Jump to content

Joosef

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    578
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne Joosef kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. Yok be Joosef, hepsi var. Suomi'yi bilemem ama benim gittiğim yerlerde her çeşit vardı, hani ne kadar iyi yaparlar bilemem,dışarı gittiğimde kebap yemiyorum.

    suomide yok kebablar.. birkac turk lokantasi mevcut diye biliyorum ama onlardada bulunmiyor.. isvectede ayni diye duymustum ama kesin bilmiyorum..

    Almanya'da döner durum yaparlar, icine de domates tursu cacik koyarlar. Fena da olmaz aslinda.

    ona burda "rulla" derler sevmem ben pek, ama burdakiler bayilir nedense.. <_<

  2. Joosef hakaret edilmesini istemeyen adam önce kendisi hakaret etmeyecek her başlıkta.

    Boşver geldi, geçti.

    demin diger topiclerede baktim, neden böyle yazdiginida anladim acikcasi.. ama azdaha sabirli olman gerek.. : ))

  3. Ultra Amerikan uşağı ludwig'ten böyle şeyleri beklerim. Şahsiyet mağduru, salak birisi.

    barisarock, fikirlerini begenmeyebilirsin ama hakaret etmenin bir anlami olcagini sanmiyorum, ve olaya önyargili yaklasmissin bu yuzden ben ludwig in kastettigi yaziyi alintiliyorum buraya...

    Bu arada, işin başka yönleri de var. Planlama gücünün bizde olması, iktidarımızı iyice yerleştirip sosyalizmi kurmak açısından bize büyük bir güç verecektir. Örneğin, dine karşı mücadeleyi ele alalım. Devrim sonrasında iktidara iyice çöreklenince yapacağımız ilk planlamada, aşırı dinci ve bize isyan eden yörelere olan mal ve hizmet akışını durdurup oralarda bilinçli bir kıtlık yaratılabilir. Böylece o bölgedeki gerici isyancılar -açlığın etkisiyle- birbirine girecek ve bize isyan etmek yerine önce karınlarını doyurmayı düşüneceklerdir. Dinci nüfusun yoğun olduğu yerlerde -iktidarımızı sağlamlaştırmak için- yaratacağımız kıtlıklarla oradaki gerici nüfusu azaltılabilir ve oraya gönderilmesi gereken mal ve hizmetler, bizi destekleyen veya desteklemesini istediğimiz yerlere sevk edilip oralarda bolluk yaratılabilir. Böylece, hem muhaliflerimizi tümden güçten düşürüp yok etmek hem taraftarlarımızı bolluğa boğup daha da destekçimiz kılmak hem de potansiyel düşmanlarımızı sindirerek güç gösterisi yapmak olanağımız olur.

    Lenin ve Stalin, Sovyetler'de dine karşı mücadeleyi biraz da böyle bir yöntemle vermiştir. Gericilerin yoğun olduğu bölgelerde kıtlık çıkararak bunları yok etmişler, oraya gitmesi gereken malları kendi taraftarlarının yoğun olduğu yerlere sevk ederek destekçilerini artırmışlardır. Gericilerin güçten düştüğü kıtlık dönemleri; dine karşı saldırı başlatmak, din adamlarını tutuklayıp ibadethaneleri kapatmak ve ateist propoganda yapmak için en uygun zamanlardır. Zaten halkın gerici kesimi, yaşadığı kıtlık karşısında tanrının kendine nimet vermediğini fakat bunu ancak komünist iktidarın yapabileceğini anlayarak tanrıyı bırakıp devrimci iktidarı önemsemeye başlar. İbadet edecekse de bize eder. Çünkü onu doyurma gücünde olanın tanrı değil devrimci iktidar olduğunu görecektir.

    Ama tabi tüm bunlar birer fikir sadece. Beyin jimnastiği yapıyoruz. Tüm bunlara gerek kalmayadabilir. Bunları desteklediğimi falan söylemiyorum, yanlış anlama. Ben sadece planlama gücünün sunduğu olanaklara işaret ediyorum.

    ludwig, sanirsam kastettigin yorum buydu.. : ))

  4. Yine bir Ayet tahrifi, yine bir başka müslüman sahteciliği;

    (Diyanet)

    Hud-48 Ona denildi ki: "Ey Nûh! Sana ve seninle birlikte bulunanlardan birçok ümmete bizden esenlik ve bereketlerle (gemiden) in. Daha bir takım ümmetler de olacak ki, biz onları (dünyada) yararlandıracağız. Sonra da bizden kendilerine elem dolu bir azap dokunacak."

    (Elmalılı)

    Hu-48 Denildi ki: "Ey Nuh, sana ve beraberindeki kimselerden birçok ümmetlere tarafımızdan bir selam ve birçok bereketlerle in! Daha birçok ümmetleri de ileride faydalandıracağız. Sonra Bizden onlara acı bir azap dokunacaktır.

    Görüldüğü üzere ifade gelecek zaman ifadesidir, Tufandan sonraki ümmetlerden söz edilmektedir. Bu Ayet'lerde Epifun'un (nereden bulup getirdiyse?) verdiği Ayet'teki anlam var mı? Yok tabi... Çünkü bunlar İslami revizyonist, İslam'ı düzeltmeye çalışan diğer sahteci bir kesim. Bunlar İslamın mantıksızlıklarını, çirkinliklerini tahriflerle örterek güzel göstermeye çalışanlar... Ama olmuyor işte, nereni yırtarsan yırt, bu yamuk din düzelmiyor. Bakalım;

    hangi ummetlere esenlik ve bereketlik göturuyor.. ?

  5. bilgehan ve nitsugi gereken butun cevaplari vermis, yazmak istedigim herseyide yazmislar..

    ifeelgood ise bu kizlarin buhar olup uctugunu söylemis, turbanlilr kullanildi öylemi, akpnin kapatma davasindan bu sonucu cikarmis.. ( ki davanin ciddi bir yaninida anlatsa keske )..

    kapatma davasinin ustunden sanirsam daha 1 sene bile gecmedi, okullar yeniden acildi, ve yenide o sorunlar bas göstercektir ki bugun vakit gaztesi yapmis haberini zaten..

    o buhar olmus denilen kizlar iste burada..

    vakit.jpg

    dini bir sembole karsi tavir alanlar, önce kendi inanclarini barindiran sembollerin kamusal alanda ne aradigini anlatsin bize.. ikiyuzlulugun alemi yok..

  6. seni anliyorum jadi, ama ben anlatamiyorum sanirsam..

    hristiyan forumlari iman edenlerin oldugu forumlar.. orda gercek veya yalan diye tartisilmaz, iman edilir..

    ama burasi ateistforum, neyin dogru olup olmadiginin sorgulandigi forum.. arada koca bir fark var..

    ve bu sadece bir öneri, uyelerin cafede baslik acip veya topiclerde gecmislerini anlatmalari yerine bu bölumde yazmalarinin daha uygun oldugunu dusundum..

    ayrica hristiyan forumlara nasil uye oliyorsun, ben uye oldugumda yazilarimi asmiyorlardi.. <_< karsi bir göruse kapaliydilar, hristiyan olanlarin katilabildigi forumlar bunlar genelde.. forumun kurallarindada bunu belirtmislerdi zaten..

  7. kötu bir benzetme jadi :acute:

    orasi tam anlamiyla iman forumu, ama burasi öyle degil.. buraya kimse iman etmek icin gelmiyor, iman i sorgulamak icin geliyor..

    inancsizliga, veya inanc degisimine etken olan nedenler bircok kisiyi ayni derecede etkileyebilir diye dusunuyorum, bu yuzden bu bölumun foruma bilgi acisindan katki saglicagni söyledim..

  8. kactir dikkat ediyorum, bircok kisi nasil ateist olusunu, inanc degistirdigini anlatmak icin topic aciyor, veya herhangi bir topicte nasil inanc degistirdigini dile getiriyor..

    dusuncem odurki, uyelerin inanclarinin nasil degistigini, kendilerini nasil gelistirgini anlatmalari icin özel bir bölum olmasi guzel olurdu.. bircok uyenin orda gecmisini yazmasi, nelerden etkilendigni dile getirmesi foruma bilgi acisindan yarar saglicaktir diye dusunuyorum..

    ateist cafede uygun olabilir bu bölum..

  9. Hadis istemiyorsan bana kurayzalıların varlığını peygamber tarafından öldürüldüklerini göster ondan sorna benden belge iste..

    eğer bu katliam dediğim savaşa dahi belegen hadisse bende sana siyerden kaynak vereyim..

    ben böyle bir savasin oldugunu hic sanmiyorum, inanmamda.. ama sen buna inaniyorsun, ve belgeden bahsediyorsun dolayisiyla bahsettigin belgeyi göstermen gerekir.. o belge olmadan, senin bahsettigin hadisler "kaynak" olarak belirtilemez..

    illegaltm savas icin belge imzaladi, bende o belge var ile, illegaltm savas icin belge imzaladi ahmette belgesi var demek ayri birsey..!

    senin mantiginla herkesi birseyle suclayip, kendimizi hakli cikarabiliriz..!

  10. Peki sana kurayzanın tüm erkeklerinin müslümanlarla savaşma kararını belirten kaynak verirsem?

    Kurayza oğulları saunma savaşını tüm erkeklerle yapmadı mı?

    o belgeyi bir göster bakalim nasilmis..? hadis kaynakli olmasin ama, bizzat o bahsettigin belgeyi görelim biz..

    ayrica erkekler tutsak alinir ( ki hadi öldurdunuz ).. kadinlarini nasil cariye ( sex kölesi ) olarak alipta, cocuklarini köle olarak satabilirsiniz..!!

  11. biyoloji kitaplarini bile harun yahyanin ögretileriyle cevirir " yorumlarsaniz" anlami siddetli bir sekilde kayar..

    kurandada genelde yapilan budur..

    bide harun yahya gibi bilim adamlarinin sözlerini cevirirken, anlamlari kaydirdigi gibi kuraninda anlami kaydirilabilir..

    bu iki sebebten öturu ( genellikle) kuran meallerinde farkliliklar olmakta.. : ))

  12. %62: İnsan haklarını korur

    %55: Ekonomik adaleti sağlar

    %53: Halkın yönetime katılımını sağlar

    %52: Bilimsel gelişimi sağlar

    bunlari okuduktan sonra, gerisini bosverdim.. turkiyenin 74 u degil 20 si seriat i zor ister..

    ayrica kimse seriatin ne oldugunude bilmemekte " yanlis uygulaniyor" propagandasiyla uyutuliyor insanlar, heleki harun yahya okuyan bir adam islamla ( seriatle) altin caga girilecegini bile dusunebilir..

  13. bahsettigin maddeler, bencil kisilige has insanlar icin gecerlidir, ve duygusal yapili insanlarla pek alakasi olmayan nedenler bunlar..

    ayrica senin demeye calistigin seyler daha cok " bencil" insan modeline uyuyor, bencillige karsi bir dusunce uretiyim derken. bencilce dusunceler edinmissin.. evlilik sorumluluk getirir, ve sen bu yuku tasimak istemedigini dile getirmissin, ( yazdiklarin o imayi vermis ) iste bence dusuncenin ardindaki bencillikte burda yatiyor.. : ))

    bana göre ise, evlilik birbirini seven insanlarin birbirni sahiplenmesidir.. ve bunun ardinda yatan sey duygusalliktir, sevgi ve bagimliliktir..

  14. Sen Türkiye'de diyanetin cemaatleşme ve tarikatleşmeyi önlediğini mi düşünüyorsun?

    ismailagacemaati, fetullah gulen cemaati ( nur cemaati ), naksibendi vs.. bunlar zaten diyanet var diye hicbir faaliyet icinde degiller : )

  15. laik ordu, dini kendi lehine kullanmasini iyi bilir, evladiniz catismada "sehit" dustu.. evladiniz kamyondan dustu " sehit" oldu.. birde törenle namazinida kildiri, ailesinden bas sagligi dilersin oldu bitti, ama iyide bu asker yasarken bassagligi dilediginiz annelerini asker törenlerine neden almazsiniz..? cevai basit, laik ordu..

    turkiyede insanlarin dini inanclarini encok suistimal eden kurumlardan biridir TSK.. ama birde karsimiza laik rejimin koruyucusu ve bekcisi olarakta cikmakta, bu ne yaman celiski : ))

  16. bugun kadir gecesi olmadigi icin ne kutlancak nede mubarek olunacak birgun oldugunu sanmiyorum..

    Bugün bazı müslüman arkadaşlar nedense çıktıgı kızlarla konusamazlarmış.

    Bende sordum neden diye erkek arkadaşları etkilendiklerini ve gecenın sakata gelmesını ıstemedıklerını söylemış.

    Komik mi yoksa acıklımı karar veremedim..

    ama bence komik:D:D

    Ha birde Ateistlele konusulmuyor günahmış.

    Kadir gecesi insanları ayırıyor ee nerde bunun hayrı?

    bu musluman arkadasalar normalde kiz arkadas bile edinemezler, ama islerine gelmiyor : ))

  17. Malik Bin Nebi'nin Kuran Mucizesi kitabını öneririm bu konuda. Öyle ismine bakıp da forumdaki arkadaşlar gökten inme mucize falan sanmasınlar Kuran ile Tevrat arasındaki farkları belirtip Kuran'daki tarihi ve coğrafik tutarlılığı anlatıyor yazar ve de buna mukabil kitabın ismini Musevilere gönderme yaparcasına Kuran Mucizesi koyuyor.

    Alın bir inceleyin.

    bunlara yavasca deginecez zaten, ama konumuzu sadece bunun uzerine tutmicagim icin uzerinde fazla durmicam.. : ))

    müthiş bir araştırma.

    Gerçekten tebrik ediyorum.

    bu konuya kesinlikle dahil olacağım fakat karşı argümanları görmek gerek.

    umarım sadece idaalarla değilde senin yaptığın gibi ciddi argümanlarla gelir karşıt görüşlü arkadaşlar.

    karsi bir argumanin olacagini pek sanmiyorum, hersey acik cunku.. iddiayi baska yöne cevirebilirler en fazladan..

    Kuran'da zaman verilmemiştir.Başlığı anlamadım.

    Peygamberlerin ne zaman yaşadıkları belli değil.

    Mısır için firavun zamanı demişsin.Mısır'da bir sürü firavun var hangi firavun?Osmanlı'da yaşayan bir adamı PADİŞAHLIK zamanı yaşadı diyerek anlatmak olur bu.

    Zaman açısından hiçbir netlik yok.

    ben kesin tarih var dememisimki, yasanmis olduklari zamana dair ipucu olduklarini vurgulamaya calismisim..

    ama aslinda deginmek istedigimde nokta bu degil ( bu topicte hic olmazsa ) deginmek istedigim nokta tevrat ve kuranin farkli terimler kullanip ve farkli bir zamana cagri yapmis olmalari..

    misir icin firavun zamanimi? musa icin firavun zamani demek istedin sanirsam..

    musanin hangi zamanda yasadigina dair baska bir topicte konusuruz, mevcut birkac delil var onlardan yararlanarak tam kesin tarihini bulamazsakta yasadigi tarihe yakin bir zaman tahmin edebiliriz.. ama bu konu bu topigin konusundan uzak bir konu.. cunku deginmek istedigim nokta baska bir konu, tevrat ve kuranda bulunan bu farkliliklarin hristiyanlarin yada yahudilerin kurani yazmadigina ikna edici olup olmadigindir..

    saygilar..

  18. ben hayatimda bir defa sigara ictim oda 12-13 yaslarinda gunde iki paket gibi bisiy tuketmistim.. o gunden sonra sigaranin kokusundan bile hoslanmamisimdir.. surekli bunun icinde abimlere firca atmaktayim, yanimda sigara icmeyin diye... arkadaslarim yanimda icmeyi bile dusunmez zaten.. : ))

×
×
  • Yeni Oluştur...