Jump to content

Düşünen Hayvan

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    1.611
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne Düşünen Hayvan kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. 35 dakika önce, karamsarhuman yazdı:

    aynen katılıyorum, müslümanların çoğuda arap sevdalısı... bu ülkeden en  fazla keriz ve  enayi çıkar. islam  demek aptallık enayilik

    saflık ,psikolojık hastalık demektir.. 

     

    Ben bu konuyu müslümanlarla sınırlı tutmuyorum. Moda budalası olmuş insanlar da çoğunlukta , marka budalası, gösteriş peşinde koşanlar da dinciler kadar salaktır.

  2. Konu dışından bir örnek vereceğim.

     

    Parabensiz şampuan diye birşey çıkarttılar. Yok kanser tapıyor diyerekten. Onun yerine parabenden daha tehlikeli benzoat türevi koruyucular kullandılar.

     

    Niye?

     

    Çünkü paraben pahali bebzoat ucuz... böylece parabensiz dedikleri ürünleri daha da pahalıya sattılar. Kar marjını ikiye katladılar.

     

    Parabenlerin hepsi ilaçlarda bolca kullanılır. Bunu hiçbir prof. Söylemiyor tv lerde.

     

    Diğer bir örnek yumurtadır. Köylü yumurta üretirken kolesterol yapar sakın yemeyin diyen bir sözde prof. Sonra fabrikasyon yumurtalar çıkınca istediğiniz kadar yiyebilirsiniz dedi.

     

     

  3. 1 saat önce, Türk Ateist yazdı:

     

    Eşcinsellik hastalık veya değil, toplumun dışlanmasıyla son bulacak değil. İnsanın, genel olarak hayvanların seksüel davranışları biraz karmaşık.

    Eşcinsellik evrimsel olarak elenmemiş, hala da aynı şekilde devam ediyor. Ensesti elemişiz mesela, onu yapanları direkt dışlıyoruz ama eşcinsellik öyle değil.

    Hetereseksüel kadın ve erkekler için rahatsız edici bir seksüel eğilim, evet ama kimse heteroseksüel birini zorla eşcinsel yapmaya çalışmadığı için örgütlü biçimde dışlamak, cezalandırmak veya benzeri yöntemlerle elemeye çalışmak epeyi boş iş.

     

    Verdiğin örnekler de hatalı yorumlama biçimin de. 

    Bu insanların derdi seks değil öncelikle. Eşcinseller için seks, heteroseksüel için ne ifade ediyorsa o kadar şey ifa ediyor. Eşcinsellik evvela, her şeylerden önce duygu işi. Yani bunlar önce kendi hemcinslerinden hoşlanıyor, ona aşık oluyor. Seks işin ayrıntısı.

    Ama sen tipik bir heteroseksüel ve de bilgisiz bir erkek olarak olayı sekse indirgeme hatası yapıyor ve penil endişelerini dile getiriyorsun.

     

    Bu arada, eşcinsellik doğal ama normal olmayan bir seksüel davranış. Ona normal dersek diğer tüm farklı seksüel davranışa normal dememiz gerekir, bebek bezinden başka hiçbir şeyden uyarılmayan meşhur vaka gibi...

    Türümüzün nasıl ürediği belli. Bilim de bu tür durumları değerlendirirken insanı heterojen bir yapı olarak görmeyi yeğler. O yüzden eşcinsellik ve diğer seksüel davranışlar geneli yansıtmaz, ama son senelerde tuhaf bir eşcinsel sevicilik baş gösterdiği için habire tartışılıyor böyle...

     

    Kısacası, kişisel olarak hoşlanmıyor olman hiç tuhaf değil, ama duygularına bilimsel zemin ararken de doğru bilgiye erişmeye çalışman lazım.

     

    Eşcinsellik insan olmayan hayvanlarda da yoğun biçimde var bu arada. Lezbiyen hayvanlar da var, gay olanlar da. Muhtemelen hep de olacak. İnsan da hayvanlar alemi içinde bir hayvan neticede... Beynimiz biraz farklı evrilmiş diye her şeyimiz yüzde yüz değişmiş veya değişecek değil, ayrıca neden değişsin zaten...

     

    Niye yanlış bakıyorum peki.

     

    Travma denen bir olay var. Eşcinsellik travmaya dayalı da olabilir. 

     

    Doğuştan çift cinsiyeti olanlar yads kendi karşı cins olarak görenleri hariç tutuyorum.

     

    Örneğin kadın olarak yaşamış ve daha fazla macera için lezbiyenlik yapanlar bana göre travmalı hastadır. Yada aşırı feminist olanlar travmalıdır. Ve bu travmayı da toplum kendisi yaratıyor. Doğal birşey değil yani.

  4. 25 dakika önce, karamsarhuman yazdı:

    faiz bandından daha yüksek vadeli piyasa faiz oranı veren bankalar varmı sana göre?  faizler 19.75 e düşmasine ragmen şuan % 22.5 faiz veren

    bankalar var.. 

     

    Var tabi ama parana ve yaptığın pazarlığa göre değişir.

     

    Müteahhitler evlerini satabilsin diye sidik zoruyla faizler düşürüldü ama üretim ve teknoloji transferi olmazsa  bunun sony hüsrandır. Çünkü tayyipgillerin müteahhitlerine bazı devlet bankaları alım garantisi verdi. Yani devlete kaktırıp çekip giderlerse tepe taklak olur inşast sektörü. 

     

    Geçmişte banka krizi olmuştu şimdi birde inşaat krizi olacak.

     

     

  5. 4 saat önce, karamsarhuman yazdı:

    peki uzun vadede düşünürsek, faizlerin tekrar artması , ne zaman gerçekleşir? senin tahminin nedir? veya dolar bu şekilde daha ne kadar baskılanabilr? piyasa ölü... piyasayı canlandırmanın  en etkili yolu aslıında tek yolu diyelim, faizleri yüksetmektir... böylece 

    dolar baskılanmadan ,piyasa hareketlenicektir.. 

     

     


    Türkiye'ye uygulanacak yaptırımlara bağlı. Almanya krediyi kesti ama hala bol para veren ülkeler var. Ancak yaptırımlar artarsa o zaman faiz yükselir para girişi sağlansın diye.

     

    Birde Türkiye'nin keyfi uygulamaları söz konusu. Parası çok olana zaten yüksek faiz veriyor ama kara para aklamak için yapılıyor.

     

    Bu açıdan çok net bir tablo görünmüyor.

  6. 5 saat önce, malta erigi yazdı:

    Çok hatalı bir bakış açın var. Öncelikle hayvanların büyük çoğunluğu kur yaparak eşleşir ve ürer. Diğer erkek bireyler arasından siyrilabilmek ve dişi tarafından seçilebilmek için akla hayale gelmeyecek şeyler yapan hayvan türleri var. Ikincisi, soyledigin gibi olsa dahi, insanların üzerinde yüzyıllardır hatta milenyumlardir mutabık oldukları bir toplumsal sözleşme var. Kendimizi hayvanlarla kıyaslayacaksak, cinayeti de hak olarak görmemiz gerekir. Bizler dışında tüm hayvanlar herhangi bir sonuca katlanmaksızın cinayet işlemekte özgürdür. 

     

    İnsanlar temayüllere göre yaşıyorsa sorun ne o zaman?

     

    Eşcinsellik yani ibnelik ve lezbiyenlik toplumda kabul görmüyorsa kötü birşey dir diyebilir miyiz.

     

    Hayvanları örnek alacaksak güçlü olan kazanır. Hasta bireyler av olarak dışlanır. Öyle ise eşcinsellik bir hastslıksa dışlanmalı.

  7. 1 saat önce, teflon yazdı:

     

    @malta erigi gerekli yanıtı vermiş sana, doğada eşcinsellik var mı yok mu..Ama her zamanki gibi onları görmezden gelip, yobaz ve de bağnaz ezberlerin üzerinden gitmişsin.

    Yine şaşırtmadın yani. Düşünen hayvan değil, yobaz ya da bağnaz hayvan desen daha iyi olacak şuna.

     

    Hayvanlarda tecavüz olabilir. Ama onları neo-korteksi yok. Ha sen kendini onlarla bir tutuyorsan bilemem..Kafanı eser miktarda çalıştırsan, bu muhabbetlerin hiçbirisine girmek zorunda kalmayacaz aslında.

     

    karamsarhuman gibi, forumda nasıl hala barındığını idrak edemediğim kişinin, "tecavüz erkeğin hakkıdır" gibi iğrenç ifadelerine vardıracaksan işin sonunu, buyur onları da yaz. 

     

    Ve tekrar edeyim: Tabii ki de şaşırmadım. Tam da beklendiği gibi yazmışsın.

     

    Ya ne değişik birisin sen. Eşcinselliğe gelince doğayı örnek alacaz ama tecavüze gelince doğayı örnek almayacaz. Bu nasıl çelişki..

     

    Ayrıca doğada eşcinselliğin kesin kanıtı yok henüz. Çift cinsiyetli hayvanları eşcinsellikle karıştırma. Hayvanlar sadece biebirleriyle ilşki sırasında çıkardıkları sesleri çıkarıp sarılıyorlar. Belki biri diğerine ilişkinin  nasıl yapıldığını öğretiyor olabilir. Ortada cinsel orgazm yok sadece taklit var. Hayvanlar bunu yapar çünkü sende demişsin ki ön korteksleri yok yani utanma bilmiyorlar. Anne kızına , baba oğluna nasıl seks yapılacağını gayet rahat gösteriyor olabilir.

  8. Bir saat önce, karamsarhuman yazdı:

    sende şuna emin ol dostum, faizleri ve doları baskılayan, tek kişi var, oda tayyıbgiller... dediklerine katılırdım ama, 

    merkez bankası genel müdürünü görevden niçin aldıgını öğrendiğim için,  artık çok iyi biliyorumki, 

    tayyib merkes bankası genel müdürüne 25 temmuzda, fazileri 400 baz puan indirmesi yöninde talimat vermiş, bu talimata uymayan

     ve tayyıbı yıllardır iplemeyen genel müdür ne yazıkkı yasal olmayan biçimde görevden alınmıştır... 

    uzman ekonomistler akp döneminde işten çıkartıldı ve yerlerine ,ekonominin e sinden anlamıyan damat ları getirdi şin özeti bu.. 

     

    Büyük resmi görüyorum . Şaka değil, böyle olması gerekiyor. Tayyip o resimdeki kelebekten ibaret. Kelebeği Anladıysan gerisini boş ver. ?

  9. 1 saat önce, karamsarhuman yazdı:

    tayyib yüzünden.... tayyib olmasa dolar şu an 12 tl. faizlerde % 30 olurdu...

    herşeye saray karar vericekmiş,, bu ülke hala  nasıl batmıyor?  nası lbir sosyal patlama olmuyor?

    ,anlamak imkansız, 

    üretim sıfır..,

    beton ekonomısı çökmüş durumda, bu şartlarda 1 ay daha enflasyoın sabit olucak 1 ay sonra kış gelicek

    ve fiatlar tekrar yükselicek bunun mantıgı yok.bu sartlara en az 2 yıl faizier isabit tutucagını açıklayan

    merkez bankası genel müdür apar topar görevden alınıyor fazl söze gerek varmı? 

    en ufak bir twitte veya en ufak bir enflasyon  artısında  bu ülke artık bunu kaldıramaz.

    işte o zamandoları tayyıb bile duırduramaz. sonunda olucagı o.. çok ama çok yanlış bir hamle resmen

    intihar ettiler. faizleri indirmekle.:mad:

     

     

     

     

     

     

    Emin ol dolar yükselmediği için en çok  Tayyip'in uykusu kaçmıştır.

     

     

  10. Bir saat önce, teflon yazdı:

    Eşcinsellik hastalık mıdır? Gayet "meşru" bir soru.

    Daha önce belirtilen bir hususa katılıyorum. Zaten ilk akla gelen şey bu: Hastalığın tanımı net ve iyi yapılmalı.

     

    Ancak yalnız hastalığın değil, hastalık ile birlikte ve beraberinde; doğal ve normal gibi kavramların tanımları da iyi yapılmalı.

    Doğada olan herşey doğaldır. Ama doğal olan herşey normal olmayabilir. Neden? Çünkü normal bir nevi subjektif bir kavram. Normali, "norm"u doğal seçilim belirler.

    Diyeceksiniz ki, o zaman o da doğal...Ancak normal kavramı, onu yorumlayacak bir zihinle birlikte ortaya çıkar. Onu yorumlayacak bir zihin olmasa dahi genel geçer değildir. Değişken ve dinamiktir. 

     

    Yani burada hem hastalık, hem doğal, hem de normal kavramlarını "çakıştırabilmek" gerekiyor. Hemzemin geçit gibi. 

     

    Eşcinselliği hastalık olmayarak tanımlarsak, bir çok hastalık da o kategoriden çıkar yaklaşımı olduğu kadar, tersi üzerinden yürümek de iyi bir hareket noktası olabilir hakikaten. 

    Benim aklıma tersi için bir örnek gelmedi henüz, belki de yoktur. 

     

    WHO ve bir çok kurum tarafından eşcinsellik, hastalık(disease) ya da mental bozukluk(disorder) kategorisinden çıkarılmış durumda. Bu da önemli bir nokta.

     

    Bu bağlamda, soru meşru ama, cevabı bence, benim de zannettiğimden çok daha "gri" bir bölgede çıkabiliyor. 

    Belki de bu bizim başkaları adına yapabileceğimiz bir tanım, yakıştırma, ya da yaftalama olmayıp; "muhataplarının" sadece kendi adlarına vermeleri gereken bir karar olabilir. Ya da olmalı belki de.

     

    Sesli düşündüm sadece. (Ya da yazılı diyelim)

     

     

    Yine her zamanki gibi yanlış bir bilgi. Gözgöre göre hem de. 

    Şaşırdım mı? Hayır tabi ki. Tersi olsa şaşırırdım.

     

    hayvanlarda baya bir çiftleşme yada davranış değiştirme yok. Sadece ilişki sırasında yapılan davranışlara benzeyen hareketleri bazen ilişkiye girmeden hemcinsleriyle yapıyorlar. Eğer hastalık açısından bakarsak , hayvanlar da hastalanabilirler.

     

    Eşcinselliği tanımlayan bir hormon yada gen varsa daha net bilgiler alınabilir. Hayvanları Davranış biçimine göre yorumlamak yanlışlığa sebep olur.

     

    İnsanlar aleminde de dayak yemekten , işkenceden hoşlanan insanlar var. Bunu da normal karşılamalımıyız yoksa hastalık mı demeliyiz...

     

    Dur hemen şaşırma..

     

    Hayvanlarla ilişkiye girenler de var..

     

    Ayrıca hayvanlar tecavüz ede ede çoğalırlar... Kovalar , yakalar ,affetmezler...o zaman tecavüz de doğada vardır. Kız isteme, tanışma  falan yok yani

     

    Şaşırdın mı?

     

     

     

  11. Dinler eski zamanın yaratılış teorileri , artık faydası yok. Evrimin de şanssızlığı sanayi devriminde ortaya çıkmış olmasıyla çok hızlı eleştirildi. Eğer 200 yıl önce evrim yerine islam gelmiş olsaydı 10 yıl bile dayanmazdı. Antik dinleri binlerce yıl ayakta tutan zamanın çaresizliğiydi. İnsanların bu çaresizliğinden bir gurup tilki faydalanmaya çalıştı hepsi bu.

     

    Hala daha dinler çaresizlikten besleniyor çünkü çıkış yönü böyle.

     

    Müslümanlar en basit bir soruya hala cevap verememiş olmalarını görmezden gelip başkalarının eksikliklerine kafa yormaları ilginç.

     

    Adem ve eşinin çocukları nasıl evlendi? Allah iki dişi iki erkek yaratamazmıydı.

     

    En basit soru bu.

     

     

  12. 48 dakika önce, bf1942 yazdı:

    Doğal ortamlarında yamyam olmadığını daha önce söyledim.(nufus azlığı şiddet ve baskılardan kaçabilme falan filan)

    Ama bu yamyam olma potansiyeli taşımadığı anlamına gelmez.

    Cinselliğin zaten her türlüsü şiddet içeriyor.

    insanlar  bu şiddete engel olabilmek için  ahlaki kurallar  yasaklar icat etmişler.

    Yoksa hayvanlar gibi kapışıyor olacaktık istediğimiz eşi elde edebilmek için.

    Avrupada daha düne kadar  kılıçlı silahlı düellolar düzenleniyordu. :)

     

     

    Müslümanlar hala daha kadın için kapışıyorlar. Şiddetin kaynağı cinsellik değil. Şiddet farklı bir olgu.

     

    Avrupalı sevişmeye başlayınca şiddeti bırakmadı ki.

  13. 50 dakika önce, bf1942 yazdı:

    6797622686_90ccb98d09.jpg

    debaking4.jpg

    400

    Gözlem ve deneye dayalı olduğu için bilimsel.

    Tavuklar kümeste  toplu halde bakılacak ise tüy yemenin yamyamlığın önüne geçmek için gagalarını civciv iken kızgın tel veya bıçak  ile kesiyorlar.

    Bu işlemi tırnak kesme gibi hafife alma burada canlı doku kesiliyor.Bir daha gaga büyümesin diye.

    Bu işlemi yaparken bazen dillerinide kesiyorlar.

    sırtı diğer tavuklar tarafından yenmiş bir tavuk.

    Beak-pecked.jpg

     

     

    Tavuklar doğal ortamlarında da yamyam olur mu?

     

    Yamyam tavuk örneği sadece gezemeyen kafes tavuklarında görülüyor. Bunun dışında tavuklar leş yer bu normal. Tavuk domuz gibidir bokunu bile eşeler.

     

    Eşcinsellik, oğlancılık yada lezbiyenlik  de doğal ortamda olmuyor. Ama bütün karılar zenginlerindir , fakirler sabretsin cennette fıstık gibi hatunlar verecez dersen hepsi sapıtır.

     

    Erkeği hep tacizci olarak gösterirsen , kadını da hep namus gidecek orospu olacak korkusuyla yetiştirirsen sapıtmaları kaçınılmaz olur.

     

    Pisikolojik hastalikların tamamını  ve biolojik hastalıkların bir kısmını toplumun kendisi yaratıyor.

     

  14. Yahudiler oldum olası siyonistlerin gizledikleri bilginin peşindedirler. Bugün bile bu bilgileri arıyorlar kendilerince.

     

    Bu yüzden Kur'an hurafesine ekleme yapmışlar ve  kafirler bilgiyi gizlerler diyerek herkes bildiğini açıklasın istemişler.

     

    İnsan sorar madem bilgiyi biz gizliyoruz sen de allah olarak bunu ortaya çıkart açıkla yani..

  15. Bir saat önce, karamsarhuman yazdı:

    peki 30 temmuzda fedd 25 baz indirirse ne olur? veya faiz indirmezse dolar ne olur?ıng bankın faiz oranı hala % 24 neden acaba?

     

    Türkiye sisteminde hiçbir şeyin Garantisi yok.

     

    Fed faiz indirirse altın yükselir ama Türkiye açısından birşey farketmez. Paran abd borsasında ise o zaman altın almak daha mantıklı olur.

     

    Faiz indirmezse borsa için değişen birşey olmaz. O zaman yatırım yapan firmaların hisselerini araştırırsın.

  16. Bakın şu da bir gerçektir ki akp ye ve derin devlete yıllarca küfür edip duran muhalefet milyonlarca mensubu ile hiç bir halt edemezken, topu topu 100 bin kişilik fetö cemaati hem akp nin hemde derin devlet ve onun dış bağlantılarını deşifre ederek altına dinamit koydu. Ve bundan sonra ne hikmetse bir anda T.C deki bütün muhalefet ve iktidar birleşip fetöye düşman oldular.

     

    Bunu düşününce aklıma recep İvedik teki tiyatro sahnesi geldi. Recep ivedik Seyirciye titatro oynayan ekibin srasına dalınca birden bütün titatrocular recepe tepki gösterip ne yaptığını sanıyorsun dediler. Ve bunu da seyirci alkışladı.

     

    Burada tiyatrocular Türkiye siyasetçileri oluyor, seyirci de halk...

  17. Bir saat önce, karamsarhuman yazdı:

    doları 5.70 e sabitlemişler, kendimi hitlerin yönettiği nazi cavanarındaymış gibi hissediyorum, doları 5 70 e kitlemek nedir ya? enflasyon ne işe yarıyor o zaman? bu ülkede doların 5. 70 olduguna nasıl inanalım? merkez bankasına kayyum atılan zihniyetten hayırmı gelir? türkiye ekonomisi 2 yıl önce gerçekten iflas etmiştir 25 temmuzda çok net gördük...

     

    Her darbe sonrası darbeyi yapanlar dövizi sabitler. Türkiye darbeler darihine bakın hrp böyle olmuştur. Bir müddet sonra devalluasyon ve felaket gelir. İşte bundan kaçınmak için paranızı tasarruf edin. Banka sistemiyle çok hareket etmeyin. Kredi Kartı hele hiç kullanmayın.

  18. 11 saat önce, karamsarhuman yazdı:

    son bi soru daha  merkez bankasının faiz indirimi örnegın halkbankasının %19.5 luk faiz oranını etkilermi?vadeli hesap faizlerini etkilermi?

     

    Faiz konusu bankaların keyfine kalmış. Yıllık sözleşmede mb faizleri diyorsa etkiler. Demiyorsa etkilemez.

     

    Bir banka isterse %400de faiz verebilir. Bu onun keyfine kalmıştır. Ama devlet garantisi alamaz.

  19. 2 saat önce, karamsarhuman yazdı:

    merkez Bankasının politika faizini 425 baz puan düşürmesi piyasa faizinin de 425 baz puan düşmesi anlamına gelmiyor. Çünkü piyasa faizi belirlenirken kısa vadeli politika faizi kadar uzun vadeli faiz beklentileri, enflasyon beklentileri ve risk primi dahil ediliyor.

    iş sandığımdan dahada vahim, akp doları iyice baskılıyor, başka bir ülkede bu şartlarda dolar, 13 tl olması 

    gerekiyordu.

     diktatarün karanlık dünyasına hoş geldiniz.. türkiye artık bitmiştir.. bu satten sonra  ekonomık verilerin

    bir anlamıda kalmamıştır... 

    Merkez Bankası şuan sabit kur uyguluyor. Çaktırmadan sabit kura geçildi. Bu yüzden Akman bankaları yıl sonuna kadar Türkiye'ye para vermeyeceklerini açıkladılar. Çünkü doların değeri belli değil.

  20. 12 saat önce, Sütlü Kase yazdı:

    Her zaman eşcinselliğin bir hastalık olduğunu düşünmüşümdür. Ne yazık ki belli gerçeklerden geri adım atamıyorum.

     

    Sanırım kalıcı bir tedavi yolu henüz yok. 

     

    Eşcinsel yada kadın yada erkek farketmez..toplumdan itildiği zaman kötü yola sapar.

     

    Eşcinsellere iş ve normal yaşam sunulduğunda sorun azalıyor. Toplumun tepkisini çeken şey onların para için seks yapmaları. Ama buna zorlayan da toplumun kendisi zaten.

     

    Orospuluğu da intiharı da toplum yaratıyor sonra da lanetliyor.

     

    Ben belediyede çalışan eşcinseller biliyorum. Onlar seks yapmıyor , herkes kadar yapıyor elbet ama para için değil.

     

    İbnelik yada lezbiyenlik başka onlar doğal yolla bu işi seçmiyor zevk için yapıyor. Ama cinselliği bu yola sevkeden vaşka sebrpler de olabilir.

     

×
×
  • Yeni Oluştur...