Jump to content

testigo

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    24
  • Katılım

  • Son ziyaret

testigo kullanıcısının paylaşımları

  1. testigo

    İslam Nedir?

    İslamiyet bir antlaşma dinidir. rab ile köle arasında yapılan bir antlaşmaya dayanan bir site yönetimidir.
  2. testigo

    Var mıyız?

    varız... kendimizden ne kadar şüphe etsekte boşş. şüphe bir tür düşünmektir. bir şeyin düşünebilmesi için var olması gerekir. çünkü şüphe etmek için bile şüphe eden bir varlığın olması zorunludur..
  3. testigo

    Var mıyız?

    descartes düşünüyorum öyleyse varım derken, şüpheden bilgiye geçişini dile getiriyor.. yani varlığı metafiksel değil, akılsaldır, akla bağlar o da.
  4. dolaşık iki parçacığı birbirinden ayırıp ikisinide farklı ayrı yerlere koyduğumuzda evrenin iki ayrı ucunada koysak birinde bir değişiklik yapsak diğeride aynı şekilde değişir be etkileşime uğruyor bu eş zamanlılık anlamlı değil midir kendi içinde?
  5. bir defa olması mı sizce anlamlıdır. mesela einsteinin genel görelelik kuramı bizim evrenimiz için oldukça anlamlıdır herhalde..ama başka evrenler için muhtemelen anlamsızdır.. demek istediğim şey tüm bu var olanlar ne için anlamlıdır sizce?
  6. sen istiyorsun yakarış olmasın şu anlamsız bu mantıksız bu çirkin bu adaletsiz vs vs ama bunun adı hayat işte. kimin neye taptığı beni bağlamaz seni de bağlamamalı. sen o saçma şeyi eleştiriyorsun bir de. yaşadığı acıdan dolayı int,har eden insanlar var evet ama ne kadar rezilce görünse de size göre şuan böyle olsa da yıllar sonra bu da böyle olmayacak. acı dediğiniz şey artık pek hissedilmiyor desem belki inanmazsınız yani toplu büyük acılar yok denecek kadar az. belkı de hep böyleydi..
  7. testigo

    Bayramınız kutlu olsun

    vejeteryanlık bir seçimdir ama senin algınla alakalı bir seçimdir. ilkin algın değişmeli daha sonra vegan olursan birgün demek ki algın değişiyor demektir. bunda biraz birlik algısı vardır bence. dinler gibi geliyor veganlıkta.hepimiz biriz, eşitiz vurgusu ister bir tanrıyı baz alarak söylesinler, ister evreni vs fark etmez . hayatın nasıl verildiği varolduğu önemli değil hepimiz aynı derecede yaşama hakkına sahibiz.. insanların yasabilmeleri için hayvan eti şart değildir. bunu üretip tüketmek ise bir vahşettir. dünyayı onlar kadar hak ettiğimizi düşünmüyorum.
  8. hayat o kadar adildir ki sana verdiğini senin almana dahi müsaade ediyor. cok mu sıkıcı, yorucu vs çıkmak istersen çıkıyorsun. ama tüm bu her şeyi görmek var olmak büyük bir şanstır..evlat acısı şunu bunu boşver. sırf sevdiği kız tarafından terkedilen ergen genç pompalı ile kendisini kalbinden vuruyor. bu bir dilektir sadece evlat acısı yaşayan birileri bu acının dayanılmaz bir acı olduğunu bildikleri için annelerin babaların evlat acısı yaşamamaları için var oldukalrına inandıkalrı alllahtan dilerler.. bunu sizde biliyorsunuz, allahın nasıl bir karekteri olduğunu. onlara bakarak biliyorsunuz.
  9. hangi coğrafya hangi milletten bahsetdiğinize göre değişir bu. bir genelleme yapmak saçma olur..
  10. testigo

    Bayramınız kutlu olsun

    bir vejeteryen olarak söylüyorum kendinizi kandırmayın boş yere. bir başka halde görmek gerekiyor yaşamı. yaşamak için bizden daha az veya çirkin bir şansa kesinlikle sahip değiller. insan her şeyden öte kendi yerini unutmamalıdır. saygısızlık etmemelidir..derim
  11. testigo

    KÜRT TARİHİ

  12. testigo

    Kur'anın mucizelik yönlerine bir örnek

    çok biliyorsanız anlattın. istirham etmem mi bekliyorsunuz?
  13. testigo

    Kur'anın mucizelik yönlerine bir örnek

    hayvanlar ile yaşadığımız dünya da onlarla oldukça algı farkları ile yaşıyoruz. mesela bir yılanın gördüğü ve beyninde işlediği şey ile bizim işlediğimiz şeyin farkı. her canlı bizim dünyayı ya da varolanı kendi gözüyle görüyor. iinsalar alemi ile hayvanlar alemi arasında dahi büyük bir algı fark var maddeye karşı. tüm bu yaşanan her şey bir tesadüf mü? canlılığın oluşması için sağlanmış bu uygun koşullar sizce de haddinden fazla bir tesadüfü hak etmiyor mu?
  14. testigo

    Kur'anın mucizelik yönlerine bir örnek

    teşekkür ederim...
  15. testigo

    Kur'anın mucizelik yönlerine bir örnek

    yaptığımız modellemeler de kişilere göre değişiklik göstermeyecek mi? algılarımız farklı sonuçta olgularımızda farklı olmayacak mı? deneyle kanıtlanmış şeyler kesin bilgi olarak saymak ne kadar doğru?
  16. testigo

    Kur'anın mucizelik yönlerine bir örnek

    aklımızda ki tüm bilgiler bize yüklenmiş mi demek istiyorsunuz? bilgi yaratmıyoruz bizde olan bilgiyi keşfediyoruz?
  17. testigo

    İslamda gözün bilgi kaynağı olmaması 25.kare olayı

    bu şiir bir pentagramdır birlik ve sonsuzluk demektir.son dörtlükte kendi acizliğini dile getiriyor bir şey toparlamıyor.
  18. testigo

    İslamda gözün bilgi kaynağı olmaması 25.kare olayı

    güzellikten beş para etmezde ki kastı 'değer' aşık veyselin. veysel de içindeki tanrı ile konuşuyor bu şiirinde. ama açık açıkta söylüyor ben sevmezem sana aşık olmasam adım bile anılmazdı. hatta bir de şöyle bir şiri vardır bir kısmını bırakıyorum. tam bir pentagramdır. evli misin ergen misin esin yoktur bir sen misin carki sema nur sen misin bu balkiyan nur da senin kilisede despot kesis isa allahin oglu demis meryam ana neyin imis bu isin var bir de senin. kimden korktun da gizlendin cok aradin, cok izlendin. goster yuzunu cok n
  19. testigo

    BiLiM ACABA TANRISINI BULAABiLECEKMI?

    bu şekilde bir tanrı bulamazsınız. en büyük anlam belkide anlamsızlıktır?? bilimde hiçbir zaman bir cevap veremeyecek bu soruya. bundan 2000-3000 yıl öncesinden düşünelim.. mesela o zamana gidebilseydik ve deseydik ki bilim diye bir şey peydah olacak ve insanlar uzay diye bir yer var bu göğün üstünde oralarda dünya varı gezegenler var bilmem kaç milyar tanesine gidecekler vs vs kim inanırdı? anne karnında ki çoçuğun cinsiyetini kaç yıldır biliyoruz mesela?? bizlerde tıpkı 3000 yıl önceki insanların vereceği tepkileri 3000 yıl öncesi için şimdi veriyoruz.. efsane falan diyoruzz.. tanrı da insan
  20. testigo

    Mükemmel bir ateist olmam lazım...

    bu adamın ataist olup olamadığını boşverin bu adam adanalı bile değil. adanaya izmirin denizsiz hali gibi düşünün. adanada denizin olmadığını zannediyor
  21. testigo

    KÜRT TARİHİ

    zazaca dediğiniz şey zaten kürtçedir zazalarda kürttür. ayrıca derzi kelimeside derz den gelir. 'derz vermek' yani.. derz ayrıkları, yarıkları birleştirnek için yapılır. eski dönem insanları sanırım neolotik çağlarda bu kelimeyi kullanıyordı.
  22. testigo

    iSLAMDA DiNi NiKAH YOKTUR

    İslamın aslında böyle bir olmadığını arapların bozduğunumu söylüyorsnuz?
  23. testigo

    KÜRT TARİHİ

    fars dili kürtçeden daha eski değildi, persler ile kürtler zaten komşular birbirlerine. bugün bile kürtlerin kan harıtasına bakıldığında 4 atadan geldikleri biliniyor ki tarihleride oyledir. bir dönem iranın yaptıgını fetihler sonrası zerdüştlüğü kabul etmişlerdir bir kısım kürtler ama sosyolojik ya da kültürel yapılarında gözle görülür bir tema bulunmuyor. yani islam kadar etkili olamadılar. kürtler yasadığı bölge sebebiyle tarıma ilk defa gecen halkta olabilme özelliğini elinde bulunduruyor.. mısıra hindistana dahi tarım buralardan gittiği söyleniyor. hatta avesta ya bile kürt tanrılarının i
  24. testigo

    KÜRT TARİHİ

    kürt tarihi, dili. inançları vs hakkında bilgi alabileceğiniz önemli birisidir kanımca. youtube da bu bahsettiğim başlıklarla ilgili yayınları mevcuttur. https://www.youtube.com/results?search_query=ibrahim+halil+baran
×
×
  • Yeni Oluştur...