonda ortalama 10 km X 500 km menzil, 50 litre mazot 300 lira para yapıyor. dolu kamyon'un
  9. onesihi

    Devrimci tuzak

    selim kotil in teşhisleri doğru bana göre. tarım kooperatifi modeli nakliye giderlerini azaltır, marmara denizi dip akıntısından elektrik üretilebilir.
  10. onesihi

    KABE

    https://odatv.com/suudi-prensin-kabede-tepki-ceken-goruntuleri-13021901.html allah'ın evinde damını mamını ayak gezdiren arap prens haberlere çıktı. ibn Selman allah'ın evi kabe'nin üstüne çıktı. allah da evsan gibi vesen gibi put ki böyle mukayese ediyor allah evsan putlarını. Ankebut 17 : Ta’budûne min dünillahi evsanen : Siz allah’tan başka putlara tapıyorsunuz.
  11. onesihi

    Devrimci tuzak

    ekrem imamoğlu: pahalılıkta kabzımal suçlu, manav suçlu, pazarcı esnaf suçlu, neredeyse tüketici suçlu hale gelecek? böyle birşey olabilir mi? muhtemelen ben 3 haftadır pazarları gezdim diye böyle bir tanzim şatış kararı aldılar. benim pazar dolaşmalarımı izleyen merkezi hükümet meyve sebze pahalılığına çözüm bulmak zorunda olduğunu hatırladı. geçen gün SMA hastası kızımızı ziyaret ettim, 3 gün sonra SMA ilaçlarının genelgesi imzalandı. istanbul'un köylerinde hayvancılık yapılabilir durumda. biz halksüt ile kırsal kent kültürünü desteklemiş olacağız.
  12. onesihi

    Dincilerin Cevabını Beklediği Zor Soru

    dinin siyasi raconu çok kolay yapılabilir bir iş. yapman gereken muhammedi taklit etmek, din alimlerinin tefsirleri ile allahını tanımak, itikatini yandaşlıkla güçlendirmek, bu uğurda yalan söylemek vesaire. bir insan kolay bir şekilde dindar olabilir çünkü dindarlığın niteliği yok. bir müslüman, bilimin herşeye cevap veremiyor olmasını, bulduğu boşlukları kendisine en cazip gelen islami peri masalları ile doldurur ama inandığı islama akıl mantık dini der!
  13. onesihi

    Hepiniz Mutluydunuz...Sonra Ne Çektiniz Be!!

    akp gelmeseydi milletimiz arabın sidikli dinini kutsal saymaya devam edecekti. sidikli arap dini seyrekleştiyse akp sayesinde seyrekleşti. islamın iyi bir din olduğu algısı yıkıldı. islamın hak din olup kuran'a uyan milletlerin muzaffer olacağı ütopyası yıkıldı akp sayesinde. siyasal islam mısır'da ve türkiye'de ölmüştür artık. bangladeş anayasasındaki islam maddeleri, devlet dini olarak yıllardır faydasının dokunmadığını belirten lightly secular milletvekilleri tarafından faydalı laiklik ile değiştirilmesi gündeme getirildi. anayasasında islam olan ülkelerin kaderlerinin bedbaht olmasını sor
  14. onesihi

    ateistlerin cevabını beklediği zor soru

    dünyayı ve müslümanları etraflıca analiz edin, göreceksiniz ki kötü olan şeytan değil, allah kötü. şeytan allah'ın kötülüğüne karşı mukavemet gösterdiği için kötü diye isimlendirilmiş ama tiksinti verici sapkınlıklar müslümanların yaşamlarında var, müslüman olmayanlarda sapıklık yok. şeytan'ın asiliğine müstehak olan dinsizler dünya'da inkişaf sahibi insanlar. dünyanın her yerinde dinsizler inkişaf sahibi, müslümanlar iğrençlik sahibi.
  15. onesihi

    KİMLERE NEKADAR VERGİ

    istanbul belediyesi nin kamyonları mersin den 40 ton salatalık getirmiş, onları satıyorlar 4 liraya. 1 kamyon 10 ton yükü mersin den istanbul a 2500 liraya getirir, 40 ton yükü 10bin liraya getirir ama tanzim satışta 4 liralık salatalık fiyatına nakliye ücreti dahil edilmemiş. diğer meyve sebzelerin ücretine de nakliye ücretini dahil etmiyorlar, yani tanzim satış zararına satış yapıyor. vergi vermediği halde tanzim satış zararına satış yapıyor. nakliye ücreti, belediye pazar yeri harç vergisi, esnaf kurum ve gelir vergisi ödemediği halde tanzim satış zarar ediyor ve bu zararı sübvanse ediy
  16. antalya akıllanmış görünüyor
  17. onesihi

    Teşekkürler sn Fatih Altaylı...

    15 sene önce gazetelerin 5-6 milyon tiraj vardı. Eskiden Hürriyet ve Sabah'ın hafta sonu tirajı 2 buçuk milyondu. hürriyet bugün 100 bin satmıyor.
  18. onesihi

    Bina Çöktü , ne Şimdi bu İlahi Uyarı mı

    üzücü bi durum, farkındayım ama bu sancılı sürecin bir farkındalık değişimi getireceğini düşünerek ümitlendiriyorum kendimi. şimdiki halimiz bombok ve akp yıkılmadıkça siyasi değişim olmayacak ama farkındalık değişimi oluyor, hergün birileri birşeylerin farkına varıyor. sende karamsarlığa kapılma. 90'lı nesillerde ışık var.
  19. onesihi

    KİMLERE NEKADAR VERGİ

    köprülere yılda 2 kez zam yapılacak, köprülerin sahibi özel şirketler. TRUMP RAHİP BRUNSON KONUSUNA AÇIKLIK GETİRDİ. tayyip erdoğan'a brunson'ı verin dedim verdiler.
  20. onesihi

    Bina Çöktü , ne Şimdi bu İlahi Uyarı mı

    akp'li mehmet sekmen erzurumlu hemşerilerine kaçak kat izni vermiş, erzurumlu hemşerileri mehmet sekmen'i belediye başkanı yapmışlar. al gülüm - ver gülüm alışverişi olmuş aralarında. ölen 17 kişinin çoğu erzurumlu olması beni sevindirmiyor ama ilahi adalet veya şeytan tüyü denilen evrensel bir dürtü var böyle zamanlarda lakırtısı edilen.
  21. onesihi

    Türkiye den kaçmak

    3 yıldır kanada'da inşaatta amele çalışan suriyeli 2018 Acura ILX aldı. bu kanada benim başvurumu ingilizce yetersizliğimi sebep gösterip onaylamayan kanada, ingilizcesi ben den kötü suriyeliyi kanada'ya göçmen almış, çalışma izni vermiş, o suriyeli üçüncü yılında 2018 Acura ILX almış. amk böyle adaletin.
  22. onesihi

    Dünya düz mü ?

    kuran'a göre dünya gerçekten düzdür. bakara 22. ayetinde arz’ın - dünya'nın döşek yapıldığı bildirilmektedir. döşeğin ne şekilde olduğunu bilmeyen var mı? ayrıca kuran'a göre dünya defter gibi dürülecek. dünya küresel olsaydı dürülemezdi fiziksel olarak ama düz dünya lahmacun dürüm gibi dürülebilir yada çiğköfte dürüm gibi ama beyaz top lahana dürülemez çünkü yuvarlaktır.
  23. onesihi

    ankebut 27

    babadan oğula geçen paygamberlik kurumu bu şekilde yasal zemin bulmuş. musa ya kadar her paygamber ibrahim soyundan çünkü devlet sistemi o şekilde yönetiliyordu o zamanlar. ibrahim öncesi de nuh soyundan.
  24. onesihi

    2002 de FİYATLAR NASILDI , BUGÜN NASIL?

    türk telekom 3 milyar lira zarar etti, ispark 18 Milyon lira zarar etti. seçimler arefesinde muhalefet partileri, bunların zarar etme nedenlerini halka anlatarak kullanmayı becerirse akp %49 da kalan taraf olur bu sefer.
  25. onesihi

    VAHDETTİN HAINI, ABD BAŞKANINA YAZDIĞI MEKTUPDA

    vahdettin öyle rezil bir padişahtı ki, sakarya meydan savaşı sırasında 1 Eylül 1921 günü yıldız sarayında ingilizlerin tebrikleri nezaretinde nimed nevzad ile elenmiştir. ne ihtiyaç vardı bu evliliğe? damat vahdettin 60 yaşında, nimed nevzad 18 yaşında evlendikleri gün, sakarya meydan savaşında 15 yaşında çocuklar savaşıyordu. bunları bilen her vatandaş doğal olarak atatürk'ün tarafında olmuştur.
×
×
  • Yeni Oluştur...