Jump to content

deadanddark

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    1.781
  • Katılım

  • Son ziyaret

deadanddark kullanıcısının paylaşımları

  1. Ben daha ilk cümlesini görünce gülmeye basliyorum. “Oku!„ Hayir, sadece resimlere bakip kapatacaktim sanki. Gerisi zaten komedi.
  2. Diger bahsi gecen forumda az önce senin cin masalini okudum. Hatta iki defa finalini okudum, yorgunluk ve uykusuzluktanmi nedir anlayamadim. Finalde neler döndügünü bilmek istiyorum. Dinc kafayla bir ara unutmazsam yeniden okurum. Bakire meryem fikrasiysa cok iyiydi.
  3. Aklima birden bu sahne geldi. Sebepsizdir. Yanlis anlamayin.
  4. deadanddark

    Ahlak doğuştan mı gelir sonradan mı kazanılır?

    Büyük ihtimal böyle bir durumda üzüntülerin sevinclerin azalip yok olma seviyesine inecek. Baba olmayi, anne olmayi bilmeyeceksin. Kimsenin sevincine üzüntüsüne ortak olamayacaksin. Dinlerin keyfi vurdugu zinciri sen baska bir secenek ile vuracaksin. Neden buradayiz, bu forumdayiz. Onlarin ellerinde ucubeye dönüsmüs seyleri alip düzeltip ellerine geri vermek icin. Cinlere atilan atesten taslari alip ellerine bizim kuyruklu yildiz artiklarini veriyoruz. Dürüst mütevazi peygamberlerini alip bizim ac gözlü muhammedi veriyoruz. Ahlak icinde böyle, her allaha inanan
  5. deadanddark

    Ahlak doğuştan mı gelir sonradan mı kazanılır?

    O zaman söyle yapalim. Dindarlar bizde ahlak olmadigini ,bu yüzden herseyi rahatlikla yapabilecegimizi söylediklerinde, bizde onlara sizde var da ne oluyor sanki, yemediginiz halt kalmiyor diyelim. Gercekten ilginc degil mi? Bende ahlak yok diye dindarlarin irzina gecmek icin firsat kolluyorum ya da her an kollayacagim, sürekli mal varliklarina cökmek icin seytani planlar yapiyorum ya da her an yapacagim zannedilmesi! Psikolojik baski kuruyor serefsizler. Senin bu baskiyi kirma seklin farkli.
  6. deadanddark

    Ahlak doğuştan mı gelir sonradan mı kazanılır?

    Konu cok karisiyor. Takip edemiyorum. .. Sana daha önce göz göze gelme örnegini verdim. Tanimadiginiz birinin gözlerini bize dikmesi tehtit olarak algilariz. Hayvanlarda da durum böyle, göz göze gelmek istemezler. Hayvan psikolojisi insan psikolojisine benzer. Küserler, üzülürler, yas tutarlar, aglarlar, delirirler.... Bes parmagin besi bir degil. Husain Bolt hizli ben yavas kosarim. Sen hiperaktifsin diger gayet sakin. Sakin ile hiperaktif olanin yanyana durabilmesi icin boylarini esitlemelisin. Kurallar kanunlar bu yüzden. Sen sabah ise gitmek icin erk
  7. deadanddark

    Ahlak doğuştan mı gelir sonradan mı kazanılır?

    Birazda sen anlat kurallar kanunlar olmadan nasil olacak. Bes parmagin besini ayni boya nasil getireceksin.
  8. deadanddark

    Ahlak doğuştan mı gelir sonradan mı kazanılır?

    Seni anliyorum. Bende diyorumki zaten bizim olanin, bizde olanin bir yerden , bir tanridan bir dinden esantiyon gelmedigi. Dindar olana yaninda bir adet ahlak verilmedigini onlara ögretmek. Öyle hadi yapalim demekle olmuyor. Kiliseye gidenlerin önünü kesip pataklayayim mi? Bak adamlar müzeyi cami yapiyor. Elimizden gelense onlari kovup yeniden müze yapip ibadete kapatmak.
  9. deadanddark

    Ahlak doğuştan mı gelir sonradan mı kazanılır?

    Onlarla bizleri herseyimizle tamamen kiyaslamak dogru degil. Sartlarimiz imkanlarimiz cok farkli. Koloniyi kurtaracak tibbi yardim nereden gelecek. Koku ,ses ,görsel hafizamiz olmasi degilki mesele sadece. Aglayan bebege annesi olmayan kadin da karsi koyamaz. Yavrusunu nasil sahiplendiklerine bak, onlar icin avlanmalarina , korumak icin verdikleri mücadelelere bak. Dogurup kendi haline terketmeyi , bir yerlere birakmayi nasil kötü bir davranis olarak görüyoruz öyle degil mi? Ahlakin inanc olmasi ve hapishaneler timarhaneler arasindaki baglantiyi biraz acmalisin.
  10. Tanimadiginiz insanlarin yüzünüze bakmasi , sizin onlari izlemeniz rahatsiz edicidir. Bu hayvanlarda da böyle. Tehtit olarak algilariz. Eskiden ayi oynatirlardi sokaklarda, artik yoklar. Yillar sonra tasma ile köpek gezdirmekte igrenc gelecektir insanlara belkide. Iste din o tasma, ahlak ise ondan igrenmektir. Ahlak asla din ile gelmedi, dinin olmadi. Böyle düsün birazda.
  11. deadanddark

    Ahlak doğuştan mı gelir sonradan mı kazanılır?

    Neden secde eden adem olmuyor, sonradan gelen o? Kan dökmenin ademden önce ne anlami var, daha önce kimlerin kani döküldü? Tanri ilk cini yarattiginda ona neyi üfledi? Ilk cine secde edilmedi mi? Bu varliklarin insanlar gibi ibadet ettigi , iyileri ve kötüleri oldugu söylenir. Neden seytan ademe secde etmek zorunda?
  12. Bugünkü bir cok davranisimiz eskilerimizden hediye, Ortak üzüntülerimiz sevinclerimiz, adina ahlak denilen bir cok sey. Güclüden cok zayifi tutmak, gücsüz korkak kacak yasam süren atalarimizdan. Yataktan düsmeden uyuyabilmek bile hep agaclarda uyumayi basarmis olmalarindan. Bu video da yas tutan maymunlar >>
  13. Hissettiklerim, Igrenme, ürkme, nefret. Tutmadigim iki futbol takiminin macini izledigimde, atiyorum Man U- Celtic, Hep zayif olan takimin kazanmasini isterim. Popüler takimlarin yenilgisi beni keyiflendirir. Birinin gözümün önünde dizlerinin üzerine düsmesi canimi acitir, dizlerimi titretir. Parmagini kesen biri icin hemen yara bandi aramak var birde. Kesilen kendi parmagimmis gibi. Karsinda biri agladiginda gelen aglama hissi falan. Niye kahkaha ile güldügünü bilmedigin birini görünce gülümsemek.Hic tanismamis oldugun birinin ölüm haberine üzülmek .... B
  14. deadanddark

    "Mrna"asi onay formu.

    Sars cov-2 diye ara sende o zaman. Bir sey bulursun. Cov-19 = sars cov 2
  15. Dünya yüzeyinden okyanuslari, cölleri ve insan yasamina uygun olmayan tüm yerleri cikarinca üzerinde herkesin ayni anda kaliteli bir hayat sürebilecegi pek bir alan kalmiyor. Belkide bu nufusa göre en az 9- 10 dünyaya ihtiyacimiz var. Simdilik yapabilecegimiz pek bir sey yok. Her canli yasamayi hakediyor. Gezegen kimsenin özel mülkü degil. Insanlarin bir takim düsünce ve davranislardan vazgecmeleri beklenmeli. Örnegin her cocuk rizkiyla gelir inanci unutulmali. Cocuksuz mutluluk olmaz düsüncesi de aynen böyle. Nerede cokluk orada b..luk.
  16. deadanddark

    Müzikle Açalım

    Kim demis ateist ibadet etmez diye >> https://youtu.be/MEH8mEmjw24
  17. deadanddark

    ÇOK DALGA GEÇİLEN/ MÜLK SURESİ 5. AYET

    Forumun imami yine vaaz vermis. Gec saatlerde uyku tutmazsa eger bunu okurken uyurum.
  18. Böyle acikliyorlar ama cogunun icinde olan ile agzinda olan bir degil. Iyilik yapiyorlar bu iclerinden geliyor ama sorarsan sevap diyebiliyorlar. Dindar olmamis olsa yine yapacaklar. Onlara bunu iclerinden geldigi icin yaptiklarini ögretmek gerekiyor. Ödül ve ceza korkusundan iyilik yapanlarin tanriya karsi dürüst olmadigini bilmeleri gerekir. Ödül ve ceza dürüst olmaya engeldir.
  19. deadanddark

    Ahlak doğuştan mı gelir sonradan mı kazanılır?

    Maymunlarda öksüz yavrularin evlat edinildigini okumustum.
  20. deadanddark

    Ahlak doğuştan mı gelir sonradan mı kazanılır?

    Tanri ademi yaratip meleklere secde ettirirken neden adem erdemli oldugunu gösterip “ ben kimimki tanri dururken bana secde ediyorsunuz, hic gerek yok" dememis acaba. Yaradilisinizda erdem yok sizin. Tek istediginiz size itaat edilmesi. Sen cocuklarina dogan bir sonraki cocuga secde mi ettiriyorsun.
  21. Kozmonot Yuri Gagarin miraca (dindarin arapca terimine el koyuyorum) ilk ciktiginda ilk sözü “ Tekrar tekrar baktim ama tanriyi göremedim„ olmustur. Dinlerin ve dindarlarin belkide en ise yarar yanlari mizah icin bulunmaz nimet olmalaridir.
  22. Bir gün ölecegimizi bilmeseydik inan hic bir seyin ne degeri olurdu ne anlami. Zeki insanlar hayattan daha cok zevk alir. Zeki olmasaydik hayatta oldugumuzun farkinda bile olmayabilirdik. Mekan degistir, Yeni insanlarla tanis, Sosyal ol. Asla gitmem dedigin yerlere git. Kaybet kendini. Özle biraz.
  23. deadanddark

    Allah'ın Zamanı ve Mekanı

    Hangi tanriymis o ahlakli olan? Tanrin nedirki sen ne olasin.
  24. deadanddark

    Ne zaman adam oluruz...

    Ayni vakit Cocuklarla cocuk, yaslilarla yasli, hayvanlarla hayvan gibi olup saksidaki cicege de öpücük veriyorsan illaki bir sey olmussundur.
  25. deadanddark

    Zafer Bayramı Coşkusu

    Tesekkürler. Sana da mutlu yillar. 2023 de muhtesem bir dogum günümüz olsun.
×
×
  • Yeni Oluştur...