Jump to content

cengiz_han

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    66
  • Katılım

  • Son ziyaret

cengiz_han kullanıcısının paylaşımları

  1. Tasarlanmış bir evren zaman içinde değişebilir. Bir milyar önceki dünya ile şimdiki dünya aynı olmaz. Evrimi bilgisayar simulasyonu ile açıklamaya kalkınca tasarlanmış evrim olmuyor mu? Evrim acı ağrı haz duyumlarını avantajlı olduğu için seçti diyende ben değilim. Evrim geri zekalı ise bana ağrı acı haz duyan bir robot yapsana? Yaptığın şey sadece ağrı acı haz duyumlarını yaşayan insanı taklit eden bir robot olacak. Senin gibi ağrı acı haz duymayacak.
  2. cengiz_han

    Şehvetiye tarikatı

    Hazcılığı temel alan birinin(malta erigi) başkalarının hazlarını eleştirmesi tuhaf oluyor. Forumun arşivinde aramak zor olduğu için yazısını bulup atamıyorum.Alakalı alakasız bir sürü şeyler çıkıyor.
  3. Daha önce birbirlerini çizen eller resmi atmıştım. o resimde ayna görüntüsü gibi birebir çiziyordu. Bu defa birbirlerini çizen ressam atayım.Bu resimde aynısını birebir çizmiyor. Evrim bu resim gibi saçmalık üstüne kurulu. Tasarlanmamış bir evrende evrim olmaz. Evrim eylemin adıdır sebebin değil. Evrim için uygun ortam olmalı ki evrim olabilsin. Evrimi açıklamak için bilgisayarı kullanmanızda tuhaf. Doğada bilgisayar gibi ortam yok programcı yok.
  4. Benim için zor olanı evrim yapabiliyorsa evrime akıllı tasarım muamelesi yapmamın bir sakıncası var mı? Forumda evrene canlı muamelesi yapanlar var. Biraz daha ileri gitseler tanrı gibi üstün niteliklerde yükleyecekler.
  5. cengiz_han

    asosyallik

    O dedeler kedi köpek tavsiyesinde bulunurlar.
  6. cengiz_han

    asosyallik

    Arkadaş olmayı bir şekilde başarsa bile bu toplumda linç edilme tehlikesi var. Flörte zaten yaşadığımız toplum olumlu bakmıyor. Kızada fikrini soran yok zaten. Erkeklerde bu yüzden sevdiği kızı kaçırmak zorunda kalıyorlar.
  7. Doğru bir ifade bulamadığım için öğrenmek yazdım. Hissetmek deseydim daha doğru mu olurdu bilmiyorum. Motor sargılarına yerleştirilen termistor motor sıcaklığı aşırı yükselince kontaktöre kumanda edip motora giden akımı kesiyor. Bunun gibi çocukken elimi sobaya değdirince acı ağrı duymadanda elimi sobadan çekebilirdim. Refleks hareketlerimiz için zaten zeka gerekmiyor. Ayrıca zeki değilsen ağrı ve acı duyumununda sana bir faydası olmayacak. Çevrendekilerde zeki olmayacağı için sana şapşal şapsal bakıp duracaklar.İğneyi belki biraz zeki olan çıkarabilir.Ama i
  8. cengiz_han

    Şehvetiye tarikatı

    Hazcı biri olarak katıl aralarına.
  9. Saksılardan birine arpa tanesi ekmiştim.6 başaktan 3 gram elde edebildim. saksının alanı 16cm x 16 cm Metrekareye 750 gram elde ediliyormuş. Biçerdöverler çoğunu yere döküyor.Kuşlar fareler yiyor. Nasıl bu kadar ürün elde edebiliyorlar?
  10. Dünyada satılan bütün ağrı kesicileri uyuşturucuları ben tüketmediğime sadece beni bağlamıyor.
  11. Ağlayan görmedim ama bağırıp çağıran gördüm. Ama elimde acı ölçer yok.aynı acıyı yaşayıp yaşamadığımı bilemeyeceğim. Evrimin derdi değil ama benim derdim bu. Hastahanede ağrıdan acıdan bağırıp çağırırken bu numara yapıyor diyen doktor aklıma geldi şimdi.
  12. cengiz_han

    Kuran kendisinden neden “o” diye bahsediyor?

    https://www.nasrani.net/2007/01/12/preserved-traditions-rituals-of-christians-of-kerala/
  13. cengiz_han

    Kuran kendisinden neden “o” diye bahsediyor?

    Nasara Hristiyanlar. Nasraniler. Hz. İsa'ya (A.S.) ilk önceleri Nâsıra Karyesindeki ahali yardım ettiklerinden, onlara "Nasara" ismi verilmiştir. Nasıra İsa peygamberin büyüdüğü yerin adı.
  14. Yehova şahitleri çok acaip insanlar. Bıkmadan usanmadan sabırla çalışıyorlar. Onlardaki motivasyon bende olsa başaramayacağım iş olmazdı.
  15. cengiz_han

    Antidepresanlar Vücuda Zararlı mı?

    Yazarda eczanede parasını sgk karşılamıyor diye alırlar.
  16. Bireycilikten vazgeçip toplumcu olursak hemen yaparız. 5 sene bile sürmez.
  17. cengiz_han

    "Düzen varsa tanrı vardır"

    Rastgele atılmış zarların sayı değerlerini atılış sırasından bulan denklemini yazıp düzen var diyebilirisin. Ama atılmış zarlardan gelecekte atılan zarların sayı değerlerini veren denklemi oluşturamadığın için bu seferde kaos var dersin. Denklemini yazıyorsan düzen var yazamıyorsan düzen yok.
  18. Cizvitlerin yaptıkları ,Fethullah gülen grubunun yaptıkları ortada. Bunları görüp tedbir almalıyız. Zaten hristiyan misyonerleri çok beceriksiz. Direk olaya tanrının oğlu isa senin günahların için öldü diye başlıyorlar.Bunu duyan hristiyan olmaya niyeti olsa bile vazgeçer.
  19. Tenten olduğumu söyledin ya atarlar direk beni. Operanın vpn adreslerini kullanan her kişiyi ben zannediyor zaten adminler. Kendi kendini çizen eller resmi gibi evrimi mantıksız buluyorum. Evrim ancak tasarlanmış bir ortamda olur. Evrimin ne olduğunu göstermek için yazdığınız bilgisayar programlarıda buna örnek.
  20. Bir anda da yapılır. Onların tarihsel akışına uymak zorunda değilsin. Onlar sıfırdan başladılar.Ellerinde örnek alacakları bir toplum yoktu. Sen ise gelişmiş bir dünyada sıfırdan başlıyorsun.Elinde bolca örnek alacağın toplumlar var.
  21. Ne yapalım toplum bu diye onların gelişmesine engel mi olalım? Yada okuma yazma bilmeyenleri öldürelim.Damızlık insan getirelim avrupadan. Bunu tavsiye edenler vardı bu ülkede. Adam yurt dışına gidince anne ve babasını bile ilkel bulup aşağılıyor. Tevfik fikret idi galiba oğlunu okusun diye göndermiş ama papaz olup orada kalmış.
  22. Bu toplumdan çıkan kişi amerikada almanya başarılı olabiliyorsa bu toplumun suçu değildir. O başarılı olupda aynısını burada yapamayanların suçudur. Japonyada 19 yuzyıl sonuna kadar ilkel bir toplumdu.Eğitim görenler geri gelip ülkelerini kalkındırdılar.Ama bizde bunu yapan yok.
  23. Bağımsız olmak derken. Natodan kurtulmak için rusyaya sığınmak rusyadan sığınmak için amerikaya sığınmak bunu diyorum. örneğin F35 s400 olayı. Bunlara ödediğimiz paralarda az değil.Hani paran olmaz devletler hibe ederler bağımlı olursun anlarım. Ödediğimiz paralar ile bunları üreten fabrikalar açılır. Osmanlı devrinde suveyş kanalı demiryolları içinde maliyetin çok üstünde aşırı miktarlarda ödeme yapmışız. Kimsenin aklına bunları üretmek gelmiyor mu?Asgari ücret ile geçindiği halde borçlanmamaya dikkat eden aileler gibi kafası çalışmıyor mu bu yöneticilerin.
  24. Hava sahasına giren uçak ile senin bedenine giren bir iğne aynı şey. Bedenine İğne battığını öğrenebilirdin ama acı ağrı duyumlara gerek olmadan. Robotların sensörleri insanların duyularından daha hassas ağrı acı haz duyuyorlar mı? Bir şeyi hissetmek için acı ve ağrıya gerek var mı? Klima oda sıcaklığını istediğin değerler dışına çıkınca ağrı acı çekmediği halde hemen devreye girip ayarlanan değerde tutuyor. Ceylanda da böyle bir düzenek olabilirdi. Evrimci olduğun için evrimin arkasında akıllı bir varlık yok deyip sıyrılacaksın. Şimdilik
  25. Dinin ötenaziye(narkoz altında ölüme) izin veriyor mu? Tedavisi imkansız hastalıklarda bağıra bağıra yaşamanı istiyorlar.Ölse kurtulacak. Birde bu durumdaki hastalara tanrıya şükret demeleride insanı deli ediyor. Sen bunada itiraz edersin ölümden sonra yaşam var diye. Tanrı işlediğimiz günahlar içinde işkence yapacak değil mi?Bunlar olmasa tanrı nasıl zevk alacak? Bu duyumlar olmasa zaten günah işlemez insan.
×
×
  • Yeni Oluştur...