Jump to content

AcriManious

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    82
  • Katılım

  • Son ziyaret

AcriManious kullanıcısının paylaşımları

  1. AcriManious

    Sevdiğim Laflar...

    Maske kadinin mavi bir cildi vardi, erkegin de oyle. erkek gizledi bunu, kadin da oyle.. arayip durdular hayatlari boyunca, kendileri gibi mavi olani. gunun birinde birbirlerinin yanindan gectiler, ve bunu asla bilemediler...
  2. AcriManious

    Sevdiğim Laflar...

    Yıldızlar ve çiçeklenen meyve ağaçları: mutlak kalıcılık ve aşırı kırılganlık. Her ikisine de eşit derecede bahşedilmiştir ebediyet.
  3. AcriManious

    İLAHİYAT OKUYORUM İNANCIM KALMADI

    Bu forumda arayıp da bulamayacağınız tek bir dini konu yok. Birikim için güzel kaynak olacak kullanıcıları da var. Sorun nedir?
  4. AcriManious

    İLAHİYAT OKUYORUM İNANCIM KALMADI

    @rahip Kesinlikle söylediklerinize katılıyorum. Önemli olan fanatik olmamak. Çünkü ne kadar fanatik olursanız, o kadar şiddetle müdafaa ediyorsunuz.
  5. AcriManious

    İLAHİYAT OKUYORUM İNANCIM KALMADI

    Sorduğunuz sorular , tarafları anlamaya çalışma çabanız takdiri hak ediyor. Fakat şunu atlıyor olabilirsiniz; herkesin hayata yüklediği anlamlar farklıdır ve bu skala o kadar geniştir ki çoğu zaman başka hayatları anlamakta zorluk çekeriz. Şunu unutmayın; herkes doğru olduğunu sandığı şeye inanır ve bireysel gerçek sadece bundan ibarettir. Belki anlamsızlık bile sizin için en büyük anlam olabilir.
  6. AcriManious

    İLAHİYAT OKUYORUM İNANCIM KALMADI

    Elbette sordum. İnançlıyken de boşluktaydım ama herkes gibi ben de bu boşluğu, kimi zaman görmezden geldim, kimi zaman geçiştirdim. Bu durumun üzerinde gittim ve gittikçe daha da fazla beni içine çekti. Fakat anladım ki bu boşluk dediğimiz şeyin ne üzerine gitmeliyiz ne de görmezden gelmeliyiz. İnsan vücudu gibi, sahip olduğumuz bir parça olduğunu kabul etmek gerekiyor.
  7. AcriManious

    İLAHİYAT OKUYORUM İNANCIM KALMADI

    Herkese merhaba. Yazmayalı uzun zaman oldu. Umarım iyisinizdir. Ben çok iyiyim. Kendimi hayatın akışına doğru bıraktım ve meditasyon yapmaya başladım. Konuyu ilk açtığım zamandan bu yana her şey çok değişti. Hayatım, karakterim, düşüncelerim, kimi zaman hislerim. Artık eskisi gibi, Tanrı vb. konuları düşünmüyorum. Halen agnostik düşüncelere sahibim. Tanrının var olup olmama ihtimaline kafa yormanın yorucu olduğunu fark ettim ve zihnimi daha farklı şeylerle meşgul etmeye başladım. Mümkün olduğunca, şimdiki zamandan kopmamaya çalışıyor, yaşadığım anı en iyi şekilde değerlendiriyorum. Müzik dinli
  8. AcriManious

    İLAHİYAT OKUYORUM İNANCIM KALMADI

    Bu gece 4 yıldır yakın arkadaşım olan, eskiden cüzi miktar tanışmışlığım olduğu biri ile, alkol içtim. Evet, bunca aklın, mantığın ve arzunun geçtiği bir konuda, alkollü bir şekilde yazılmış kelimeler, cümleler de ne diyeceksiniz. Yakın arkadaşım dediğim kişi ile, sizlere açıklamasını yapmak istemeyecek kadar benzer yönlerimiz var. Onunla konuşurken, bugün, sanki karşımda bir ayna varmış ve onunla konuşuyormuş gibi hissettim. O da aynı şeyleri hissetti ve yakın dostluğumuzda bu ilk kez yaşandı. Ayrıntılara girmek istemiyorum çünkü burda daha önce bahsettiğim şeyler ile çelişkili ve alakasız. B
  9. AcriManious

    İLAHİYAT OKUYORUM İNANCIM KALMADI

    Öncelikle herkese merhaba. Durumla ilgili fikri ve karakteristlik gelişimime sebebiyet veren her değişikliği buraya yazmaya devam ediyorum. Konu üzerinde yazılan tüm gönderileri tekrar okudum ve gereğinden fazla iddialı yazılar yazdığım kanısına vardım. Özgürlük vb. konularda. Şunu unutmayın ki aşağıya yazacağım tüm cümleler tamamıyla kişisel görüşümdür ve bir iddia değildir. Kimsenin, sırf başkası yüzünden hayatını tamamen değiştirmeyeceğini biliyorum. Bu durumdaki farkındalığım her kelimem için geçerli olmaya devam edicektir. Dini inanışların beraberinde, insanın düşünce yapısınd
  10. AcriManious

    Bu videonun (Cadılık) gerçeklik payı ne?

    Açıklamanız tatmin edici. Teşekkür ederim.
  11. AcriManious

    Bu videonun (Cadılık) gerçeklik payı ne?

    İlgimi aslına bakarsanız benim de çekmiyor fakat bunca metafiziksel olayı sanki her gün görüyormuş, sanki musluğu açıp kapamak ne kadar gerçekçi ise o kadar gerçekmiş gibi anlatıyor. İnsanların aura enerjisinin bilimsel olarak kanıtlandığına dair bir çok yazı okudum. O yüzden merakımı uyandırdı. Neyse cadı-hatipler kapatılsın.
  12. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu enerji dalgaları vs. üzerinden manevi bir çıkarım yapılabilir mi? Gerçeklik payları ne kadar? Bilgisi olan varsa, çok merak ettiğim bir konu lütfen açıklasın.
  13. AcriManious

    İLAHİYAT OKUYORUM İNANCIM KALMADI

    Bunlar bir yaratıcıya dönmek için sebep mi? Allahım bugün de depreme sebep olduğun için teşekkür ederim mi demem gerek? Sizce de komik değil mi bu durum dicem, tabii ki hayır diceksiniz. Anlam verilmeyecek kadar saçmalığa dönüştü bu yazdıklarınız.
  14. AcriManious

    İLAHİYAT OKUYORUM İNANCIM KALMADI

    Bu sorular zaten bu olayın ilk evrelerini oluşturuyor. Her ihtimali tartıyor insan. Hangi taraf ağır basarsa seçimini ondan yana kullanıyor. Eğer bu söyledikleriniz gerçekten de var ise, ne olmuş yani? Sırf bir şeyleri tarttığımız için, normal olarak ağır basan tarafı seçtiğimiz için Allah, Tanrı, Yahwe veya Baba-Yaga herhangisiyse beni cehenneme atamaz. Bu seçimi yapan kimseyi atamaz, atmamalı da. Bu ahlaki açıdan bile komedi iken, artık bunları düşünüp zihnimi meşgul etmem sadece vakit kaybı olur. Ben iyi bir insanım ve dünyada iyiliğin son bir zerresi kalsa bile iyi olmaktan vazgeçmeyeceğim
  15. AcriManious

    İLAHİYAT OKUYORUM İNANCIM KALMADI

    Yeniden herkese merhaba. Konuya yazdığım ilk iletide, düştüğüm boşluktan ve hayatın anlamsızlığına dair düşüncelerim olduğunu yazmıştım. Bu düştüğüm boşluktan ve anlamsızlıktan sıyrıldığımı söylemem gerek ki, bu aslında o kadar da zor olmadı. Çünkü bulunduğum durumdan şüphe etmedim. Doğru seçimi yaptığımı bildiğim için vicdanen rahatladım ve tahmin ettiğimden çok daha kolay bir şekilde bu süreci atlattım. Hayatımın anlamı yok vs. gibisinden cümleler de kullandım fakat bu cümlelerin ne kadar boş olduğunu fark ettim. Fark etmemin sebepleri ise yaşımın forumun yaş ortamasının altında olmasıydı. D
  16. AcriManious

    evrim doğru olsa bile öbür dünyaya inanırım

    Bekir abi merhaba hoşgeldin. Forumda zaman geçirdikçe belli kişileri tanıyor, bir şekilde dost oluyorsunuz illa. Gitmeden de şuraya Alan Watts'ın sözünü bırakayım. "Ölüm bilinç dalgalanmasıdır. Bir zamanlar ölü olmasaydın şimdi canlı olduğunu nereden bilebilirdin."
  17. AcriManious

    İLAHİYAT OKUYORUM İNANCIM KALMADI

    ahahah bilimin köpeğiyiz
  18. AcriManious

    İLAHİYAT OKUYORUM İNANCIM KALMADI

    Belki ama o dersi hala görmedik. En sevdiğim ders şu ana kadar din psikoloijisi oldu. Eğer yükseklisans yapacak olursam bu alandan yapmayı düşünüyorum.
  19. AcriManious

    İLAHİYAT OKUYORUM İNANCIM KALMADI

    Herkes kadar. Bu konuda beni inançlı insanlardan ayıran bir durum yok. Zaten dersler tamamıyla ezbere dayalı.
  20. AcriManious

    İLAHİYAT OKUYORUM İNANCIM KALMADI

    Maalesef. Fakat şu an da eskisi gibi problem oluşturmuyor. Teşekkür ederim görüşlerin için.
  21. AcriManious

    Satanizm

    Bu çocuk 321GO kanalının soramazsın videosunda da vardı. Neden satanist olduğunu söylüyor zaten. Ateist olarak yaşamak kötü etkilemiş ve o da bir inanç arayışına girip satanist olmuş. Satanistlik doğru olduğu için değil. Birde videoda çok mantıklı geldiğini falan söylemişti satanistliğin. Neye göre mantıklı geldiyse artık.
  22. AcriManious

    Sigaranın zararları

    Niye direkt olarak öyle sormadın
  23. AcriManious

    İLAHİYAT OKUYORUM İNANCIM KALMADI

    Müslüman olmayanlar da yapıyor bunu. Fakat din dediğimiz kavram katı kurallar içeren bir sistem. En basitinden, müslüman bir arap üzerinde ihram ile avlanamazken, müslüman olmayan bir arap için bu problem oluşturmaz. Doğru yanlışı hepimiz biliyoruz. Sen doğru ve yanlışı dinine göre yorumlarken ben kendi bağımsız aklımla yorumluyorum. Sabah 5 de kalkıp namaz kılmak zorunda olan da sizlersiniz. Bana göre derin uykudan kalkıp, uykumu bölmek bünyeme zararlı. Daha bir çok şey var ve insanın direk karakterine, hayatına hükmeden din (buna müslümanlar Allahın boyası ile yıkanmak derler) sana hükmediyo
  24. AcriManious

    Sigaranın zararları

    Ben çay kahve ile içildiğinde daha zararlı olduğunu duymuştum. Sebebi de boğazda kalan çay veya kahve damlaları sigara ile etkileşime geçip boğaz kanseri olma riskini arttıyormuş.
×
×
  • Yeni Oluştur...