Jump to content

marechal1

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    731
  • Katılım

  • Son ziyaret

marechal1 kullanıcısının paylaşımları

  1. Sen ne anladın bu ayetten kardeşim? Esirleri salın diyor. Başka söze gerek var mı?
  2. 90/13 47/4 al sana kanıt.
  3. Bana Kur'an diye önümüze attığın yazıları çevir. Mesela Nisa Suresi, Bakara Suresi felan var mı yoksa aslında bu Tevrat mı???
  4. Bakalım şu yazılar hangi kitabın!
  5. BANA CEVAP VER! Çok büyük bir iftirada bulunuyorsun. ŞU AYETLERİ BANA ÇEVİR, KUR'AN'DAN MI DEĞİL Mİ! Eğer iddiana sadıksan Kur'an diye önümüze attığın Tevrat sayfalarını çevirirsin!
  6. Kardeşim,kafanda sıkıntı mı var? Seni gösterdiğin fotoğrafların hiçbiri Kur'an'a ait değil ki. Mesela o Kur'an (?) fotoğraflarından birkaç ayeti çevir bakalım Kur'an'dan mıymış yoksa Tevrat'tan mı!
  7. Öyle atıp tutmak kolay ispat lazım.
  8. Bunlar Tevrat ayetleri. Bana ayetlerden birkaçını oku bakalım hangi kitaba aitmiş?
  9. Yoksa eski Tevrat-İncil'e ait olmasın?
  10. Eğer birazcık İbranice biliyorsan şu ayetleri oku da Kur'an'dan mıymış değil miymiş (!) anlayalım.
  11. Yazıda: Birmingham Üniversitesi özel koleksiyonlar bölümü başkanı Susan Worrall, araştırmacıların, kitaptan geriye kalmış bölümlerin bu denli eski olabileceğini "hayal bile edemediklerini" söylüyor. Üniversitenin Hristiyanlık ve İslamiyet dalı öğretim üyelerinde Prof. David Thomas da, "bu kitabı yazmış olan şahsın o dönemde yaşamış, Muhammed Peygamber'i görmüş, hadislerine tanıklık etmiş olabileceğini" belirtti. "çok güzel ve şaşırtıcı derecede okunaklı durumda" olduğu kaydedildi. British Library'deki uzmanlardan Dr. Muhammad Isa Waley, "heyecan verici bu ke
  12. marechal1

    Aç bırakarak, ve öldürerek, sınav yapan allah.

    ﴾190﴿ Göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün farklı oluşunda aklıselim sahipleri için elbette ibretler vardır. ﴾191﴿ Onlar ayakta dururken, otururken, yatarken hep Allah’ı anarlar; göklerin ve yerin yaratılışını düşünürler: "Rabbimiz! Sen bunu boş yere yaratmadın, seni tenzih ve takdis ederiz. Bizi cehennem azabından koru! ALİ İMRAN SURESİ... (100) Ve O aklını kullanmayanları pisliğe mahkûm eder! YUNUS SURESİ...
  13. marechal1

    Aç bırakarak, ve öldürerek, sınav yapan allah.

    Ayrıca onlar Tanrı'yı da reddetmiyorlar zaten. Ortak koşuyorlar. Onun gücünü başkasının gücüyle denk tutuyorlar. Kur'an geliyor -ki önceden bir kitap ve peygamber isterlerdi- yalanladılar.
  14. marechal1

    Aç bırakarak, ve öldürerek, sınav yapan allah.

    Peki neden o zamanki insanlar kafir olmuş bir de onunla ilgili ayetleri de getir bakayım. Ki kafir olmak Tanrı'nın evren içinde sana bahşettiği -yaşam, hayat da dahil- her şeye nankör olmak değil midir zaten?
  15. marechal1

    Aç bırakarak, ve öldürerek, sınav yapan allah.

    Ama şu anlaşılmasın: Fakir doyurmayan cehenneme gider. Ben bunu iddia etmiyorum. Kesin bir şey diyemem zira ben Allah da değilim onun adına hüküm koyayım.
  16. marechal1

    Aç bırakarak, ve öldürerek, sınav yapan allah.

    Salih amel nedir ey kardeşim? YOKSUL DOYURMAK, İYİLİK YAPMAK, ŞEFKAT VE MERHAMET GÖSTERMEK, YETİMİ SEVİNDİRMEK. İşte salih amel budur. Müddessir 44 zaten salih amel etmeyen kişidir.
  17. Kur'an'dan bir kanıt getirsene. Tevbe 5 gibi artık klişeleşmiş şeyleri getirme ama. Kur'an'ın bir yerinde bana ''insanları katledin, yakın yıkın tecavüz edin serbesttir'' diyen bir ayet getir lütfen.
  18. Kime göre akılcı, kime göre nedensel, kime göre standart, kime göre tutarlı, kime göre rasyonel?
  19. marechal1

    Aç bırakarak, ve öldürerek, sınav yapan allah.

    Müddessir 44'ü oku. Müslümanım evet.
  20. marechal1

    Aç bırakarak, ve öldürerek, sınav yapan allah.

    Kur'an'ı açıp bakarsanız onlarca ayette: Köle azat etmek, fakirleri-miskinleri-yetimleri doyurmak, sabırlı olmak, zulme karşı gelmek gibi birçok davranış öğütlenir. Müddessir 44'teki gibi, hatta ''Malı sanki kendisini ölümsüz kılacakmış gibi..'' ayetlere bakarsan İslam'ın toplumsal anlamda bir adalet ve barışın gözetilmesi, kimsenin ezilmemesidir. Nitekim İslam'ın en çok üstünde durduğu konulardan birisi de adalettir. Tanrı bize el-ayak-akıl-irade vermiştir. Kendi irademizle, elimizi ayağımızı ve aklımızı kullanarak zulmü savabiliriz. Örneğin, aynı dediğin olay İsrailoğullarının da
  21. Bir şey merak ediyorum arkadaşlar, bildiğimiz gibi hemen hemen her toplum Tanrı(lar) edinmiş. Peki hiç edinmeyen, tamamen ateist olan toplumlar var mıdır? (Bir kısmı değil, tamamı. Yoksa zaten Yunanlar bu konuda başta gelirdi..)
  22. Hz.Muhammed'in ''KURANDA'' yaptırdığı bir katliam, zulüm, baskı, adam kesme (haksız yere zalimce) gibi olayları geçer mi? Yoksa aksine Hz.Muhammed'in ''Ahlaklı, temiz yürekli ve NAZİK'' olduğu mu doğru?
  23. Bu arada Caner T'nin ''Fıtrat Delilleri'' adlı kitabını öneririm en kısa zamanda onunla ilgili de tartışmak isterim sizlerle.
  24. Yahu kardeşim, bir insan müslüman olmadan da mükemmel biri olabilir, ahlaklı hatta dünyanın en iyi insanı bile olabilir. Ben ondan bahsetmiyorum. Sizin ''Ahlak Temeli''niz nedir onu merak ediyorum da neyse iş kısır döngüye girdi. Tanrı'nın söylemesi önemlidir. Bir toplumda bir olay kötü, başka bir toplumda da iyi olabilir. Evrensel değil yani. Ama Tanrı söyledi mi, insan öldürmenin evrensel bir şekilde kötü olduğunu anlıyoruz. Esenlikler, iyi akşamlar sizlere..
  25. Adolf Hitler ve Josef Stalin de mi hastalıklı insanlardı? Haçlılar..? Hatta Cengiz Han (?)
×
×
  • Yeni Oluştur...