Jump to content

bf1942

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    75
  • Katılım

  • Son ziyaret

bf1942 kullanıcısının paylaşımları

  1. bf1942

    Gluten tüketmek zararlı mı?

    Ekmeğide uyuşturucu kategorisine soktunuz. 100 gram ekmek kaç mikrogram morfine eşdeğer?
  2. bf1942

    Tibetin gençlik pınarı

    Alevilerin semah yaptığındaki hareket gibi. vucut geliştiriciler ensede oklava gibi sopayla yapıyorlar.Karın kaslarını geliştiriyor. Bu kitapta mevlevilerin dönme hareketini budistlerden aldığı söyleniyordu. Nusayri alevilerinden birine sormuştum oda aynısını söylemişti.sadece dönme yönü ters filan diyordu.
  3. bf1942

    Yapay ışık ile bitki yetiştirmek

    Andrei Sergeyevich Famintsyn hazretlerine Allah 1868 yılında yapay ışık ile bitki yetiştirmenin caiz olduğunu Cebrail aracılığı ile bildirmiştir. Kendisi nur yüzlü aksakallı bütün gününü ibadet ile geçiren biridir. Maalesef 1918 yılında aramızdan ayrılmıştır.
  4. bf1942

    ateistin cevapsız kaldığı anlar.

    sirke ile mi yapıldı o deney? Bakterilerin yaşadığı ortamda sirke oranı yüzde kaç idi? Bu deney hakkında ayrıntılı bilgi verebilir misin?
  5. bf1942

    Yapay ışık ile bitki yetiştirmek

    Ortam denilince yanlış anladın. Benim demek istediğim tohumları bitkileri neyin içinde yetiştiriyorsun?Taş yünü, kil topları vb
  6. bf1942

    Yapay ışık ile bitki yetiştirmek

    1000 m2 x 0.25kw/m2 x 10saat = 2500 kwh 2500kwh x 0.70 tl = 1750 tl Raf başına her gün 1750 tl elektrik harcarsın.Ayda 52500 tl yapar.3 raf olursa x 52500 = 157500 tl yapar. 1 dönümden kaç kilo çilek yetiştireceksinde bu parayı ödeyeceksin?
  7. bf1942

    Yapay ışık ile bitki yetiştirmek

    Soru hobi amaçlı sorulmuş soru değildi. Benimde birden fazla hobim vardı çoğunu yüksek maliyetler yüzünden çoğunu bıraktım. Hobide olsa gelir gider hesabı yapmak zorundasın. Çevremde herhangi bir hobi ile ilgilenen bir kişi bulamıyorum. Sana denk gelmişken birkaç soru sorayım. Hangi bitkileri yetiştiriyorsun? Kök çürümesi problemini nasıl çözüyorsun? Bitki yetiştirmek için hangi ortamları kullanıyorsun?
  8. bf1942

    Yapay ışık ile bitki yetiştirmek

    Bu konu başlığında metrekare başına 250watt enerji harcandığını belirttin. Bu seninde belirttiğin gibi led kullanırsan harcayabileceğin en düşük rakam. Hangi ürünü yetiştirirsen harcadığın enerjiyi kurtarıp kar edebileceğini belirtmemişsin. Lambalar günde ortalama 8-12 saat çalışıyorlar. Pompa, dezenfekte işleminde kullandığın enerji gübre maliyetlerini saymıyorum bile. Türkiye de vergiler dahil elektiriğin kilowatt saati 70 kuruş civarında.
  9. bf1942

    Yapay ışık ile bitki yetiştirmek

    Onu bende izledim.ikinci dünya savaşından kalma sığınaklarda o işi yapıyorlardı Orada enerji tüketimini söylemedi. Ayrıca onların yaptıkları sadece tohumları çimlendirip satmak.Çimlendirme süresi 1-2 hafta. Çimlenirken tohumlar zaten depolarında besini kullanıyorlar.Işığı sadece çimler yeşil görünümü kaybetmesin diye veriyorlar. Sattıkları yerlerde yemek masrafından daha fazla bahşiş veren zenginlerin gittikleri lokantalar . Çilek için en az 3 ay gerekiyor.Harcadığın enerjiyi çilek satarak karşılayamazsın.
  10. bf1942

    ateistin cevapsız kaldığı anlar.

    Duyularla algılanan şeyler inkar edilir. Algılanmayan şeyleri inkar edemezsin. Çünkü Tanrı hakkında hakkında doğrulanabilir duyu verilerin yok.
  11. bf1942

    ateistin cevapsız kaldığı anlar.

    Bende tekerlekli araçların paletli araçlara evrilmesini bekliyordum.
  12. bf1942

    ateistin cevapsız kaldığı anlar.

    Ateist kişi bence rol yapıyor. Daha önce ateist rolune bürünüp ateist gibi soru soranlar vardı.Zabıtalar polisler yakalayaınca ben gerçek müslümanım demeye başladı.Halka müslümanın nasıl olması gerektiğini öğretiyormuş sözde. Allah ı çağır demesi güzeldi ama bunu Allah ı deney ve gözlem yolu ile göster demeliydi. Gözlemlenemeyen ölçülemeyen bir varlık (tanrı) çevresini değiştiremez ve etkileyemez.yoktan bir şey yaratamaz.
  13. bf1942

    Peygamberin evliliklerini yeniden okuyalım

    ne salak adamsın?babanı anneni öldüren bir adamla evlenir misin? Hür irade ile evlendiğine dair kanıtta yok. Evlillik için sözleşme yapın şahit tutun demiş ama kendi evlilikleri için yazılı sözleşme şahit yok. Anne ve babasının rızasını alma yok. Mafya lideri gibi haraç kesmek için sağa sola saldırıp durmuş. Savaş mektupları bile cizye verinceye kadar savaşın ayetini destekliyor.
  14. bf1942

    Eşcinsel, vegan, ateist, solcu, hdp'li insan

    Doğal ortamlarında yamyam olmadığını daha önce söyledim.(nufus azlığı şiddet ve baskılardan kaçabilme falan filan) Ama bu yamyam olma potansiyeli taşımadığı anlamına gelmez. Cinselliğin zaten her türlüsü şiddet içeriyor. insanlar bu şiddete engel olabilmek için ahlaki kurallar yasaklar icat etmişler. Yoksa hayvanlar gibi kapışıyor olacaktık istediğimiz eşi elde edebilmek için. Avrupada daha düne kadar kılıçlı silahlı düellolar düzenleniyordu.
  15. bf1942

    Peygamberin evliliklerini yeniden okuyalım

    Babasını kocasını öldürüp ilişki kurmanın neresi bağlantı yakınlık kurma?(safiye örneği) Adnan oktar ( harun yahya ) gibi çocukları anneleri ve babalarına düşman etmiş.Mallarına mülklerine el koymuş.
  16. bf1942

    Allah şirk koşmayı kesinlikle affetmez mi?

    Su havayı iter. Ayrıca hava somuttur.Göremezsin ama basıncını hızını ağırlığını ölçebilirsin.Derin havanın esintisini hisseder.Toz girdapları havanın hareketlerini görünür kılar.
  17. bf1942

    Peygamberin evliliklerini yeniden okuyalım

    Çocuk yapmadan cinsellik yaşanmaz mı? Doğum kontrol yöntemleri neden icat edilmiş? Eski mısırda bile bağırsaklardan prezervatif yapıyorlarmış. Genetik hastalığı olduğu içinde çocuğu olmayabilir. Ayrıca yaşlandıkça sperm kaliteside düşüyor.(radyasyon,kimyasallar,kopyalama hataları vb) Haticeden olan çocuklarıda çeşitli hastalıklardan ölmüş zaten.
  18. bf1942

    Eşcinsel, vegan, ateist, solcu, hdp'li insan

    Gözlem ve deneye dayalı olduğu için bilimsel. Tavuklar kümeste toplu halde bakılacak ise tüy yemenin yamyamlığın önüne geçmek için gagalarını civciv iken kızgın tel veya bıçak ile kesiyorlar. Bu işlemi tırnak kesme gibi hafife alma burada canlı doku kesiliyor.Bir daha gaga büyümesin diye. Bu işlemi yaparken bazen dillerinide kesiyorlar. sırtı diğer tavuklar tarafından yenmiş bir tavuk.
  19. bf1942

    Eşcinsel, vegan, ateist, solcu, hdp'li insan

    Hormonlar görünümü değiştirir.erkeği kadınsı kadını erkeksi yapar.eşcinsel yapmaz. Eşcinseller ilişkiye girince çocukları olmuyor.(çift cinsiyetli değilse tabi.) Geriye sadece cinsel ilişkinin sadece zevk için yapılması kalıyor.Yüzde kaçı zevk alıyor orasıda tartışılır. Ayrıca bir çocuğu eşcinselliğin yüksek olduğu bir yerde yetiştirirsen o çocuğun eşcinsel olma ihtimali artar. Ben eşcinselliği şartlı refleks(pavlovun köpek deneyi) olarak görüyorum. Fransada büyüseydim tiksindiğim salyangozu domuzu afiyetle yiyecektim. Arabistanda yaşasaydım gene tiksindiğ
  20. bf1942

    Matematik Soruları Paylaşalım

    Verdiğin bilgiler için teşekkürler. Anlayacağımı zannetmiştim anlayamadım gene. y = y2/2 y2 =y3/3 integral alınırken yapılan bu dönüşümler nasıl bulunuyor? Ben üçgenin ağırlık merkezini böyle buluyorum.Tesadüfen buldum.Bulan kişi nasıl bulmuş bilmiyorum. A(0,0) B(3,0) C(3,9) X değerlerini toplayıp üçe bölüyorum. X= 6/3=2 Y değerlerini toplayıp üçe bölüyorum. Y=9/3=3
  21. bf1942

    15 Temmuz Darbesini Kim Yaptı?

    suç iranın değil ki ambargoyu sadece ambargo koyan devlet delebilir. Ambargo konulan devlet örneğin petrolunu piyasadaki ortalama değerin altında satmaya çalışır. Ucuza alıp pahalıya satanlarda ambargo koyan devletin kendi şirketleridir. zaten ülkelerin meclisleri işverenler veya onların temsilcilerinden oluşuyor.Kanunları çıkartanlarda delenlerde kendileri yani. Türkiye burada aracı konumdadır. Amerikada ki şirket suçu Türkiye ye atar.Ben irandan değil Türkiye den alıyorum der.Aracı olarak kullandığı kişiyi kendi seçtiğini söylemez.
  22. bf1942

    Şikayet hastalık mı?

    Sivil toplum kuruluşlarının yöneticileride devlet yöneticileri gibi kendi çıkarlarını düşünüyorlar. Sivil toplum kuruluşları şikayet ettikleri şeyi çözerlerse aidat bağış adı altında para toplayamazlar. Ayakta kalmaları için sorunların çözülmemesi gerekir. örneğin sendikaların topladıkları aidatları işçilerin sorunları için harcadıklarını hiç görmedim. Kimisi altına jaguar alır,kimisi tv açar,işçi sorunlarını çözmek için toplantı adında yaptıklarıda tatil merkezlerinde yiyip içip eğlenmektir. Derneklerin gider olarak gösterilmiş kabartılmış faturaları ise saymıyorum.
  23. bf1942

    Kişisel gelişiminize zarar veren kitaplar nelerdir?

    Kitaplar bilgini arttırıyorsa bu kişisel gelişimdir. Israrla kişilik(karekter) gelişimine çevirdin konumu. Konu başlığımda kişisel gelişim yazıyor. Ayrıca kitaplar kişiliğide etkiler.Kitap okumayanlar neden kitap okuyan kişilere entel dantel diyorlar. Çünkü kitap okuyan kişilerin kişilikleri( karekterleri )kendilerine benzemedikleri için. @anibal gibi kişilerden bahsediyorsan onun kişiliği geçmişte el ezher universitesinde aldığı eğitimden okuduğu kitaplardan kaynaklanıyor. sosyal darwinizm ile ilgili kitaplardanda etkilenmiş olabilir.
  24. bf1942

    Matematik Soruları Paylaşalım

    Üçgenin kütle merkezinin nasıl bulunduğunu anlatabilir misin?
  25. bf1942

    Kişisel gelişiminize zarar veren kitaplar nelerdir?

    Kitaplardan hiçbir şey öğrenmedin mi? Yazının icat edilmediği bir devirde mi yaşıyorsun?
×
×
  • Yeni Oluştur...