Jump to content

İbn'iahit

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    11
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

İbn'iahit Hakkında

  • Derece
    Member

Güncel Profil Ziyaretleri

554 profil görüntüleme
  1. İbn'iahit

    Dinler akıl hastalığıdır.

    Din insanların stresini azaltırken, onları rahatlatırken senin onlara ruh hastası demen yanlış. İnsanlar karbonhidrat ve yağlara karşı doyumsuz bir açlığı vardır evrimden gelen kalıtımsal bir şifredir, ve sen düşük karbonhidrat olan şekere bağımlı bir insana nasıl ruh hastası diyemezken dincilere de demen çok saçma, adamlar içinde bulunduğu stresi oradan atıyorlar. Meditasyon gibi düşün dinleri yapılmasında bir sakınca yoktur, yapanlarda da sakınca yoktur. Bu kadar radikal olmaya hiç gerek yok, hayatında dincileri değilde dindarlarla tanışınca bu fikrin değişecektir. Lise de okuyorum, orada ki
  2. İbn'iahit

    Tanrı neden ahlaklı olsun?

    Güzel demişsin inançsızlar dayatma yapmazlar sadece fikirlerini belirtirler, ben buna katılıyorum fakat; dinci kesimden çıktıysak, dinci kesimle değilde bilimle, sanatla, sporla yarışmamız lazım. Niçe'nin aforizmasıdır " Hayat, kendisini alt edenindir". Hayat çok kısa o yüzden dincileri bırakıp, kendimizi geliştirmemiz lazım. Onlar herhangi bir yanlış yapıyorsa veya kendi mantığına uymuyorsa onlarla yarışmak yerine bataklıktan çıkmak daha mantıklı. Dincilerle yarışamazsın bu arada; "imtihan", "Tanrı'nın sopası yok" ... gibi argümanlarla seni ezmeye çalışacaktır. Zamanında ailem dahil tüm dinci
  3. İbn'iahit

    Ölçülebilen en kısa zaman kaç saniyedir?

    I think; Zaman sonsuzdur, zamanın içinden kesitler almak saçmalıktır. Nedeni ise; sonsuz bir uzaydan alınan bir doğrunun değeri veya herhangi bir şekilde kıyası olamaz çünkü sonsuzun içinde(n) onun değeri 0 dır. Belki sonsuzluk bir yokluktur(insan ömrünü düşüneceksek '80 yıl' sonsuz zamanın içinde değer olamayacağı için yokluktayız)
  4. İbn'iahit

    Tanrı neden ahlaklı olsun?

    Her inançsız kendi değerlerini yaratabilecek kadar yobazlığı bırakabilir mi? Yahudilere duyduğum saygı veya onları onayladığım konu (bu arada savaşı desteklemiyorum); dini reform. Şuan yahudiler eski ahite göre hareket etseler veya etselerdi geriliğe ve savaşa dahil olacaktılar. Yahudiler eski ahitle ilerledikleri yılları biliyorsunuz; sefalet, eziyet, savaş. O yüzden reform veya yaratmak yobazlığı kapının dışına atacaktır.
  5. İbn'iahit

    Ölümden sonrası için teorim.

    Öldükten sonraya inanmak isteyen varsa boş yere semavi dinlere veya herhangi bir dine inanmasın. En mantıklısı Reenkarnasyon.
  6. İbn'iahit

    Tanrı neden ahlaklı olsun?

    Eski ahiti okudun mu bilmiyorum ama, eski ahitteki yahudiler ile şimdikiler arasındaki fark; dini reform. Yoldan takım elbiseli yahudiye mi korkarsın? yoksa yoldan geçen cübbeli müslümandan mı? Peki soruyu şöyle değiştireyim. Kendi değerlerini yaratan bir inançsızdan mı? Yoksa, dincilerden farkı kalmayan bir inançsızdan mı?
  7. İbn'iahit

    Tanrı ve mantık...

    Biz Tanrı'nın parçası(insanları) isek kendi mantığını bizim seviyemize indirmesi gerekiyor, ama ortalıkta görünen mantık yok. İnanç da bu işte olmayan varlığa gördüğün gibi inanmak, ama bana sorma hakkı yok çünkü; o açıklamadı veya seviyeme indiremedi. Algılayamadığım bir mantığa veya Tanrıya mı inanmak; asıl nihilistlik budur.
  8. İbn'iahit

    Tanrı neden ahlaklı olsun?

    Ama onlar birbirlerine bakarken gururlanıyor. Son zamanlarda her iki tarafta(teistler ve inançsızlar) yozlaşmaya uğruyor ama önemli olan bu değil, birbirlerine karşı yarışıyorlar; saçma. Rahat ver de istediklerine göre ahlaklı olsunlar, bunu aklından çıkarma insanlarla yarışmak, kötülemek sürü işidir. YİN YANG.
  9. İbn'iahit

    Tanrı neden ahlaklı olsun?

    Deist anlayışa göre böyle olabilir ama dinlere göre Tanrı bu değildir. Tanrı müdahale etseydi ahlaktan önce çok komplike konu var, zaten müdahale etmiyor dinci tayfa ise bunu böyle savunuyor; "imtihan" diye. Ama baktığında ahlak anlayışına sahip olmaması onun müdahale etmemesınden değil olmamasından.
  10. İbn'iahit

    Tanrı neden ahlaklı olsun?

    Tanrı nötr olamaz. O zaman işin esprisi kalır mı? Bu dünyada niye o zaman bu kadar dert yaşıyoruz umursuz bir Tanrıya gitmek için mi demez mi insanlar?
  11. İbn'iahit

    Tanrı neden ahlaklı olsun?

    Tanrı ahlaklıdır, Çünkü; insanların inanması için. Kötü bir Tanrıya inanan insan olabilir ama insanlar olamaz, insanlar olması için onlara tanrının iyi olduğunu hissettirmek gereklidir. Bizdeki hissettirme şekli ise; cahilliktir. Cahil adam kuran da yazan Tanrının kötü olduğunu okumadan anlayabilir mi? Tanrı ahlakı zorunlu kılar, bireyin vicdanını kaybetmesini ve sürüye uymasını sağlamak için. Birey fevri hareket edebilir, ama sürü ileyken rahat hareket ve karar veremez. Bunun en kolay örneği; evlilik. Bekarken yaptığın spontane davranışları evliyken yapman daha zordur, iki kişiyi ve daha fazl
×
×
  • Yeni Oluştur...