Jump to content

Environmentalist

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    4
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Environmentalist Hakkında

  • Derece
    Newbie

Güncel Profil Ziyaretleri

535 profil görüntüleme
  1. Environmentalist

    Çok eşlilikle ilgili

    Çok eşliliğin Kuranda açıkça yer aldığını herkes gibi görüp, bunu kabul edip bu şekilde inanan insanlara gerçekten saygı duyuyorum. Çünkü bu bir inanç meselesi olarak değerlendirilebilir bir bakıma. Ancak inandığı kitabı modern hayata ve evrensel değerlere uydurabilmek için eğip büken ve kelimelerden zorlama yorumlarla zorlama anlamlar çıkarmaya çalışanlar insanları ne saygıya şayan ne de muhatap alınabilir kabul ediyorum.
  2. Environmentalist

    Turkiye'de, ateizmin yükselişi

    Rica ederim Sayın Leonidass. Foruma yeni üye oldum ve ilk kez mesaj yazdım. Aynı frekansı paylaşabildiğim insanlar olması beni çok mutlu etti.
  3. Environmentalist

    Turkiye'de, ateizmin yükselişi

    Bazı durumlarda haklı olabilirsiniz sonuç olarak her inanmayan insan aynı zamanda aydın insandır diyemeyiz. Ancak birisi kendini ateist olarak değerlendiriyorsa, temel insan haklarına, kadın erkek eşitliğine ve bilimin özerkliğine de saygı gösteriyor olması da gerekir. Kendinizi bir dine emanet ettiğiniz takdirde ise bu evrensel değerlere değil dogmalara bağlı yaşarsınız. Nitekim ülkemizde de tüm cahilleri bir araya toplasak, ateistler oransal olarak son derece küçük bir kısmı oluşturacaktır diye düşünüyorum.
  4. Environmentalist

    Turkiye'de, ateizmin yükselişi

    Kanımca, ateizmdeki artış nedenlerinin başında insanların kültürel ve bilimsel eğitim seviyesinin artması geliyor. Ancak tüm bu artışa rağmen hala karşımızda kopkoyu bir bağnazlık ve cahillik yığını bulunduğunu da unutmamak lazım.
×
×
  • Yeni Oluştur...