Jump to content

Leonidass

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    24
  • Katılım

  • Son ziyaret

Leonidass kullanıcısının paylaşımları

  1. Yazdığın şeylerin yanlışlığını düzeltmeye uğraşmayacağım çünkü gerçekliğin ne olduğu senin umrunda değil, doğru kabul ettiklerin senin için yeterli ve gelişmek için değil tartışmak için tartışıyorsun. Bunu yaparken de çok düşük düzeyli bir yöntem kullanıyorsun, bir şeyi cımbızlayıp üzerinden manipüle ederek galip çıkmaya çalışıyorsun.
  2. Şeriatçıları falan bilmem ama Rıza Nur ateist bir adamdı ve bunu açıkça da söylüyordu. Cumhuriyet devrimlerinin çoğunun planlayıcı ekibinde yer alır ve bazı devrimlerinde direk fikir verenidir. Yazdığım metinde buna takılıp kalmana mı üzüleyim yoksa homofobik bir söylem üretmene mi üzüleyim onu bilemedim. Irkçılık da, homofobi de iğrenç şeyler kardeşim, bunlardan uzak dur.
  3. İnancı reddetmişsiniz ama olağanüstülükten bahsediyorsunuz Atatürk elbette muazzam bir adam ancak cumhuriyet devrimini tamamen ona mal etmek, bu uğurda ülkesinden sürülmüş, ölmüş, işkence görmüş ya da bunların hiçbirisi başına gelmese bile bütün ömrünü modern bir ülke için harcamış insanlara büyük haksızlık. Rıza Nur'u, Abdullah Cevdet'i, Namık Kemal'i, Ali Suavi'yi, Ziya Gökalp'i, Ahmet Cevdet Paşa'yı ve daha binlerce Osmanlı aydınının mücadelesini anlamazsak, Atatürk'ü de, cumhuriyetimizi de yaratan koşulları anlayamayız ve ilkel bir düşünceyle ''millet davardı, Atatürk adam etmeye çalıştı
  4. Evrimi idrak edebilmiş insanların(!), ırkların varlığını kabul üzerinden söylem oluşturmaları... Burada bir arkadaşın ''ortadoğunun inananı ayrı, ateisti ayrı aptal'' gibi bir söylemi vardı, haklıymış demek geliyor içimden. Bu yetmezmiş gibi birde mitoslarda ki gibi, Atatürk'ü olağanüstülüklerle donatıp, onun üzerinden dünyayı okuma çabası. Bütünlük yok, süreçsel değerlendirme yok, kavramsal bakış açısı yok, Atatürk'ü yaratan Osmanlı aydın kuşağından zaten bi haber... Üslup berbat. Üzgünüm arkadaşlar, dincilerden bir farkınız yok.
  5. Leonidass

    28 Şubat süreci, Fetullah Gülen ve Bülent Ecevit

    Sıranın kendisine geleceğini tahmin etmiş midir bilmiyorum tabi. Ama ana hedefin kendisi olmadığının farkındaydı.
  6. Leonidass

    28 Şubat süreci, Fetullah Gülen ve Bülent Ecevit

    Fetullah Gülen'in, 28 Şubat'ı ilk etapta desteklediği açıktır. Zaten Erbakan ile birbirlerinden nefret ederlerdi. Bunu sadece Gülen'in korkusuna bağlamak doğru değil. Aralarında marjinal sol grupların ki kadar sert fikir ayrılıkları vardı.
  7. Leonidass

    Satanizm

    Mekan ateş ediyor yalnız
  8. Leonidass

    Ali Nesin'in Kadir Mısıroğlu sevgisi

    Kastım şu; adamın tamamen ironi yaptığını varsayarak meseleyi anlamak biraz fazla iyi niyetli gibi geldi. Ha niyeti harbiden buysa çok iyi tweet.
  9. Leonidass

    Ali Nesin'in Kadir Mısıroğlu sevgisi

    Bu açıdan bakınca evet farklı gözüküyor ama çok zorlama bir yorum sanki
  10. Burada buna takılman garip ama Venizelos için iyi bir şey demişim gibi anlaman daha da garip
  11. Türkiye'nin mevcut şehirlerinden 45-50 tanesi. Mülki hukuk sistemi. Milletler Cemiyeti'nin atayacağı vali ile yönetilmemek. Adalet Bakanlığını kontrol edecek Avrupalı yargıçların gönderilmesi. BAĞIMSIZLIK. Daha bir ton şey sıralanabilir. Antlaşmalara sadece toprak gözüyle bakmakta son derece yanlış. Sana tavsiyem Sevr'in metnini bi oku, Lozan'da ki talepleri -özellikle Venizelos'un- bi oku sonra da antlaşmanın sonucunu bi oku.
  12. Leonidass

    MÜSLÜMANIN MÜSLÜMAN DÜSMANLIGI

    Yav şöyle trol şeylere inanmayın. Amerikan askerlerinin ete mi ihtiyacı var yani
  13. Leonidass

    Satanizm

    Totalde dinlerden bi farkı yok bu arada
  14. Leonidass

    Satanizm

    Çok fazla fraksiyonu var. Protest nitelikte söylemleri var; ''Hepiniz şeytanı suçluyorsunuz ama sizin algınız yanlış aslında'' gibi.
  15. Leonidass

    Kanal İstanbul için düşünceniz nedir?

    Kanaldan -etrafında ki rant haricinde- para kazanılma ihtimali yok. Hatta boğazı kapatsan -ki imkansız- geçen gemilerden alınan ücretlerle yüz yılda falan çıkar parası.
  16. Leonidass

    Kanal İstanbul için düşünceniz nedir?

    Projenin tanıtım animasyonu ben ''ben rant projesiyim'' diye bağırıyor
  17. Leonidass

    Atatürk'ü ısrarla Müslüman gibi gösterme çabası

    Murat Bardakçı bunu söyledi bu arada
  18. Leonidass

    Turkiye'de, ateizmin yükselişi

    Sevindim Söz konusu yorumunuzda ki üslubun kalitesi, objektifliğiniz ve kavramsal yaklaşımınız gerçekten takdire şayan. Çok az insan bunları bir araya toplayabiliyor.
  19. Leonidass

    Turkiye'de, ateizmin yükselişi

    Yanılsama yada yanlış yorumlama gibi bir durumun olmadığına eminseniz iyi bir terapist önerisinde bulunabilirim
  20. Leonidass

    Turkiye'de, ateizmin yükselişi

    Meseleyi gerçekten mükemmel tahlil etmişsiniz, tebrik ederim ?
  21. Leonidass

    Kasım Süleymani neden öldürüldü?

    Hepsine ilaveten; 2012'de Libya Amerikan Büyükelçiliği saldırısı ve büyükelçinin öldürülmesi, 1979 İran Amerikan Büyükelçiliğinin aylarca işgal altında kalması gibi olayların travması sebebiyle Amerikan kamuoyu Irak Büyükelçiliğine yapılan saldırıya sert cevap verilmesini istiyordu ve Trump bu talebi uyguladı. Ancak söz konusu yeni bir savaş olunca bunu kimse istemiyor. Demokratlar zaten karşılar ama Cumhuriyetçi bürokratların da savaş istemediklerine dair beyanatları var. İran ise Amerika ile -her açıdan- asla başa çıkamayacağını biliyor. Yani mesele burada kapanır büyük bir ihtimalle.
  22. Leonidass

    İLAHİYAT OKUYORUM İNANCIM KALMADI

    Çok sevindim ve daha iyi olacağına da eminim. Kesinlikle. Zaten inancın en temelde oluşum süreci de insanların psikolojik süreçlerinin(korku, anlamlandıramama) sonucu değil mi? Anlamlandırmaya başladıkça rahatlıyoruz sanırım. asdfjklfkdjkslk
  23. Leonidass

    İLAHİYAT OKUYORUM İNANCIM KALMADI

    Öncelikle hayırlı mübarek olsun Seninle çok benzer bir süreçten geliyorum ve bu yüzden duygularını, hayal kırıklığını, amaçsızlaşmanı çok iyi anlıyorum. Hatta yazdıklarını okuyunca o kadar kendimi gördüm ki sadece gözlemci olarak yer aldığım siteye üye olup sana bir şeyler yazma isteği hissettim. Kalbini ferah tut hepsi geçecek ve eminim hayattan çok daha fazla keyif alacaksın. Bir kere bizim gibi uzun süre gri alanda kalmış insanlar için, beynimizi kemiren şüphelerden, sorulardan kurtulmak, ilk etapta zorluklara sebep olsa da uzun vadede çok rahatlatıcı bir durum. Rol yapma konusunda da ilk
×
×
  • Yeni Oluştur...