Jump to content

Joosef

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    578
  • Katılım

  • Son ziyaret

Joosef kullanıcısının paylaşımları

  1. Joosef

    Yurtdışındayken özlediğiniz şeyler?

    suomide yok kebablar.. birkac turk lokantasi mevcut diye biliyorum ama onlardada bulunmiyor.. isvectede ayni diye duymustum ama kesin bilmiyorum.. ona burda "rulla" derler sevmem ben pek, ama burdakiler bayilir nedense..
  2. Joosef

    Yurtdışındayken özlediğiniz şeyler?

    yanlisin var astur, kebab adinda döner satiliyor : )).. urfadir, adanasidir bulamazsin pek yurtdisinda..
  3. eline gecince gösterirsin artik.. :)

  4. zaten ona baktikca seni animsiyorum jadi.. :D.. sarisin bebekler genelde daha tatli olur.. varsa bebeklik resmin görmek isterim.. kucukken sarisindim bende : ))

  5. fazla önyargili, bunu assa daha iyi bir insan olcacagindan eminim.. : )

  6. Joosef

    kaç kişi askere gitti?

    daha gecen sene askerligimi 3 sene uzattim.. turkiyede askere gitmeyide dusunmiyorum hic..
  7. Joosef

    Din ve Demokrasi

    demin diger topiclerede baktim, neden böyle yazdiginida anladim acikcasi.. ama azdaha sabirli olman gerek.. : ))
  8. Joosef

    Din ve Demokrasi

    barisarock, fikirlerini begenmeyebilirsin ama hakaret etmenin bir anlami olcagini sanmiyorum, ve olaya önyargili yaklasmissin bu yuzden ben ludwig in kastettigi yaziyi alintiliyorum buraya... ludwig, sanirsam kastettigin yorum buydu.. : ))
  9. Joosef

    Nuh Tufanı ve Kaçtıkları Sorular..

    kuranda nuh bir toplulugun adi..
  10. Joosef

    Nuh Tufanı ve Kaçtıkları Sorular..

    hangi ummetlere esenlik ve bereketlik göturuyor.. ?
  11. Joosef

    Ilımlı Rektör Nasıl Olunur?

    bilgehan ve nitsugi gereken butun cevaplari vermis, yazmak istedigim herseyide yazmislar.. ifeelgood ise bu kizlarin buhar olup uctugunu söylemis, turbanlilr kullanildi öylemi, akpnin kapatma davasindan bu sonucu cikarmis.. ( ki davanin ciddi bir yaninida anlatsa keske ).. kapatma davasinin ustunden sanirsam daha 1 sene bile gecmedi, okullar yeniden acildi, ve yenide o sorunlar bas göstercektir ki bugun vakit gaztesi yapmis haberini zaten.. o buhar olmus denilen kizlar iste burada.. dini bir sembole karsi tavir alanlar, önce kendi inanclarini barindiran sembollerin kamusal alanda ne
  12. amcasina cekmis demek isterdim secret, fakat bir huyu benzer okadar.. : )) asiri tatlidir ayrica.. zekasida murtedd inkinden ustundur, 2 yasinda olmasina ragmen, cok duzgun konusur.. : )

  13. Joosef

    Barnabas İncili'ne Göre İsa, Mesih Değilmiş.

    barnabas i dogru sayalim bir anlik, ve sonra kurana bakalim.. acaba isa öldumu, yoksa göge melekler aracigiliyla yukseltildimi.. : )) muslumana musluman yalan söyler, muslumana musluman dusmandir.. hadisleri insanlara yutturan muslumanlar, barnabas i hayli hayli yutturur..
  14. Joosef

    Doğum günün kutlu olsun ciğerim mürted.

    dogum gunun kutlu olsun.. yeni yasinda gökkusagina denk gelmen dilegiyle
  15. Joosef

    yeni bir bölum

    seni anliyorum jadi, ama ben anlatamiyorum sanirsam.. hristiyan forumlari iman edenlerin oldugu forumlar.. orda gercek veya yalan diye tartisilmaz, iman edilir.. ama burasi ateistforum, neyin dogru olup olmadiginin sorgulandigi forum.. arada koca bir fark var.. ve bu sadece bir öneri, uyelerin cafede baslik acip veya topiclerde gecmislerini anlatmalari yerine bu bölumde yazmalarinin daha uygun oldugunu dusundum.. ayrica hristiyan forumlara nasil uye oliyorsun, ben uye oldugumda yazilarimi asmiyorlardi.. karsi bir göruse kapaliydilar, hristiyan olanlarin katilabildigi forumlar bunlar
  16. Joosef

    yeni bir bölum

    kötu bir benzetme jadi :acute: orasi tam anlamiyla iman forumu, ama burasi öyle degil.. buraya kimse iman etmek icin gelmiyor, iman i sorgulamak icin geliyor.. inancsizliga, veya inanc degisimine etken olan nedenler bircok kisiyi ayni derecede etkileyebilir diye dusunuyorum, bu yuzden bu bölumun foruma bilgi acisindan katki saglicagni söyledim..
  17. kactir dikkat ediyorum, bircok kisi nasil ateist olusunu, inanc degistirdigini anlatmak icin topic aciyor, veya herhangi bir topicte nasil inanc degistirdigini dile getiriyor.. dusuncem odurki, uyelerin inanclarinin nasil degistigini, kendilerini nasil gelistirgini anlatmalari icin özel bir bölum olmasi guzel olurdu.. bircok uyenin orda gecmisini yazmasi, nelerden etkilendigni dile getirmesi foruma bilgi acisindan yarar saglicaktir diye dusunuyorum.. ateist cafede uygun olabilir bu bölum..
  18. yeniden aramizda olmani dilerim, yaptigin kahvelerini özledik.. : )

  19. Joosef

    Muhammed'in Baskınları ve Savaşları...

    ben böyle bir savasin oldugunu hic sanmiyorum, inanmamda.. ama sen buna inaniyorsun, ve belgeden bahsediyorsun dolayisiyla bahsettigin belgeyi göstermen gerekir.. o belge olmadan, senin bahsettigin hadisler "kaynak" olarak belirtilemez.. illegaltm savas icin belge imzaladi, bende o belge var ile, illegaltm savas icin belge imzaladi ahmette belgesi var demek ayri birsey..! senin mantiginla herkesi birseyle suclayip, kendimizi hakli cikarabiliriz..!
  20. Joosef

    Muhammed'in Baskınları ve Savaşları...

    o belgeyi bir göster bakalim nasilmis..? hadis kaynakli olmasin ama, bizzat o bahsettigin belgeyi görelim biz.. ayrica erkekler tutsak alinir ( ki hadi öldurdunuz ).. kadinlarini nasil cariye ( sex kölesi ) olarak alipta, cocuklarini köle olarak satabilirsiniz..!!
  21. yegenim resimdeki.. : )

  22. Joosef

    Kur’an meallerindeki farklılık neden?

    biyoloji kitaplarini bile harun yahyanin ögretileriyle cevirir " yorumlarsaniz" anlami siddetli bir sekilde kayar.. kurandada genelde yapilan budur.. bide harun yahya gibi bilim adamlarinin sözlerini cevirirken, anlamlari kaydirdigi gibi kuraninda anlami kaydirilabilir.. bu iki sebebten öturu ( genellikle) kuran meallerinde farkliliklar olmakta.. : ))
  23. Joosef

    "TÜRKLERİN YÜZDE 74'Ü ŞERİAT İSTİYOR"

    bunlari okuduktan sonra, gerisini bosverdim.. turkiyenin 74 u degil 20 si seriat i zor ister.. ayrica kimse seriatin ne oldugunude bilmemekte " yanlis uygulaniyor" propagandasiyla uyutuliyor insanlar, heleki harun yahya okuyan bir adam islamla ( seriatle) altin caga girilecegini bile dusunebilir..
  24. Joosef

    1. Kuranda verilen zamanlar, ikna edici mi..?

    gerekir, heleki uzerine degindigim noktalara mutlaka gerekir..
  25. Joosef

    Evliliğe dair

    bahsettigin maddeler, bencil kisilige has insanlar icin gecerlidir, ve duygusal yapili insanlarla pek alakasi olmayan nedenler bunlar.. ayrica senin demeye calistigin seyler daha cok " bencil" insan modeline uyuyor, bencillige karsi bir dusunce uretiyim derken. bencilce dusunceler edinmissin.. evlilik sorumluluk getirir, ve sen bu yuku tasimak istemedigini dile getirmissin, ( yazdiklarin o imayi vermis ) iste bence dusuncenin ardindaki bencillikte burda yatiyor.. : )) bana göre ise, evlilik birbirini seven insanlarin birbirni sahiplenmesidir.. ve bunun ardinda yatan sey duygusalliktir, sev
×
×
  • Yeni Oluştur...