Jump to content

gezenbocuk45

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    147
  • Katılım

  • Son ziyaret

gezenbocuk45 kullanıcısının paylaşımları

  1. gezenbocuk45

    Satanizm

    Yazdığınla çelişiyorsun. Arabistanda doğan bir kişi müslüman olarak doğuyor israille doğan adam yahudi olarak doğuyor. Adam yahudi olarak ölüyor ve cehenneme gidiyor. Hani adalet? Dünyanın bir tarafında açlık susuzluk var bir tarafta zenginlik var bu mu adalet? İşte sizin sıkıntınız bu. Korkuyorsunuz. Korkudan aklınızı bile kullanamıyorsunuz. https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/Kehf-suresi/2243/103-106-ayet-tefsiri https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/Bakara-suresi/224/217-ayet-tefsiri https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/Âl-i İmrân-suresi/378/85-ayet-tef
  2. gezenbocuk45

    Satanizm

    İnsanın çamurdan yaratılması güneşin çamura batması, göğün yere düşmemesi için tutulduğu, her canlıyı erkek dişi yarattığı gibi şeyler bu dinin bir uydurma olduğunu ortaya koymaya fazlasıyla yeterlidir. Örneğin Adem havva nuh kavramları Harut Marut gibi kişiler mitolojik karakterlerdir. Hem adem havva kavramları evrimle çelişiyor. İşin en saçmalığıda bu zaten. Ortada bir adaletsizlik yok mu sence? Örneğin sen müslüman olarak dünyaya geldin. Ama başka biri yahudi olarak geliyor. Yahudi olan iyi bir insan olarak öldü ve sen kötü bir insan olarak fakat müslüman olarak öldün. Ve
  3. gezenbocuk45

    Satanizm

    Bu toplumda yaşıyan her birey zaten doğuştan müslüman olarak yetiştiriliyor. Aklını ve mantığını kullanan insanlar islamı araştırınca islamın ne kadar saçma, sapık, ilkel bir din olduğunu anlayıp dinden çıkıyorlar. Dinden çıkan insanlar dini yanlış bildiği veya yeterince bilmediği için değil, dinini mitolojileri okuyup onların insan uydurması olduğunu anladığı için dinden çıkarlar. Hayır ben önyargılı değilim. Ben bir müslüman olarak dini okudum ve akla mantığa uygun olmadığını gördüm. Sana bir tavsiye veriyim. Kuranı incili tevratı okumasın. Mitolojileride okumalısın. Dediğim
  4. gezenbocuk45

    Satanizm

    Teistlerin kafasıda değişik çalışıyor. Demek islamın kanıtı kuran. Kuranın kanıtı nedir peki? Nasıl anladın bunların ilahın sözleri olduğuna?
  5. gezenbocuk45

    Satanizm

    Laf çevirdiğim yok. Her neyse bana dininin gerçek olduğuna dair mantıklı bir kanıtın var mı?
  6. gezenbocuk45

    Satanizm

    Bu bile yeterli. Koskoca Tanrı nasıl yarattığını nasıl bilmesin öyle değil mi? Dinler eski zamanlarda kendilerine uydurdukları masallardır.
  7. gezenbocuk45

    Satanizm

    Örnek veriyim. Çamurdan yaratılmak.
  8. gezenbocuk45

    Satanizm

    Sen öyle zannet. Asıl senin dinini araştırıp öğrendiğimiz için inanmıyoruz.
  9. gezenbocuk45

    Allahı neden göremiyoruz

    Başta demiştim tanrıyla ilgili somut bir kanıt yok diye. Senin o akılsız şuursuz dediğin atomlar sayesinde canlılık oluştu. Sizin dediğiniz gibi atomu bir basit tuğla olarak düşünmeyin. 4.5 milyar yıl önce dünya oluştu nerdeyse 1 milyar yıl sonra canlılık oluşmaya başlıyor. Bu canlılık olayı bilimsel olarak kanıtlandı.
  10. gezenbocuk45

    Allahı neden göremiyoruz

    Başta demiştim tanrıyla ilgili somut bir kanıt yok diye. Senin o akılsız şuursuz dediğin atomlar sayesinde canlılık oluştu. Sizin dediğiniz gibi atomu bir basit tuğla olarak düşünmeyin. 4.5 milyar yıl önce dünya oluştu nerdeyse 1 milyar yıl sonra canlılık oluşmaya başlıyor. Bu canlılık olayı bilimsel olarak kanıtlandı.
  11. gezenbocuk45

    Allahı neden göremiyoruz

    Hidrojen ile oksijen tepkimeye kendi kendine girer. Dışarıdan bir müdahale yok. Çünkü bu elementlerin bağ kurması enerji denen kavram sayesinde olur. Bu enerji evrende hep var olan birşeydir. Evrene dışarıdan enerji girişi yok.
  12. gezenbocuk45

    Allahı neden göremiyoruz

    Tanrı kavramı baştan çöküyor zaten. Ne bir hareketi ne bir izi hiçbir somut bir kanıtı yok ortada. Siz sadece var diyorsunuz. Bence var diyebilirsiniz buna bir şey diyemem. Bir şeyin kendi kendine olması neden garip geliyor? Neden illa biri yapmak zorunda? En basiti Hidrojen ile oksijen bağ yaparken kendi kendine oluyor. Biri müdahale etmiyor.
  13. gezenbocuk45

    Allahı neden göremiyoruz

    Sırf beş duyu organımız için demiyorum. Bu tanrının hiçbir somut kanıtı yok. İnsanların duyamayacağı frekanstaki sesleri ölçebiliyorsun ama beş duyu organınla algılayamıyorsun. Elma düşerken onun enerjisini beş duyu organınla algılayamıyorsun. Ama tanrının hiçbir şekilde tutulabilir bir şeyi yok ortada. Boşuna metafizik diye bir kavram ortaya atılmadı. Sevgi, aşk, nefret gibi duygular hormonların salgılanmasıyla var. Bunu bile ölçebiliyorsun. Ha bir yaratıcı varsa bile insanların uydurduğu tanrılar kesinlikle yoktur. (Allah zeus, vs.) Senin Arap Tanrısıda dahil.
  14. gezenbocuk45

    Allahı neden göremiyoruz

    Bir yaratıcının olduğunu düşünmüyorum. Çünkü tek bir delili bile yok. Ne görülüyor ne duyuluyor ne ölçülebiliyor hiçbir somut kanıtı yok. İnsanları hayvanları, telefon bilgisayar araba vs ürünler gibi kıyaslamak evren, canlılık hakkında bilgisizliği ispatlar. Dinlerdeki tanrılar kesinlikle uydurulmuştur. Kutsal (!) kitapları okuyunca görebilirsiniz.
  15. gezenbocuk45

    Düşündürücü fıkralar.

    Aynen öyle. Mühadele eden bir arap tanrısı yok.
  16. gezenbocuk45

    Düşündürücü fıkralar.

    Ne güzel bir fıkra. Bu fıkrayı okuyunca ne hikmetse teistler aklıma geliyor. Anlatıyorsun anlatıyorsun hiç anlamıyorlar. Sizin haliniz o akıl hastası gibi işte. Olmayan cennet ve cehenneme, ahiret denen yere sanki gidip görmüş gibi inanıyorsunuz.
  17. gezenbocuk45

    Ateistlerin yapması gereken şeyler.

    Bizler bu hayatı bir defa yaşıyoruz. Tek bir hayatımız var. Bu hayatımızı güzel, mutlu anılarla, olaylarla doldurmalıyız. Teistlerle laf yetiştirmek duvarla tartışmaktan hiçbir farkı yok. Bu insanları uyandıramayız. Yapılabilecek en iyi şey çocuklarımız olursa onlara dinlerin masal olduğunu öğretmemiz gerekir. Sorgulayabilen, okuyabilen bireyler yetiştirmeliyiz.
  18. gezenbocuk45

    Allah tecavüzlere neden müsade ediyor

    Teistlerin kafasını anlamak zor. Bu put seni yaratıyor ve ölünceye kadar ne yapacağını biliyor ve seni niye sınava sokuyor? Akla mantığa sığmıyor. Sonunda yakacağını bile bile niye kendine kul yaratırsın? Bu put tecavüzcüye o düşünceyi veriyor. Birde çocuğa tecavüz olunca sınav derler? Kime neyin sınavı bu? Annesi babası ölmüş bir çocuğa tek yakını dayısı var desek ve dayısı çocuğa tecavüz etse bu kimin sınavı ve ne yararı var? Çocuğa tecavüzü engellese veya müdahale etse imtihanın sırrı kalmıyormuş. Ve bunu derken Allah'a şu yap şunu et diye dua etmenin mantığı nedir? 21 yy. olmuş hala arap m
  19. Yanlış kişiyi alintiladiniz ben zararlı filan hiç demedim
  20. Attığım linke bak bakıyım zararlımıymış?
  21. https://evrimagaci.org/domuz-etinin-bilimsel-olarak-incelenmesi-ve-saglik-acisindan-degerlendirilmesi-355
  22. Domuz eti bilimsel olarak faydalı bir besin kaynağıdır. Gerçektende lezzetli.
  23. gezenbocuk45

    Bilim Her Zaman Gelişir.

    Ne dolanıyorsun o zaman bu forumda? Geçen üyeliğimi sildireceğim diyordun ne değişti?
  24. gezenbocuk45

    Bilim Her Zaman Gelişir.

    Gördük evrim konusundaki bilgini. Kalın kafana birşeyler tıkmaya çalıştım ama tık yok sende. Hala yüzsüzce daha senden daha iyi biliyorum diyorsun. Kurandan haberin bile yok ne bilgisi? Sizde körü körüne inançtan başka bir şey yok Ayet atınca siz anlamıyoruz öyle dememiştir diyip kıvırıyorsunuz.
  25. gezenbocuk45

    Bilim Her Zaman Gelişir.

    Kendinizi benimle karıştırmayın. Burdaki cahilce ve konuşan sensin. Kendi dininin ne olduğunu bilmeyen bir cahilsin evrim bilim hakkında zerre bilgi sahibi değilsin anca geveliyorsun.
×
×
  • Yeni Oluştur...