Jump to content

Aspergers

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    74
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne Aspergers kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. 9 dakika önce, ck789 yazdı:

     

    buna bi itirazım yok ki aslında. aynı tl gibi coinler de mesela alınıp satılıyor. dediğin gibi çoğu para birimine göre daha oynak fiyatı olmasının sebebi de güven meseledir. herkes coinlnere güvenip elinde rezerv bulundursa büyük hacimlerde ani alım satımlar olmasa coinlerin de fiyatı stabil olur. serbest piyasa da bu. tl ye göre ya da uyduruk bir çok ülkenin para birimine göre çoğu coin daha stabil mesela. tabi ki coinlerin böyle bir vaadi yok. fakat durum bu. 

     

    coinlerin serbest piyasaya en büyük katkısının ben işlevsel olduğunu düşünüyorum. serbest piyasa idealde sınır sanımaz. devletler ise örneğin çin bunu engellenmeye çalışıyor. kendi vatandaşının parasını yurt dışına çıkartmasını engelliyor veya develuasyonlar ile döviz alımı sınırlandırmaları ile vatandaşının parasını üzerinde hak iddia ediyor. bunu piyasa değil devlet yapıyor. serbest piyasa ile çelişen bir durum bu. coinler ise bunun karşısında. sınır tanımıyor, devlet müdehalesi tanımıyor. tabi ki fiyatları daha oynak. serbest piyasa bu. istediği gibi fiyatlandırır. ben de bunu söylüyorum coinlerin fiyatını serbest piyasa belirliyor derken. yuan ve dolarda serbest piyasaya merkez bankaları eliyle müdehale var.

     

    popülist yorum yapmak istemiyorum ama tl'nin sağından 6 sıfır atmışken bitcoin soluna kaç sıfır ekledi bir de böyle bakmak lazım :D . bir pizza için 10.000btc ödenirken şimdi 0.001btc ödeniyor.  tabi ki serbest piyasa bu, bir anda 1 doların altına da inebilir. 

     

    coinler zaten yatırım aracı değiller. aslında nakit paralar da yatırım aracı değiller. tl ile dolar alan adam yatırım mı yapmış oluyor? bu parayı piyasaya sürüp bunla iş yaparsa yatırım olur. kapitalizm de zaten fx de para çevirip para kazanmayı görmüyor ekonominin itici gücü olarak. bu kapitalin sürekli olarak mal hizmet üretip kendini büyütürken ekonomiyi canlandıracağını iddia ediyor. ev al, doviz al yatırım budur demiyor. aklıma leyla mecnundaki adam smith sahnesi geldi:

     

     

    gerçek kapitalizm bu değil :D . ev almak döviz almak yatırım değildir.

    Bircok coinin fiyati stabil mi? LOL

     

    Genelde coinler bitcoin fiyatina bagli olarak cikip yukseliyor. Sen buna mi stabil diyorsun?

     

    Ayrica kripto para piyasasi gibi tamamen merkezi olmayan bir sistemde, zengin olan fakir olani yiyecektir ki zaten oyle oluyor. Insanlarin cogu merkezsiz borsalari kullansa, manipulasyonlar filan cok daha fazla olurdu. Neden coin ornegini bu konuda verdigini anlamadim.

  2. Bir saat önce, anibal yazdı:

    Hiç para transfer etmediniz di mi?

     

    Belli meblağın üstü, bunu devletler kendi belirler, hem sokarken, hem çıkarırken, beyana tabidir. Devletler bu beyanı kabul edebilir, itirazda edebilir. Daha kötüsü, bu neyin parası diyerek soruşturma açar, kara paklama, kaçakcılık vs. vs. bir sürü şeyle uğraştırabilir. 

     

    Mesela, Türkiye'den dolarınızı İrana yollayamazsınız. 

     

    MEsela, Çinde bozdurduğunuz coin'in parasını Türkiye ye aktarırsanız, vergi mükellefi olmanız, beyanname verip gelir vergisi ödemeniz gerekir.

     

    Çinde ise, meblağa göre ön onay, onay almanız gerekir. Baya büyük meblağsa, zaten yasak. Adam paranın değerini koruycam diye, yasaklıyor sermaye transferini.

     

    Kaldı ki, sıradan şahıs olarak, zaten transfer yapamıyorsunuz. Şirket olmanız lazım falan filan. Bir kaç yıl önce baya yaygara kopmuştu, çindeki yabancı şirketler karlarını dışarı çıkaramıyor diye. 

     

    Bunun gibi. Şunu anlamış değilsiniz, para sizin değil, hiç bir zaman. Para devletin parası, nereye gidip gitmeyeceğini o bilir. 

    Hmm, buyuk paralarda oyle olur tabi. Ama 5 milyon dolarlik bitcoini parca parca satabilirsin. Biraz ugrastirir ama. Ayrica ulkemizde %1 vergisini odeyerek varlik barisindan yararlanabiliyorsun. Devlet paranin kaynagini sormuyor.

  3. 6 saat önce, İLİMCİK yazdı:

    Burada koskocaman "hiç" diye bir tablo var..Bilerek ve isteyerek, görerek ve bilerek yazılmış..Deme ki, nasıl ki böyle bir yazı var..ondan daha kesin ve şüphesiz ahiret var...

     

    Ayrıca, soruma cevap alamadım..Bilinç denen şeyi görmüyoruz..Bir kimsede bilinç olduğunu nereden anlıyorsun?

    Sacmalamayi kes. Madem pislik, rezil, igrenc, bes para etmez dinini savunacaksin, kanit goster. Sacma sapan yazilar yazip forumu kirletme.

  4. Ibni Sina aptalin teki olmali eger bunu soylediyse.

     

    Su insanlara bak ya, olumu kabul edemiyor musunuz? Oleceksin iste, bilincin yok olacak. Geriye bedeninin kalmasi neyi degistirir ki?

     

    Bu siirler, kitaplar yazan insanlarin cogu olumu kabul edemeyen ve isminin yasamasini isteyen kisiler. Bu kadar mi kendinizi onemli gormek istiyorsunuz da olumu kabul edemiyorsunuz?

  5. 6 dakika önce, anibal yazdı:

     

    Teknik olarak, hiç bir yerden para çıkaramazsın. Çıkarsan da öteki ülkeye sokamazsın. Tabi, biraz harçlık falan değil bahsettiğimiz. Belli limitler üzerindeki tüm transferler, banka yoluyla yapılabilir. Çin'de bu transferlerin yapılması özel izne bağlıdır. 

     

    Mevzu, bu izinlerin çinde daha zor olması. 

     

     

    Diger ulkeye neden sokamiyorsun? Banka hesabi acarsin ve bitcoini online bozdurup, parayi da banka hesabina atarsin. Senin tam olarak ne demek istedigini anlamadim? Bugun kripto para alip satanlar zaten bu sekilde parayi sokuyorlar.

  6. 6 dakika önce, haci yazdı:

    Yok olan nedir?

    Seni oluşturan madde yok olmaz. Şekil değiştirir. Sen de zaten daha önce var olan maddenin şekil değiştirmesi ile ortaya çıkan bir varlıksın.

    Geride bıraktığın sana ait eserler ise fizik yasalarına uyarlar ve yok olmazlar. Onların cansız olanları şekil değiştirmezler.

    Canlı olanları şekil değiştirirler.

    Nasıl kesersen kes ölüm yok oluş değildir.

    Fukara tesellisi gibi duruyor bu. Eminim konuyu acan kisi de bunu biliyordur. Bunu herkes biliyor. Ama bilincin yok oluyor. Onemli olan da bilinc zaten.

  7. 5 dakika önce, anibal yazdı:

     

    Bu, makine öğrenmesi dediğin şey. Ama satrançta dünya şampiyonunu yenmek istiyorsan, bu yöntem pek işe yaramaz mesela.

     

    Makine öğrenmesi, yapay zekanın çeşitlerinden sadece biri. Dahası en ilginç olanı belki hatta. Ama yapay zekanın, planlama, sebep bulma vs. gibi başka türlü şeyleri de var.

     

     

    Bunun icin ne gerekli? Bu, deep learning ile mi yapiliyor?

  8. On 26.11.2019 at 14:56, anibal yazdı:

     

    Makine öğrenimi tam olarak tarif ettiğin gibi bir şey değil. Makine öğreniminde, verideki belli bir nesneyi bulmayı "öğretirsin". Örneğin, bahçene giren kedileri gösterirsin. O bunu öğrenir. Sonra da giren kedileri kendi otomatik tanır. 

     

    Bahsettiğin şey, daha çok veri madenciliği.

    Yapay zeka nasil calisiyor? Ornegin bana bir muz gostersen, ben gosterdigin cisme bakiyorum ve cismin sekline, acisina, rengine filan bakarak "bu muz olmali" diyorum.

     

    Yapay zeka programlarinin basitce calisma mantigi bu mu? Yani bir cisim gosteriyorsun, cismin uzunlugu ile eni arasindaki orana, cismin acisina filan bakiyor ve "bu muz olmali" diyor.

     

    Muz dedigimiz seyin sabit bir uzunlugu, eni filan yok ama seklinde bir oran var. Bu oran, mesela 400 ile 600 arasinda olursa, "hmm, bu muza benziyor" diyoruz. Yapay zekanin yaptigi bu degil mi?

  9. 6 saat önce, bilgivehis yazdı:

     

    Sadece isim değişikliği

    Tayyip katekulli ile iktidarı ele geçirip ardından da tüm muhalefi sindirme politikası ile yok etmiştir.

     

     

    Yanlış biliyorsun, Hitler de seçimle geldi.

    Hitler ne yaptıysa bugün tayyip daha alasını yapıyor, aradaki fark, saldırı stratejisi ve teknolojidir.

    Hitler doğrudan ordusuyla saldırıyordu, tayyip ise dolaylı yollardan saldırıyor., örneğin Suriye gibi.

    Hitler kendinin patronuydu, tayyip ise ABD-AB'nin kuklası, onların BOP eş başkanı, bir S-400'ü bile patronlarından izinsiz alamaz, alamıyor zaten, durum ortada.

    Hitler milliyetçilerle işi götürdü, tayyip de allah tacirliği ile işi götürüyor.

    Hitler 6 milyon insanı öldürdü, tayyip en az o kadar insanın öldürülmesine ve milyonlarca insanın vatansız, yurtsuz kalmasına neden oldu.

    Hitler zamanında insanlar devlet tarafından ölmemesi için karneye bağlanmıştı, tayyip ise halkı hıyar kuyruğuna bağladı.

    Daha yazılacak çok şey var ama anlayana bu kadar yeter herhalde.

    Tayyip'in Avrupanin veya Amerikanin kuklasi oldugunu nereden cikardin?

     

    Iyi ki Amerikayi biliyorsun, surekli onu soyluyorsun. Rusya veya Araplar yok mu bu dunyada?

     

    Biz Amerika ve Avrupa ile dost olmaliyiz. Medeniyet oralarda cunku.

  10. 2 dakika önce, DreiMalAli yazdı:

    Işığı görebilmek için ışık algılayıcıya ( = kamera, göz,...) düşmek/gelmek zorundadır.

    Giden ışık ise ne kamerayı ziyaret eder ne de gözü. Bu nedenle de görünmez.

    Ama bu durum sadece kızıl ötesi ışığa özel bir durum değildir, her ışık için geçerlidir.

     

    Sevgiler

     

     

    Ne demek istedigini anlamadim. Sen sorumu anladigina emin misin?

  11. 2 dakika önce, DreiMalAli yazdı:

    Gözümüz ancak dalga boyu 450-750 nanometre olan ışığı algılar. Dalga boyu bu aralığın dışında olan ışıkları algılamaz.

    Kızılötesi ışığın dalgaboyu 3 mikrometreden daha büyüktür.

     

    Sevgiler

    Sorumu tam olarak anlamamissin, DreiMalAli. (bu arada bu nasil nick boyle?)

     

    Telefon kamerasiyla kumandanin isigini gorebiliyorum ama TV'ye giden bir isik filan goremiyorum.

  12. Ulke nedir? Birisi bana aciklayabilir mi acaba? Mesela Fransa var, Almanya var, ABD var. Nedir bunlar?

     

    Mesela sizin bir araziniz var. Oraya ev yapmissiniz. Bahceniz var. Kendi yiyeceginizi yetistiriyorsunuz. Daha sonra elinde silah olan 10 tane IŞİD teror uyesi adam geliyor ve o araziden hemen cikmazsaniz, tum ailenizi hemen orada kursuna dizecegini soyluyor. Ee, IŞİD bu, adamlar hayvan. Dediklerinde ciddiler. Ne yapardiniz? Burasi benim diyip savasip, olur muydunuz?

  13. 21 dakika önce, Brad pit yazdı:

     

    Bunun cesaretle harbiden ne alakası var? 

     

    Savaşmamak niye korkaklık? 

     

    Kimisine göre de enayilik. 

     

    Ayrıca beyefendi seninle terbiyeli bit şekilde konuşurken niye adama dingil diyorsun? 

     

     

    Fanatik insanlari bu yuzden sevmiyorum.

     

    Ben guzel bir sekilde fikrimi aciklamama ragmen bana "korkak, salak, serseri, ise yaramaz, dingil" filan diyor iste.

  14. Bak bugun herkesin kendi ekonomisi var. Biri fakir, biri zengin, biri orta sinif, digeri ust-orta sinif filan... Hepimiz farkliyiz.

     

    Ulke dedigin ise ortak cikarlardir aslinda. Bugun ekonomiyi dusunenler, siradan bir Turk vatandasi karnini nasil doyuracak diye dusunmuyor. Eger ulke batarsa, herkes batar cunku.

     

    Ulke dedigin sey, bir aile sirketine benzer. Aile sirketi batmasin diye ugrasirsin, onu korursun ama aile sirketi batmasin diye de olmezsin.

     

    Hic dikkat ettin mi, cocugu olan kisiler ulkenin gidisati hakkinda daha fazla endiselenmeye basliyor. Neden sence? Cunku cocugu var artik, onu dusunuyor aslinda. Seni degil.

  15. 35 dakika önce, Latte yazdı:


    Tabi canım sen ve senin gibi dingiller düşünüyordur ülkeyi, senin gibi evladı vatan her memleketi  başına. Okuyan herkes seni de beni de görmüştür zaten, kendine noter arama... Senin arkanda ancak senin gibi yarım akıllı bir korkak durur.

     

    Söylediklerin boş beleş salak şeyler, daha fazla saçmalatmaya gerek yok seni... Kabak tadı verdin, sıkıldım... 

    Dedim ya, sende beni anlayacak zeka yok. Hala korkak filan diyorsun ki bunun korkaklikla zerre kadar alakasi yok.

     

    Hala vatan, ulke diyor ya. Yahu ulke dedigin nedir ki? Ben ulke degilim. Ben tek bir bireyim.

     

    Ulkesini dusunen, kendini dusunuyor aslinda. Ortak cikarlariniz var cunku.

     

    Senin beynin bunlari anlayabilecek kapasitede degil.

  16. 5 dakika önce, Latte yazdı:


    Ülkelerinde mücadele etmeleri, topraklarını korumaları gerekiyor tabii ki, eli silah tutacak güç, kuvvette olanların en azından... Bizon sürüsü gibi kaçışmak mı marifet?
     

    Arap ülkelerinin hali ortada, biraz kafaları çalışan bir millet olmuş olsalardı, bugün toprakları pay ediliyor olmazdı herhalde değil mi?

     

    Senin mantık dediğin şey ancak bir korkağın mantığı olabilir... Dediğin açıkça şu; ben suya sabuna dokunmam, benim yerime nasıl olsa birileri gider ölür, baktım işler yolunda gitmiyor, ortalık karıştı topuklar kaçarım. Senin mantığına, kalıbına tüküreyim ben. Bu rezil korkaklığını mantık sosuyla servis ediyor bir de haspam!

     

    He şunu da söyleyeyim kimse enayi değil, herkesin canı emin ol seninki kadar da kıymetli. Senden farkları, ölümü hiçe sayacak değerleri ve cesaretleri var. Ölümü göze alan ve ölenler sebebiyle bugün Türkiye Cumhuriyeti diye bir devlet var. Senin gibi korkaklar çoğunlukta olsalardı, bugün Anadolu, İngiliz, Fransız yurdu olurdu. 

     

     

    Senin beni anlayabilecek zeka kapasiten yok. Hala dedigimin korkaklikla ilgisi oldugunu saniyorsun.

     

    Ulke dedigin nedir ki? Ben ve ailem Afrika'nin bir bolgesinde avlaniyoruz diyelim. 2000 metrekarelik bir alanda yasadigimizi dusun. Baska bir topluluk gelse ve biz oradan ayrilmazsak bizi oldureceklerini soylese, ve bizim de gucumuz bu toplulukla basa cikmaya yetmese, biz oradan ayrilir baska bir bolgede hayatlarimiza devam ederdik. Aman da burasi bizim, baska bolgede yasayacagima olurum daha iyi demek ne demek yahu? 

     

    Ulke dedigin sey de buna benziyor iste. Belirli bir bolgede yasiyoruz. Baskalari bizimle savasmak isteyebilir. Karsi koyariz ama gucumuz yetmiyorsa da olmeye gerek yok. Neden olelim ki? Baska bir yerde yasasak ne kaybederiz?

     

    Iste sende bunu anlayabilecek kapasite yok.

     

    Bu Latte'nin ulkeyi dusunuyor gozuktugune bakmayin. Ulkesini dusunurken, kendisini dusunuyor aslinda.

     

    Ve ben bu konulari gercek hayatta kimseyle konusmam. Senin gibi cok salak var. Hemen dedigimi yanlis anlayip beni vatan haini olarak gorebilirler. Anlayabilecek kapasite yok ki.

  17. 18 dakika önce, Latte yazdı:


    Hala salak salak konuşuyorsun. Kürtlerin değil, PKK’lı pisliklerin hayalidir devlet kurmak. Vatansever Kürtlerin zaten bir yurtları var, Türkiye. Herhangi bir aidiyet sorunu da yaşamıyorlar. Getire getire PKK’lıları mı getirdik örnek olarak, rezilsin rezil.

     

    Salak salak konusan sensin.

     

    Uzerine bomba yagan Suriyelilerin bile ulkesinde durup savasmasini bekliyorsunuz. Baya geri kalmissiniz siz.

     

    Neyse. Sizlerle bu tur konulari duzgunce konusmak mumkun degil. Mantikli bir sey soylemiyorsunuz cunku.

  18. 16 dakika önce, Tengiz yazdı:

     

    Saçmalamayın ortada dini bir mesele bile yok.

     

    Spor yapın, sanat galerisine gidin, dinletiye gidin kaliteli şeylerle eğlenin içki ve dansla eğlenmek aptallıktır demek yobazlık olamaz. Yobaz sözcüğünün bir kelime karşılığı vardır, onu bir öğrenin önce.

    Senin bu dusuncelerin, eminim musluman bir kulturden geldigin icin boyle.

     

    Barda icki icip dans etmenin nesi aptallik? Insan her zaman kitap okuyup, sanat galerisine filan mi gitmeli? Okuz.

     

    Ayrica ben icki icmiyorum bile.

  19. 2 dakika önce, Tengiz yazdı:

     

    İsteyip istememenin bir önemi yok. Eskimoların da bir eğlence anlayışı var bu kültürel bir husustur.

     

     

    Ne işi var çocuğun barda? Sanat galerisine gitsin, spora gitsin, dinletiye gitsin... bir milyon tane eğlenirken kültürel birikime ve hayata katkı yapabilecek alan varken barda tepinip içmenin faydası ne? Hayatımda bir kez arkadaşlarımın ricasını kıramadığım için bara gittim, mide bulandıran bir ışık, iğrenç şarkılar, en adisi bile fahiş fiyattan alkol... Üstüne bir de kavga çıktı, ortalık karıştı. Benim yahut evladımın ne işi var böyle bir yerde?

     

     

    Yaptıkları aptallık olur.

     

     

    Hayatı tanımak için bir milyon yol varken bar mı kaldı?

     

     

    Yaşasın bana ne? Ben barlar kapatılsın demiyorum, genelevler de kapatılsın demiyorum ama benim oralarda ne işim var?

     

     

    Kültürel bağlar bir günde kopmaz, makasla da kesemezsiniz. O yüzden bar eğlencesi toplum nezdinde hoş görülür değil.

    Yobaz detected.

  20. 21 dakika önce, Türk Ateist yazdı:

     

    Yıllardır okuduğumuz sığ arabesk zırvalar bunlar.

     

    Kimse çocuğunu ölüme göndermek istemez. Aptal değil kimse. Yani alemin akıllısı bir sen değilsin.

    İkincisi, savaş hali öyle her dakika gelip bulan bir şey değildir. Latte sana, siyasiyelerin aptalca politikaları yüzünden ortaya çıkan çatışmalı haller için ölmenin aptallık sayılacağını söylemiş.

    Sana, gerçek bir savaş halinden bahsediliyor burada. Sivillerin de dahil olmak zorunda olduğu, ülkenin topyekun savunulması gereken bir durumda. Bizim bahsini ettiğimiz hemen hep bu durum olmuştur.

    Hatta bu, içeride, ülkenin farklı kesimleri arasında bile olabilir ki buna genelde iç savaş denir, orada bile hayatını tehlikeye atmak gerekebilir. 

     

    Sen ölmezsen ölme. Sanki çok umurumuzdaydı... Sana vay kaçak alçak falan da demez kimse. Sen kendini böyle ampul gibi parlatıp saçmalamazsan sana kimse dokunmaz, laf etmez.

     

    Ben gercek hayatta boyle konulari konusmuyorum. Gordugun gibi hemen yanlis anlasiliyorum.

     

    Benim sozunu ettigim sey her turlu savas icin gecerli. Bunun arabesklikle ne alakasi var? Burada bir tartisma donuyordu ve fikrimi soyledim. Kendini akilli sanmakla filan da ilgisi yok.

     

    Tek dedigim sey ise ulke icin olmenin mantiksiz oldugu. Hepsi bu.

     

    Ayni seyi kurtler de yapiyor iste. Ulke kurmanin hayalini kuruyor. LOL. Sanki bir insanin illa ulkesi olmasi gerekiyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...