Jump to content

Noah

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    58
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Noah Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

  1. Noah

    Kemalizm Türklüğün şahlanışıdır

    Sierra Leone'yi İngiltere'den bağımsızlığına kavuşturan Siaka Stevens ne kadar saygı görüyor bir araştır istersen. ?
  2. Noah

    Kemalizm Türklüğün şahlanışıdır

    Modernizmin değil tabii ki. Ama Atatürk olmasa pek çok radikal adımın atılamayacağı bir gerçek senin de değindiğin gibi.
  3. Noah

    Kemalizm Türklüğün şahlanışıdır

    Atatürk savaşı kazanıp Osmanlı'yı ve şeriatı devam ettirseydi sadece Türkiye'de saygı görürdü, modern Türkiye'yi kurduğu için bütün dünya saygı duyuyor. Bunu anlamak bu kadar zor olmamalı.
  4. Noah

    Kemalizm Türklüğün şahlanışıdır

    Kuruculuk savaş kazanmakla olur seçilmekle olmaz, adam savaş kazanıyor. Vahdettin hangi savaşı kazanmış. Savaş kazanmak da yetmiyor işye yetse Stalin saygın olurdu.
  5. Noah

    Kemalizm Türklüğün şahlanışıdır

    Adamın seçilememesi başka savaşta başarılı olması başka. O adam bir Yunan ulusal kahramanı. De Gaulle bile seçilemedi bir süre sonra. Sence Stalin neden saygınlık görmedi, Gürcü olduğu için mi?
  6. Noah

    Kemalizm Türklüğün şahlanışıdır

    Ben o kişiden bahsetmedim. Bkz. https://en.wikipedia.org/wiki/Alexander_Ypsilantis Adamı Yunanlılar'dan başka kahraman gören yok. Naziler'e karşı savaş veren Stalin'in saygınlığı da ortada. Bağımsızlık savaşı vermek yeterli değil saygınlık için.
  7. Noah

    Kemalizm Türklüğün şahlanışıdır

    Tarihin yanlış bir okuması olmuş. Atatürk'ü Atatürk yapan milliyetçi olması değil, modern Türkiye'nin kurucusu olmasıdır. Atatürk'ü sadece ulusal kurtuluş savaşı kahramınına ve milliyetçisine indirgemek yeterli değil. Osmanlı'da Yunanlılar, Sırplar, Bulgarlar hepsi kendi milli bağımsızlıklarını kendi liderleriyle elde ettiler ama bu liderlerin hiçbirisi dünyada Atatürk kadar saygınlık elde edemedi. Atatürk milliyetçiliği modernleşmede bir araç olarak kullandı. Atatürk olmasaydı da Türkiye milliyetçi olurdu, ki o dönemin idarecileri (Talat, Cemal ve Enver paşalar) zaten Türk milliye
  8. Noah

    Doğu Perinçek ile Nazlı Ilıcak arasındaki benzerlik

    Komunizmin yerini siyasal İslam aldı işte. Türkiye şu an izlediği irrasyonel İhvancı, Neo Osmanlıcı dış politikayla Avrasya bloğuna da eklemlenemez. Rusya ve Çin'in de İslamcılığa tahammülü yok çünkü. Rusya batı bloğundan çıkmamızın hatrına yarım destek verir İran'a ve diğer Arap ülkelerine verdiği gibi. Askeri ekipmanlarının özellikleri kırpılmış hallerini (monkey version) falan gönderir, geçmişte o ülkelere yaptığı gibi. Başka da bir şey olmaz. Beğenin beğenmeyin batı ittifakı kurallar ve kurullar üzerine kuruludur. Avrasya'da bunlar olmadığından güçlü olanın zayıfı daha beter domine ettiği
  9. Noah

    ÇOK EŞLİLİK

    Nur 24: Ellerinizin altında bulunan (köle ve cariyeler)den mükâtebe akdi yapmak isteyenlerle, eğer kendilerinde bir iyilik (hayır) görürseniz, mükâtebe akdi yapın ve Allah'ın size verdiği malından onlara da (yardım olarak) verin" Nur 24 konusuna hiçbir cevap vermemişsiniz. Halbuki o ayet kendi başına açıklıyor ma maleket eymanın ne olduğunu. Mükatebe terimi osmanlıca sözlüklere kadar giren genel kabul görmüş bir fıkıh terimi ve kölelerle yapılan özgürleştirme anlaşması anlamına geliyor. Neden ma maleket eymanlarla mükatebe yapın deniyor, çünkü bu insanlar köle de ondan.
  10. Noah

    ÇOK EŞLİLİK

    Ma meleket eyman nikahlı eş olamaz: Nur 24: Ellerinizin altında bulunan (köle ve cariyeler)den mükâtebe akdi yapmak isteyenlerle, eğer kendilerinde bir iyilik (hayır) görürseniz, mükâtebe akdi yapın ve Allah'ın size verdiği malından onlara da (yardım olarak) verin" Ayette ma maleket eymanlarınızla mukatebe yani köle salma anlaşması yapın diyor. Nikahlı hür eşinle mukatebe yapamazsın zaten. Ma meleket eyman nikahlı hür eş olamaz çünkü mukatebe köleyle yapılır. Ama varsın senin dediğin gibi olsun ayette ev (veya) bağlacıyla arası ayrılan iki farklı kadın g
  11. Noah

    ÇOK EŞLİLİK

    Bu ayetlerde ne diyor peki? Muminun 5-6: Onlar ki ırzlarını korurlar. Ancak eşleri ve ellerinin altında bulunan cariyeleri bunun dışındadır. Bundan dolayı kınanmazlar. Bu çok eşlilik değil mi?
  12. Noah

    Böyle giderse Türklük yok olacak

    Türkiye'ye mülteci alırken sadece Türk olmalarını dikkate alamazsın, başka kriterleri de göz önüne alman gerekir. Yoksa sadece Türk diye ülke bilumum Sünni yobazı, Türkistan-Uygur cihadçılarını falan alırsan Türkiye Cumhuriyeti'nin fişini çekersin. Linkte Hatay'ın Samandağ ilçesine ait 2014 seçim sonuçları var: https://tr.wikipedia.org/wiki/Hatay'da_2014_Türkiye_yerel_seçimleri#Samandağ Samandağ nüfusu çoğunlukla Arap Alevileri'nden ve onlara oranla daha az miktarda bulunan Hristiyan Arap, Ermeni v.s.'den oluşuyor. Görüldüğü gibi Chp Türkiye rekorunu kırmış. Vatan Partisi de
  13. Noah

    ÇOK EŞLİLİK

    Biraz konu dışı olacak belki ama, şempanzelerde ataerkil toplum sistemi olduğu fakat bonobolarda matriarkil sistem olduğunu okudum. İnsana yakın türler arasında bu kadar keskin farklar nasıl olabiliyor? Bir gün feministlerin savunduğu gibi bizde de widescale matriarkiye geçilebilir mi ??
  14. Noah

    ÇOK EŞLİLİK

    İslam'da çok eşlilik için hiçbir şart yoktur, eşler adaleti sağlayacağına inanmak hariç. Cübbeli'nin ve diğer şeyhlerin falan birden fazla eşi var şu anda bile. Yazının bir kısmında sebepler demişsin sonra şartlar. Sebep başkadır, şart başka.
×
×
  • Yeni Oluştur...