Jump to content

marechal1

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    731
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne marechal1 kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. 1 dakika önce, karamsarhuman yazdı:

    bu  kuran görsellerin çeşitli yahudi dillerinde  m.s. 500 yılda karbon testleriyle, yazıldığı ispatlanmıştır, sana daha geniş bir kaynak göstericem, bir kaç gün içnde.

     

     

    Bana Kur'an diye önümüze attığın yazıları çevir. Mesela Nisa Suresi, Bakara Suresi felan var mı yoksa aslında bu Tevrat mı???

  2. Şimdi, karamsarhuman yazdı:

    ben müslümanlar için kötü birşey  demiyorum, ben diyorumki müslüman araplare zaten yahudi soyundandır, bu yüzden iy ibirşey tabi. bu gerçek gelişme müslümanlar için.. 

     

    BANA CEVAP VER!

    3 dakika önce, karamsarhuman yazdı:

    evet arkadaşlar görüldüğü gibi, kuranın islamla ve muhammedde  zerre kadar bagi yoktur, aksine, kuranı yazanlar

    ,kureyşli mekkelilerdir.

    kureşli mekkelier o dönemde yahudice bilen putlara tapıyorlardı, israil ogullarına ve musaya isyan ederek, yeni bir kitap yazma

     kararı aldılar.

     

    Çok büyük bir  iftirada bulunuyorsun.

     

    5 dakika önce, karamsarhuman yazdı:

    Image result for ibranice parÅömenImage result for ibranice parÅömenImage result for ibranice parÅömenImage result for ibranice parÅömen

     

    ŞU AYETLERİ BANA ÇEVİR, KUR'AN'DAN MI DEĞİL Mİ!

     

    Eğer iddiana sadıksan Kur'an diye önümüze attığın Tevrat sayfalarını çevirirsin!

  3. 3 dakika önce, karamsarhuman yazdı:

    Kuran'ın Muhammed Peygamber'den önce yazılmış olma ihtimalini gündeme getirdiğini yazdı.

     

    Yazıda:

     

    Birmingham Üniversitesi özel koleksiyonlar bölümü başkanı Susan Worrall, araştırmacıların, kitaptan geriye kalmış bölümlerin bu denli eski olabileceğini "hayal bile edemediklerini" söylüyor. Üniversitenin Hristiyanlık ve İslamiyet dalı öğretim üyelerinde Prof. David Thomas da, "bu kitabı yazmış olan şahsın o dönemde yaşamış, Muhammed Peygamber'i görmüş, hadislerine tanıklık etmiş olabileceğini" belirtti.

     

    "çok güzel ve şaşırtıcı derecede okunaklı durumda" olduğu kaydedildi.

     

    British Library'deki uzmanlardan Dr. Muhammad Isa Waley, "heyecan verici bu keşfin Müslümanlar için çok büyük bir sevinç kaynağı olduğunu" söyledi.

     

    Ben bu haberden aksine müslümanlar için iyi bir sonuç çıkarıyorum. Yahudi dilleri ile ilgili bir şey de göremedim?

     

     

  4. ﴾190﴿

     Göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün farklı oluşunda aklıselim sahipleri için elbette ibretler vardır.

    ﴾191﴿

     Onlar ayakta dururken, otururken, yatarken hep Allah’ı anarlar; göklerin ve yerin yaratılışını düşünürler: "Rabbimiz! Sen bunu boş yere yaratmadın, seni tenzih ve takdis ederiz. Bizi cehennem azabından koru!

     

    ALİ İMRAN SURESİ...

     

     

    (100) Ve O aklını kullanmayanları pisliğe mahkûm eder! 

     

    YUNUS SURESİ...

  5. 1 dakika önce, karamsarhuman yazdı:

    şimdide bu  ayeti oku.. yoksullara hayatı boyunca yardım  eden kafir! Kâfir olarak ölenlerin yaptıkları işler, dünyada da, ahirette de boşa gider, Cehennemde devamlı kalırlar.) [Bekara 217]

     

    Peki neden o zamanki insanlar kafir olmuş bir de onunla ilgili ayetleri de getir bakayım. Ki kafir olmak Tanrı'nın evren içinde sana bahşettiği -yaşam, hayat da dahil- her şeye nankör olmak değil midir zaten?

  6. Şimdi, karamsarhuman yazdı:

    yoksulları doyurmamak, ve cehenneme gitmek, peki ya sonra!  cenette gitmek, sende   bu ayeti oku!(İman edip, salih amel işleyenler Cennete girer.) [Kehf 107]

     

     

    Salih amel nedir ey kardeşim?

     

    YOKSUL DOYURMAK, İYİLİK YAPMAK, ŞEFKAT VE MERHAMET  GÖSTERMEK, YETİMİ SEVİNDİRMEK. İşte salih amel budur. Müddessir 44 zaten salih amel etmeyen kişidir.

  7. 52 dakika önce, sağduyu yazdı:

    onların baskı, katliam ve zulüm yapmaları putları tarafından verilen bir hak. Kuran ve onun tamamlayıcısı hadislerle bu kanıtlanmış bir şey.

     

     

    Kur'an'dan bir kanıt getirsene. Tevbe 5 gibi artık klişeleşmiş şeyleri getirme ama. Kur'an'ın bir yerinde bana ''insanları katledin, yakın yıkın tecavüz edin serbesttir'' diyen bir ayet getir lütfen.

  8. On 13.06.2019 at 22:08, karamsarhuman yazdı:

    kuranda insanlara yardım edilmezse cehenneme gidileceği yazılmıyor, yazılsaydı teistlere hak verirdim!! 

     

    Kur'an'ı açıp bakarsanız onlarca ayette:

     

    Köle azat etmek, fakirleri-miskinleri-yetimleri doyurmak, sabırlı olmak, zulme karşı gelmek gibi birçok davranış öğütlenir. Müddessir 44'teki gibi, hatta ''Malı sanki kendisini ölümsüz kılacakmış gibi..'' ayetlere bakarsan İslam'ın toplumsal anlamda bir adalet ve barışın gözetilmesi, kimsenin ezilmemesidir. Nitekim İslam'ın en çok üstünde durduğu konulardan birisi de adalettir. Tanrı bize el-ayak-akıl-irade vermiştir. Kendi irademizle, elimizi ayağımızı ve aklımızı kullanarak zulmü savabiliriz. Örneğin, aynı dediğin olay İsrailoğullarının da başına geldi ama kendi emekleri sayesinde bunu bir son vermeyi başardılar.

  9. 3 saat önce, teflon yazdı:

    Kuran olmadan ahlaksız mısın peki? Kuran olmasa nasıl bir olacaktın? Gasp, tecavüz vb. .bunların hepsini yapacak mıydın?

    Sen kuran olmadan bir hiç, aşağılık bir sapık mısın, katil ya da?

    Cevabın evetse ok. Sen kuran olmadan koca bir hiçsin, anladık. Eğer hayır ise..neden?

     

    Yahu kardeşim, bir insan müslüman olmadan da mükemmel biri olabilir, ahlaklı hatta dünyanın en iyi insanı bile olabilir. Ben ondan bahsetmiyorum. Sizin ''Ahlak Temeli''niz nedir onu merak ediyorum da neyse iş kısır döngüye girdi.

    3 saat önce, teflon yazdı:

     - Bir şey tanrı öyle dediği için mi iyidir, yoksa iyi olduğu için mi tanrı öyle demiştir...?

     

     

    Tanrı'nın söylemesi önemlidir.

     

    Bir toplumda bir olay kötü, başka bir toplumda da iyi olabilir. Evrensel değil yani. Ama Tanrı söyledi mi, insan öldürmenin evrensel bir şekilde kötü olduğunu anlıyoruz.

     

    Esenlikler, iyi akşamlar sizlere..

×
×
  • Yeni Oluştur...