Jump to content

fatihkara

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    188
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

fatihkara Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Güncel Profil Ziyaretleri

660 profil görüntüleme
  1. fatihkara

    En büyük sır henüz çözülmedi

    Çözdüm. Çok ilginç ? Çözümün böyle bir yerden cıkması Hepinize teşekkür ederim. Bu çözümde dolaylı yada endirekt hepinizin katkısı oldu. Sorucağınız her soru sizi bir cevaba götürecek. Her cevapta sizi yeni bir soruya. Bu yolculuk cevap siz olduğunuzda biticek. Anahtarı sizle paylaşayım özbenlik . Üyeleğimin silinmesini talep ediyorum. Hepinize başarılar dilerim.
  2. fatihkara

    En büyük sır henüz çözülmedi

    Sn @teflon dan fırcamızı yedik artık samimi olalım deyip sizin ile ilk samimi paylaşımımı yapayım o zaman sn. Sağduyu (buda espri alıngalık gösterdiğimi düşünmeyin) Öncelik ile benim tanrı kavramım arapların aciz tanrısı yada canı sıkıldığında gökten şimşekler indiren yada benim yalakalığıma ihtiyac duyan bir tanrı değildir. İnsanoğlu kendi zayıflı ve acizliği oranın da mükemmel olan bir Tanrı imajı yaratmıştır. Benim Tanrımın benim onu savunmasına da ihtiyacı yokki bende ona yalakalık yapacak kadar öznelliğimi kaybetmiş değilim. Verdiğim mücadel
  3. fatihkara

    En büyük sır henüz çözülmedi

    Tmm daha iyi anladım sizi şimdi. Pek çok insanda bu izlenimi bırakırım. Ukala olduğum hissini ilk izlenim olarak. Sanırım bu saygı takıntımı insanlar mesafe ve ukalalık olarak yorumluyorlar. İlk değilsiniz pek çok kez deneyimlediğim bir tecrübe. Sorun sizden değil büyük ihtimal ile benim ifade uslubumdandır. Özürlük bir şey yok. Sadece bilgi peşinde bir insanım . Önyargısız. Evet samimiyet konusunda eksikliklerim olabilir. Ama asla ardniyet ve ukalalık olarak adlandırmayın lütfen bunları.
  4. fatihkara

    En büyük sır henüz çözülmedi

    Tamam biraz daha acayım Evrim bir işleyiş makenizmasıdır. Bahsettğiniz doğal selection da bu mekanizmanın bir parcası. Sorum şu select yapabilmek adına, select yapacağı objeler ile ilgili tanımlayabileceği bilgiye, tanımladığı ve belirlediği objeler ile neyi nasıl sececeğine dair veri lere ve secim kurallarına bu evrim mekanizması nasıl sahip oldu. Ortada bunları deneyimleyebileceği bir canlı yokken dedim.
  5. fatihkara

    En büyük sır henüz çözülmedi

    Özürlük bir şey yok. Sadece sizi tek bir şekilde affederim Bilginizi ve paylaşımınızı samimiyetle benden esirgemezseniz diyeyim. Bilginin her türlüsü değerlidir. Bilgili bir insansın davranışlarına değer vermesemde bilgine değer vermek zorundayım deyip lafımı da sokayım icimde kalmasın (espri yaptım bu satırı dikkate almayın )
  6. fatihkara

    En büyük sır henüz çözülmedi

    Alınganlık göstericek yaşta değilim. Hassasiyet göstermeize gerek yok . Sadece ifade şekil ve tavranızın bu noktaya gitiğiniz belirtmek amacı ile yazdım. Sorunun doğrusu yanlışı olmaz. Her soru kendi icinde kendi teorisini ve gerekcesini barındırır. Bu gerekce ve teorinin yanlışlığı belirtilmeden sorunun doğruluğu ve yanışlığı konuşulmaz. Hala kişisel tespitlerdeyiz. Kişisel tanımlamalardayız. Bu kadar basit bir soruda anlamadığınız nedir onu bir anlayabilsem.
  7. fatihkara

    En büyük sır henüz çözülmedi

    Bu arada @teflon yazdığınız 2842 adet mesajın binden fazlasını okumuşumdur. Merak etmeyin. Benim sorduğum sorunun cevabını henüz vermemişsiniz .
  8. fatihkara

    En büyük sır henüz çözülmedi

    Saygım üzerinden kendinize paye cıkarmanıza gerek yok. Ben saygıyı samimiyet elde etmek icinde kullanmam. O benim kendime saygımdır. ayrıca benim size göre kişisel davranış bozukluklarımın evrim ile sorularımla alakasını bağdaştıramadım ?
  9. fatihkara

    En büyük sır henüz çözülmedi

    Bu yazdıklarınızı tamamen öznel kişiliğiniz ile ve insansı tepkilerniz ile yazıp sonrada bana insansı yaklaşımından sıyrıl demenizi sevimli buldum. Ben biligi düzeyiim tartışma ya gelmedim. Evet pek çok insana göre cahilim ve eğitimimi tamamlamaya çalışıyorum yardımcı olursanız sevinirim. Benim kadar kitap okuduğunuzu düşünmüyorum (emek anlamında), Ayrıca neyi yazıp neyi yazmayacağıımı size soracak değiim bir dorum ortamında, Kendi menfi tespitlerinizi kendi görüşleriniz doğrultusunda yapmış sınız. Hissetmiş olduğunuz rahatsızlığın boyuru tepkinizin b
  10. fatihkara

    En büyük sır henüz çözülmedi

    Tekrarlıyorum eleştirmeye ve konuyu saptırmaya odaklandığın için sorunun anafikrini göremiyor ve baskın lık kuracaksın diye secmeye çalıştığın terimler ile kendini gülünc duruma düşürüyorsun. Sorumu bir anla önce.
  11. fatihkara

    En büyük sır henüz çözülmedi

    Sorumu daha da acayım peki . Evrimin işleyişini sormuyorum ? Evrimin işleyebilmek adına gerekli duyduğu bilgi ve öğrenme mekanizmasını soruyorum. Evet bunun için bir sınıf acarsanız memnuniyetle katılırım.
  12. fatihkara

    En büyük sır henüz çözülmedi

    Sn @teflon yazdıklarında bir bilgi kırıntısı varmıydı ? eleştirilerinden ve konu saptırmalarından başk abir şey göremedim. Çok basit bir soru sordum, sorunun ana fikrini bile anlamamışsın ...
  13. fatihkara

    En büyük sır henüz çözülmedi

    Her zaman soruya soruyla mı cevap verirsin ? Evrimleşmenin presudürlerini, kurallarını ve değişim paremetre , koşullarını bilmene gerek yok. Ama bunların olmak zorunda olması gerekliliği konusunda yeterli bilince sahip olduğunu biliyorum. Şimdi tekrar soruyorum evrim denen mekanizmanın insan gibi karmaşık bir organizma oluşturabileceğini kabul ediyorum. Presedur kural veya parametre tanımlarını boşver. DAha ortada insan ve canlı hic bir varlık yokken. Bu tanım ve kurallar ve paremetreler evrim denen işleyiş mekanizmasına nasıl işlenip aktarıldı ki , bu parametre ve kur
  14. fatihkara

    En büyük sır henüz çözülmedi

    Evrimleşmenin presudürlerini, kurallarını ve değişim paremetre ve koşullarını belirtebilirmisin.
×
×
  • Yeni Oluştur...