Jump to content

pharlap

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    398
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

pharlap Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. pharlap

    agnostikler

    Ben agnostiklerin dinlerin insan yapimi oldugunu dusunmelerinin yanlis oldugunu dusundugumu soyledim.Agnostiklerin dinlerin insan yapimi oldugunu dusunmediklerini soylemedim..
  2. pharlap

    agnostikler

    Agnostikler tanri nin varliginin ya da yoklugunun bilinemeyecegine inanirlar..Dinlerin yalan oldugunu dusunmeleri sacma olur,cunku dinlerde insanlar kendileri tanriyi bilmiyor.Tanri kendisini bildiriyor.. Dinlerde de Tanri varligini kisiye hissettirebilir,bildirebilir,fakat kisi kendisi bunu bilemez veya bilen biri baskasina aciklamak istesede beceremez..Hidayeti yanizca Allah verir..
  3. Bende hep bunu anlatmaya calismisimdir..Hersey bizim istedigimiz gibi olsa,yonetimin yonetim oldugunu bilemezdik..
  4. pharlap

    Allah'in bilmedigi seyleri sormak mi?, cok ayip!...

    Anladim ki; Kuran i uydurma(!),Muslumanlarin inandigi yaraticinin in da put(!) oldugunu sandigindan dolayi konuyu anlaman mumkun degil.. Gerekli cevabi verdim,bi gun gozlerin gormeye baslarsa acip tekrar okursun..
  5. Senin gibi biri elinde 2 gram guc bulunduranlarin boyle despotluk yapmasindan nasil memnun olabilir yau Ayni zamanda da sonsuz guc sahibi olan yaraticiya inanip boyun egenleri nasil kucumseyebilir..Cok celiskili ifadeleriniz var,siz sorgulamayi hic beceremiyorsunuz..
  6. pharlap

    PANIK ATAK NEDEN OLUR

    Panik-atak olümün gercekligini kavrayan herkeste olabilir..Sadece genetik sebeplerden olmaz. Savas tecrubesi yasamis insanlarda,olume cok yaklasmis insanlarda,siddetli deprem yasayanlarda,trafik kazasi gecirenlerde,yakinini kaybedenlerde de olur.. DIger insanlarin rahatliklari mucize gibi gelir cunku dunya hic te rahat yasanabilecek bir yer degildir.Insani olume goturebilecek riskler burda saymakla bitmez..Akcigerine yemek kacar diye yemek yemekten bile korkabilirler cunku otonom sinir sisteminin yaptiklari mucize gibi gelir,kalplerini bilerek calistirmadiklarinin farkindadirlar,depremin o
  7. pharlap

    Allah'in bilmedigi seyleri sormak mi?, cok ayip!...

    O sorularin cevabi zaten Kuran da var,o sorulara cevap veriliyor.Ayet yaptigin alintidakine benzer sorular,gereksiz sorular,basina mukellefiyet actirip sonra agirligindan dolayi yapmaktan vazgecirip seni gunahkarliga,inkara surukleyebilecek sorular sorulmamasini ifade ediyor.. "Hacca her sene mi gidecegiz?" sorusu buna ornektir.Burada cevaplanamayacak birsey yoktur,Allah insanlardan kulluk istedigine gore cevap "evet" olabilir,bu durumda kaybeden insanlar olur.Ayetin tam olarak anlatmak istedigi budur.. Mesela Oruc ibadetinin her yil Ramazan aylarina yetisenlere farz oldugu belirtilmistir.
  8. pharlap

    Çift vatandaşlık

    Inancsizliga kin gudebilirim ama inacsiz insanlara kin gutmuyorum,acimak veya onlar icin uzulmek desek daha dogru olacak..
  9. pharlap

    Çift vatandaşlık

    Yeryuzunun bir Musluman icin mescit oldugu herkesin bilmesi gereken temel meselelerden biridir..
  10. pharlap

    Çift vatandaşlık

    Ne icin orada oldugunu bilmem ama Musluman olmayan ulkede yasamak dini yonden suc degil.. Insan uzerinde islami iyi tanitma mukellefiyeti olmasi,o insanin o yuzden orada bulundugunu gostermez,bu yuzden sorgulanacagi anlamina gelir..
  11. pharlap

    Çift vatandaşlık

    Muslumanlik sadece belirli bolgelerde yasanmasi gereken bir din degildir..Bir Musluman,farkli dinden olan ulkelerde yasayabilir,ayrica uzerine Muslumanligi iyi tanitma gibi bir mukellefiyette alinmis olur. Ne yazik ki sorguladigini sanip dinden vazgecmis insanlara daha islamin temel meselelerini biz haber veriyoruz..
  12. pharlap

    Allah'in bilmedigi seyleri sormak mi?, cok ayip!...

    Siyah yaptigim yer benden yaptigin alinti.. Ve bunun uzerine senin sordugun sorular.... Al bende cevap vereyim bari; Dam ustunde saksagan vur beline kazmayi..
  13. pharlap

    Allah'in bilmedigi seyleri sormak mi?, cok ayip!...

    Ayette onu anlatiyor zaten.. Derste ogretmen "su soruyu cozun" dese, ogrenci "hepsini mi yapalim" diye sorsa, ogretmen "evet" derse ne olacak. Ogrenci kendi basina mukellefiyet almis olur,"hayir" derse ne olur..Gereksiz soru olur,kendi basina is acabilecek soru olur.. Zamaninda sorup ayrintisini ogrenip uzerine mukellefiyetler alan topluluk olmus,ve mukellefiyetlerin agirligindan dolayi zamanla vazgecmisler,inkara sapmislar..Mesela sinifta hocaya "hepsini mi" diye soran bir ogrenci yuzunden,birsey kaybetmeyecek olan ve ogrencilerinin calismasini isteyen ogretmenin aklinda sadece b
  14. pharlap

    Bir yıldız daha kaydı

    Allah rahmet eylesin
  15. pharlap

    Dandik tasarım II

    Eger hikmet arayacaksaniz; Alkolun; hayata karsi bir hile yapmak,gunahlara meyilin icraat haline donusmesini kolaylastirmak gibi etkileri cok daha mantiklidir.Devamli icildiginde giderek dozu arttirma geregi hissettiren bir madde oldugu icin de Allah a kul olmak isteyenlere hic kullanilmamasinin emredilmesi cok mantiklidir.. Zaten seytanin kozlarindan oldugu bildirilmis. Gunumuzde;din saglik icinmis gibi yorumlanmaya calisildigindan dolayi konu bu yerlere geliyor..Bence farkettiginiz noktalar islam a yaklastiginizi gosteriyor
×
×
  • Yeni Oluştur...