Jump to content

umbra

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    97
  • Katılım

  • Son ziyaret

umbra kullanıcısının paylaşımları

  1. umbra

    Güvence de miyiz ?

    Yaa neyse Söylediklerimin fazla da değeri yok Kabul ettim Zaten biraz değeri olsaydı Hacı bu işe bir el atardı Belli ki , sıradan bir konu Ama siz yine de bi düşünün derim
  2. umbra

    Güvence de miyiz ?

    İşte adam doğruyu yazmış Daha ne demeli bilmem ! Herkes, cesur olduğu kadar da biraz korkaktır ! Bu arada , yanıt yazanların çoğu da, zannederim mahkeme yüzü görmemiş kimseler !
  3. umbra

    Güvence de miyiz ?

    "Rahatınıza ne kadar meraklısınız." Valla benimkisi paranoya filan değil İhtimali çok yüksek bir durumdan bahsettim Haa bu arada mesele , korku meselesi değil Hepimiz hem biraz cesuruz, hem de biraz korkak Korkusuz insan olur mu Daha dün , ateist değil ama ateist düşüncelere sahip olduğumu öğrenen 30 yıllık arkadaşımı bir anda kaybettim Yapacak bir şey yok Bu durumda, OLDUĞUMUZ GİBİ DEVAM !
  4. umbra

    Güvence de miyiz ?

    Sen gül gül Senin IP adresini isteyip de öğrendiklerinde.... Sonrası da , gel buraya bakalım
  5. umbra

    Güvence de miyiz ?

    Herhalde yani! Aynen !
  6. umbra

    Güvence de miyiz ?

    Tamam pante haklısın Ama bil ki, onlar hepimizi aynı kefeye koyar !
  7. umbra

    Güvence de miyiz ?

    Evet katılıyorum, aynen Bu arada, bir ara düşündüm Böyle bir forumdan elimi ayağımı çekip kaybolmak mı en iyisi acaba diye Fakat olan olmuş bir kere. Tespit edilen bi şeyler varsa edilmiştir zaten. Korkmak niye ! Hem zaten en fazlası ölüm ! Yalnız ölmeden önce , özellikle acı çektirir p.ler Neyse , bir gün gelecek hiçbir şey hatırlamıycaz zaten O da geçer...
  8. umbra

    Güvence de miyiz ?

    Böyle bir suçla içeri atılan kişinin halinin, namus meselesi yüzünden (suçlu olarak) içeri girenden fazlaca bir farkı olmayacağını sanıyorum... Demek ki sen allahsızsın , gel lan buraya diyerek işe başlarlar muhtemelen...
  9. umbra

    Güvence de miyiz ?

    Ne olacak Kişisel bilgilerimize ulaşılır ve yazdıklarımızın çoğu yasalara göre suç teşkil ettiğinden, gerekeni yaparlar. Malum, dînî değerlere hakaret vesaire...
  10. umbra

    Güvence de miyiz ?

    İslam ülkesi olduğu iddia edilen bir ülkede, İslam hakkında yazıp duruyoruz da, acaba güvencede miyiz ? IP numaralaramızın tespit edilmediğinden ne kadar emin olabiliriz ? Bunu hiç düşündünüz mü ?
  11. umbra

    7 kat gök ifadesi nereden geliyor?

    --Dünya’yı turlarken alttaki 5. kata çarpmayacak mı? 7 katta altta var çünkü. -- Turlamıyor ki. Bir tarafta kaybolduktan sonra yani balçık çamura battıktan sonra, diğer tarafta nasıl olduğu bilinmeyen bir şekilde tekrar beliriyor!
  12. umbra

    Müslümanların 4 eş Alması Dinin Emrimi

    -Endonezya'da ana erkil Müslüman topluluklar olduğu ve kadınların birden çok erkeğe sahip olabildiğini biliyor musunuz?- Bahsettiğin topluluk Müslüman ise böyle bir şey imkansız Eğer böyle bir topluluk mevcutsa, onların müslüman kabul edilmeleri mümkün değil Kulaktan dolma şeyler yazma foruma !
  13. umbra

    allah neden yaratma isteği duydu

    değerli ateist kardeşlerim 1 allah neden yaratma isteği duydu ...... Bu soruların hepsi bu forumda zaten sorulmuş ve yanıtlanmıştır Forumu iyice bir gezmeni öneririm !
  14. umbra

    Kafir Kimdir

    Allah'a inanmayanlara niçin (Gerçeği örten anlamında) kafir deniyor biliyor musunuz ? Çünkü bu kelimenin kullanılmasının altında, gizli bir HÂŞÂ yatıyor ! İşte kafir kelimesi, bu nedenle tercihen kullanılan bir kelimedir !
  15. umbra

    İleri Görüşlülük

    Geçim derdine düşmüş ve faturalarla boğuşan, çoğunluğu henüz başını sokacak bir ev sahibi bile olamamış insanlardan, çok şey beklememek gerekir Adı üstünde sosyoekonomik durum diye bi tanım var Ekonomik çöküntü içindeki insanların çoğunlukta olduğu bir toplumdan sosyal anlamda ne gibi bir ilerleme bekleyebilirsin ki Türkiye, sosyoekonomik alanda tam anlamıyla sömürü altındaki bir ülkedir Önce sömürü düzeninden kurtulmak lazım ki, üzerimizdeki ezikliği tam anlamıyla atabilelim ! Ya da en azından bu yolda bir ilerleme gösterebilelim !
  16. umbra

    süper bir konu,bana soruldu bende size yönlendiriyorum.

    İslam'a göre : O hapishanedeki bütün mahkumların İslam'dan haberi var ve bir şekilde sorumlular Zira bu çağda, İslam'ı duymamış olmaları mümkün değil Yanarak ölmeleri halinde duydukları acı, cehennem ateşinden duyacakları acının yanında, trilyonda 1 bile değil Bu nedenle ölürken çektikleri acılar yok bile sayılabilir İslam böyle diyor işte Biz ne düşünürsek düşünelim !
  17. umbra

    Niçin Yaşıyoruz ?

    Evet haklısın gerçekten.
  18. umbra

    Niçin Yaşıyoruz ?

    <<Seni neden ilgilendiriyor niçin yaşayıp yaşamadığımız.>> Seni tanıyor olsaydım ve bu soruyu yalnızca sana sorsaydım, böyle bir soruyu <<Seni neden ilgilendiriyor niçin yaşayıp YAŞAMADIĞIM.>> şeklinde sorabilirdin. Başkalarının adına soru sormaya hakkın yok !
  19. umbra

    Niçin Yaşıyoruz ?

    Sorumluluklarımı kimseye yüklediğim filan yok. Ben, bu konuda diğer insanların neler düşündüğünü öğrenmek istedim ve nitekim öğrendim de. Kimsenin benim için bir yaşama sebebi bulmasını da beklemedim. Zaten, dikkat ettiysen herkes kendi açısından cevap vermiş. Senin biraz sinirin bozuk galiba ki , böyle bir yanıt yazmışsın. Neyse, o da geçer
  20. umbra

    Niçin Yaşıyoruz ?

    Arada önemli bir fark var ; Böcek, yok olacağından habersiz yaşıyor!..
  21. umbra

    insanı insan yapan RUH mu yoksa BEYİN mi..

    Geri zekalı mısın sen ? İnsan türünün tanrıya inananları, insanı en üstün YARATIK kabul ederler Bu nedenle, daha ilkel bir türden geliştikleri gerçeğini kabul edemezler Takıntı bu noktada işte Anladın mı ?
  22. umbra

    Niçin Yaşıyoruz ?

    Niçin yaşıyoruz ? Yaşamak güzel olduğu için mi ? Ölümle birlikte, yok olup gideceğimize göre, niçin bu koşuşturma ? Doğrusu şu ki : Benim kendi hayatıma son vermemi engelleyen tek şey ; Halen beni sevdiklerine inandığım birkaç kişinin, benim ölümüme gerçekten üzülecek olmaları. Beni engelleyecek başka da bir şey gelmiyor aklıma.
  23. umbra

    insanı insan yapan RUH mu yoksa BEYİN mi..

    *Goril dedelerim olduğuna inanırsam kendi hayatımı yalanlamış olurum. Dedelerin goril değildi. Ne goril ne de insan , başka bir canlıydı Nedir bu goril, şempanze (genel olarak maymun)takıntısı ve bunu kabullenememe anlamıyorum İnsan türüne ait bir takıntı işte...
  24. umbra

    "İtiraz Ediyorsanız Buyurun"

    İyi güzel de, bir örnek verelim şimdi: Diyelim ki, insanın biri, bir hayvanı işkence ederek öldürdü Bildiğim kadarıyla, İslam'da hayvan hakları da çok önemli Şimdi, bu adamın cehennemde yanmasının, (Ölünce zaten yok edilecek olan) o hayvana (hakkını iade etmek açısından) ne gibi bir faydası olabilir ? Bu durumu hep merak etmişimdir Yoksa o hayvan cennete gönderilecek ya da tekrar dünyaya gelerek hakkını alması mı sağlanacak ? Nedir bu sorunun yanıtı ?
  25. umbra

    Allahın Yokluğunu İspat edin Neden denilir?

    Defalarca uyarılmanıza rağmen, hâlâ şu geri zekalının saçma sapan sözlerini buraya yapıştırıyorsunuz Değerli biri olsaydı, denizin dibini boylamazdı !
×
×
  • Yeni Oluştur...