Jump to content

notdefteri

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    123
  • Katılım

  • Son ziyaret

notdefteri kullanıcısının paylaşımları

  1. notdefteri

    Bill Gates gizli müslüman mı?

    Bill gates ile fethullah gülen zaten cia kontrolunde.Yardımlaşmaları normal.
  2. notdefteri

    Beden ağırlığı antremanlarında set sayısı

    Enerjik filan değilim.Tembel sürekli uyuyan biriyim. Trolluk yapmıyorum. https://www.opensuseturkiye.com/forum/ https://forum.pardus.org.tr En çok bu iki foruma giriyorum.Linux habire sorun çıkartıyor. Bilim ile ilgili türkçe forum yok zaten. spor ile ilgi forumlarda pazarlama amaçlı kurulmuş.Hiçbirşey öğretmiyorlar.
  3. notdefteri

    Robotlar

    evet eminim.
  4. notdefteri

    Beden ağırlığı antremanlarında set sayısı

    verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Yaş yetmiş iş bitmiş. 50 yaşındayım. Tam beden çalışırsam yüksek setler için çok zaman harcamam gerekecek.
  5. notdefteri

    Robotlar

    evet servo motorda olur step motorda.
  6. notdefteri

    Beden ağırlığı antremanlarında set sayısı

    Örnek vereyim. 1.durum 3 set 20 tekrar set arası dinlenme süresi 2,5 dakika (2 x 2.5)+(60şınav x 2 saniye)=7 dakika 2.durum 6 set 10 tekrar set arası dinlenme süresi 1 dakika (5x1)+(60şınav x2 saniye) = 7 dakika Aynı sürede 7 dakikada 60 şınav hangisi daha hızlı gelişme sağlar?
  7. notdefteri

    HUD suresi 119 kısa açıklaması

    Bilgisayarda seçimler yapıyor. Satrancta milyonlarca hamleden seçimler yapıp insanı yenebiliyor. Benim göstermek istediğim şey bu değil. Allah hakimiyetinde olan insan özgür olamaz. Özgür olmak bağımlı olmamak demektir.İnsan Allah'ın hakimiyetinde olduğu için bağımlı yani özgür değil. İnsanın seçimlerinde Allah dan bağımsız olduğunu söylemek insanı tanrılaştırmak demektir.Yada başka tanrılar insana müdahele ediyor anlamına gelir.
  8. Bir sette maksimum tekrar sayısını arttırmak için az set maksimum tekrar mı yapmalıyım yoksa çok set az tekrar mı? Hangisinde daha hızlı sonuç alırım.
  9. notdefteri

    HUD suresi 119 kısa açıklaması

    satranc programı yazdın. Bilgisayara yükledin.Ama bilgisayardaki bütün transistorlar atomlarına daha küçük parçacıklarına kadar senin hakimiyetinde(kontrolünde yönetiminde). karşısınada bir rakip bir bilgisayar koydun onunda bütün hakimiyeti sende. Bunların hangisi daha iyi oynayacak diye denemek imtihan yapmak cezalandırmak mantıklı mıdır? Bilgisayarlar hakimiyetin dışında olsaydı denemek mantıklı olurdu.
  10. notdefteri

    HUD suresi 119 kısa açıklaması

    Allah ın Hakim sıfatını kabul ediyor musun etmiyor musun? Etmiyorsan sorun yok ediyorsan özgür irade ile imtihan olayı mantıksız oluyor. Herşeye hakim olamayan şeyede tanrı demem ben.
  11. notdefteri

    Yıllardan bir şeyler beklemeli miyiz?

    Ben herşeyin irademiz(irademde dahil) dışında gerçekleştiğine inanıyorum. Yılların zaten iradesi yok.
  12. notdefteri

    HUD suresi 119 kısa açıklaması

    Allah insanlara acı çektirmedende kendilerini gösterebilir. İmtihan olayı Allah ın hakim sıfatına zarar verir. Herşeyin Allah'ın hakimiyeti altında olduğunu kabul ettikten sonra insanları imtihan etmesine nasıl inandığını merak ediyorum? Yoksa Allah ın herşey hakim olduğunu kabul etmiyor musun?Başka tanrılar mı var?
  13. notdefteri

    Cem yılmaz terbiyesizliği

    Cem yılmaz kendi filmini kendisi yayınlasın bakalım kaça satıyor sinema biletlerini.
  14. notdefteri

    10 yıl sonra tekrar merhaba

    Fetöcü damgası yemiştir.
  15. notdefteri

    Buluşların değeri nasıl hesaplanıyor?

    Maliyetinin iki katı kadar.
  16. notdefteri

    bira önerim (ilk kez başlayacaklara)

    birayı seviyorum ama aylık gelirim içmeye izin vermiyor. çok pahalı.
  17. notdefteri

    Ay'a gerçekten çıkıldı mı?

    Bayrak derken bayrak direğini kastettim. Bayrak direğinin gölgesi nerede? Yerde ince kablonun gölgesi var kalın bayrak direğinin gölgesi yok.
  18. notdefteri

    Ay'a gerçekten çıkıldı mı?

    Astronotları boşuna göndermiyorlar.El kontrolu ile. Astronot yerde eğitiliyor.Aya gönderilmeden. Örümcek mekanizması videodaki aygıt. https://en.wikipedia.org/wiki/Apollo_Lunar_Module
  19. notdefteri

    Buluşların değeri nasıl hesaplanıyor?

    ürünü üretirken ne kadar harcadıysan ikiye çarpacaksın. 1000 lira harcadıysan fiyatı 2000 lira eder. Buluşunu satacaksan üretici ile kara ortak olacaksın.Karın %25 den fazla vermezler.
  20. notdefteri

    Ay'a gerçekten çıkıldı mı?

    Bayrağın gölgesi yok. Yerdeki kablo daha ince gölgesi var.
  21. notdefteri

    Bu araç nasıl bu kadar güçlü?

    1960 yıllarda aya iniş için yapılan denemelerden günümüze çok fazla gelişme kaydetmedik.
  22. Özgür iradeli olmak demek kendisi dışında hiçbirşeye(madde,enerji bilgi vb) bağımlı olmamak demektir. Tanrı kendisi dışında hiçbirşeye bağımlı değildir. Tanrının yarattığı herşey tanrıya bağımlıdır.Tanrı herşeye hakimdir. Tanrı insanı yaratmıştır ve insan tanrıya bağımlıdır. İnsanın özgür iradesi yoktur. İnsan yaptıklarından sorumlu değildir. Tanrı yok ise özgür iradesi yoktur ama yaptıklarından sorumlu tutulur.Çünkü doğa yaptıklarından sorumlu tutulacak akıla bilince sahip değildir.
  23. Allah özgür iradeli varlık yaratırsa onun hakim sıfatı yok olur. Bu yüzden Allah özgür iradeli varlık yaratamaz.Yaratırsa onun üstünde bir tanrıyı kabul etmiş olursun.
  24. Silahı kullanıp öldüreni yaratan suçludur. Not:@Nuri Kara ile kardeş misiniz?
  25. İnsanlar imar barışını imar affı zannediyorlar. Devlete ödediğiniz para ile evleriniz yıkılacak. Belediyenin % 40 bedelsiz el koyması ile arsalarınız talan edilecek.
×
×
  • Yeni Oluştur...