Jump to content

kusursuz üye

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    35
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

kusursuz üye Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Güncel Profil Ziyaretleri

476 profil görüntüleme
  1. kusursuz üye

    "Ne yani, Biz Boşluğa mı Dua Ediyoruz?"

    peki tanrı nasıl düşünücek? zaman yok, boyut yok, hiçlik var, sonra diyorsunki, tanrı kendi kendini düşünür, sen daha düşünmenin ne anlama geldiğini, anlıyamadın, düşünmek=zaman=mekan=nesnel yani somutsal varoluş. burada ise, korkunç bir gizemden bahsediyoruz. buna mantıklı cevap verebilicek, babayiğit göremiyorum, bu forumda, tanrının nasıl düşündüğünü bilmemiz için tanrıyı bilmeye gerek yok, tek yapman gereken, düşünmenin anlamını bulmaktır.
  2. kusursuz üye

    sünnet askerlik evlilik

    sen kısaca, kapitalizmin bir kölesi oluyorsun, istesende istemesende, çünkü iraden sana ait değil.
  3. kusursuz üye

    "Ne yani, Biz Boşluğa mı Dua Ediyoruz?"

    sagduyu''dan birşeyler öğrenmelisin, irade mantık kuralları içerir, irade kusurdur, irade yaradan değil yaratılanlar için insan aklıyla icat edilmiş bir mamüldür.. hadi ama daha zeki olduğunu biliyorum.. zeki insanlar uzun süre düşünmez.
  4. kusursuz üye

    "Ne yani, Biz Boşluğa mı Dua Ediyoruz?"

    irade tanrı için etkisiz ve mantıksız bir kavram, sağduyu mükemmel özetlemiş. keşke herkes anlıyabilse..... joker kartı bu yüzden var, mantık hatalarını gidermek için..
  5. kusursuz üye

    "Ne yani, Biz Boşluğa mı Dua Ediyoruz?"

    , yaradan sıfatıyla irade sahibi olmak imkansızdır. (sınırısız güç tanrı değildir, sınırsız kavramını yaradan tanrıdır önermesi) derin düşün bulucaksın..
  6. kusursuz üye

    Aklıma ciddi anlamda takılan, sorular var..

    ne demek istediğini, çok iyi anlıyorum, evren sonsuz olabilir, insan aklının ürettiği herşey yalan olabilir. beni ürkütende bu gerçeklik..
  7. sizlere çok basit! iddialarda bulunucam, bu iddialara , mantıklı cevabı geçin cevap bile, veremiyeceksiniz, iddialar şu.. 1:yehovanın yarattığı, ve sadece yehovanın ispatladığı, birşey gösterin. 2:tanrının yarattığı ve sadece tanrının ispatladığı birşey gösterin. 3:allahın yarattıgı, ve yalnızca,allahın ispatladığı birşey gösterin...süreniz başladı.bu iddialara 24 saat içinde mantıklı cevap veren olursa ona saygı duyucam..
  8. kusursuz üye

    Aklıma ciddi anlamda takılan, sorular var..

    çok ilginç değilmi? evren bir tasarımdır, teistler bilnçli tasarım olduğunu iddia ediyor, ama bilinç ve tasarım akıl ve zaman işidir. derin düşünmeye çalış, tanrıdan bahsediyoruz, evren nasıl oluşmuş olabilir? teistlerin iddiasını çürütmek çok basit.... yapay hücre ve yapay kol bilinçli tasarımdır, örnekler çoğaltılabilir..
  9. aklıma ciddi anlamda takılan bazı sorular var. evren yaratıldıysa, bu yaradanın, birşeyler, planladığını gösterir, ama hiç birimiz bu gerçeği farketmiyor, birşeyler planlamak ve yaratmak için zamanı kullanmak gerekir. tanrı bile olsanız,zamanı kullanmadan, evren veya evrenler oluşturamazsınız. evrenin termodinamik kanunları,zaman ve boyut içeriyor. o zaman tanrı , hiç birşey düşünemez, düşündüğü an tanrı olmadığı andır, tanrıların özelliği bu, düşünmeyi yaratır. peki tanrı düşünmeden nasıl yaratır? (,iyi kötü kötüde iyi algılanmaz, al
  10. kusursuz üye

    "Ne yani, Biz Boşluğa mı Dua Ediyoruz?"

    teizmden oldukça farklıdır, teizmde ilahlar insanlara peygamber gönderir, ona inanlara torpil geçer üstelik ayetlerle bunu ispatlar. ama deisteizm oldukça farklıdır, disteizm herşeyden farklıdır, tanrının akıl oyununa mantıklı biçimde yaklaşır, korkmaz cesurdur, onunla savaşır. disteizm tanrısı, asla insanlara torpil geçmez, onları ciddiye almaz, sadece bilinmek ister, bilinmek tanrısal bir egodur. bizlerde tanrının birer egosuyuz, bu yüzden yarımız iyi ve yarımız kötü tamda onun tamamlıyan aslında bizleriz. tanrının en mantıklı ispatıyız, insanlara baksana ne
  11. kusursuz üye

    "Ne yani, Biz Boşluğa mı Dua Ediyoruz?"

    aslında sizinle tamamen aynı şeyi düşünüyoruz, sadece algımızdan kaynaklanan, ufak tefek problemler ortaya çıkıyor, yaratmak ve acı çektirmek ,gerçeği varken, neden tanrıya iyi deyelimki? sizinle aynı fikirde olduğumu anlamalısınız... iyi ve kötü, bir sebebi olsa bile, acıların ve zevklerin, içindeki farklılıklar ve ayrışmalar, aslında tanrının insanlara değer vermediğini,kısaca, diyalektik kuralların acımasızca işlediğini anlamamıza yardımcı oluyor..
  12. kusursuz üye

    "Ne yani, Biz Boşluğa mı Dua Ediyoruz?"

    sadece sözlerini anlamaya çalışın..
  13. kusursuz üye

    Müzikle Açalım

  14. kusursuz üye

    "Ne yani, Biz Boşluğa mı Dua Ediyoruz?"

    öneriniz için teşekkür ederim, sanırım, başka bir kaderde veya başka bir olasılıkta sizi ciddiye alabilirim, bu mümkün...
×
×
  • Yeni Oluştur...