Jump to content

Timberman

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    9
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Timberman Hakkında

  • Derece
    Newbie
  • Doğum Günü 10-04-1993

Profile Information

  • Gender
    Male

Güncel Profil Ziyaretleri

500 profil görüntüleme
  1. Timberman

    Tehlikeli Oyunlar Oynanıyor

    Ne demek istediğinizi sanırım anlıyorum. Farklı coğrafyalarda, farklı koşullarda yaşayan bireylerin kendilerine ait olmayan bazı değerleri, özgürlükleri yada görüşleri canhıraş bir şekilde savunmalarını eleştiriyorsunuz. Sanki biraz sert bir kanı değil mi bu ? Örneğin Yozgatlı bir kimsenin eşcinsel haklarını savunması kadar doğal bir konuda böyle düşünmeniz beni biraz düşündürdü. Zira bildiğim ve gördüğüm kadarıyla (Bursa'lı bir arkadaşınızım) eşcinsel bireylerin çoğu tam da bu baskı yüzünden memleketinden kopup daha farklı bölgelerde yaşamayı seçiyorlar. Konu "bir kimsenin cinsel kimliğinin
  2. Timberman

    Tehlikeli Oyunlar Oynanıyor

    Sizleri tebrik ediyorum. Dört paragrafta ancak bu kadar anlaşılmaz olunabilirdi. Eleştirinizi ciddi anlamda tekrar gözden geçirip, anlaşılabilirliğini ölçmelisiniz. Gereksiz duyarlılık yapıp, gerçek sorunlara sağır olan bir takım güruhlardan bahsetmişsiniz. Açıkçası yazının en ilgi çekici bölümü burasıydı. Yalnız, "gereksiz" gördüğünüz problemlerden kastınız nedir, neyi ima ediyorsunuz merak ediyorum.
  3. Timberman

    Gecemiz gündüz olursa...

    Hoşbulduk. Andromeda genel olarak çıplak gözle görülmez yahut çok zordur görülebilmesi. Bunun için çok açık bir hava durumu, ışık kirliliğinin çok düşük olması ve yılın belli bir zamanı gerekir. Kasım ayında Andromeda'yı çıplak gözle görebiliriz. Daha doğrusu bulutsu yapısını diyelim. Fotoğraf makinesi ile 30 saniyelik pozlamalarla Andromeda net olarak görülebilir. Bunun için Ethem Derman'ın kendi sitesinde bir kılavuz mevcut. İnanıyorum, başarabilirsin.
  4. Timberman

    Ateistlerin de Kabul Edebileceği Bir Tanrı Modeli

    Eru Iluvatar gayette tapınılası bir tanrıdır.
  5. Tanrıların Arabaları isimli güzide eseri okumanızı öneririm. Bütün dinler birbirlerinin kulaktan dolma taklitleridir.
  6. Timberman

    Gecemiz gündüz olursa...

    Şehir planlamacıları artık sokak lambalarını gökyüzüne doğru aydınlatacak şekilde tasarlamamalılar. Amatör olarak gökyüzü gözlemi ile ilgilenen bendenizi bir hayli yoruyor, gece karanlığında dağ bayır gezdiriyor bu durum. Işık kirliliğinin çok düşük olduğu yerlerde Andromeda'yı dahi çıplak gözle görebilirsiniz. Ortalama kirlilikte samanyolu bulutu görülebilir. Ancak şehirler o kadar kirli ki, Adı bilinen birkaç yıldız haricinde nesne görmek imkansız hale geldi artık. İnsan sağlığına ve ekonomiye olan etkisini pek bilmem. Ama bizleri yıldızlara kör kılan bu uygulamayı kınım kınım kınıyorum.
  7. Timberman

    2023 seçimlerinde AKP den kurtulur muyuz?

    Aslında ben artık olayın ciddi ciddi "öc alma" durumu olduğunu düşünüyorum. Osmanlı aşığı, laiklik karşıtı kim varsa ellerine geçen kozu güzel bir şekilde kullanıyor. Kendisi de bu yönetimde zarar görüyor ancak " oh, düşmanım da zarar görüyor " diyor. Aslında cahil, eğitimsiz, kırsal kesim diye düşündüğümüz topluluğunda keyfi kaçık. İşleri iyi değil. Hayvanını bakamıyor, tarlasını süremiyor. İşçi olsa, asgari ücretle köle yapılıyor. Ölürse sınırda kendi evladı ölüyor. Bunlardan kendisi de memnun değil. Yine de ezelden beri gelen ideolojik ezikliği yüzünden tüm bunlara göz yumup, " evlad-ı osma
  8. Timberman

    2023 seçimlerinde AKP den kurtulur muyuz?

    Areda Survey'in son araştırmasına göre AKP'ye ülkenin %40'ı hala oy veriyor. Şartlar ne kadar zor olursa olsun. Ne kadar AKP ve Erdoğan aleyhine gelişmeler yaşanırsa yaşansın, en zorlu dönemlerinde dahi %40'lık bir blok inatla tercihlerini bu yönde kullanıyor. Varın gerisini siz düşünün.
  9. Timberman

    İSLAMI NASIL YOK EDERİZ

    Hedefin hangi İslam olduğunu belirtmelisin öncelikle. Onlarca milyonluk Şii kolunu mu ? Sünni İslam'ı mı ? Yoksa Arabistan'da yeni yeni türetilmeye çalışılan, bir nevi " update " getirilmiş -modernize- islam mı ? Galaksi liderimizin benimsediği ılımlı islam mı ? Bildiğiniz üzere bir tane islam yok. Kendisi çoktan parçalara ayırılıp yok edildi. Ülkemizde İslamı, cuma günleri camiye gidip, kelime-i şehadet getirerek yaşadığına inanan milyonlar ve şeriati kanunlarla mikro çevresini değiştirmeye çalışan büyükçe bir topluluk var. Herkesin islam anlayışı, öyle olmaması gerek
×
×
  • Yeni Oluştur...