Jump to content

Duru akıl

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    89
  • Katılım

  • Son ziyaret

Duru akıl kullanıcısının paylaşımları

  1. Duru akıl

    Mekanin Sahibi Coronavirus

    Meseleye nasıl bakıyorsan öyle görmektesin , ya da görmek istediğin gibi !
  2. Duru akıl

    Çok eşlilikle ilgili

    Sizin gibi meseleyi yokuşa sürmek değil maksadım , açıklanması gereken husus gayet basit ve sade , eş üstüne eş almak madem ki haram diyorsunuz , eş üstüne eş almadan çok eşli olunmaz diyorsunuz , öyle mi? O halde asrı saadette ve günümüzde bunu yapanlar , harama girmeden nasıl yapmışlar bu yani cevap verebilirseniz buna cevap verin mümkünse sade ve net olsun saygılar .
  3. Duru akıl

    Çok eşlilikle ilgili

    Şimdi yazmış olduğunuz şeyleri maddeleyelim 1- eş üstüne eş almak haramdır 2- Hz. Peygamber ve ashabı kiram arasında çok eşli müminler var 3 - Eş üstüne eş almadan çok eşli olamazsınız , Bunların hepsi size ait fikirler ! Şimdi problem şu , madem ki eş üstüne eş almadan çok eşli olunmaz ( ki mantıken öyle zaten ) pekala çok eşli olanların durumunu net bir şekilde açıklayabilir misiniz , Çünkü eş üstüne eş almak haramdır diyen sizsiniz!
  4. Duru akıl

    Fanatik ateistlerin motivasyonu

    :):) şeker kardeşim sen çeyrek akıl bil no problem fakat şuna cevap verebilmiş değilsin , hiç bir şey yok olmaz diyorsun ya ! İşte ben de onu irdeliyorum , eğer kemikleri kalıyorsa insan ''NEYİN '' yok olması korkusuyla öylesi türden masallar uydurmuşlardır? Yani sana göre bir şey yok oluyor bu kesin öyle mi? İşte ben de diyorum ki o şey nedir , örneğin ruh mu , bilinç mi , ego mu , töz mü ???? ney yani ney???
  5. Duru akıl

    Fanatik ateistlerin motivasyonu

    ''Varlık ezeli ve ebedi'' Madem bu idddiayı ortaya attınız , çelişkiyi göstermeme izin verin , şöyle ki , ölümün insan için yok oluş olduğunu iddia eden de sizdiniz , İNSANSINIZ - VARSINIZ VE ÖLÜP YOK OLACAKSINIZ DİĞER TARAFTAN VAR OLAN HİÇBİRŞEY YOK OLMAZ DİYEN DE SİZSİNİZ ! Başka bir şey demeye lüzum var mı ?
  6. Tuttum bu bakış açısını , tek kelimeyle muhteşem .
  7. Duru akıl

    Nisa-34 dövün diyorsa bir sonraki ayet neyin nesi?

    He kardeş he öyle bişey
  8. Duru akıl

    Peygamberin evliliklerini yeniden okuyalım

    Şahsi kanaatim o ki , gayet yerinde , bilgilendirici bir paylaşım olmuş hakkını vermek gerek teşekkürler değerli paylaşımınız için , sadece sonda yazdığınız alıntının konuyla ilgisi nedir onu kısaca izah eder misiniz Hasan Bey , hani şu bilim adamı ve düşen bebekten söz eden kısım ?
  9. Duru akıl

    Peygamberin evliliklerini yeniden okuyalım

    Hay hay , efendim şimdi şöyle arzedeyim ;birincisi burada söz konusu ihtilam ve nikah arasında eş anlamlılık teorisini ortaya atma gerekçeniz nedir, , çünkü ihtilam olmak ilk deneyim bağlamında kişinin dini açıdan mükellef sayılması anlamına geldiği(buluğa ermek) oldukça meşhurdur . Bir diğer konu da'' Rüşd ''kavramı evlenme salahiyeti değil de maddi yükümlülükleri çekip çevirebilecek bir zihinsel donanıma sahip olma yeterliliğini çağrıştırıyor (siyak-sibak meselesini de göz önünde bulundurur isek) çünkü bu kavram da hukuk terimleri arasında sıklıkla geçen bir kavramdır , teşekkür ederim .
  10. Duru akıl

    Peygamberin evliliklerini yeniden okuyalım

    Hasan Bey , iletişim kurma konusunda ki başarılı üslübunuzu ve insani yönünüzü takdir etsem de , kutsal metinleri anlam yönünden çarpıtmak ve akla zarar tevil ve yorumlarınızı eleştirmeden geçemeyeceğim , çünkü bu derece tevile , yoruma izin verildikten sonra misal '' Bugün sıcak bir gün ''' gibi basit bir cümle kurulduğunda bile ''sıcak '' aslında şu manaya geliyor olabilir , bugün diye belli bir günün cümle başına konulmuş olması anlamını henüz bilmediğimiz belli bir vakte işaret ediyor olabilir vs.. vs...…….. böylesi türden cambazlıklarla! buna olağanüstü anlamlar yüklenebilir bundan kolay
  11. Duru akıl

    Allah şirk koşmayı kesinlikle affetmez mi?

    Şimdi şöyle bişey var tonton biraderim , ahkam kesmek ne demektir önce onu araştır kimseye öyle bişey yaptığım yok zaten bana göre de değil öyle şeyler maksat konuşmak muhabbet etmek (can sıkıntısı işte malum)
  12. Duru akıl

    Allah şirk koşmayı kesinlikle affetmez mi?

    Burda inkar edilcek bişey var mı ki , örneğin ingilterede yaşıyor olsaydın Hristiyanlık propagandası , hindistanda hinduist , japonyada budist ya da şintoist propagandaya maruz kalmayacağını mı sanıyorsun?
  13. Duru akıl

    Allah şirk koşmayı kesinlikle affetmez mi?

    Saldırmadan, sakince , güzellikle iletişim kurmayı beceremiyor musun güzel insan?
  14. Duru akıl

    Allah şirk koşmayı kesinlikle affetmez mi?

    Revani gibi adamsın ah biraz da şu kıvırman olmasa ..
  15. Duru akıl

    Allah şirk koşmayı kesinlikle affetmez mi?

    Şeker kardeşim , meşhur bir söz vardır ''bir şey çok şey söylüyorsa aslında hiç bir şey söylemiyordur ''. Şimdi şu melekut kelimesinin anlamını (sayet kendin biliyor isen) söyler misin bi zahmet ?Elini vicdanına koy anlamını kendin bilmediğin bir şeyi , bilgiçlik yapar gibi niçin dile getiriyosun , falan yerde şu anlama filan yerde bu anlama geliyor diye değil , kendin bu ifadeden ne anlıyorsun işte bize onu söyleyebilirsin .
  16. Duru akıl

    Allah şirk koşmayı kesinlikle affetmez mi?

    Kardeş bu şekilde dini savunmuş mu oldun şimdi? o sakal ve bıyıklar (yani kıllar) boşuna yaratılmadı demişsin fıtrattan söz etmişsin , madem öyle erkek üreme organında sünnet edilen kısım boşuna mı yaratıldı da o yüzden kesiliyor , işine gelince fıtrat işine gelince sağlık , hijyen şu bu mu?ha bir de şu var kadınlar fıtrat gereği erkeği öyle severmiş ya öyle diyon hani , ispatlayabilir misin , hangi kadınlar öyle seviyormuş, bununla ilgili bi gözlem sonucu istatistiğe mi ulaştın?
  17. Duru akıl

    Allah şirk koşmayı kesinlikle affetmez mi?

    Seviyenin dibe vurduğu bir an skandal yani kepazelik
  18. Duru akıl

    Allah:İnsan çok cahil ve zalimdir.

    Kardeş diğer konular pek ilgimi çekmese bile sadece şunu bir de sana sormak istiyorum , '' O ki gökten yıldırımlar gönderir de onunla dilediğini çarpar '' Bu ayeti sen nasıl anlıyorsun veya nasıl anlaşılırsa doğru anlaşılmış olur sence ?
  19. Ucuz denirken yanlış anlaşılmasın lütfen , ucuz ya da pahalı ! sonuçta , sadece , kişiye kendini daha iyi hissettiren mecazi bir telkin olmadığını ispat edebilirsin kanaatindeyim , ne dersin???
  20. Ölümü öldürmek ! İlginç bir iddia , bu yazdığın şeyin ucuz bir metafor olmayıp , gerçeği yansıtan bir fikir olduğunu ispat eder misin , yani ölümü öldürmek dediğin şeyi başarmış ve böylece mezara gitmekten kurtulmuş bir tek kişi var mı dünyada?
  21. Duru akıl

    Oruç neden var?

    Hasan AKÇAY Bey değerli bilgilerinizi paylaştığınız için minnettarlık hissi duyuyorum, tabii kide meselenin bu derece derin olduğunun farkında olduğumu söyleyemem çünkü şahsen oruç ibadetinin açların halinden anlamak için farz kılınmış olduğunu zannediyordum , saygılar , sevgiler ...
  22. Duru akıl

    Oruç ve entropi.

    Burada entropiyi hangi anlamda kullandınız biraz açarmısın?
  23. Duru akıl

    Oruç neden var?

    Kısa ve öz .
  24. Duru akıl

    Oruç neden var?

    Bir ev hayvanının ceza olması size göre ne anlama geliyor? Misal böyle bir vicdansızlık yapan kişi örneğin davalısına bir muhabbet kuşu ya da minik bir kedi hediye edince mesele hallolmuş mu oluyor ? Çay var mı çay :s
  25. Duru akıl

    Oruç neden var?

    Bir de şu var , günahla şerle işi olmayan bazı günümüz Müslümanına haksızlık etmiş olmuyor musunuz , çünkü şu sıcak günlerde oruç tutan insanlar size göre sebepsiz yere ceza çekiyormuş intibaı uyandırıyor???
×
×
  • Yeni Oluştur...