Jump to content

bursia

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    15
  • Katılım

  • Son ziyaret

bursia kullanıcısının paylaşımları

  1. Benzer. Allah, peygambere salat ediyor. Ahzab 56: Diyanet İşleri Başkanlığı: Şüphesiz Allah ve melekleri Peygamber’e salât ediyorlar. Ey iman edenler! Siz de ona salât edin, selâm edin.
  2. bursia

    Kuran`da sadece nefsi müdafaya izin vardır

    Köle azat etmek, malını harcamak olarak görülüyor. Kölelik kesinlikle yasaktır, kölesini azat etmeyen kafir olur demeliydi gerçek tanrı.
  3. bursia

    Kuran`da sadece nefsi müdafaya izin vardır

    "Artık bundan sonra (esirleri) ya karşılıksız ya da fidye karşılığı salıverin. " Baya büyük bir ayetmiş.. Kölelik yasak değildir, köleliğe izin verilir. Kıvırma. Keşke şeriat gelse de senin gibi düşünenler bir köle olup her gün tecavüze uğrasa.
  4. http://www.kurandaara.com/?act=ara&keyword=zekat&meal=1 Kuran'da aradım, zekat geçen tüm ayetleri listeledi. Sonuç malum. Çok güzel bir noktaya deyinmişsiniz.
  5. bursia

    KUR'AN'DA SAVAŞ

    Seni birisi öldürsün, ama aşırıya gitmesin. Aşırıya gidip gitmemesinin bi önemi varmı sence?
  6. bursia

    Allah neden ibadet etmemizi ister

    Aşırıya gitmeyin, gaza gelip kuş beyninizle kendinizi öldürtmeyin. Dünyevi şeyler için (para) vergiye bağladığınız kafirleri öldürmeyin, zira para dinden önce gelir.
  7. bursia

    Allah neden ibadet etmemizi ister

    İslam'da kölelik vardır, inkar etme kafir olursun. 4 kadın ile evliliği sınırlar ama sonsuz cariye hakkı tanır.
  8. bursia

    Allah neden ibadet etmemizi ister

    Köleleri hürriyetlerine kavuşturmaya kadar iyiydin.
  9. bursia

    Hepiniz Mutluydunuz...Sonra Ne Çektiniz Be!!

    Şeytanı yaratıp şeytan belasını üstümüze salan kimdir? Bir hadis ile karşılık vereyim: Sebep olan yapan gibidir..
  10. bursia

    Pi sayısı 3.1415 Sonsuzluk ve Kuran Ayetleri

    Kadınlar, insanlara alımlı görünürmüş. Sanırım kadınlar insan değil
  11. bursia

    Kuranda Ayrımcılık

    Kölelik bir insanlık ayıbıdır ve gerçek tanrı bu ayıbı kesinlikle yasaklamalıydı. Bakara (178) Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hüre karşı hür, köleye karşı köle, kadına karşı kadın kısas edilir. Ancak öldüren kimse, kardeşi (öldürülenin vârisi, velisi) tarafından affedilirse, aklın ve dinin gereklerine uygun yol izlemek ve güzellikle diyet ödemek gerekir. Bu, Rabbinizden bir hafifletme ve rahmettir. Bundan sonra tecavüzde bulunana elem dolu bir azap vardır. Düşünsene, bir kölesin ve sahibin bir başkasının kölesini öldürüyor. Kısasa kısas olarak da sen kö
  12. bursia

    İslam Saçmalığı

    Hipokrat ile ilgili bu bilginin kaynağını verir misiniz?
  13. bursia

    RAHMAN 33

    Tekvir/2: Yıldızlar kararıp döküldüğü zaman İntifar/2 Diyanet İşleri Başkanlığı: Yıldızlar saçıldığı zaman, Yıldızlar saçılır mı? Düz dünya anlayışı değildir de nedir? Cin/8: Diyanet İşleri Başkanlığı: “Kuşkusuz biz göğe ulaşmak istedik, fakat onu çetin bekçilerle ve yakıcı ışıklarla dolu bulduk.” Cin/9: Diyanet İşleri Başkanlığı: “Hâlbuki biz, (daha önce) göğün bazı yerlerinde gayb haberlerini dinlemek için otururduk. Fakat şimdi her kim dinlemeye kalkacak olursa, kendini gözetleyen yakıcı bir ışık bulur.” Bunlar ne anlama geliyor??
  14. bursia

    RAHMAN 33

    http://www.namazzamani.net/kuranmeali/rahman-suresi-35.ayet.htm
  15. bursia

    RAHMAN 33

    Bunu diyen bunu da dedi; En'am Suresi, 109. ayet: Olanca yeminleriyle, eğer kendilerine bir ayet gelse, kesin olarak ona inanacaklarına dair Allah'a yemin ettiler. De ki: "Ayetler, ancak Allah Katındadır; onlara (mucizeler) gelse de kuşkusuz inanmayacaklarının şuurunda değil misiniz? Mucize getiremeyeceğini biliyor, ve üste çıkmak için "mucize getirsem de inanmazsınız ki, o zaman mucize getirmiyorum" diyor. Mucize isteyenlere de Cahil diye hakarette bulunuyor. Halbuki daha önceki peygamberlere denizi yarma mucizesi bile verilmiştir (yersen).
×
×
  • Yeni Oluştur...