Jump to content

turklerbirligi

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    26
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne turklerbirligi kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. Müfessirler “gökte olan”dan maksadın kim veya ne olduğu konusunda farklı görüşler ileri sürmüşlerdir: 1. Bundan maksat Allah’tır; ancak bu mecazi bir anlatım olup maksat O’nun yüceliğini ve gücünün sonsuzluğunu vurgulamaktır. Allah mutlak mânada yücedir, sonsuz ve sınırsızdır, zamanda ve mekânda olanlar ise sınırlıdır ve Allah bu sınırlamalardan münezzehtir. 2. Maksat gökteki meleklerdir. Onlar Allah’ın emriyle yeryüzüne inerek kendilerine verilen görevleri yerine getirirler. 3. Maksat, Allah’ın gökten inen azabıdır. Allah’ın rahmeti ve nimeti nasıl gökten iniyorsa O’nun azabı da inkârcı ve isyankârların başına gökten iner (daha geniş bilgi için bk. Râzî, XXX, 69-70; Elmalılı, VII, 5232 vd.; İbn Âşûr, XXIX, 33). Bize göre burada geçen “gök” kelimesiyle, fizikî evrenin gökleri değil, madde ötesi, yüce olan varlık düzeyi kastedilmiş olmalıdır.

     

      15. âyette belirtilen imkânların iyi değerlendirilmesi gerektiği yönünde ikazlar içeren bu âyetlerde insanların, yeryüzündeki nimetlerden yararlanırken azgınlık ve taşkınlık göstermemeleri gerektiğine, aksi takdirde yeryüzünde şiddetli felâketlerin, yıkımların vuku bulacağına, böylece Allah’ın gönderdiği uyarıcıyı (peygamber), onun uyarılarını önemsemeyenlerin şiddetle cezalandırılacaklarına dikkat çekilmektedir. Nitekim 18. âyette de geçmişte gerçekleri yalan sayanların bu şekilde cezalandırıldığı hatırlatılmaktadır (krş. Kasas 28/81; Hâkka 69/6-8).

    Meal=Eksik anlam....

     

     

     

  2. Şimdi, Buzul yazdı:

    Yani diyorsun ki allah yaptıklarından sorumlu değildir, onu eleştiremezsiniz, her dediğine ve her yaptığına da katılacaksınız. Bunu yapınca da üstün ve onurlu kişiler olacağız. Peki allahın yaptıklarından allah sorumlu değilse kim sorumlu ? Ayrıca yaratıcı olmak yaratan kişiyi eleştirilemez ve haklı mı yapıyor? Pekala bir allah olmuş olsaydı bile onu eleştirebilir, onun yaptıklarına, dediklerine katılmayabilir, onu sevmeyebilirdik, ondan nefret edebilirdik.

    Ben diyorum ki Allah'a şunu neden yaptın diyemezsin herkes Allah'a hesap veriri Allah kimseye hesap vermez. Allah benim aklıma ters düşecek büşey yaparsa sorarım ama İblisin böbürlenmesi benim aklıma ters düşmüyor kendisini üstün görüyor. İnsanlar yapısı gereği herzaman birşeye bağlıdır. Aile,inanç,kurum,ideoloji,din Sen daha öncede yazdığım yazıdaki gibi doğarken yaratıcıyı bilirsin yaşarken şüphede kalırsın ölürken ya inkar ya imanda kalırsın. Samsungun ürettiği yapay zekalar samsungdan neden nefret etmiyor? Nede olsa ikiside sınırlı zeka değil mi? 

  3. 6 dakika önce, Buzul yazdı:

    Anlamın değişmesi de bir değişimdir. Burada anlatılmak istenen şu dedin, ötekisi de hayır burada söylenen bu dedi. Adına kuran denilen ama farklı kitaplar ortaya çıkmış oldu. Tarık derken pulsarlardan söz ediliyor diyen var. Tarık derken uzay taşlarından söz ediliyor diyen de var. Bunların ikisi nasıl aynı kitap oluyorlar. Huri pınardır diyen tipler var ya. Ve dahası ortada kuranı değiştiren, bozan birileri de var. Hanginizsiniz? Hanginizin kuranı değiştirdiğini, anlatılmak istenenin ne olduğunu kime soracağız yedi katlı bir göğün üstünde oturan allaha mı?

    Hangi ayette Yüce Allah'ın 7 katlı göğün üstünde oturduğu yazıyor?  Anlamın değişmesi sana nasıl anormal geliyor? Sinirliyken söylediğin nasılsın ile Mutlu neşeli olduğun bir günde nasılsını aynı mı sorarsın? Kökünde sorular aynı ama? Buna ayet yorumlama deriz. Kuran-ı Kerim değişmemiştir değişmezde. Ben atamdan dolayı müslüman değilim ben semavi dinleri araştırıp sorgulayıp müslüman oldum. Hristiyanlıkta Tanrı yer yüzüne inmesi için bir kadına muhtaç kalıyor, Musevlikte tanrı meleklere muhtaç. İslamda Allah kimseye muhtaç değildir herkes Allah'a muhtaçtır. 

  4. 9 dakika önce, deadanddark yazdı:

     

    Kiviriyorsun.

    Sen 38:82 yi yazdin , bende yabanci kaynaktan olanini yazdim. Aralarin da cok fark var. Senininkinde bir kismini azdiracagim diyor, benimkinde hepsini azdiracagim diyor.

     

     

    Komik gelmiyor mu sana? Adem icin tanrinin bütün meleklere domalin demesi? Iradesi yok, robot gibi varliklar adem icin egilince ademin gözleri badem saclari sirma mi oluyor.

    Öncelikle sende olmayan terbiyeye ve ahlaka davet ediyorum. Allah yaptığı hiçbir şeyden sorumlu değildir. Ol der olur.Melekler Allah'ın kuludur tıpkı bizim gibi. Komutan X bölgesine gidin diyince komutanım niye gidiyoruz biz robotmuyuz diyeceksin?

  5. 3 dakika önce, deadanddark yazdı:

     

    Ayeti bükmüssün.

    Yabanci kaynaklarda (arap) baktim.

    Aynen böyle yaziyor:

    [Iblees] dedi ki, "Sizin gücünüzle, hepsini kesinlikle yanıltacağım.

    https://quran.com/38/82

    Hepsini yaniltamadi ama sinav devam ediyor.

    ﰖ ﰗ ﰘ ﰙ

    Aynı siteden alıntıdır araf suresi:

     

    Sizi yarattik, sonra size biçim verdik, sonra da meleklere: "Âdem'e secde edin" dedik; hepsi secde ettiler, yalniz Iblis, secde edenlerden olmadi.

    (Allah) buyurdu: "Sana emrettigim zaman, seni secde etmekten alikoyan nedir?" (Iblis): "Ben, dedi, ondan hayirliyim; beni atesten yarattin, onu çamurdan yarattin."

     

    Aynı ayet sen niye ısrar ediyosun Elmalılı meali Diyanet meali bak araf suresine.

  6. 4 dakika önce, deadanddark yazdı:

     

    Bu kaniya nereden varmis. Seytan neden atesin topraktan üstün olabilecegini düsünüyor. Bunu ona düsündüren sebep nedir?

    Seytan ve seytangiller(cinler) de bir sinavdaydi. Onlari azdirip yoldan cikarmasi icin kimi tuttu Allah?

    Neden biz seytan(cin) icin birer kurbaniz.

    Seytanin domalmamasinin sorumlusu neden ben oluyorum?

    Cinler = iradeli metafizik varlıklar. Nasıl insanlar birbrinin ideolojisine veyahut dinine davet ediyosa onlardada vardır. Öncelikle şeytan ne iblis ne onu ele alalım. Şeytan müslüman olmayan cindir. İblis Allah katından kovulmuş bir cindir burası aynı değil karıştırmayın. Peygamber ile tecavüzcü bir insan kıyasını düşünün ikiside insan ama diğerinin yeri farklı. İblisde yaptığı başarılarından ötürü tabiri caizse Allahın gözüne girmiştir. Allah hz.Ademi yarattı topraktan yarattı. İblisi ve cinleri ateşten yarattı. İblis diyor ki o balçıktan yaratıldı Ben ise ateşten yaratıldım diyor . sen diyosun ki ateşin üstün olduğunu nereden biliyor burada imrenme gibi bişey söz konusu.Yani cinlerin kafir kısımı müslümanları yani Allah'a itaat edenleri yoldan çıkarmak istiyor İblis bunları yani Kafif cinleri cezalandırıyor. Sonra Allah emrediyor Adem'e secde edin diye İblis kabul etmiyor. O balçıktan ben Ateşten yaratıldım diyor.

  7. 4 dakika önce, Buzul yazdı:

    Allah yer, yedi katlı gök ve yaşam yarattığı için övgü bekleyen bir tanrı profilidir. Allah'ı da bunların varlığını öven tipler oluşturmuştur. Allah yaptıkları çocuğa, var ettikleri muhtaç, yoksunluk çeken bedene, sanki o bedeni var eden kendileri değilmiş gibi, sanki bir güzellik yapmışlar gibi hakkımızı ödeyemezsin bize şükür et diyen anne, babanın ve annesine, babasına hakkını ödeyemeyiz diyip, şükür eden çocuğun tanrısıdır. Bir dincidar mümin bunların varlığını iyi, bunların yaratılmasını da iyilik olarak görür. Bir dincidar müminin iyi, kötü, iyilik, kötülük kavram temellendirmeleri bunların övücülüğüne dayanır. O nedenle bir dincidar mümin şunlarda da hiçbir sorun görmez.

    -Canlıların yendiği, parçalandığı bir sistemde.

    -Muhtaç, yoksunluk çeken bedenlerin var edilişinde, bunların yoksunluklarını gidermeye zorlanmasında.

    -Geçim derdine düşürülmekte.

    -Hastalıklarla acı çektirilmesinde.( Hastalık verip, acı çektiriyor dedikleri allaha yedi yirmidört övgü dizip, camilerden onun adını haykırırlar. Yani düşünün bunlar, yarattıklarına ne güzel işkence ediyorsun diyip allahı yücelten tipler)

    -Afetlerde( Bir mümin örneğin bir yangında canlıların diri diri yanmasında bir sorun görmez)

    -Doğum yoluyla acı çekecek, baskı, stres yaşayacak canlıların var edilmesinde.

    -Yaşama içgüdüsü olan, ölümden korkan varlıklara ölüm süreci ve psikolojisinin yaşatılmasında, ölmenin dayatılmasında.

    Kısaca bir mümin acı, ızdırap, keder üreten bu düzenin varlığını övüp, yüceltir. Yaşam, yer, yedi katlı gök övücü bir dincidar müminin iyi, kötü, iyilik, kötülük kavramı tanımlamalarını benimserseniz de, canlıları parçalatan ama işkence etmeyen, hastalıklarla acı çektiren ama merhametsizlik yapmayan, diri diri yakan ama kötülük de yapmayan allah söylemlerini mantıklı felan diye savunmak durumunda kalabilirsiniz.

    Ve bunları eleştirirseniz de, islama göre allahı eleştirmiş olursunuz, bu da sizi cehennemlik biri yapar. Düşünün merhametli denilen allah bunları desteklemediğiniz için sizi yakacak, size zakkum yedirip, irin içirecek. Ben hastalıklarla acı çektirdim, sen ise beni desteklemedin diyecek örneğin ve sizin derinizi yenileyip yenileyip yakacak. İslamın ne kadar mantıklı, akla yatkın bir din olduğunu buradan anlayabiliriz. Diyeceğim kuranın diyişiyle yer, yedi katlı gök ve yaşam övücü, iyiyi, kötüyü, iyiliği, kötülüğü bunların övücülüğüne dayandıran tiplerin bu kavram tanımlamalarını neden mantıklı olarak kabul ediyoruz. 

     

    Ve tabi yaptığı çocuğa, var ettiği kişiye allah seni sınamak için yarattı diyen kişiye de müslüman denir. Yani bunlar yaptıkları çocukları alay eder gibi yedi katlı göğün üstünde ki tahtında oturan bir allahın sınavına girdiren tipler. Çocuğun sana soruyor beni neden yaptın diye. Sen de diyorsun ki allah seni sınamak için yarattı. Hadi bu saçma gülünçlüğü geçtik de, cehenneme gitme durumunun söz konusu olduğu bir yerde bir başkasına sınanmayı nasıl dayatırsınız? Mermahetli, hakkı ödenemez olan anneler ve babalar bunlar işte. Var ederler, acı verirler, hastlalık verirler, geçim derdine düşürürler, baskı, stres verirler, intihar ettirecek duruma getirirler, ölmeyi dayatırlar. Birde seni insanların çoğunu cehennem için yarattım diyen bir tanrının sınavına girdirirler. Allah yaptıkları çocuklara, hakkımızı ödeyemezsiniz bize şükür et diyen annelerin, babaların kibridir, pişkinliğidir. Yedi katlı göğün üstünde oturan allah yeryüzündeki bu tiplerin mitolojiye yansımasıdır.

     

    Birde ne diyorlar. Özgür iradeli bireyler din seçimi konusunda sınanıyorlarmış. Bunu diyen kimler? Ataları tarafından kuşaktan kuşağa aktarılan atalar dini islama inandırılmış, atalarının inanç ve öğretilerine göre yapılandırılmış kişiler. İyi de atalarının dinine inandırılmak bir seçim bile değil ki. Çay mı, kahve mi içsem diyip ikisi arasında birini seçmek bir seçimdir de. Burada bir seçim bile söz konusu değil. Ve gelmişler özgür iradeli bireyler din seçimi konusunda sınandığından söz diyorlar ve birde kendi durumlarına bakmadan ataları tarafından başka dinlere inandırılmış kişilere, büyük bir kibir ve pişkinlikle aklınızı kullanmıyorsunuz, atalarınızın yolundan gidiyorsunuz akılsızlar diyip eleştiride bulunuyorlar. Peki siz ne yaptınız? İslamı kendiniz mi seçtiniz? Yok. Tabi seçseniz ne olur. O da ayrı bir konu. İman edeceksin ve islam paketi içinde ne yazıyorsa katılmak ve savunmak durumunda kalacaksınız. Tek bir eleştiride bulunma, tek bir yanlış, tutarsızlık bulma seçeneceğiniz de olmayacak. Başka seçenek de yok tabi iman edip, islam paketini toptan onaylamaktan başka. Allahı, melekleri, cinleri, şeytanları, yıldızlarla şeytanların taşlanmasını, balığın içinde yaşayan adamı vs vs gerçekleyip, doğruladım, kuranın da bu allahtan geldiğini kanıtladım diyen varsa bilemem tabi. Birde şu var tabi. Kuran yalan yanlış, saçmalık, tutarsızlık dolu içeriğiyle kendine müslümanım diyenleri kuranı değiştirmeye iten ve dinden çıkartan türden bir kitap. Allah adına sözler uyduran, ayet atan, ekleyen, çıkaran, kendi kendine mucize üreten, sözcüklere kafasına göre anlam veren, ne ararsan var. O nedenle de ortada birden çok kuran var. Bunlar birde sonra gelip diyorlar ki kuran değişmemiştir. Kuranı değiştirenin kuran değişmemiştir demesi bir kuran mucizesi olsa gerek.

    Kuran değişmemiştir değişirse sadece anlam değişir. Şuan ki kuran ile en eski kuran arasında ayet farkı yok bunu biliyor musun?

  8. 4 dakika önce, deadanddark yazdı:

     

    Tekrar sorayim cünkü istedigim benim ne düsündügümü düsünebilmeni saglayabilmek.

     

    Cinler ve melekler ademogullarindan öncede vardi.

    Onlar tanri ile bizden önce tanismislardi. Cinlerde tipki insanlar gibi ibadetlerini yerine getiren varliklar, seytan da onlardan biri.

    Simdi tanri (Odin,Zeus, Allah, God) bir tane insan yaratiyor.

    Sonra etrafa toplanmis olan kalabaliga - Bu insan denilen varliga hemen secde edin- diyor.

    Bunu simdi yaptigini farzet.

    Insanlar olarak toplanmisiz. Sende varsin, dünyanin en azili katilleri, pedofilleri, uyusturucu saticilari.. hepimiz toplanmisiz.

    Sence tüm bu insanlar icinden birinin - ben egilmem , daha üstünüm- (neye dayanarak üstün oldugunu söyledigini bilmiyorum)- demesi sence mümkün müdür?

     

    “Allah, “Sana emrettiğim halde, seni secdeden alıkoyan nedir?” dedi, “Beni ateşten onu çamurdan yarattın, ben ondan üstünüm” cevabını verdi.” (Araf 7/12)

    “Allah: “Ey İblis! Secde edenlerle beraber olmaktan seni alıkoyan nedir?” dedi. O: “Balçıktan, işlenebilen kara topraktan yarattığın insana secde edemem” dedi.” (Hicr 15/32-33)

    İblis: “Ben ondan daha üstünüm. Beni ateşten yarattın, onu çamurdan yarattın” dedi. Allah: “Defol oradan, sen artık kovulmuş birisin. Din gününe kadar lanetim senin üzerinedir” dedi.” (Sad 38/75-78)

     

    “İblis: “Senin kudretine and olsun ki, onlardan, sana içten bağlı olan kulların bir yana, hepsini azdıracağım” dedi.

    Allah: “Doğrudur; işte ben hakikati söylüyorum, sen ve sana uyanların hepsiyle cehennemi dolduracağım” dedi.” (Sad 38/82-85)

    “Allah, “Yerilmiş ve kovulmuşsun, oradan defol; and olsun ki insanlardan sana kim uyarsa, onları ve sizi, hepinizi cehenneme dolduracağım” dedi.” (Araf 7/18)

    “Rabbim! Beni saptırdığın için, and olsun ki yeryüzünde fenalıkları onlara güzel göstereceğim; halis kıldığın kulların bir yana, onların hepsini saptıracağım” dedi.

    Allah şöyle dedi: “Benim gerekli kıldığım dosdoğru yol budur; “kullarımın üzerinde senin bir nüfuzun olamaz. Ancak sana uyan sapıklar bunun dışındadır.”

    Ve Cehennem onların hepsinin toplanacağı yerdir.” (Hicr 15/39-43)

    “Benden üstün kıldığını görüyor musun? Kıyamet gününe kadar beni ertelersen, and olsun ki, azı bir yana, onun soyunu kendi buyruğum altına alacağım” demişti.

    Allah: “Haydi git! Onlardan sana kim uyarsa bil ki, cehennem hepinizin cezası olur, hem de tam bir ceza” dedi.

    Sesinle, gücünün yettiğini yerinden oynat, onlara karşı yaya ve atlılarınla haykırarak yürü, mallarına ve çocuklarına ortak ol, onlara vaatlerde bulun ama şeytan sadece onları aldatmak için vadeder.

    Doğrusu Benim mümin kullarım üzerinde senin bir hakimiyetin olamaz. Rabbin vekil olarak yeter.” (Isra 17/62-65)

     

     

    “Doğrusu ben size öğüt verenlerdenim” diye ikisine yemin etti.” (Araf 7/21)

    İlk iş Adem ile Havva”nın edep yerlerini açmak idi.

    “Şeytan, ayıp yerlerini kendilerine göstermek için onlara fısıldadı: “Rabbinizin sizi bu ağaçtan menetmesi melek olmanız veya burada temelli kalmanızı önlemek içindir.” (Araf 7/20)

  9. 2 dakika önce, deadanddark yazdı:

     

    Tekrar sorayim cünkü istedigim benim ne düsündügümü düsünebilmeni saglayabilmek.

     

    Cinler ve melekler ademogullarindan öncede vardi.

    Onlar tanri ile bizden önce tanismislardi. Cinlerde tipki insanlar gibi ibadetlerini yerine getiren varliklar, seytan da onlardan biri.

    Simdi tanri (Odin,Zeus, Allah, God) bir tane insan yaratiyor.

    Sonra etrafa toplanmis olan kalabaliga - Bu insan denilen varliga hemen secde edin- diyor.

    Bunu simdi yaptigini farzet.

    Insanlar olarak toplanmisiz. Sende varsin, dünyanin en azili katilleri, pedofilleri, uyusturucu saticilari.. hepimiz toplanmisiz.

    Sence tüm bu insanlar icinden birinin - ben egilmem , daha üstünüm- (neye dayanarak üstün oldugunu söyledigini bilmiyorum)- demesi sence mümkün müdür?

     

    Ateşten yaratıldı diye üstünüm diyor. Allah insanı topraktan yarattı diye kabul etmiyor zaten.

  10. 9 saat önce, SUPERULLAH yazdı:

     

    Bak burada insan iradesine karismayan dedigin allah neler yapiyor..

     

    74. Yeniden yola koyuldular. Nihayet bir erkek çocuğa rastladıklarında hemen onu öldürdü. (Musa): "Bir can karşılığı olmaksızın suçsuz bir canı öldürdün mü? Doğrusu çok çirkin bir şey yaptın!" dedi.

    80. Çocuğa gelince: Onun anne babası mü'min kimselerdi. Biz onun onları taşkınlığa ve küfre sürükleyeceğinden korktuk.

    Ya sen komik misin_ :) Kuran'ı bilmezsek bizi yiyecek.. Al sana direk ayet yorumunu copy-paste yapayım:

     

    Kıssada geçen “suçsuz bir insanın öldürülmesi”ni hiçbir ilâhî din onaylamaz. Halbuki âyetlerden anlaşıldığına göre Hızır bunları kendiliğinden değil ilâhî emir gereği olarak yapmıştır. Bu takdirde peygamberlere gönderilen ilâhî emirlerle Hızır’a verilen ilâhî emirler arasında bir çelişki görülmüyor mu? Bu durumda Hz. Mûsâ Hızır’ın açıklamasıyla nasıl ikna olmuştur? Bazı müfessirler bu emirlerin, bir şahsın zengin, diğerinin fakir ve birinin hasta, diğerinin sağlıklı olmasını takdir edip bu sonucu yaratan Allah’ın emirleriyle aynı gruptan olduğunu kabul etmişlerdir. Bu takdirde Hızır’ın Allah’ın emirlerini uygulayan bir melek olduğu veya insanlar için belirlenen sınırlarla bağımlı olmayan başka bir varlık olduğu sonucuna varmışlardır (Mevdûdî, 171 vd.). Bir diğer yoruma göre de bu soruya iki türlü cevap verilebilir: 1. Hz. Mûsâ’nın yoruma itiraz etmemesinden anlaşıldığına göre, onun mâsum zannettiği kimse çocuk değil, işlediği suçlardan dolayı öldürülmesi gereken ergin bir gençtir. 2. Hızır aleyhisselâm bunu kendiliğinden değil Allah’ın emriyle yaptığını söylemiştir; Mûsâ’nın itiraz etmemesinin sebebi de budur. Çünkü bu sözüyle Hızır, istisnaî hallerde özel bir şeriatla gönderilmiş bir peygamber olduğunu anlatmak istemiştir. Bundan dolayı o çocuğu öldürmesi olayı genel kurala aykırı olmakla beraber, Hızır için özel bir vahye dayanmaktadır. Hz. Mûsâ’yı Hızır aleyhisselâmdan ayıran en önemli nokta da budur (Şevkânî, III, 342; Elmalılı, V, 3272). 

     
     Bizim bu son yoruma katılmamız mümkün değildir; çünkü Allah’ın sünnet, âdet, ahlâk ve evrensel şeriatına ters düşmektedir. Bu olayın mâkul yorumu şöyle olabilir: a) İdamı gerektiren suçlar işlemiş ve bu yüzden öldürülmüştür. b) Eceli gelmiş, Hızır Allah’ın iradesi ile ölüm meleğinin rolünü üstlenmiştir. Sonuçta gencin ölmesi, ana ve babasını onun kötülüklerinden kurtarmıştır. Ledünnî ilmin İslâm’daki yeri ve değerini özetlemek gerekirse: Allah’tan gelen, vasıtasız elde edilen bilgiler İslâmî epistemolojide vahiy ve ilham olmak üzere ikiye ayrılır. Bunların ikisi de Allah katından (ledün) gelir, vahiy objektif ve genel, ilham sübjektif ve özeldir. Allah peygamberlerine gerekli gördüğünde sır ve gayba ait bilgi de verir, ama ilhama mazhar olan velîlerine vahyetmez. Bu sebeple ilham alanı, vahiy alandan üstün görmek isabetli olmaz. Temsilî olması da mümkün bulunan bu kıssadan anlaşılacağı gibi ilham belli konulara ait ve özel bilgi olup meşruiyeti, geçerliliği, doğruluğu vahiy yoluyla alınan bilgilere uygun olmasına bağlıdır.

     

  11. 36 dakika önce, mirasyedi yazdı:

    irade dediğin şey istekler ve bu istekleri eyleme dökme Allah'ın yazdığı program kontrolundedir.

    Program dışına çıkıp birşeyi isteyip onu eyleme dökemezsin.
     

    Örnek olarak satranç programı yazdım diyelim.
    Yanlış hamle yapınca suçu programa o programı kullanan robota bilgisayara atmam.Kendime atarım.

    Sınav için dünyaya geldik demek aptallıktır.

     

    Ne demek aptallıktır? Neden imtihana tabii tutuluyorsun?- Allah'ı bulmak için. Allah demiyor mu ben sizleri ve cinleri yalnız bana kulluk edin diye yarattım? Kulluk etmen için önce Allah'ı bulman lazım. Hala üsteki iblis üstün diyor :) :) :)

  12. 10 saat önce, SUPERULLAH yazdı:

     

    Sordugum sorulara alakasiz ezber cevaplar vermeye basladin. Iblis neden beni yoldan cikaran sensin diyor? Neden ustun oldugunu hem ilmince acikliyor, hem de ademi allah degilde kendisine guvendirerek birfiil kanitliyor. Allahin buna karsi iblise bir argumani var mi? Yok..

     

    Uyandım. Sana diyorum ki İblisin üstün olduğuyla ilgili ayet göster ayet cümlesi değil. Bana XX sure XX ayet de

  13. 1 dakika önce, SUPERULLAH yazdı:

     

    Kotulugu de iyiligi de yaratan allahtir. Senin, cocugunun tecavuz gibi asagilik bir imtihan sekliyle denenmesine razi olman karektersiz biri oldugunu gosterir. 

    Hiçbir insana sorulmaz seni şu imtihana tutucaz  diye. Allah iblisi yaratmıştır iblis ise vesvese vererek kötülük yapmıştır. Hiçbir insan XX acısıyla imtihan olmak istemez yapımız gereği acı istemeyiz. Neyse yarın devam edicem uyuyorum Allah masum olanlara huzur versin

  14. 3 dakika önce, SUPERULLAH yazdı:

     

    Iblisin : "Ben ondan hayırlıyım; beni ateşten yarattın, onu ise çamurdan yarattın." dedigi ayet, bu bilgiyi kimden ogrenmis olabilir?

     

     "Seni bütün eksikliklerden uzak tutarız. Senin bize öğrettiklerinden başka bizim hiçbir bilgimiz yoktur.. 

     

     "Madem öyle, beni azdırdığından dolayı onları diye bosuna mi soyluyor? 

     

    Allahin hayir sundan dolayi vs adem senden ustun dedigi var mi ? Yok..

     

    Ki ustunlugunu her turlu kanitlayan bir iblis var ortada, adem allaha guvenmeyip ve iblisi dinleyip yasak meyveyi yememis mi?

    Allah emretmiştir Herkes uymak zorundadır. İnsanı araştırman lazım İnsan metafizik alemden yanı sıra Bedeni vardır. Bedeni ve Ruhu vardır. Ruhu ölümsüzdür. Melekler ölümlüdür kıyamete kadar yani. Cinler bizden üstün değildir zayıftır.

    İNSAN suresi Kuran-ı Kerim’in Medine’de inen surelerinden biridir. Bu surede, insanın yaradılmasına kadar sonsuzca uzun bir zaman geçtiğine dikkat çekilmiştir. En sonunda insan, katkılarla zenginleştirilmiş bir hücreden yaratılmış, denenmek üzere işitir ve görür kılınmıştır. Kendisine doğru yol gösterilmiştir, ister şükretsin ister nankör olsun, kendi iradesine bırakılmıştır.
    İnsanın yaradılışı sadece İnsan isimli surede değil, bütün diğer surelerde de değişik yönleri ile anlatılmıştır. En önemlisi insanın yaradılacağının daha önce yaradılmış meleklere haber verilişidir. Burada meleklerden kasıt acaba insandan önce yaradılmış bütün diğer yaratıklar olabilir mi, diye düşünmüşümdür. Melekler bu duruma akıl erdirememişler ve sormuşlardır yaradıcıya, kendileri her türlü hizmeti görüp dururken insana ne gerek vardır diye. Hele bu varlık yeryüzünde kargaşa çıkarabilecekse! Yaradan’ın cevabı, “Ben sizin bilmediklerinizi bilirim” şeklindedir. İnsan yaradılınca meleklere gösterilmiş, onu kabul edip secde etmeleri istenmiştir. Bunun üzerine hepsi kabul edip secde etmiştir.

     

     

  15. 1 dakika önce, SUPERULLAH yazdı:

     

    Sana allahin zorladigindan falan bahseden olmadi henuz.. cocuk tecavuzunu bir imtihan araci olarak kullanmak isteyen allah degil mi? Insanlarin icindeki kotulugu ortaya cikarmak icin herseye gucu yeten bir tsnri baska birsey bulamadi mi? Senin cocuguna tecavuz ediliyirsa, bu allahin seni bununla sinamak istemesiyle olur. Sen buna razi misin degil misin onu soyle..

    Benim razı olup olmamam İslam'ı değiştirmez. Sen islam'a inandın fakat verdiği imtihanda tıkandıysan o senin sorunun. Allah iyiliği yarattı kötülüğü şeytan iblis oluşturdu. Ya Hakka uyacaksın ya iblise. Tecavüz eden iblise uydu. Acısını tecavüz edilen ve baba çekti. Oyunda senin karakter oluşturman ve o karaktere belli sınırlı bir yetenek vermen ve o karakteri test edip o sınırlı zekasıyla seni bulabilecek mi? Yoksa karakter mız mız bir bebek gibi banane ben istemedim ki deyip sınırlı zekasını kullanmayıp kolaya mı kaçtı? Bir söz vardır. Allah ruhları yarattığında 3 kez sormuştur 1)Rabbin kimdir ? -Allahu teala 2)Rabbin kimdir? Bir kısmı Allahu teale diğerleri şüpheye düşer 3) Rabbin kimdir? Birkısmı Rabbimiz Allah bir kısmı inkar eder. Herkes doğarken bilir Kendisini bir yaradan olduğunu yaşarken şüpheye düşer ölmeye yakın ya inkar eder ya Tekrar Allah'ı tanır. Bu yüzdendir Doğuö-Yaşam-Ölüm üçlüsü

  16. On 03.12.2019 at 00:14, dursun yazdı:

    Namazın yahudi ve hristiyan geleneklerinde/ibadetlerinde de yer aldığını biliyorum. Yani İslamiyet öncesinde de namaz vardı ve belli bir şekli şemali vardı. Biraz değişiklikle birlikte İslamiyet döneminde peygamberin zamanında müslümanlar tarafından uygulanmaya başlandı. Zaten uygulanan ve bilinen bişey olduğu için Kur'an'da detaylı olarak verilmemiş olabilir. 

     

    Benim aklıma takılan asıl soru şudur hocam, Allah'ın böyle görsel bir törene niye ihtiyacı var? Ben bir insan olarak bile etrafımda benim içim böyle yatıp kalkan insan görmek istemem. Sonsuz güç sahibinin böyle bişey istemesi de ne biliyim yani..

    Esenlikler kardeşim. kurandakidin.com ben bu siteyi takip ediyorum. Bir çok değişik bilgi edindim örnek verirsem Kuranda kapanmak yok ayeti yanlış çeviriyorlar. Namaz Allah'ı anmaktır. Sen secde ederken Allah'a dua edebilir oturduğunda kuran okuyabilirsin. Mesela Kuranda Kadın imam olamaz diye ayet yok :) bu siteyi takip et.

  17. Şimdi, SUPERULLAH yazdı:

     

    Iblis ben ademden ustunum dedi, cunku ustun oldugunu ona ogreten allahti. Allaha beni yoldan cikaran sensin derken bunu soyluyor ve ademi yasak meyve ile yoldan cikararak ademin ne denli aciz bir takvada oldugunu imaninin zayifligini ortaya koyuyor. Yani allah iblise bildigi ilminin aksine hareket etmesini istiyor. Bu kibir degil, kendisiyle dalga gecen bir tanriya hadi ordan demektir. Guvenilmez olan tanri her halukarda kendisini zaten iskence edebilecektir neden boyun egsin?

    Allah'ın iblisi üstün kıldığıyla ilgili bir ayet gösterir misin?

  18. 2 dakika önce, SUPERULLAH yazdı:

     

    Allah senin cocugunu bir imtihan araci olarak kullanip, kotuleri ortaya cikarmak icin tecavuz ettiriyor. Buna karsilik itaatkar olursan cennette huri duzeceksin. Bunda bir sorun gorebiliyor musun?

    Siz neden irade konusunu anlamıyorsunuz? Öncelikle kader konusunu ele alalım. Kader veya Yazgı , asansör gibidir. +7 de var -7 de bunlar Allah tarafından yazılmıştır. bu katlara gitmek senin elinde -7 katı tecavüz etme olsun onu sen seçtin zorlanmadın o çocuğu başını okşayıp yüzünü güldürebilirdin bunu sana Allah zorlamıyor. Sen nasıl bir lafın ile kavga çıkarabiliyorsan bir lafın ile de kavga ayırırsın bu sözü unutma sen seçiyosun bunları. Bu dünyada siz polyanna olmak istiyorsunuz herşey iyi olmak zorunda istiyosunuz. Bir ülkede herkes okumazsa o ülke geri kalır ama bir ülkede herkes okursa ülke yine geri kalır yani herşey dozunda gerek. Tamamen eğitim gören ülke tamamen mühendisler çıkaran ülke bakkala eleman nerede bulacak kısaca şöyle bir argo tabir vardır: "Ülkeye it kopukda lazım." İmtihan olabilmen için  soru gerek soru olabilmen için öğrenci gerek. Bu dünyada ya sorusun ya öğrenci

  19. Şimdi, deadanddark yazdı:

     

    Yani diyorsunki Thor karsima ciksa o bana degil belkide ben ona cizmelerimi öptürürüm. 

    Karsindaki thor da degil , daha güclü. Seni sonsuza dek kuzu gibi cevirecek ateste.

    Ne bileyim, bunu söyleyebilmek icin ickili olmak gerek.

    Sanirim senin tanrin cok fazla feminen. 

    Aralarindan sadece seytanin ickili olmasi da cok ilginc. Insanlar cogu zaman grup halinde icerler.

     

    Bunun adı kibirdir niye anlamıyorsun ? İmparatorluklarda isyan çıkartanlar bilmiyor mu padişahdan yetkili kimse yok diye? Anlamıyor musun kibirli davranıyor yapmıyor. İçki içmek yasaktır. Ama bu içemiyeceğin anlamına gelmiyor istersen içersin ama bedeli var bu içkiyi içen Allah'ın gücünü bilmiyor mu? Biliyor. İblis dediğimiz varlık Cinlerin efendisiydi suç işleyen cinlere ceza kesiyordu tabiri caizse yaptığı başarılardan dolayı Allah'ın gözüne girmişti. Çok hırslı olan İblis, Adem'e secde etmesini isteyince öfkelenip kibirleniyor diyorum anlamıyor musun? Seviyeyi indirdim hadi. Kavga eden iki insan bitanesi izvandut gibi adam diğeri cılız cılız olan genellikle korkar ama bazıları var yine kafa tutar öfkelenir niye anlamıyorsun diyorum ki kendi isteğiyle yaptı zaten Allah'la anlaşmaya girdiler Allah'ın bütün kullarını hak yoldan saptırırsa eğer Allah iblisi affedecekti. Yani iblis zaten biliyor Allah'ın kudretini niye anlamıyorsun kibir bunun adı.

  20. 2 dakika önce, deadanddark yazdı:

     

    Sen soruyu anlamamissin.

    Tekrar sorayim,

    Thor geliyor ve sana öp cizmelerimi yoksa seni pekin ördegi gibi kizartirim diyor. Ne yaparsin.

    Ben anladım soruyu sen cevabı anlamadın. Senin dediğin melekler biat ediyor niye iblis etmiyor onun farklı özelliği mi var diyosun var işte bende bunu diyorum iblis melek değil onun iradesi var karşı çıkıyor Kibirleniyor. Sen File boyun eğermisin senden kuvvet olarak üstün diye İbliste böyle düşünüyor Cin olan iblis diyor ki Ben ateşten yaratıldım Adem ise topraktan ben ona secde etmem diyor. Meleklerin iradesi yok yani melekler mecbur durumda.

  21. 5 saat önce, deadanddark yazdı:

     

    Tanri Ademi yarattiktan sonra meleklere secde edin demis. Sadece seytan secde etmeme cesareti göstermis.

    Yaraticini bizzat yakindan taniyorsun, sahip oldugu gücü biliyorsun , peki seytana sahibine itaat etmeme cesareti nereden geliyor?

     

    Seytan defolu mu? Fabrika cikis kusurlu mudur?

    Şeytan melek değil cindir bunu hatırlatmak gerekir. İnsan ile hayvan nasıl aynı değilse Tanrı ile insan aynı değildir. İnsan ve cinler nefsine çoğu zaman yenik düşer. Mesela Babanız kardeşini kayırsa rahatsız olursunuz ben ondan önce doğdum deyip itiraz edersiniz ama biliyosunuz ki siz babanıza bağlısınız başka yere gidemeyeceğini bilirsiniz. Lütfen mantıklı sorular sorun bunlar ilkokul sorusu.

×
×
  • Yeni Oluştur...