Jump to content

karamsarhuman

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    1.557
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

karamsarhuman Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male

Güncel Profil Ziyaretleri

2.211 profil görüntüleme
  1. karamsarhuman

    Türkiye'den umudunuz var mı?

    aynen katılıyorum, müslümanların çoğuda arap sevdalısı... bu ülkeden en fazla keriz ve enayi çıkar. islam demek aptallık enayilik saflık ,psikolojık hastalık demektir..
  2. faiz bandından daha yüksek vadeli piyasa faiz oranı veren bankalar varmı sana göre? faizler 19.75 e düşmasine ragmen şuan % 22.5 faiz veren bankalar var..
  3. peki uzun vadede düşünürsek, faizlerin tekrar artması , ne zaman gerçekleşir? senin tahminin nedir? veya dolar bu şekilde daha ne kadar baskılanabilr? piyasa ölü... piyasayı canlandırmanın en etkili yolu aslıında tek yolu diyelim, faizleri yüksetmektir... böylece dolar baskılanmadan ,piyasa hareketlenicektir..
  4. sende şuna emin ol dostum, faizleri ve doları baskılayan, tek kişi var, oda tayyıbgiller... dediklerine katılırdım ama, merkez bankası genel müdürünü görevden niçin aldıgını öğrendiğim için, artık çok iyi biliyorumki, tayyib merkes bankası genel müdürüne 25 temmuzda, fazileri 400 baz puan indirmesi yöninde talimat vermiş, bu talimata uymayan ve tayyıbı yıllardır iplemeyen genel müdür ne yazıkkı yasal olmayan biçimde görevden alınmıştır... uzman ekonomistler akp döneminde işten çıkartıldı ve yerlerine ,ekonominin e sinden anlamıyan damat ları getirdi şin özeti bu..
  5. karamsarhuman

    ateistin cevapsız kaldığı anlar.

    caner taslamanın rezil olduğu anlar.... diyalektrik materyalizmin kurallarını açıkça ispatlayan bilmci.
  6. tayyib yüzünden.... tayyib olmasa dolar şu an 12 tl. faizlerde % 30 olurdu... herşeye saray karar vericekmiş,, bu ülke hala nasıl batmıyor? nası lbir sosyal patlama olmuyor? ,anlamak imkansız, üretim sıfır.., beton ekonomısı çökmüş durumda, bu şartlarda 1 ay daha enflasyoın sabit olucak 1 ay sonra kış gelicek ve fiatlar tekrar yükselicek bunun mantıgı yok.bu sartlara en az 2 yıl faizier isabit tutucagını açıklayan merkez bankası genel müdür apar topar görevden alınıyor fazl söze gerek varmı? en ufak bir twitte veya en ufak bir enflasyon artısında bu ülk
  7. peki 30 temmuzda fedd 25 baz indirirse ne olur? veya faiz indirmezse dolar ne olur?ıng bankın faiz oranı hala % 24 neden acaba?
  8. ?anlamaz bu ampül kafalılar...
  9. doları 5.70 e sabitlemişler, kendimi hitlerin yönettiği nazi cavanarındaymış gibi hissediyorum, doları 5 70 e kitlemek nedir ya? enflasyon ne işe yarıyor o zaman? bu ülkede doların 5. 70 olduguna nasıl inanalım? merkez bankasına kayyum atılan zihniyetten hayırmı gelir? türkiye ekonomisi 2 yıl önce gerçekten iflas etmiştir 25 temmuzda çok net gördük...
  10. son bi soru daha merkez bankasının faiz indirimi örnegın halkbankasının %19.5 luk faiz oranını etkilermi?vadeli hesap faizlerini etkilermi?
  11. bu soru çok önemli mutlaka cevap ver dostum....türkiye'deki yabancı bankaların faiz oranlarını kim belirliyor..örnegın halk bankasının faiz oranlarını merkez bankası belirliyor, ama img bak yabancı banka onun faiz oranlarını feedmi belirliyor? yoksa merkez bankasımı?merkez bankası faiz indirdi bankalar ne kadar faiz indirir? yada indirirmi?
  12. merkez Bankasının politika faizini 425 baz puan düşürmesi piyasa faizinin de 425 baz puan düşmesi anlamına gelmiyor. Çünkü piyasa faizi belirlenirken kısa vadeli politika faizi kadar uzun vadeli faiz beklentileri, enflasyon beklentileri ve risk primi dahil ediliyor. iş sandığımdan dahada vahim, akp doları iyice baskılıyor, başka bir ülkede bu şartlarda dolar, 13 tl olması gerekiyordu. diktatarün karanlık dünyasına hoş geldiniz.. türkiye artık bitmiştir.. bu satten sonra ekonomık verilerin bir anlamıda kalmamıştır...
×
×
  • Yeni Oluştur...